Hilarisch: kabinet doet alsof ze eurosceptisch zijn en wijzen €2 miljard extra afdracht aan EU af… voor nu!

Het meest eurofiele kabinet sinds de oprichting van de EU doet even alsof ze een stel eurosceptische houwdegens zijn en zeggen nee tegen een rekening van €2 miljard extra voor Nederland. Heel benieuwd hoe lang ze stand houden: een halve dag, een hele dag, of misschien wel twee hele etmalen! Maar het is echt nu al duidelijk wie dit potje armpje drukken gaat winnen, Den Haag of Brussel.

Er komen over niet al te lange tijd weer verkiezingen aan, dus ineens komen de stoere praatjes van de VVD weer tevoorschijn. Ditmaal door eventjes heel stoer ‘nee’ te zeggen in Brussel tegen de zoveelste onbeschaamde cash grab-operatie van Zuid- en Oost-Europa. Méér geld willen ze, en Nederland mag dat betalen. Alle voorgaande zakgeldverhogingen voor knoflook- en goulashlanden zijn goedgekeurd, maar met het oog op verkiezingswinst in 2021 zegt Mark Rutte z’n klasje voor één keer nee tegen de EU en hun eindeloze geldhonger:

“Het kabinet gaat niet akkoord met het Europese begrotingsvoorstel dat EU-president Charles Michel op tafel heeft gelegd. Minister Blok van Buitenlandse Zaken vindt het niet acceptabel dat het bedrag dat Nederland aan de Europese Unie besteedt daarmee met 2 miljard euro zou stijgen. Dit schrijft hij in een brief aan de Tweede Kamer.

De Nederlandse regering wil juist dat de Europese begroting niet stijgt. Blok wil dat de begroting naar beneden wordt bijgesteld en dat Nederland korting krijgt.”

Nou, zal de naïef-rechtse kiezer denken: ik kan de volgende keer gewoon VVD stemmen als ik wil dat Europa terug in het hok geblaft wordt. Mooi niet, want deze brief van Rutte en zijn vriendjes is natuurlijk houdbaar tot het eerstvolgende dreigtelefoontje uit de Brusselse ivoren toren. Want Nederland kan eventjes dwars doen, maar uiteindelijk loopt het vaderlandse partijkartel dan baantjes en bijbehorende salarisstrookjes mis. En dat is dan ook weer niet te bedoeling.

Dus juich om het feit dat Mark Rutte voor één keer een ruggegraat gefaket heeft. Maar verwacht nu niet dat de man na tien jaar Nederland langzaam weggeven aan Brussel ineens een eurosceptisch bastion gaat worden. Nederland gaat hoe je het ook wendt of keert straks meer aan de EU betalen, linksom of rechtsom. De enige vraag is niet óf Rutte en zijn VVD-knoeiers door de pomp gaan, maar wannéér dat gebeurt.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

22 reacties

 1. DutchOutlaw

  Doe geen domme dingen en laat je geen zand in de ogen strooien door de VVD met hun stoere praat tegen de EU/Brussel. Is allemaal voor de bühne!…je weet wel verkiezingstijd.

  Stem gewoon PVV!!!

 2. dinaro

  2 Miljard..een lachertje.
  Er zijn 53 miljard euro uit de pensioenpotten gejat, die hebben ze in
  Brussel alvast binnen.
  Dan kan Rutte gerust eens ‘nee’ zeggen.
  Stem PVV , goed idee.

  1. Maurits Dekker

   Het was 35 miljard euro.
   Een beetje minder dat wel, maar het blijft gewoon diefstal van het spaargeld van de werkenden.

 3. Appelstroop

  1 week na de verkiezingen en nieuwe kabinet: we doen het toch maar wel.
  Mark(^^) my words.

 4. fusilier

  2 MILJARD is geen kattenpis mensen. Dat zijn heel wat handjes aan het bed, voor onze ouders die Nederland opgebouwd hebben, en door deze M.P weg bezuinigd zijn.

 5. Bullshit16

  Maak je geen zorgen wij mogen straks 1245 euro meer betalen dank zei die landverraders Rutte is de grootste leugenaar al vaker gezegt de verkiezingen komen te laat
  Stem fvd of PVV uit de eu

 6. Original NL

  De eu wil dus even 120€ per inwoner extra hebben..buiten de 470 € die we al betalen.
  Als uw gezin uit 4 personen bestaat wordt dat dus 2360€ …daar kan zelfs timmerfrans een keertje van uit eten.
  Nexit asap!!!

 7. inert

  VERKIEZINGSRETORIEK van Rutte3!
  Trap er niet in mensen, stem volgend jaar rechts!
  Stem PVV of FvD.

 8. Kretoloog

  Het kabinet heeft zichzelf in de nesten gewerkt, Eind vorig jaar zat minister Hoekstra (een totaal ongeschikt persoon op die post) te pochen dat hij een begrotingsoverschot had van 12 miljard euro.

  Nou kijken ze in Brussel ook naar de NL-TV en lezen ze Nederlandse kranten. Dus dachten ze daar: hee, van die 12 miljard kunnen wij er ook wel een paar krijgen! En nu moet de regering gaan uitleggen dat ze echt geen 2 miljard meer hebben. Stelletje onnozelaars daar in Den Haag.

 9. Cootje

  Leuk hè en de oude wijfen kenner MACRON krijgt zijn hervorming pensioen van 62 naar 64 er niet doorheen , deze gaat ook zijn begroting niet onder de 3% houden , dus die 2 miljard naar Brussel is kattenpis vergeleken wat die Fransen ons gaan kosten we hebben een garantiestelsel ondertekend van ESM ter waarden van 500 miljard € je kan wel uitrekenen wie deze solidariteit gaat bekostigen , en let op 2020 gaat het jaar worden van een zware recessie met een harde brexit en een niet beheersbare coronavirus , of het Europese zooitje valt uit elkaar , en dat is het beste

  1. Gewoon werken

   Geen woord aan gelogen!!
   Misselijk makende poppenkast.

 10. Cootje

  D66 heeft de oplossing , wij blijven thuis en laten de afrikaantjes voor ons werken ,zal Sylvana Simons niet leuk vinden want dat hebben ze eerder gedaan en daar zijn we niet armer van geworden, plus dat Sinterklaas dan weer zat hulpjes heeft , voor D66 is dat een kleurrijke oplossing maar je mag een dominante BN’er in Nederland deze gevoelige materie niet aandoen , nu heeft Wilders wel een deel van het electoraat , maar dat is met 18/20% van de stemgerechtigde een kleine weg gezette minderheid in Europa en zijn Afrikanen nu even belangrijker om die bewuste 2 miljard in Europa voor ons te verdienen, en eu met of zonder zwarte piet kom maar binnen met je knecht

 11. Bullshit16

  Kijk nog even op YouTube bij ON die heeft ook weer een stukje waarheid over D66 dat hoor je niet op npo journaal
  Stem fvd of PVV uit de eu

  1. Marija

   Hoe?

 12. Hendrie1963

  Als Rutte nee zegt dan bedoeld hij ja. Zoals gewoonlijk. Het is een onbetrouwbare hond.

  1. Vraagtekentje

   Honden zijn niet onbetrouwbaar, mensen wel, en boven aan het lijstje staat Rutte.

   1. Original NL

    Ratte..een mens?

 13. Maurits Dekker

  Het kabinet weigert deze week gewoon om die 2 miljard te betalen.
  Volgende week tekent Rutte gewoon bij het kruisje en wordt het geld overgemaakt.
  Laat u toch geen rad voor de ogen draaien.

  De tijd dat de burgers dom waren en niets van politiek wisten is voorbij.
  Stem FvD of PVV.

 14. Vrijedenkert

  Knoflook en Oostbloklanden zijn nu in de meederheid na het verlaten van het VK en Frankrijk reken ik gemakshalve even mee als onderdeel hiervan want ook voor het grootste gedeelte zuidelijk en die profiteren nu het meest van Brusselse budgetverhoging die vooral opgebracht moet worden door de nettobetalers Nederland, België, Luxemburg, Duitsland, Oostenrijk en de Scandinavische landen…
  Frankrijk en ook Italië weigeren al jaren en jaren budgetregels van Brussel na te leven en komen hiermee weg en ook de Oostbloklanden weigeren bepaalde besluiten niet uit te voeren en komen ermee weg, de nettobetalers moeten dus gewoon gezamelijk de verhoging weigeren en uit deze niet uitvoeren dus gewoon niet betalen!
  De EU werkte voor de Brexit al heel slecht en nu de zuiglanden de meerderheid vormen gaat het helemaal niks meer worden en implodeert het geheel vanzelf.

 15. inert

  Een impeachment procedure opstarten om Rutte naar z’n moeder te sturen, gaat in Nederland jammer genoeg niet.
  Het zou mogelijk kunnen zijn dmv een wetswijziging, het kartel heeft alvast géén meerderheid in de 1e kamer, en in de 2e kamer is álles mogelijk, zoals bekend!

 16. yellow thread street

  Alle miljarden die we aan de Grieken gegeven hebben krijgen we inclusief rente terug.
  De Duizend Euro voor elke Nederlander komt er aan.
  We sturen alle gelukszoekers terug.
  Allemaal aan de warmtepomp waarmee we juist geld gaan verdienen.
  Een betaalbare woning voor elke Nederlander.

  Dit zijn slechts enkele uitspraken van beroepsleugenaar Rutte.

  En waar staan we nu:

  Het geld van de Grieken is uitgedeeld aan failliete banken en is weg.
  Geen Duizend Euro, alles wordt juist duurder, de BTW, de zorg, gemeentelijke belastingen, etc.
  Ons land wordt steeds voller en ze worden zelfs gehaald.
  Maffia toestanden op straat en de politie is het gezag kwijt.
  Pensioenen worden afgestempeld, de pot wordt steeds voller, t.z.t. zal dit geld richting Brussel gaan.
  Goedkoop Russisch gas is verboden, onbegrijpelijk.
  Geen rente meer op onze spaartegoeden als reservepot, nee straks gewoon betalen.

  Nederland is kapot gemaakt door de EU, we hebben niets meer te vertellen en alles wordt bekostigd over de ruggen van de modale Nederlanders.

  Wanneer komt het besef dat we los moeten van de EU en weer onze eigen regels maken.
  Voor de invoering van de Euro draaide onze economie goed, de Gulden was geen enkel probleem, we werkten samen in Europa en onze economie draaide als een tierelier en we hielden aan het eind van de maand gewoon geld over voor leuke dingen.

  Het TTIP wurgcontract is min of meer doodgebloed, CETA is geen haar beter, wat ons niet verteld wordt, er zijn op dit moment nog een stuk of 10 landen die accoord moeten geven maar er nog niet uit zijn.

  De EU is zandkasteel gebouwd op drijfzand van waaruit dictators hun lusten bot vieren op in hun ogen hun ondergeschikten die naar hun pijpen moeten dansen.

 17. Jack Flash

  Iedere keer als ik Rutte zie moet ik kotsen.
  Wat een misselijkmakende sukkel is het ook

e-mail:

 Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.