Hoppa! FVD legt “klimaatpaus” Frans Timmermans vuur aan de schenen: ‘We moeten €11000 miljard betalen, desastreus!’

Of Forum voor Democratie er iets aan kan doen dat Frans Timmermans ons land straks voor honderden miljarden laat bloeden voor zijn prestigeproject ‘Green Deal’, valt nog te bezien. Maar de grootste oppositiepartij in de Eerste Kamer was in ieder geval niet van plan om het lijdzaam te ondergaan. Ze sturen een brandbrief vol dringende vragen naar de Europese Commissie, die Timmermans en zijn vrienden nog voor de zomer dienen te beantwoorden.

De kosten voor de klimaatverandering die Brussel en de Brusselse klimaatchef Frans Timmermans voor ogen heeft worden geraamd op €11000 miljard euro. Inderdaad: elf-dui-zend mil-jard. Een astronomisch bedrag, en iets dat zeker gevoeld zal gaan worden in de portemonnee van burgers in de unie. Bepaalde wat meer dan anderen. Want Nederland is een rijk land, dus een veel groter deel van de rekening van deze vergroening zal terechtkomen op keukentafels in Hoorn en Venray dan in Bratislava of Napels.

Maar voordat Nederlanders zo worden gedwongen om zich blauw te betalen zodat Timmermans zich groen kan voelen, heeft de Eerste Kamerfractie van Forum voor Democratie nog wel het één en ander aan te merken op deze peperdure operatie. In een brief aan de EU is de partij scherp:

“De leden van de fractie van Forum voor Democratie lezen in het persbericht van 11 december 2019 dat de Europese Commissie (EC) stelt zich in haar werk te laten leiden door de roep van het ‘grote publiek’ dat maatregelen zou eisen en door ‘onweerlegbaar wetenschappelijk bewijs’ zoals in de verslagen van het IPCC, IPBES, de Global Resources Outlook en de EER SOER 2019. De klimaatlobby oefent grote druk uit om de Green Deal verder aan te scherpen. De Green Deal zet in op een grootschalige propagandacampagne waarvan, zo stellen deze leden,de Sovjet-Unie nog veel had kunnen opsteken.

Waarom beweert de EC in naam van het grote publiekte handelen, terwijl de Green Deal bol staat van voorgenomen inspanningen om datzelfde grote publiek met publiciteitscampagnes van ongekende omvang zo te gaan beïnvloeden dat het vatbaar wordt voor de in Brussel gehuldigde opvattingen? Waarom walst de EC over de vrijheid van de inwoners van de EU-lidstaten heen om met hun politieke vertegenwoordigers eigen keuzes te maken op basis van politieke ideeën die haaks staan op die van de EC? Sinds wanneer is de wetenschap almachtig geworden met theorieën die de status krijgen van onweerlegbare bewijzen die boven alle wetenschappelijke twijfelzijn verheven? Hoe waarborgt de EC een verdere machtsovername door de groene lobby?”

De EU heeft tot 5 mei om de vragen over de intens kostbare green deal te beantwoorden.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

31 reacties

 1. Heras

  Ja maar, zijn salaris moet ook uitbetaald worden…

  11duizend miljard gaat naar grote bedrijven, elitaire personen, en naar een europese centrale bank.
  O ja, we planten dan ook 25 bomen.

  De gek van een timmermans moet maar eens met pensioen gaan. We kunnen jong bloed wel gebruiken. Iemand met gezond verstand.

  1. Blitzkrieg

   Heras :
   Quote : “O ja, we planten dan ook 25 bomen.”
   Was dat maar waar, we kappen er vele miljoenen.

   NEDERLAND WORDT KAPOT GEMAAKT, DIT MOET GESTOPT WORDEN!
   h**ps://www.youtube.com/watch?v=iJz1qxe3aqU

   Voor deze video moet je inloggen op youtube, begrijpelijk want de verwoesting is catastrofaal. KIJKEN!

   1. Rammstein

    De bomen-holocaust. Om te janken. Wie stopt Staatsbosbeheer?

    1. Blitzkrieg

     Rammstein : Ja, en als van de eerste schok bent bekomen… Dan realiseer je je dat dit aan ons wordt verkocht als natura 2000 gebied!!!, weet je wel datgene waarvoor wij onze boeren in de uitverkoop zetten. Dit land, of beter heel Europa is ontzettend fout bezig.

     1. Fonz

      Je kunt je afvragen wat Nederland voor deel gaat worden in Europa, zouden “ze” een Amersfoort aan zee willen hebben?

    2. Marija

     Goed gezegd. Wij niet denk ik.
     Mensen zijn belangrijker?? dan bomen en al die arme azielenzoekers
     die als een sprinkhanenplaag hierheen komen, moeten een mooi nieuw huis, toch?
     Daarom weg vee en boeren, weg bomen, laat maar komen al die kneuzen, wij bloeden wel.

   2. Marija

    Wil graag kijken maar link werkt niet.

    1. Hendrie1963

     Ik heb ook een link geplaats maar wordt helemaal niet geplaats. Of is de schrijver een pvda fan.

     1. Hendrie1963

      Anders kijk op YouTube en zoek naar boerenjournaal 6 februari. Het filmpje is “het verraad van LTO” Je haren gaat recht omhoog staan van deze nazie prakrijken van LTO en PVDA

 2. Hendrie1963

  De EU wordt geleid en net als in Nederland door randdebielen. Precies zoals eerder in 1940 tot 1945.

 3. Piet Klein

  1100 miljard euro op 500 miljoen EU-inwoners (misschien minder omdat de Britten vertrokken zijn is 2200 per inwoner. Omdat NL vaak meer moet betalen zal dat voor de Nederlander hoger liggen. Voor een gezin met 2 kinderen dus 8800 euro.

  De Zwitsers hebben berekend dat 1,5 biljoen bomen de CO2 kunnen reduceren naar de gewenste klimaat doelstellingen. Met 7 miljard inwoners is dat ongeveer 200 bomen per aardbewoner. Stel dat wij het dubbele aantal moeten doen dan is dat 400 bomen per Nederlander (Eurpeaan). Stel dat planten van een boom 20 euro kost dan kost dat 800 euro per Nederlander ( het massaal planten van bomen tegen niet NL lonen , een tientje voor een boom en een half uur om te planten tegen een gemiddeld (wereld)uurloon lijkt geen slechte schatting)

  Kortom als u de kosten die deze Nederlandse regering voor u op het oog heeft + de kosten van Timmermans vergelijkt met de kosten voor de oplossing die de Zwitsers voor zich zien dat is er absurd verschil tussen deze twee ramingen.

  Onomstotelijk vast stellen waar het heen gaat met het klimaat is ook met de wetenschappelijke kennis die we nu hebben niet eenvoudig. U zult het moeten doen de redeneringen die het meest waarschijnlijk acht. Ik behoor tot de mensen die rekening houdt met een klimaatverandering en neem graag het zekere voor het onzekere. 1,5 biljoen bomen lijkt mij prima te meer dat dit niet alleen goed is voor de CO2 reductie het zal ook prachtige natuur opleveren.

  Kortom de EU heeft veel geld nodig om duidelijk te maken dat u vindt wat zij denken dat u moeten vinden. Mij lijkt het verstandiger om Timmermans naar huis te sturen.

  1. JochemX

   Pietje, we verzinnen een probleem en gaan dat oplossen. Altijd lastig om een verzonnen probleem op te lossen.

 4. plakband

  Die 11000 miljard moet West-Europa betalen. De zuidelijke EU-landen en het Oostblok betalen niet mee. Zij hebben geen geld. Zodra het leeuwendeel van de contracten is afgesloten stappen de Oostblokkers uit de EU. Polen verlaat de EU over maximaal 12 jaar.
  De zuidelijke landen blijven aan het EU-infuus totdat de EU een leeg kadaver is.

 5. Blitzkrieg

  #stemzeweg #breekhetkartel #jensen #nexit #fvd #pvv

  1. Hendrie1963

   Dat gaat ook gebeuren. Die linkse idioten zijn zooooooooooooooo dom niet te geloven. De FvD is de grootste met de provinciale verkiezingen en is overal aan de kant gezet. Denk je dat de normaal denkend mens dit is vergeten. En dan zeggen ze ook nog we gaan niet FvD regeren volgend jaar. Hahahahahahahahahaha sorry ik schoot even uit. De PVV en FvD worden de grootsten. Er wordt niet geregeerd met die linkse idioten want ze komen niet meer aan de bak. Er wonen 17 miljoen mensen in dit land. Er zijn zeker 10 miljoen die rutte 8 jaar lang blut hebben gemaakt. Dat zijn mensen met een midden en laag inkomen en die gaan heus niet op deze partijen stemmen. De mensen zijn de EU zat. De mensen zijn de immigratie zat. En rutte en deze stelende partijen komen bij de mensen al 8 jaar de strot uit.

 6. Zweedse kok

  2 Goede en dierbare medewerkers van FvD sturen een brandbrief vol dringende vragen naar de Europese Commissie, die Timmermans en zijn vrienden nog voor de zomer dienen te beantwoorden.
  .
  Oh, laten we dan maar een paar dagen wachten.

  1. JochemX

   Kokkie, jij en Tim proberen voortdurend FvD belachelijk te maken. Maar er is niets om te lachen. FvD is de enige partij die de gevaarlijke klimaathysterie probeert af te remmen. We willen niet meebetalen aan verzonnen problemen. We stemmen dus op Baudet!

   1. Dr. Knowswhy

    FvD is niet meer dan een impulsueve roeptoeter en 2 dozijn handpoppen.

    FvD gaat niks klaar spelen, thx to Baudet, die de partij kapot maakt

    1. Fonz

     Wie was de grootste bij de gemeenteraadsverkiezingen? juist de FvD

     Wat hier juist opvalt zijn figuren, als mididildo, die liever zien dat Nederland ten gronde gericht wordt..

     1. Mycase

      @fonz je laat trollen leven beter niet reageren op hun daar hebben ze een broertje dood aan .

  2. Fonz

   Zweet kok?

 7. Adriaen van Bergen

  Ik vind dit maar vage vragen.
  Op vage vragen krijg je nog vagere antwoorden.

 8. Timber

  Mao Zedong: 78 miljoen mensen een kopje kleiner.
  Jozef Stalin: 23 miljoen mensen een kopje kleiner.

  Extreem links of rechts, weg ermee. Te beginnen met de marxisten in EP!

 9. NoDoubt

  Hij steekt NLburgers hoog in de schulden. Net als al die ander politici die geen deskundigen zijn maar elkaar na lopen, zullen ze voor het tribunaal moeten verschijnen dat ze een welvarend land als NL naar een 3e wereldland jagen. Met een max gevangenisstraf, want niemand van al die politici blijkt te moeten boeten behalve Pim Fortuyn. Terwijl hij gelijk heeft. Onze multiculturele samenleving mag het woord samenleving niet eens noemen want Moham heeft verboden dat ze moeten integreren. Met dank aan die Frans. Hoeveel vluchtelingen heeft hij in huis opgenomen. Nee hij krijgt geld van ons hard werkende burgers. Zo kan ik ook mooi weer spelen.

 10. cuoretx

  Timmermans is een socialist met globalistische ideeën in een nepdemocratisch jasje. Vertrouw hem voor geen cent, voordat je het weet is de EU een nieuwe socialistiscche staat met expansiedrift.

 11. Response

  Die antwoorden komen nooit. Er wordt gewoon omheen gedraaid.

 12. C.A.Barstow

  Laat bij de eerst komende verkiezingen uw stem horen tegen dit links fascistische smerig rooie varken.

  Stem tegen de EU,
  Stem FvD/PVV.

 13. DeDenker

  Nou laat ik het zo zegge! die flapdrol low live person 2000 M voor klimaat , het grootste bedrag heeft hij al binnen .als die belachelijke verhuizingen die steeds moeten plaatsvinden worden gestopt (en lege auto’s op en neer laten rijden ???) dus eigenlijk ? is die verrotte EU de grootse klimaatvernietigaar .Hoe grootschalige vuile hypocriete huigelaar kun je zijn GRIJSBAARD nep Wim kok

 14. Antihedo

  De totale energiekosten van Nederland per jaar bedragen al vlot 30 miljard euro. De fossiele brandstoffen worden schaarser en in de loop van de tijd kunnen deze kosten zomaar verdubbelen. Het gaat niet alleen om het klimaat maar ook om schaarste en afhankelijkheid van andere landen. Tante Thierry vergeet dit wel eens. Dikke kans dat als we niets doen de energiekosten veel hoger worden dan de kosten volgens het voorstel van Timmermans. We moeten wel blijven nadenken. Niets doen kan veel duurder uitpakken. Het valt mij op dat er een scheve vergelijking gemaakt wordt. De huidige kosten van variant 1 vergelijken met de kosten van variant 2 in de toekomst is een oneerlijke vergelijking. Misschien is het goed om een schatting proberen te maken van de stijging van de energiekosten als we op dezelfde voet door blijven gaan.

 15. Caesar Lion Cachet

  LS…

  Iedere uitvinder van welke religie dan ook weet dat het overgrote deel van de mensheid achterlijk, bang en dom is. Religie is de methode om op straffe van de eeuwige dood de mensen te laten lijden (betalen) voor hun zonden etc. etc. Timmerflans is zo een charlatan… Een van de velen !

 16. P.Sisterons

  Kijk hem een staan. Net een kikker die zich constant zit op te blazen.
  Gegarandeerd dat hij de voorgeschreven pilletjes van zijn psychiater niet inneemt.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.