GroenLinks-europarlementariër Kim raaskalt er op los: ‘EU-landen geven baarbonussen voor meer witte kinderen!’

GroenLinks-europarlementariër Kim van Sparrentak heeft een behoorlijk bizar filmpje opgenomen om haar partij te promoten. Ze beweert, zonder bewijs aan te leveren, dat er in heel Europa een “backlash” tegen vrouwenrechten aan de gang zou zijn. Overal zou je horen dat vrouwen weer achter het aanrecht moeten. Uh, waar dan?

Ik zal de laatste zijn om te ontkennen dat de ruk naar populistisch rechts (zoals te zien in Polen en Hongarije) één grote zegetocht voor vrouwenrechten is. Met name in Polen wordt er flink en ridicuul getradlarpt door de regering.

Maar dat is een verhaal voor een andere keer, want vandaag – lieve kijkbuiskinderen – moeten we het even hebben over de bak bagger die GroenLinks-europarlementariër Kim van Sparrentak via haar Twittervideo’s over ons uitstort. Ze beweert dat Europa een continent vol vrouwenhaat aan het worden is. En komt dan met voorbeelden aan die ontleend lijken aan haar eigen fantasie in plaats van de werkelijkheid. “Veel landen” zouden baarbonussen geven voor nieuwe kinderen van “witte” ouders.

Ook hoor je dat vrouwen weer achter het aanrecht moeten. Heeft u dat ook gehoord? Ik in ieder geval niet. De enige aanwijziging van wáár al die ellende dan zal plaatsvinden is een uiterst vaag “overal in Europa.” Oké dan.

Voormalig PVV-europarlementariër Lucas Hartong verwijst het hallucinante tekstje naar het rijk der fabelen:

“Ik beken: moest eerst even opzoeken wie dit is. Ze is van GroenLinks in het EP en bazelt er lustig op los. Kim hoor je niet over de rechten van echt onderdrukte vrouwen: die in Iran en Irak bijvoorbeeld. Zitten al eeuwen onder het patriarchale islamjuk. Met je witte baarbonus.”

Ook Paul van der Bas, oud-DDS-redacteur en Metro-columnist, vindt dat de ronkende spreektekst van Van Sparrentak kant noch wal raakt:

“Hoor je in Nederland “steeds meer geluiden” dat vrouwen “achter het aanrecht moeten”? En kennelijk zijn in “heel veel” Europese landen “baarbonussen” om meer “witte kinderen” geboren te laten worden? Welke landen? En er zijn “meer genders” dan man/vrouw? Welke dan? Zoveel vragen.”

Mevrouw Kim is inmiddels zelf alweer door naar het volgende prangende issue: zonder context seksuele voorlichting geven. Dus.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

41 reacties

 1. Bokse

  Ze halen zelf de vrouwen hatende “Nederlanders” binnen

 2. Hendrie1963

  Zo zie je maar hoe ziek deze linkse idioten zijn en dat regeert ook nog. Daarom is het overal zo’n zooitje.

  1. Joshuak

   Positieve is wel dat je ziet dat ze steeds
   wanhopiger worden. Hoop echt dat trump wint want dan nog paar en deze onzin is klaar..

   Extreem links wordt steeds radicaler, steeds meer autoritair en steeds meer mensen zien dat..

   Kijk maar in Amerika, er zijn afgelopen weken al 3 aanslagen geweest van Bernie Sanders supporters op Republikeinen.. En je hoort er niks van hier in de media .

   Maar moet je dan eens bedenken dat het republikeinen waren ipv democraten..Dan was het constant op nieuws geweest

   Zelfde als die release van Veritas waar zo’n leider van Bernie Sanders letterlijk zegt dat conservatieven naar een golag moeten. En nog hoor je de media er niet over.

   Moet je je voorstellen de reacties als conservatieven zoiets zouden zeggen

 3. JochemX

  Inderdaad, de hele dag moet je binnen blijven en koken en als je even naar buiten mag moet je met snikheet weer een hoofddoek of liefst een boerka dragen. Het is treurig. Een baarbonus voor blanken vind ik overigens wel een goed idee.

  1. Blitzkrieg

   JochemX :
   94. Wat is Omvolking?
   h**ps://www.youtube.com/watch?v=haf9YMO-GO8

 4. Bullshit16

  Ach die arme muts huilen kunnen ze wel in liegen kunnen ze als de beste zo ook Rutte laten ze toch een keer normaal doen man het word bij de dag gekker dit onzin gebruik alsjeblieft je gezond verstand in stem dit zooitje weg die kadavers
  Stem fvd of PVV uit de eu
  Ps kijk nog even naar jensen.nl hoor je weer wat echte nieuws in waarheid

 5. Bijenzwerm

  Dom groen links gansje en natuurlijk in het eu parlement.. Dubbele gekte in het kwadraat is dan gegarandeerd.

 6. Heinrich

  Het klopt gedeeltelijk!
  Veel vrouwen in de politiek zijn zelfs nog te stom om achter het aanrecht te staan!
  Er zijn zovéél beroepen waarin vrouwen hun “drive” kwijt kunnen, maar dat is uiteraard niet de politiek!
  Politiek eist koude berekening en vooral géén emotionele tuthola’s!
  De uitzondering bevestigt wederom de regel!

  1. Mikael Blomkvist

   Domme Heinrich meent dat vrouwen niet geschikt zijn voor de politiek.

   Ontroerend.

   1. Blitzkrieg

    Mikael Blomkvist : #BROEKERS-KNOL

    1. Mikael Blomkvist

     Blitzkrieg: Halbe Zijlstra.

     1. Zero

      Mikael Blomkvist?

     2. Blitzkrieg

      Mikael Blomkvist : #KARTEL

   2. Original NL

    Vrouwen – vooral de linkse- zijn idd ongeschikt voor de politiek..daar heeft Heinrich volkomen gelijk in.

  2. DidiMadloba

   Zojuist lees ik op deze site over de dagelijkse emotionele uitbarsting can Wilders.

   Ook niet geschikt voor de politiek want hij bereikt niets.

 7. Beukman

  Kim heeft gelijk. Om er één land uit te pikken: in Hongarije heeft Orbán de kinderbijslag verdubbeld en het zwangerschapsverlof verruimd. Jonge gezinnen kunnen tegenwoordig rentevrije leningen krijgen die ze niet hoeven terug te betalen als ze meer dan drie kinderen krijgen.

  De voorzitter van het Hongaarse Parlement beweerde onlangs nog dat het krijgen van kinderen geen privé-beslissing was, maar een publieke. “Mensen zonder kinderen zijn niet normaal, ze staan aan de kant van de dood”, aldus deze Hongaarse knakker.

  Zo zijn er wel meer voorbeelden te vinden, vooral in Oost-Europa. Let ook op de samenhang met repressieve anti-abortuswetten.

  In Alt-Right-kringen zie je hoe her en der het moederschap wordt verheerlijkt. Een citaat van de propaganda van het Vlaams Blok:

  “Wij verzetten ons tegen de domme gelijkschakeling van man en vrouw. Wij geloven nog in de moeder, die liefhebbende vrouw en echtgenote, die heerlijke minnares, die fantastische kokkin, die huisvlijt paart aan offerzin in de belangrijkste aller taken: kinderen baren en opvoeden!”.

  Al in de jaren 90 pleitte het Blok voor belastingvermindering voor grote gezinnen, “geboortepremies” voor Vlaamse stellen – allochtonen mochten niet meedoen. Dat idee hadden ze gejat van Jörg Haider.
  Ook pleitte het VB voor een opvoedersloon voor thuiswerkende moeders, dat hoger werd naarmate de vrouw meer kinderen baarde.

  Google ook even op het woordje tradwife. Zolang het de keuze van de vrouw is: soit. Maar het is nogal een open deur dat bepaalde politieke groeperingen hier gretig op inhaken.

  Hartong ten slotte lult uit zo’n nek zoals alleen een echte PVV-er dat kan. Lucas klaagt dat Kim het niet heeft over de rechten van Irakese vrouwen. Hij vergeet kennelijk even dat Kim nu eenmaal in het Europese Parlement zit en niet in het Irakese.

  1. Blitzkrieg

   Beukman :
   Quote : “In Alt-Right-kringen zie je hoe her en der het moederschap wordt verheerlijkt. Een citaat van de propaganda van het Vlaams Blok:

   “Wij verzetten ons tegen de domme gelijkschakeling van man en vrouw. Wij geloven nog in de moeder, die liefhebbende vrouw en echtgenote, die heerlijke minnares, die fantastische kokkin, die huisvlijt paart aan offerzin in de belangrijkste aller taken: kinderen baren en opvoeden!”.”

   De rol van man en vrouw zijn beide even belangrijk maar niet eender. Wat me vooral opvalt in dit stuk is de liefde en verheerlijking van de vrouw. Hoe anders is dit gevoel bij de quota vrouw, louter aangenomen vanwege wetgeving en niet om haar kwaliteiten.

   1. Beukman

    @Blitz kriegt:
    Wat me vooral opvalt in dit stuk is de liefde en verheerlijking van de vrouw.

    De verheerlijking van de vrouw is al sinds mensenheugenis een methode om haar eronder te houden, of gewoon binnen, opdat zij haar maagdelijkheid niet te vroeg verliest en niet te veel praatjes krijgt. Niet alleen in de westerse cultuur trouwens.
    Een moderne vrouw wil helemaal niet verheerlijkt worden, sommige hooguit door haar man of door haar minnaar, maar zeker niet van staatswege, en al helemaal niet als aan deze verheerlijking wettelijke implicaties zitten – voorbeelden gegeven.

    1. Blitzkrieg

     Beukman :
     Quote : “De verheerlijking van de vrouw is al sinds mensenheugenis een methode om haar eronder te houden, of gewoon binnen, opdat zij haar maagdelijkheid niet te vroeg verliest en niet te veel praatjes krijgt. Niet alleen in de westerse cultuur trouwens.”
     Je hebt een nogal apart concept van vrouwen en relaties in bredere zin. “Eronder te houden” of “niet te veel praatjes krijgt” heeft helemaal niks met liefde te maken. Je bent de verbinding met de realiteit kwijtgeraakt en daardoor heb jij de D66 quota vrouw nodig. Voor jou is het een instrument om het onmeetbare te kwantificeren, voor jou is een relatie tussen man en vrouw slechts een nummertje in een excel-sheet om de effectiviteit van identiteitspolitiek bij te kunnen houden.

     1. Beukman

      Je vergist je @Krieg. De vrouw op een voetstuk plaatsen is heel vaak de ideologische verantwoording en een wettelijke basis om haar eronder te houden.
      In Nederland hadden we in de jaren 30 premier Romme, die er bijna een wet door had gekregen om getrouwde vrouwen én ongetrouwd samenwonenden wettelijk te verbieden om nog langer een betaalde baan te hebben.
      Ook daar was de ideologie dat het door God gegeven plicht van de vrouw was om binnen te blijven en kinderen te baren. In katholieke kringen sprak men zelfs van “zelfverloochening” en zelfopoffering van de vrouw als het hoogste ideaal. Het echtelijk huis werd voorgesteld als het Paradijs, maar het was een gevangenis – voor de vrouw, wel te verstaan. Romme’s achterliggende opzet was om de werkloosheid te bestrijden. Door dus vrouwen te ontslaan en mannen aan te nemen.

      Ideologie wordt gekneed en ingezet door degenen die de macht hebben, dat is des mensen en van alle tijden.

      Overigens heeft Nederland als ik het wel heb de laagste arbeidsparticipatie van vrouwen van Europa (misschien dat Ierland vergelijkbaar is), en dat is al zo sinds de opkomst van de burgerlijke maatschappij vroeg in de 19e eeuw. Leuk gezelschapsspel: waarom is deze participatie in Nederland zo laag, wat zijn de historische gronden?

     2. Blitzkrieg

      Beukman :
      Quote : “Ideologie wordt gekneed en ingezet door degenen die de macht hebben, dat is des mensen en van alle tijden.”

      F#ck that shit!

      Ik had dus helemaal gelijk :
      Quote : “Voor jou is het een instrument om het onmeetbare te kwantificeren, voor jou is een relatie tussen man en vrouw slechts een nummertje in een excel-sheet om de effectiviteit van identiteitspolitiek bij te kunnen houden.”

      Quote : “Overigens heeft Nederland als ik het wel heb de laagste arbeidsparticipatie van vrouwen van Europa (misschien dat Ierland vergelijkbaar is)”
      En dan? Als de staafjes van je diagrammetje allemaal op dezelfde hoogte staan is opeens iedereen gelukkig.

      Hoewel?
      Hoe zit het eigenlijk met vuilnis vrouwen? Waarom zijn hier geen wettelijke quota voor? Waarom praat ik eigenlijk nog over vuilnisMAN of vuilnisVROUW, wellicht is de D66 term vuilnismens beter geschikt?!

   2. Julian

    Juist de vrouw weer als poets-broed kip.. Oh ja niet gelijk maar wel gelijk belangrijk….

  2. Roughwood

   Beukman is weer eens selectief welgevallig en vooral eenzijdig online aan het shoppen om zijn eigen gelijk te staven. Niets mis mee hoor. Dat mag in NL zolang het nog kan. Dus heb ik ook even gegoogled. Want over het onderstaande hoor ik dat Groene Khmer hertje en u niet! En hoe zou onze grote Ottomaanse roerganger toch over de rol van de vrouw denken?

   ad.nl/buitenland/erdogan-wil-dat-europese-turken-minstens-vijf-kinderen-krijgen~a3888d32/

   metronieuws.nl/buitenland/2014/11/erdogan-mannen-en-vrouwen-zijn-niet-gelijk

   1. Beukman

    @Wood
    Erdogan wil inderdaad dat vrouwen veel kinderen krijgen.
    Maar aangezien Turkije niet in de EU zit en Kim een EU-parlementariër is en zij het dus over EU-landen heeft, is het geen goed voorbeeld, net zomin als pak hem beet orthodoxe joden in Israel dat zijn.

    1. Roughwood

     5,5 miljoen Turken in de EU die door de Potentaat in Ankara als onderdaan worden beschouwd. Maar volgens wegkijker Beukman geen potentieel probleem kunnen vormen want de Türkiye Cumhuriyeti is geen EU-land… Bij zoveel selectieve, lees domme, kortzichtingheid haak ik af…

     1. Blitzkrieg

      Roughwood :
      Als eerste eem kijktip voor iedereen
      94. Wat is Omvolking?
      h**ps://www.youtube.com/watch?v=haf9YMO-GO8

      Zoals altijd probeert Beukman de issue af te lijden van waar het echt om gaat. Hier gaat het over omvolking in de meest brede zin van het woord, waar het ook plaatsvind maakt voor het concept niet uit.

      Definitie omvolken :
      Omvolken is een politieke strategie om de demografische samenstelling van een gebied te wijzigen door immigratie of beinvloeding van voortplantingsgedrag

      Het is een politiek strategie die vaak wordt toegepast, denk bijboorbeeld aan Rusland (Russificatie), Letland, Tibet (sinicization), en natuurlijk EUROPA.

      Mensen als Beukman, Meriadoc Brandebok en partijen als groen links, gaan los Orbán maar over de massale omvolking in Europa zijn ze oorverdovend stil. Voor hun is het verwerpelijk Orbán opkomt voor de autochtone bevolking, en aan de kant is de genoicide op de autochtone bevolking geheel ok.

      Deze mensen zijn anti blank en haten hun eigen bevolking, de nieuwste trend is dan ook om je te schamen voor je blanke huidskleur.

      Ze willen dat je hier niet over praat, de waarheid is te ongemakkelijk. Ook in deze discussie komt Beukman met termen als Alt-Right-kringen, stigma’s plakken is slechts een techniek om je monddood te maken. Gelukkig zijn de stigma’s in de afgelopen jaren zo misbruikt dat ze hun werking en geloofwaardigheid hebben verloren.

     2. Beukman

      Je dwaalt weer eens af, @Krieg. Bovenstaand stukkie gaat over de uitspraak van Europarlementariër Kim van Sparrentak. Tims stelling was dat die nergens op sloeg.

      Ik heb aangetoond dat ze wel degelijk een punt heeft: in een Oost-Europese landen verstrekt de overheid baarbonussen aan autochtone moeders, door strengere abortuswetten wordt de positie van vrouwen zwakker, en veel alt-right mannen zweren bij “tradwives” en vallen vrouwen lastig die bewust single blijven.

      En passant heb ik je nog een paar dingen uitgelegd de Nederlandse vrouw in de jaren 30, voor wie het bijna tot staatsideologie werd verheven om zichzelf thuis op te sluiten kinderen te baren en zichzelf te verloochenen.

      Jij draait er in pirouettes omheen, waardoor ik niet anders kan dan concluderen dat ik gelijk heb.

      Over Turkije, Nigeria, Saoedi-Arabië en de Zuid-Pool kunnen we het gerust een keer hebben, daar ben ik niet te beroerd voor, maar die landen hebben met deze discussie niets te maken.

     3. Blitzkrieg

      Beukman : De ene versterkt zijn eigen bevolking door baarbonussen en de andere verzwakt hem door massa-immigratie en anti blanke sentimenten.

 8. DidiMadloba

  Intussen zijn er beroepen die helemaal feministen, bij voorbeeld leraar op de basisschool, en rechter.
  Ja, DDS klaagt dat ze allemaal D66 zijn – maar dus ook heel vaak vrouw.
  En dan zou DDS DDS niet zijn als ze die vrouwen er niet van verdenken vol medelijden met zielige verdachten halfzachte straffen uit te delen.
  Gelukkig weet ik wel beter, want ik kom uit een familie van sterke vrouwen.

  1. Bullshit16

   Didi
   Jij een sterke vrouw help ik moet kotsen

  2. Kees

   Maar waarom verder in Europa kijken, hier in NL is de ellende al groot genoeg. Hoe vaak zie je die allochtone vrouwen die even naar buiten mogen, regenjas tot op de schoenen, en meteen nadat ze boodschappen hebben gedaan, weer terug de keuken in. Soms buiten met een grote zonnebril, als het eten een keer te laat op tafel stond. Doe hier eens iets aan GL!

 9. Timber

  Bizar. Juist het Nederlandse feminisme zorgt voor echtscheidingen. Het creëert egoïstisch partners, met als gevolg echtscheiding tussen de 40-55 jaar oud. Daarna willen deze gescheiden mensen geen partner meer.

 10. Rogerio

  Zeker familie van Kim Jong-un???? Noord-Koreaanse prietpraat! Eerder nooit van deze gedelegeerde gehoord én hoop ook nooit meer iets van haar te horen, fout misbaksel!

 11. Kees

  En die rare muts krijgt ook nog eens een vorstelijk salaris om die onzin uit te kramen.

 12. Trots Boreaal

  Een van de grootste taboes in de cultuurmaxistische Weltanschauung is het feitelijk benoemen van de verschillen tussen mannen en vrouwen. Die verschillen zijn er Gemiddeld genomen zoeken vrouwen de veilige beschutting van de groep en zijn ze vaker linkse consensusdenkers en meer collectivistisch ingesteld. Vrouwen willen weten wat de norm is en dan dingen precies volgens die norm doen: ‘by the book’. Dit zal de ervaring zijn van iedereen die met vrouwen te maken heeft. Mannen trekken eerder een eigen plan en komen daardoor vaker met originele interpretaties. Ook dit volgt weer uit de evolutie van de soort. Als je gaat experimenteren, wat mogelijk mislukt waardoor je leden van de soort verliest, dan voer je dit experiment uit aan de kant van de man. Waarom? Mannen zijn meer vervangbaar. Zodoende zijn er meer mannelijke genieën (wiskundigen, natuurkundigen, schakers) maar ook meer mannelijke zwervers en gevangenen. De originele interpretaties van mannen kunnen excellent zijn maar ook de plank misslaan, terwijl vrouwen strakker reproduceren.

  Daar komt de ongelijk verdeelde seksuele aandacht bij. De seksuele aandacht van mannen voor vrouwen is groter dan andersom. Ook qua biseksualiteit zijn vrouwen meer op vrouwen gericht dan mannen op mannen. We zijn een vrouw-gecentreerde soort en hierom hoeven vrouwen niet op te vallen qua prestaties, zoals toegelicht in deze zeer leerzame video. De harde en eerlijke waarheid is dat er toch altijd een overschot aan seksuele interesse naar vrouwen is, waar zij puur op grond van haar vrouw-zijn op kan inspelen en van kan profiteren, los van enige maatschappelijke prestaties.

  En hierom is alles bij elkaar opgeteld het feminisme een ideologie gebaseerd op leugens en onware aannames, die haaks staat op de biologie. Feministen zijn, omdat hun denkbeelden haaks staan op de evolutie van onze soort, niet serieus te nemen. Maar we zijn een vrouw-gecentreerde soort, dus mensen doen alsof ze hen serieus nemen. Het is een tactiek om met vrouwen in contact te komen.

  In de linkse kerk zijn dit ongemakkelijke feiten met name ook omdat ze niet zonder politieke en maatschappelijke consequenties zijn. De enige manier om deze feiten te verbloemen lijkt hard schreeuwen en het spelen van de deugkaart te zijn.

 13. Duckday

  Wederom kan je zien en merken wat voor mensen er in de PARTY van GROENLINKS zitten.Ze zijn volledig de weg kwijt .Deze dame denk ik wil graag een hoop kindertjes baren want anders zuigt ze dat bericht gewoon uit haar duim zoals velen bij deze partij dat doen AANDACHT
  Maar stem nu maar gewoon PVV of FvD deze partijen komen regelmatig met de waarheid naar voren alleen het kartel hoond ze weg.Zodat zij later met het zelfde voorstel komen

 14. Heras

  t Mensje moet maar weer naar school. Er bestaan namelijk geen witte mensen; wel blanke mensen.

  Blanke mensen die keihard gewerkt hebben, Waardoor dit mensje van profiteert, minder in de criminaliteit zitten en een solide economie hebben opgebouwd.

 15. Seneca

  zij heeft wel gelijk! maar als deze jongedame zo bezie, dan denk ik tich niet dat zij in aanmerking komt voor een baar bonus. wees eerlijk wie wil de sponde delen met een vrouw die zo gestoord is en alleen maar naar haar salarisstrookje kijkt?

 16. Ralnov

  Zolang wij maar krom moeten liggen en moeten betalen betalen betalen kan ik er niet nog zo’n kostenpost bij hebben. Dat al dat buitenlandse uitschot 10 kinderen baren moeten ze zelf weten maarja , zij krijgen dan ook alles cadeau.

 17. JeMoerigeHoeder

  weer zo’n zielig groenslinks gedrocht rebel without a cause..

 18. AntiPartijKartel

  Kim wie?
  Al dit soort niemandalletjes ratelt lekke in Brussel en de ambtenaren daar denken natuurlijk dat dit de standaard Hollander is….

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.