Heerlijk “neutrale” NPO-bobo voert campagne tegen FVD-coalitie in Brabant: ‘Trap er niet in!’

Kijk, daar betalen we nu de salarissen van de NPO-bobo’s voor: zodat ze openlijk campagne kunnen voeren tegen democratisch gekozen politieke partijen. En met hun subsidiemedia andere partijen onder druk kunnen zetten. Mooi, man.

Wellicht kent u Jan Slagter nog wel: de baas van bejaardenomroep MAX. Die een jaar of vier geleden ‘politieke inmenging’ wel héél erg letterlijk nam door knus te zijn met SP-frontvrouw Lilian Marijnissen.

Maar Jan Slagter lijkt klaar met de SP, en richt zich nu op het CDA. Zijn mediamegafoon, hem aangereikt dankzij alle subsidie voor z’n ouderenomroepje, gebruikt hij om de formatie van het provinciebestuur in Brabant te beïnvloeden. Slagter vindt het niet kunnen dat de christendemocraten daar in het coalitiebootje dreigen te stappen met Forum voor Democratie. Slagter waarschuwt voor een herhaling van de geschiedenis en haalt zelfs verzetsicoon Hannie van Leeuwen van stal, die in 2010 zich uitsprak tegen regeren met gedoogsteun van de PVV.

Het Hilversumse baasje heeft behoorlijk wat noten op zijn zang:

“Luister naar wat Hannie van Leeuwen te zeggen had op het CDA congres 2010. Zij was toen tegen de gedoogconstructie met de PVV. CDA Brabant en Heerma luistert u mee? De geschiedenis herhaalt zich en het CDA trapt er weer in.”

Ook zegt hij tegen een twitteraar dat hij het eens met de stelling is dat CDA-fractievoorzitter Pieter Heerma zogenaamd “gevaarlijker is dan extreem-rechts.”

Toptijd, dus, die neutrale NPO-journalistiek. Zelfs de omroepen die geen bepaalde zuil of politieke richting hebben meegekregen bij de oprichting, zoals MAX, buigen eenmaal in het publieke bestel zwaar af naar links. Bedankt, Jan Slagter!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

17 reacties

 1. Kretoloog

  Zo’n bejaarde zak als Jan Slagter neem je toch niet serieus?

  Next!

 2. Bullshit16

  Valt mij tegen van Slagter had hem hoger ingeschat zo zie je maar weer niks is wat het lijkt na ja kijk al lang geen npo meer kijk maar naar fvd journaal is niks mis mee wat die gasten zeggen extreem rechts ze weten gewoon niet wat ze zeggen dus als je voor je eigen waarde normen tradities op komt dan ben je rasist of extreem rechts ik heb voor die linkse ratten maar een woord HUFTERS
  Sten FVD OF PVV UIT DE EU

  1. Julian

   Het fvd journaal? Niks mis mee….Pfff ik dacht het niet lager kon…Er is echt niemand die je als raCist of extreem rechts uitmaakt als je voor eigen normen en waarden opkomt. Dat maak jij er van. En als je niet snapt dat het DAAR niet om gaat maar om het wegzetten van hele groepen mensen als slecht of evil op basis van geloof of afkomst. DAT is racistisch…

  2. Fortiori

   Ik zal het stemadvies in overweging nemen, maar beloof niets. Ik kijk veel naar Rai Uno, alleen maar kijken want verstaan doe ik het niet.

 3. DidiMadloba

  Snappen jullie het bij DDS echt niet? Wij hebben in Nederland een uniek systeem van omroepverenigingen, die een zendmachtiging krijgen als ze iets toevoegen met een eigen geluid. De omroepverenigingen die op de NPO uitzenden mogen dus niet alleen een eigen opvatting laten horen, ze moeten dat zelfs.
  DDS heeft geloof ik liever een staatsomroep die precies bepaalt welke berichten politiek correct zijn.

  1. Cootje

   Wat is er nu voor verschil ?? Lelijk politiek gekleurd . En meneer Slagter mag gerust Hannie van leeuwen er bij halen , die was een christelijke schreeuwerd van die tijd , en ondergesneeuwd en niet meer hoorbaar bij de misbruiken in hun gelederen In de kerken en notabelen aan de oude vieze politiek en vooral die zondag voor in de kerken zaten is dit land verrot gegaan , En nu brabant en limburg een meer criminele inslag hebben komt een zakkenvuller uit zoetermeer vertellen dat Hannie van leeuwen zich omdraait in haar graf , nou die ligt daar ook de zonde te overdenken

  2. Bullshit16

   Didi
   Kijk jensen.nl we hebben al een staatsomroep namelijk npo kijk in oordeel zelf

 4. Appelstroop

  Vervelend he? die democratie.. Aan de andere kant, ze zien de boreale bui waarschijnlijk al een beetje hangen daar bij de NPO. Ik denk niet dat de NPO op veel sympathie kan rekenen van FvD of PVV als ze een kabinet weten te vormen, en terecht.

  1. Julian

   En terecht? Dus PVV en FvD gaan censuur toepassen zodat het echt een staatsomroep wordt. Of ze gaan de geldkraan zo ver dichtknijpen dat je de NPO monddood maakt…

   Wat is er terecht? Een Vara die haar afkomst niet verloochend? Dat het niet het geluid is wat jij wil horen is dat een reden om die de nek om te draaien? Dat de NPO gedeeltelijk door belastinggeld mogelijk wordt gemaakt. Is juist goed. Dat garandeert de onafhankelijkheid. RTL en SBS moeten het geld pleasen dus de sponsoren…Zie hoe Harrie Mens de commerciele mening lekker laat groeien..

   1. Racerfirst

    Julian: Je geeft het antwoordt zelf al op je eigen mening!
    NPO=belastinggeld=iedereen=onafhankelijk!
    Dwz dan kan en mag je niemand uitsluiten!!!!!!!!!

  2. Vliegenvanger

   Dan gelijk afslachten dat hele geb euren daar in Hilversum. Een corrupte geldverslindende zooi.
   Allemaal zo links als de pest. Zelfs RTL doet al mee met die linkse Peter van de Vorst aan het roer.
   Npo moet drastisch aangepakt worden, de subsidie drastisch omlaag, zolang ze die extreem
   Demoniserende onzin spuien.

 5. Kidogo

  Laat maar weer eens zien, NPO weg ermee en stem FVD !

 6. Adriaen van Bergen

  Alhoewel Max wel aardige dingen doet, splijt het het land op leeftijd.
  Dat is een zeer gevaarlijke ontwikkeling.

 7. Bullshit16

  Wie durft te zeggen dat npo geen staatsomroep is moet nog maar eens kijken naar jensen.nl kom dan maar weer terug met je mening

 8. Roughwood

  Ach ja, de NPO/NOS… Totaal niet vooringenomen hoor!

  https://www.youtube.com/watch?v=Ht-4NOtlO6A

 9. Racerfirst

  Jammer, ik had Slagter nog aardig hoog zitten ivm wat ie doet voor ouderen en dat ie ook tegen communistische dictatoriale deug regering schopt!
  Maar dit gaat stap te ver!
  Foei!!!

 10. macsjang

  Arrogante Slagter moet hoognodig van z’n zelf opgetrokken sokkel gerukt worden. Hypocriete windbuil.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.