Het coronavirus komt eraan: besmet Duits echtpaar had “ontelbare contacten”

Het Duitse echtpaar dat besmet is met het coronavirus had “ontelbare contacten” met andere mensen terwijl ze al besmet waren. Ze hadden al een tijdje iets onder de leden, maar wisten niet wat het was en wilden niet naar de dokter gaan met iets dat best een griepje kon zijn. Het gevolg: de man en vrouw kunnen weleens superbesmetters zijn.

Tot afgelopen maandag was het echtpaar “volop actief in het werkzame- en verenigingsleven,” aldus het Algemeen Dagblad. Zo deden ze druk mee met de carnavalsfestiviteiten in hun woonplaats Langbroich. En… de vrouw wrkte op een kleuterschool in de buurt. Het moge duidelijk zijn dat dit een plek is waar er veel geknuffeld en geaaid wordt, wat de verspreiding van het virus alleen maar in de hand werkt.

Iedereen die “intensief” met het stel in contact stond verblijft nu in quarantaine. Het gaat dus om een groot aantal mensen, van collega’s tot kinderen van de kleuterschool en hun ouders, en van buren tot medewerkers van het ziekenhuis en de dokterspraktijk waar de 47-jarige man en de 46-jarige vrouw zich aanvankelijk lieten behandelen.

Dat is belangrijk, die quarantaine, maar als iemand denkt dat het probleem daarmee verholpen is heb ik slecht nieuws: omdat de man van het echtpaar al zeker tien dagen ziek was is het virus natuurlijk al lang verspreid, en niet slechts onder mensen met wie hij en zijn vrouw “intensief” contact hadden. Daar kun je vergif op innemen.

En ja, dit betekent dat Nederland ook een probleem heeft. Het echtpaar woont in de grensstreek met ons land. De boel loopt daar allemaal door elkaar. Je kunt van hun woonplaats probleemloos naar Limburg fietsen en daar wat boodschapjes doen in de lokale supermarkt. De man en vrouw zelf waren van 8 tot 9 november in ons land, in een hotelletje in Vlodrop. Gezellig!

Een verzoek aan lezers van DDS: Michael van der Galien is niet alleen eigenaar van deze mooie website, hij is ook de enige Nederlandse blogger met impact in Amerika! Door hem te steunen op BackMe kun je hem nu drie keer per dag (extra) lezen: elke dag krijg je in de ochtend een kort ontbijt in de vorm van een blogpost over het laatste nieuws uit Amerika, in de middag rond drie uur krijg je vervolgens een keiharde rant over het laatste Nederlandse nieuws, en — exclusief voor mijn sponsors — krijg je voor het slapengaan een email met een column over een willekeurig onderwerp. Je krijgt dit al vanaf 1 euro per maand. Steun hem dus — 143 DDS-lezers gingen u al voor!

De deelstaatminister in Noordrijn-Westfalen, Karl-Josef Laumann, schepte nog op dat ze in zijn deelstaat “80.000 artsen en 118.000 ziekenhuisbedden” hebben. “Als we er ergens klaar voor zijn,” aldus deze politicus, “is het hier.” Maar durft iemand hetzelfde te beweren over Nederland, waar de zorg totaal uitgehold is door drie opeenvolgende kabinetten Rutte? Is er iemand werkelijk zo naïef?

Over ons land kunnen we juist het tegengestelde beweren: als er we ergens niet klaar voor zijn is het hier. En dat is geheel en al te wijten aan het rampzalige beleid van Mark Rutte en kompanen.

Volg mij op Twitter en Steun mij op BackMe.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

43 reacties

 1. Gebande Kok

  Quote:Daar kun je vergif op innemen.
  .
  Persoonlijk had ik, gezien het onderwerp, een andere woordkeuze gemaakt.

  1. Kretoloog

   Kok kan het niet laten: sneren uitdelen naar de redacteur van dienst. Geband, Gebrand, Catalaans, EU, Spaans of Zweeds, de ware aard van de koks komt altijd boven drijven.

   1. hans-e-pans

    Gezien de op- of aanmerkingen van Gebrande Kok, zou je beter van Aangebrande Kok kunnen spreken.

   2. Meriadoc Brandebok

    “Kok kan het niet laten: sneren uitdelen naar de redacteur van dienst.”, schreef Kretoloog.

    Kretoloog schreef eerder over DDS-redacteur Teunis Dokter:

    “Dokter (…) jullie zijn beiden geen knip voor je neus waard.”

    Kretoloog is al vaak door de mand gevallen. Maar hier gaat hij met zijn opgeheven morele deugvingertje wel extreem onderuit.

    1. Kretoloog

     Guus Brandebok = humorloos. Zie je wel vaker bij die grefo’s. Ze zijn verzuurd, alsof ze dagelijks een liter citroensap moeten drinken.

     1. Meriadoc Brandebok

      Kretoloog begrijpt dat hij door de mand is gevallen en zoekt een uitvlucht.

    2. Blitzkrieg

     Meriadoc Brandebok :
     Quote : “Maar dan weet hij hoe de treincontroleurs zich wellicht voelden toen deze werden weggezet als bontkraagjes.”
     Het stigmatiserende deugvingertje van Meriadoc Brandebok.

  2. Blitzkrieg

   Gebande Kok : Je bent een echte rat! Alleen een rat is stom genoeg om zichzelf dood te vreten aan het vergif dat is gestrooid.

   1. Gebande Kok

    Quote: aan het vergif dat is gestrooid.
    .
    Dat zou ik zelf niet durven zeggen over het hier gepubliceerde artikel.

    1. Blitzkrieg

     Gebande Kok :
     Quote : “Dat zou ik zelf niet durven zeggen over het hier gepubliceerde artikel.”
     Ik heb het altijd ongeloofelijk gevonden dat ratten net zolang doorvreten totdat er geen korrel meer te bekennen is.

     1. Gebande Kok

      Uw kwalificatie van de hier gepubliceerde artikelen was mij al duidelijk.
      Ik zie geen noodzaak om uw visie te verhalen.

 2. Dropje

  “Iedereen die “intensief” met het stel in contact stond”

  Dat doet mij denken aan een parenclub

  1. Ron

   Tja waar het hart van vol zit hé dropje.

 3. Ben-NIET-Groen-L

  Je kunt van hun woonplaats probleemloos naar Limburg fietsen en daar wat boodschapjes doen in de lokale supermarkt.

  Wilders: Grenzen ..grenzen…grenzen, DICHT voor kansenparels en nu voor naïeve Corona besmetters!!

  1. Stanly2000

   Het is eerder andersom, de Limburgers (en ook de Belgen) rijden massaal naar Duitsland. De boodschappen zijn daar n.l. stukken goedkoper.

 4. claus

  Bij de behandeling van met het Coronavirus besmette mensen, hebben allochtonen, statushouders en illegalen voorrang mbt ziekenhuisbedden en zorg in het algemeen!
  Gasten worden goed behandeld worden in een geciviliseerd land!

 5. fusilier

  De schrik zit er goed in merkel land .In hele delen van Duitsland kun je geen mondkapje meer krijgen. Zelfs een oberarzt uit Tubingen samen met zijn dochter heeft het corona virus.

 6. Adriaanv

  Het lijkt niet meer te stoppen als we eerlijk zijn.
  Je kunt moeilijk het hele land platleggen inclusief (lucht)havens en supermarkten etc.
  Ik heb meer zorgen over de paniek dan het virus.

 7. Vit

  Volgens het rode kruis is het verstandiger vaak de handen te wassen dan een mondkapje te dragen, ennuhh 10 diepe kniebuigingen in plaats van.

  1. Stanly2000

   En vergeet het advies van de minister niet: hoesten en proesten in de elleboog, de neus snuiten in papieren zakdoek en dan weggooien.

 8. crimson1960

  Omdat alles zo kapot is bezuinigd door 3 kabinetten pinokio Rutte hebben we helemaal geen bedden over. Daarom hoor je waarschijnlijk ook zo weinig over maatregelen. Want het valt hier wel mee toch. Randdebiellen.

 9. Vit

  De natuur dunt zelf uit en begint waar het meest noodzakelijk is, dat blijkt wel weer.

  1. Vit

   Natuurherstel zal bijvoorbeeld niet in IJsland beginnen.

  2. Pjotter

   Vit, hier lul je uit je nek, de religie staat bovenaan, toch.?

   1. Vit

    Nee hoor de natuur doet zijn ding ook al bid je tot je een ons weegt.

 10. Cootje

  Er was op een andere pagina van deze krant een meneer MEES , die zei het ergste hebben we gehad , mooi dat sommige personen zo verstand van zaken hebben

  1. Rammstein

   Dat zei Mikael Blompot ook. We moeten zuinig zijn op zulke zieners.

   1. Gebande Kok

    h**ps://www.telegraaf.nl/nieuws/820799927/trump-ziet-weinig-gevaar-in-coronavirus
    Trump ziet weinig gevaar in coronavirus

    1. Rammstein

     Ahhh…., heeft Mikael Blomkvist het van Trump. Logisch natuurlijk, Mikael is een grote fan en aanhanger van Trump – hij ziet hem als een groot politiek licht en redder van de wereld.

     1. Mikael Blomkvist

      Ik weet niet waar u de mening die u mij in de mond legt op is gebaseerd. Kunt u dat toelichten?

     2. Rammstein

      Wat krijgen we nou?! Als conservatief rechtse aanhanger verdedig jij Donald Trump altijd te vuur en te zwaard. Altijd spring je voor hem in de bres, je juichte toen hij won en bent het altijd eens met zijn politieke dadendrang. Dat weet toch iedereen hier op DDS.

     3. Stiek

      Mikael Blomkvist & Brenda Welsh?

 11. Cootje

  Het is wel een eerlijk virus , arm en rijk worden erdoor getroffen . Dadelijk hebben we geen warmtepompen meer nodig. Het crematorium gebruikt toch wel milieu vriendelijke brandstoffen , anders wordt de Amsterdamse grachtengordel boos

 12. evil knievel

  Hopelijk t begin van wat Cootje zegt!
  Krijgen we dr toch nog iets goeds voor terug!

 13. Brenda Welsh

  Gewoon thuisblijven achter de PC. Tegen een grijpstuiver krijg je het directe nieuws van DDS op het scherm. Boodschappen thuis laten bezorgen en online afrekenen. De beste remedie om de catastrophe te ontlopen. Natuurlijk wel veel twitteren voor het onderhouden van contacten. En dat echtpaar als ‘besmetters’ vervloeken..

  1. Brenda Welsh

   NPO en de MSM niet vertrouwen natuurlijk, dat spreekt vanzelf.

   1. Stiek

    Mikael Blomkvist & Brenda Welsh?

  2. Ron

   Hahaha die boodschappen zijn natuurlijk niet bij zieke mensen in de buurt geweest.
   De bezorger kan ook niets mankeren.

   Maar kortom dus veranderd er voor jou niet veel Breda.

  3. Cootje

   En voor je zelf wel genoeg batterijen in huis anders doet dat speeltje het niet meer , kijk maar of je het licht uit of aan doet prettige quarantaine

 14. Kretoloog

  Al weken roep ik hier dat het bij coronavirus om onnodige paniekzaaierij gaat. Hier de reactie van een betrokken deskundige. Uit: AD 27-02-2020

  “Sinds twee weken werkt ze zonder pauze, de directeur van het laboratorium voor Microbiologie in in Milaan die de tests op het coronavirus uitvoert. In een interview met de Italiaanse krant La Republica zegt Maria Rita Gismondo dat Italië doet alsof het in staat van oorlog verkeert, maar dat het om niet veel meer dan een normaal griepvirus gaat. Er is volgens haar sprake van ‘een bombardement van berichten die angst aanwakkeren en voor collectieve hersenspoeling zorgen”.

  Waarvan akte!

 15. Rud56

  Met de dank aan het kabinet Rutte en hun decennia falend beleid is o o k de gezondheidszorg in dit land geheel uitgekleed. Wij zijn dus terdege niet voorbereid op wat komen gaat.

 16. Pjotter

  Gebande kok, elk vogeltje zingt zoals het gebekt is, sommige vogels koketeren en zijn vals gebekt.

 17. Lex

  Alle circa 300 feestvierders worden opgeroepen zich te melden.

  En denken de Duitse volksgezondheidsdienst nu echt dat al deze mensen allemaal braaf zijn en zich melden.

  Wie weet zijn deze mensen al op hun werk geweest, in de supermarkt en zo voort.

  Gewoon net als in Italië hele dorpen desnoods steden afsluiten voor de buitenwereld bewaakt door het leger.

  Dat is de enige manier dat helpt.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.