Haha! Klaagzieke Sylvana Simons in haar hemd gezet: er ís al veel aandacht voor slavernij in lesmateriaal

Al jaren zijn lui als Sylvana Simons, Tunahan Kuzu en Jerry Afriyie in de weer om een revolutie in ons onderwijs te prediken. Ze willen dat het lesmateriaal ‘gedekoloniseerd’ wordt. Er zou nauwelijks aandacht zijn voor kolonialisme en slavernij. Onderzoekers maken vandaag gehakt van de stelling: er is echt rúím voldoende aandacht voor die zaken. Dat ze zouden worden ‘verzwegen’ is grote onzin.

Daar sta je dan, met je goede linkse, woke-, activistische, dekolonialistische, intersectionele gedrag. Een beetje een jarenlange campagne te voeren om het Nederlandse onderwijs te ‘dekoloniseren’. Kinderen in Nederland zouden dankzij het geschiedenisonderwijs zogenaamd alleen aangeleerd krijgen dat ons land fantastische dingen heeft gedaan door de eeuwen heen. Maar geen enkele aandacht voor de zwarte bladzijden. Voor een zeevarend westers land als Nederland zijn dat natuurlijk kolonialisme en slavernij. Compleet verzwegen door die witte nationalistische Nederlandse geschiedenisboeken! Wat een schandaal!

Tot zover de Sylvana Simons-talking points. Want zoals wel vaker wanneer we die feitvrije radicaal-linkse ‘gut feelings‘ onder de loep nemen blijkt er in de praktijk dus geen sodemieter van te kloppen. Er is in Nederland juist veel aandacht voor kolonialisme en slavernij. Zelfs nog meer dan voor de holocaust, die toch een stuk “verser” in het collectieve geheugen ligt.

En fin:

“In het voortgezet onderwijs wordt bij geschiedenis veel aandacht besteed aan slavernij en kolonialisme. Die conclusie trekt het Historisch Nieuwsblad uit een onderzoek naar schoolboeken voor het vak geschiedenis.

Er werden door het geschiedenismagazine zeven lesmethoden onderzocht voor vmbo, havo en vwo. Daaruit kwam naar voren dat 9 procent van de lesstof gaat over kolonialisme en 4 procent over slavernij. Dat laatste is dubbel zoveel als de aandacht voor de Holocaust, waar 2 procent van de lesstof over gaat.”

Nu wachten tot BIJ1, Kick Out Zwarte Piet, DENK, de Grauwe Eeuw en al die andere twijfelachtige progressieve clubjes excuses gaan maken voor de onzin die ze jarenlang verspreid hebben. Toe maar hoor, jongens. Ik wacht wel!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

52 reacties

 1. Jack Flash

  Prima,dus we zijn van SS en Kozp af nu.

 2. Yoyo

  Maar is die wiskunde al eens eindelijk gedekoloniseerd….???:-))

 3. Hendrie1963

  Zielige vertoning van deze zeurders. Kun je zien dat ze zelf nooit een onderzoek doen en alleen maar klagen en beschuldigen. Wordt nu tijd dat er een rechter deze geestelijke gestoorden gaat verbieden.

 4. Heinrich

  claus/
  Inderdaad, ze zijn tegenwoordig lui en opstandig, maar slimmer zijn ze er niet op geworden, nog steeds te stom om rechtuit te kijken!
  Het enige talent is copuleren/kinderen verwekken!

  1. Mikael Blomkvist

   Ik heb bovenstaande uitingen gemeld bij het Meldpunt Internet Discriminatie.

   Dit kan echt niet en de redactie zou deze racistische waanzin moeten verwijderen.

   1. Mikael Blomkvist

    Voor mensen die met mij vinden dat dit soort racisme moet stoppen, melden kan op: h*tps://www.mindnederland.nl/melden/

    1. Rammstein

     Je blijft een smerige verrader, Blomkvist. Ik vind de door jou gememoreerde uitingen ook smerig en not done. Maar ik zal het niet in mijn hoofd halen om iemand aan te geven. Dat doen alleen geboren NSB’ers.

    2. Mikael Blomkvist

     De melding zal er in het gunstigste geval toe leiden dat de redactie van DDS wordt opgeroepen deze racistische vuiligheid te verwijderen.
     Ik maak uit uw reactie op dat u een dergelijke stap zou toejuichen.

    3. Gebande Kok

     Helaas kijken sommigen liever even weg als zij hun persoonlijke mening herkennen in opvattingen , door anderen uitgesproken.

    4. Rammstein

     Wesley, grote lul: ik vind het prima als die uitingen verwijderd worden. Wat niet wegneemt dat ik nooit in iemand zijn verantwoordelijkheid zal treden en hem zal verraden.

     Jij hebt een groot gebrek aan persoonlijke integriteit.

    5. Mikael Blomkvist

     Mijn naam is niet Wesley en met deze scheldpartij beschadigt u slechts uzelf.
     Inhoudelijk lijken we het nochtans eens. Het aandringen op verwijdering van racistische uitingen kan ik onmogelijk als verraad zien, of het zou verraad jegens geestverwanten moeten betreffen. Uit uw opmerking maak ik op dat zulks gelukkig niet het geval.

    6. Lugor

     Michael van der Galien 3 weken ago Beantwoorden
     Mensen. Ik heb zelden zulke ranzige dingen gelezen als toen ik net zocht op de bijdrages van ene Tman. Dit was echt heel vies. Ik heb het gevoel alsof ik me moet douchen om hier vanaf te komen.

     Dit kan niet. Linkse trollen gaan we bannen, maar racistische, walgelijke bijdragen leiden ook tot een ban. Ik zal de dagredactie — ik schrijf maar twee dagen in de week op DDS — contacteren en zeggen dat ook hier een oog op gehouden moet worden.

     Het debat mag en kan prima keihard gevoerd worden. Maar wat ik nu las… dat was echt schrikken.

     Omdat het zo walgelijk was wat deze persoon schreef heb ik hem niet alleen geband, maar ook al zijn bijdrages (eigenlijk een paar) verwijderd

    7. Hendrie1963

     Ga je ook de mensen aanpakken die iedereen de dood wenst en iedereen kanker wens of ben je daar te laf voor.

   2. Baron von Munchhausen

    Mikael Blomkvist
    Bent u ook een anti-Nederlander die:
    zich schaamt dat ouders blank zijn,
    alleen van uitkering(en) leeft,
    zichzelf niet verzorgd,
    gras eet,
    aanwezig bent bij gezamelijke masturbaties bij portret Goeroe Klaver,
    uiteraard “gelukzoekers” opgenomen,
    lid van zeer facistische linkse clubjes,
    van Moslims de kond aflikt,
    geen vrouwen en mannen bestaan?????????????????
    Nog meer, opruier Mikael?

    1. Mikael Blomkvist

     Ik adviseer de baron met spoed psychologische hulp te zoeken.

    2. Rammstein

     Je bent als van ouds aan het trollen, Simon Blomkvist. En dat roept als van ouds dezelfde reacties van afkeer op. Velen vinden dat jij een narcistische psychopaat bent, en daar sluit ik me gaarne bij aan.

    3. Mikael Blomkvist

     @Rammstein,

     Mijn naam is niet Simon maar Mikael Blomkvist.

     Ik merk dat u op dit blog een aantal persoonlijke vetes aan het uitvechten bent. Die maken, gelet op uw neiging tot schelden en tieren, op mij een infantiele en kleingeestige indruk. Het spijt me dat te moeten zeggen.
     Ik ieder geval wens ik er niet in betrokken te worden en ga hier verder ook niet op in.

    4. Blitzkrieg

     Mikael Blomkvist :
     #TROL

    5. inert

     Mikael Blomkvist-
     Je bent waarschijnlijk een hele donker negroïde mannetje haha!
     black is niét beautiful!

    6. Rammstein

     Dat zou ik heel fijn vinden Tengo Dopper, als je je kop tegen mij houdt.

     Iedereen vecht een ‘persoonlijke vete’ met jou uit, omdat iedereen op jou kotst. Dat heb jij de afgelopen jaren volop meegemaakt en dat maak je -zodra je weer uit je schuttersputje komt- opnieuw mee. Altijd weer. Want iedereen haat jou: niet omdat je een andere mening hebt, maar omdat je via tig stropoppen niets anders doet dan trollen, trollen en trollen.

     Waarom ben je niet weggebleven? Dat had je toch plechtig beloofd nadat iedereen jou uitgescheten had?

     Jouw DDS-verslaving is sterker dan je infantiele karakter: je wilt de top-aap zijn op de rots, maar je hebt er noch de skills, noch de empathie, noch de humor voor.

    7. Lugor

     Herr Rammstein.
     Mocht u denken uw mening gewicht te kunnen geven door te suggereren dat u namens velen spreekt, uw mening is en blijft die van een zwervende eenling.
     U bent niemand, u vertegenwoordigt niemand, uw gebral is niets, nul, nada.
     PS
     Fatsoenlijke mensen hebben een mond of hoofd.

    8. Rammstein

     Got, got, got: kokkie meent ook een duit in het zakje te moeten doen. In rangorde de tweede trol waar iedereen hier te hoop tegen loopt. Ze zien je als stront, kokkie. En meer ben je ook niet.

    9. Luu Gar

     Rammstein    1 week ago   

     Je mag DDS geheel hebben Meriadoc, ik ben jou, je oeverloze stupide gezwets en je getrol spuugzat.

     Merlot is al verdwenen, Ziggy Stardust geeft de pijp aan Maarten en ook Rammstein houdt het voorgezien.

     Leef je lekker uit!

    10. Rammstein

     Ook autist Kokkie opereert inmiddels onder vele nicks: het lijkt wel een besmettelijke ziekte onder de trollen, Corona 2.0

     Vanuit machteloosheid en ‘onbegrepenheid’ willen ze hun schizofrene geluid toch laten horen en kiezen voor een schaamteloze multiple aanpak: de totale lafheid van het verschuilen in beeld gebracht door Kokkie op zijn zolderkamer dat hij zelf graag ‘penthouse’ noemt.

     Ga frikandellen bakken wijf.

    11. Meriadoc Brandebok

     @Rammstein

     Je geeft aan dat Mikael een narcistische psychopaat is en je loopt op Kok in te hakken. Maar probeer het even vanuit Blomkvists standpunt te zien. Tman plaatst hier onder twee accounts racistische opmerkingen en iedereen kijkt weg.

    12. Rammstein

     Meriadoc, het is in de eerste plaats de verantwoordelijkheid van Tman/Claus/Heinrich zelf, en in de tweede plaats de verantwoordelijkheid van de moderator, in dit geval Tim Engelbart.

     Ik zie zelf ook liever niet dit soort racistische uitingen op DDS. Het is dom, infantiel en getuigt van een verkeerd karakter. Maar aangeven zal ik zo iemand nooit en ik neem het Mikeal kwalijk dat hij dat wel doet: juist hij, de amorele, gewetenloze trol die iedereen de maat neemt.

    13. Meriadoc Brandebok

     @Rammstein

     Ik ben het weliswaar niet eens met de melding, maar het motief is in mijn optiek niet het getrol, maar een diepe afschuw van Tmans comments. Tenminste: zo zag ik dat.

    14. Gebande Kok

     Rammstein 10 minuten ago
     Meriadoc, het is in de eerste plaats de verantwoordelijkheid van Tman/Claus/Heinrich zelf
     Iemand opereert inmiddels onder vele nicks: het lijkt wel een besmettelijke ziekte onder de trollen, Corona
     .
     Lachen hier met stumpertje Rammelaar.
     Doen die oogkleppen nu erg pijn?

    15. Beukman

     Ik sluit me aan bij Meriadoc. Ik zou zelf niet snel iemand aangeven, ik vind het ook wel een voordeel hebben als de viezigheid zichtbaar is, maar heb er volop begrip voor dat Blomkvist dit heeft gedaan – let wel: niet bij DDS zelf maar bij een of ander meldpunt.

     Rammstein, je overreageert. Een beetje begrip opbrengen zonder het er mee eens te zijn, dat zou toch wel moeten kunnen?
     Het is in ieder geval een stuk frisser dan meedoen aan een virtuele pogrom tegen een van de potsers.

    16. Rammstein

     Meriadoc: Mikael Blomkvist is altijd selectief verontwaardigd, dat maakt zijn optreden zo dubieus. Andere zaken op ‘de schaal van erg’ ondersteunt hij van harte.

     Nogmaals, ik vind ook dat DDS van dit soort racistisch gebral verschoond moet blijven. En Tim Engelbart is daar de aangewezen persoon voor. Niet iemand zoals Blomkvist die zelf regelmatig antisemitische uitlatingen plaatst en de Palestijnen ophemelt.

    17. Rammstein

     Beukman, ik ben het niet eens met het smerige verraad van Blomkvist en ik heb er ook geen begrip voor.

     Juist dat hij een aangifte heeft gedaan bij een extern meldpunt, maakt het des te erger. In mijn ogen gelijk aan kopgeld -in dit geval een morele aflaat- uit in jaren ’40/’45: verraad is nog erger dan die smerige racistische uitingen.

     Laat het duidelijk zijn: ik ben daar faliekant tegen en een ban + verwijderen van de reacties is het minste wat DDS kan doen. Maar melding doen omdat je zelf moreel verontwaardigd bent is, is nog erger. Zoals ik al zei: dan kom je persoonlijke integriteit tekort.

    18. Gebande Kok

     Quote van Rammbam:
     Laat het duidelijk zijn: ik ben daar faliekant tegen en een ban + verwijderen van de reacties is het minste wat DDS kan doen.
     .
     En wat zijn de mogelijkheden indien de redactie nog meer belooft en nog minder doet dan een Nederlandse politicus .

    19. Mikael Blomkvist

     Ik zie zelf ook liever niet dit soort racistische uitingen op DDS. Het is dom, infantiel en getuigt van een verkeerd karakter. (..) Laat het duidelijk zijn: ik ben daar faliekant tegen en een ban + verwijderen van de reacties is het minste wat DDS kan doen.
     ———————————————————————-

     Ik ben het hier mee eens maar constateer ook dat DDS dit niet doet. Mogelijk helpt externe druk om de elementaire hygiene in de commentsectie te waarborgen.

    20. Stiek

     Mikael Zuiger Blomkvist?

   3. evil knievel

    Boehoehoehoe!

   4. Peetjoh

    Ik zie nergens discriminatie. Ik zie wel geschiedenis les. En daaronder een mensenkennis les.

 5. Bullshit16

  We weten toch van die pleeborstel komt niks zinnigs uit die neger
  Stem fvd of PVV uit de eu

 6. Baron von Munchhausen

  Mikael Blomkvist

  Waarschijnlijk hebben we dezelfde psychiaters-praktijk. (Of moet het, in jouw wereldje psychiater-mensen zijn?)
  Voor jou: mens-psychiater Klavertje-Jetje.
  Mij hebben ze na laatste bezoek afgewezen: te weinig utopische kabouter ideeen.!

  1. claus

   Mikael Blomkvist,
   Simpele ziel hahaha!

  2. CLoVis

   Dat ‘mens-psychiater Klavertje-Jetje’ moet eens een afspraak maken met een goede psychopaat.

 7. Jack Flash

  Wat jammer Blomkwist,ik wilde net voorstellen om de slavernij weer in te voeren.Whoehahaha!

 8. Winfrida

  Sylvana kan niet met, maar ook niet zonder de Nederlanders kunnen leven. Waar zou ze anders haar brood mee moeten verdienen?

 9. perry

  Lugor?
  Het was toch Lugar!

 10. Vrijedenkert

  Gestoorde kliek van BIJ1 en SS zelf moeten hoognodig worden behandeld door een psychiater!
  Men had binnen de partij zelf een psychiater maar deze was nep en gestoord net als de rest…

 11. Tuinpaden

  DDSylvana..

 12. De Schef

  Het is inderdaad om zout van te worden. Toen ik nog op de middelbare school zat heb ik echt wel middels de schoolboeken meegekregen dat Nederland ook dat donkere verleden heeft. Maar wat ik juist gemist heb is het donkere verleden van andere delen in de wereld op dat gebied. Dat andere delen in de wereld niet dezelfde omvang hadden qua slavernij, betekent niet dat die werelddelen niet graag dezelfde omvang hadden gehad op dat gebied en als de kans daar was ze minstens zo groot als Nederland hadden willen worden – dus dat de meeste landen in die tijd net zo slecht waren als Nederland, alleen minder succesvol. Vanwege het lesmateriaal had ik altijd de indruk dat het slechts Nederland was die aan slavernij deed, terwijl het overal voor kwam. Ik miste ook het verhaal dat het in Europa hedentendage veel minder voorkomt dan in andere werelddelen en het hier ontzettend goed gaat in vergelijking met elders. Maar ja, wanneer mensen en de ‘groep’ waarvan men deel uitmaakt achterloopt, dan zal men de eigen problemen externaliseren en zal de Nederlandse maatschappij de schuld zijn van al het negatieve dat men meemaakt. Daar valt ook nimmer tegenaan te debatteren, want de ‘groep’ die men vertegenwoordigt loopt al achter en als men in dit debat ook nog ongelijk krijgt, dan krijgt men het dubbel te verduren.

  In een verloren voetbalderby zal de tegenpartij vaak in de ogen van de verliezers geluk hebben gehad, de supporters zouden nep en arrogant zijn, de scheidsrechter partijdig etc. De verliezers zeggen dit slechts om hun eigen club hoog te houden en de winnaars qua status te laten degraderen tot onder het niveau van hun eigen club. Het is helaas een strijd. Een strijd die in de maatschappij ook woedt, terwijl het geen strijd moet zijn. De enige strijd die hoort te woeden is de persoonlijke strijd om een goede plek te bemachtigen in de maatschappij. Inzet!

 13. DennisEijs

  Sylvana heeft gelijk.
  Er is veel te weinig aandacht voor slavernij.
  Maar dan bedoel ik aandacht voor slavernij buiten het westerse systeem en geschiedenis.
  Er moet dus meer een gebalanceerd beeld komen over slavernij en de geschiedenis ervan. Over de gehele wereld.

 14. J.Rademaker

  Silvana kwam met haar ouders naar Nederland evenals de halve bevolking van Suriname.
  Dat zij hier nu haar brood verdient met klagen is opmerkelijk niets belet haar terug te keren. Het probleem is wel dat het onderwerp slavernij in Suriname niet op de agenda staat.

 15. Rosasolis

  Kinderen moeten behalve over de Gouden Eeuw leren, ook over de slavernij leren.
  Maar alleen in het middelbare school onderwijs, onder de geschiedenis leer. De jonge kinderen in het lagerschool moeten alleen leren over hun nieuwe lessen, en samen met elkaar leren en spelen, ongeacht kleur. Dit is basis voor hun verdere onderwijs.
  Maar op de middelbare scholen moeten de leerlingen veel over oude en nieuwe geschiedenis leren. Vooral in onze huidige wereld van groeiende racistische discriminatie is geschiedenis leer heel belangrijk. Dat is de taak voor Bij 1. Te laten zien waar er echt sprake is van racistische discriminatie. Vooral discriminatie tegen vrouwen met kleur. MAAR, a.u.b. geen waanzin. Als Bij 1 DUIDELIJK bewijs heeft van kleuren discriminatie, of vrouwen discriminatie, willen vele DDS leden alles hierover weten, en dan willen wij jullie steunen…Maar schrijf altijd jullie bewijzen!
  Fijn is het dat nu Bij 1 ook een aantal blanke mensen zijn die jullie steunen. Laat er meer foto’s komen van jullie Bij 1 blanken en kleurlingen samen zien.
  Sylvie, hou nu eindelijk op met je gezeur over kleuren discriminatie. Kijk naar de vele blanken die nu lid van Bij 1 zijn, en jullie partij steunen. Kijk uit naar de toekomst,
  en wat jullie willen doen om het samenwerking van alle bevolkingsgroepen in Nederland te bevorderen. Integratie is de enige weg naar de toekomst.

 16. Paardenmiddel

  Langzaam aan is het “gezonde verstand” weer aan het winnen.
  De schreeuwers moeten nu weer opnieuw iets gaan bedenken, want we geloven ze niet meer.
  Negeren is de oplossing voor dit soort lui. Negeren en gewoon doen wat we altijd doen.
  Carnaval en en zwarte piet, gewoon doorgaan.

 17. goedisfout

  Grappig, er wordt helemaal niet gereageerd over wat voor soort dommigheid mevrouw Simons nu weer heeft maar alleen over het ontbreken van moderatie. De blickbait raakt opgedroogd.

 18. Veteraan

  Ik zou SS wel eens zien willen werken, is dat dan ook slavernij ?

e-mail:

 Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.