Jesse Klaver pakt Marokkanen-goochelaar Thierry Baudet aan: ‘Extreemrechts! Racistische drek! Waar blijven excuses?’

Ook de ongekroonde GroenLinks-koning Jesse Klaver is niet erg te spreken over de wijze waarop FVD-voorman Thierry Baudet dit weekend begon over de wijze waarop “Marokkanen” in Nederland huishouden. Later bleek het incident deels of geheel verzonnen te zijn. Klaver laat het niet over zijn kant gaan.

Het blijft verontwaardigde reacties regenen aan het adres van Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet. Niet alleen van de politie of zijn gewaardeerde collega-Kamerleden, maar ook van – vermoedelijk – zijn belangrijkste politieke opponent: Jesse Klaver. Klaver beschuldigt zijn rivaal van een “extreemrechtse” werkwijze en het verspreiden van “racistische drek”. De GroenLinks-fractievoorzitter verwacht op z’n minst nog excuses van het zelfverklaarde eenmansmeldpunt Marokkanenoverlast in de trein. Klaver:

“Dit is wat extreemrechts doet: racistische drek de wereld inslingeren zodat iedereen ermee bezig is. Tegelijkertijd moeten we het voor elkaar opnemen. Baudet plugt zijn politieke agenda over de rug van Marokkaanse Nederlanders. En nu ook nog zwijgen. Waar blijven zijn excuses?”

Onder volgers van Klaver en Baudet maken de woorden van de architect van ’s lands klimaatbeleid een hoop zaken los. Het regent plaatjes van een stervende Pim Fortuyn, Thierry Baudet met Mein Kampf en Jesse Klaver op de foto met treitervlogger Ismail Ilgun. Het debat onder de fans van zowel Thierry als Jesse is behoorlijk levendig te noemen.

Van Thierry Baudet ontbreekt onmiddels echter nog ieder spoor.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

100 reacties

 1. Bockbeer

  Klaver moet helemaal zijn smoel houden.

  1. Fortiori

   Waarom mag Jesse Klaver niets zeggeñ? Hij moet iets zeggen, daarvoor zit hij in de kamer. Nog iets hoeveel zou DDS cashen voor elke reactie € 1 per keer.

 2. Cootje

  Ha Ha Ha Ha Ha Ha ha

 3. de witte parel

  Waarom al die ophef? Waren het Nederlanders dan Nederlanders…nu waren het Marokkaantjes…dus dan zeggen we Marokkaantjes.

  Maar al die linkse deugers die hysterisch staan te gillen… moeten we ook praten over witte mensen ipv blanke Nederlanders, dit toont maar aan hoe gek dit land geworden is.

 4. Cootje

  Het bloed gaat waar het niet gaan kan , binnenkort het verslag van Jesse klaver ondertiteld in het Arabisch , de aangifte formulieren liggen klaar en voor raad en ondersteuning bij de thee partijen

 5. Kretoloog

  Zit je rustig in de trein. Komen op eens 4 Marokkanen op je af. Ja, dat kunnen sommige vrouwen als behoorlijk lastig ervaren. De dierbare vriendinnen van Thierry in ieder geval wel. Tot zover niks mis met de tweet van Baudet. Zijn bruggetje naar ‘kinderlijke naïviteit’ en ‘stem op mij’ is daarentegen tamelijk onhandig. Maar om daar nu excuses voor te eisen? Kom op zeg, politiek is niet voor tere zieltjes.

 6. Ben Venuti

  Nog zo’n politiek correcte deug Josti die er denkt een politiek slaatje uit te kunnen slaan.

 7. Hard

  Vergissing, maar wel een logische.

  Next!

  P.s. liggen de voorbedrukte aangifteformulieren al klaar? De kartelzwijnen staan al te kwijlen van haat!

 8. Hard

  Klaver, de islamimporteur! Logisch dat je last hebt van Marokkaantjes.

  1. Politiek Profeet

   Nogmaals, de 2 vrouwen hadden groot gelijk, je kunt nu eenmaal die importfiguren niet vertrouwen.
   Ik kan goed begrijpen dat die 2 vrouwen zich overvallen voelden en dat ze erg wantrouwend reageren.
   Dat is toch vooral te danken aan de chaos die dat importvolk al jaren hier aanricht…vanavond weer rondje marokkotv…bij opsporing verzocht…

 9. C.A.Barstow

  Klaver is een verachtelijke linkse rat, die zielige pogingen onderneemt om Baudet en de rechts georiënteerde zijde van Nederland zwart te maken en onderuit te halen, mij bekruipt het gevoel dat het door smerig links opgezet is, het zou mij niets verbazen.

  Stem tegen verachtelijk links
  Stem FvD/PVV.

  1. Watcher

   Tja die vriendinnen van Baudet zijn de welbekende linkse sloeries die hem vals informeerde.
   Er rest alleen maar medelijden met deze toekomstige leider van de lage landen.

   1. Bockbeer

    Watcher?

   2. Hard

    Watcher?

    1. Fonz

     watcher?

    2. Hard

     Watcher inderdaad!

   3. CLoVis

    EU watcher

    1. Hard

     Inderdaad, Watcher!

 10. Watcher

  Baudet is gevaarlijk, extreem rechts, komt uit de elite, minacht de ”gewone” man ,maar presenteert zich als een man van het volk.

  1. Cootje

   Maar ik ga wel op hem stemmen en vele met mij , de directe communicatie van hem staat mij wel aan , maar je woont vrij land . Dus mag jij nog kiezen voor de de thee partijen en hun geneuzel met hun buitenlandse vrienden . Die Nederland in 40 jaar hebben weggegeven aan de islam familie en hun aanhang

   1. Watcher

    Mijn stem gaat naar minst verrotte partij = SP

    1. Hard

     Watcher?

  2. Bockbeer

   Watcher?

  3. Cycle25

   Links geen minacht ? Laat me niet lachen, als er één beweging die de democratie de mond gesnoerd heeft is het wel de linkse anti-referenda bagger.

   Mensen van het volk…pfff

 11. Cootje

  We kunnen gelukkig nog lid worden van Baudet zijn correcte en rechtlijnigen partij die wegens succes groeit als kool , er zijn mensen die in een zaaltje met opgestroopte mouwen , de warmtepomp promoten en de bakfietsen familie toe spreekt van de geitenwollen sokken , de partij waar Wijnand Duyvendak het erelid is . De recensies van het erelid zijn veel betekenis

 12. Kim de Roder

  Als zelfs het ultra-rechtse DDS met hartelijke instemming Jesse Klaver citeert die Baudet met de grond gelijk maakt, mogen wel concluderen dat zich voor het FvD een publicitaire ramp voltrekt.

  Dit kon wel eens de doodsteek voor Baudet worden. Zelden kwam zijn incompetentie en onbetrouwbaarheid zo helder aan het licht. Alleen aftreden en het benoemen van Nanninga tot nieuwe lijsttrekker kan de schade wellicht nog wat beperken.

  1. Ben Venuti

   Gelukkig zijn jouw politieke voorspellingen niet serieus te nemen W i m, we zijn nog niet uitgegierd van de vorige.

  2. Watcher

   Sodemieter op, verachtelijke Lugar familie

   1. Hard

    Watcher?

  3. Hard

   Robert van der Noordaa Op Koers Wesley Grote Trek Kim de Roder Brenda Welsh Johnsen?

  4. CLoVis

   EU kim

 13. Blitzkrieg

  De tweet van Thierry Baudet heeft in zeer korte tijd al vijf artikelen opgeleverd op DDS. Nog even zo doorgaan en hij wordt gegarandeerd premier van Nederland. Het is natuurlijk een hele hoop spul om niks, de gemiddelde Nederlander neemt het voor wat het is, een tweet over Marokkanen.

  Trump 2020

 14. Toverkol

  Oh nee, geen excuus. Dat mensen van Marokkaanse afkomst mensen angst Inboezemd is een treurig feit…. Het zegt niets over de dames, of over tb maar meer over Marokkaanse mensen die zich de afgelopen jaren hebben misdragen…. we zijn nu zo ver in onze maatschappij dat deze mensen bij andere mensen angst gevoelens oproepen. Niet iets om trots op te zijn, ik denk dat de jettens en klavers hand in eigen boezem móeten steken met hun gezwets over de “goede” integratie van deze burgers.

  1. P. Breetveld

   @ toverkol
   Bang voor Marokkanen? Dat zijn alleen die hipsters met vlasbaardjes, biertieten en vettige knotjes die tot het overlijden van oma bij haar inwonen en nooit een normaal sociale vaardigheid hebben gekend?? Marokkanen gedragen zich zo debiel door overcompensatie. Omdat ze eigenlijk van de mannenliefde zijn maar omdat ze amper uit hun woorden kunnen komen gaan ze met minimaal 12 man mensen lastig vallen. Een maat van mij heeft in de bak gezeten voor heling. Daar zaten ook “ beruchte” Marokkanen. Die waren heel timide en poeslief omdat ze meestal alleen waren en alleen hun blote handen hadden om mee te vechten.

 15. Fonz

  Dit word zo’n politiek dingetje….net als Geert..

  1. Hard

   De voorbedrukte aangifteformulieren liggen vast al klaar. 😛

   1. Fonz

    Die kans is héél groot, deden die ratten immers ook bij Geert

 16. Hendrie1963

  Laat deze afgekeurde marokkaan zich druk maken waar hij verantwoordelijk voor is. Asielzoekers door heel het land. Inbreken, overlast, vrouwen lastig vallen, Stelen uit winkels.Dan kijkt deze geestelijk gehandicapte de andere kant uit.Baudet heeft regeltje getweet en alles komt in beweging zonder te weten waarom hij dit heeft geschreven. Misschien zijn het wel linkse vriendinnen van klaver geweest die deze partij stuk willen maken.Ze zijn zelf schuldig aan dit alles en niet Baudet.Ik wantrouw ook alle asielzoekers en draai niet mijn rug naar dat soort volk.

 17. Kidogo

  Is Jesse Klaver niet gewoon een marokkaan met een nederlandse naam want hij voelt zich zeer persoonlijk aangesproken maar toen die kopschoppers in Gorkum in beeld kwamen heb ik hem nergens gezien. Stem FVD en we gaan laten zien hoe wij willen leven in Nederland en hoe gasten in ons land zich behoren te gedragen.
  Pakken ook gelijk de klimazi’s en klimaat terroristen aan, die maar blijven volhouden dat we binnenkort naar Amsterdam kunnen zwemmen.
  Ik blij dat ik dat kan zwemmen en mij dus geen zorgen hoef te maken !

 18. Rammstein

  Thierry heeft deze verklaring uitgegeven (bron: GeenStijl):

  “Statement incident in de trein

  Afgelopen vrijdagavond heeft zich in mijn naaste omgeving een vervelend incident voorgedaan. Twee jonge vrouwen die goede bekenden van mij zijn, vertelden me dat zij in de trein hoogst onaangenaam zijn bejegend door een groep mannen. Dit waren controleurs, maar dat was voor de vrouwen onduidelijk. De wijze waarop zij werden aangesproken was voor de vrouwen zeer intimiderend. Ze gaven mij aan dat er openlijk en meermalen wapengerei werd getoond, dat er sprake was van intimiderend verbaal en non-verbaal gedrag en dat de mannen op agressieve wijze hun ‘legitimatie’ toonden. Die legitimatie bevreemdde de vrouwen, omdat zij in vorm en stijl (lettertype) afwijkende geplastificeerde papiertjes te zien kregen. Dat gaf de vrouwen weinig vertrouwen en een onaangenaam gevoel. Toen de vrouwen dat kenbaar maakten, werd gedreigd hen ‘mee te nemen’. Van de-escalatie van de zijde van het personeel, was volgens hen geen sprake. Ook nadat zij geldige vervoersbewijzen toonden bleef de groep mannen de rest van de reis op een voor de vrouwen intimiderende manier om hen heen hangen.

  De vrouwen in kwestie hebben zich zowel tijdens het restant van de treinreis, als na het uitstappen en tijdens de wandeling terug naar hun huis zeer onveilig gevoeld. Ernstig overstuur hebben ze mij over de kwestie verteld en dat heeft me geraakt. Ik heb me daar vervolgens over geuit op social media – te snel, en te stevig. Daarbij heb ik de kwestie te haastig in een bredere politieke context getrokken: de context namelijk van de gevolgen van de massale immigratie, integratieproblemen en het gebrek aan veiligheid dat vele Nederlanders daardoor dagelijks zien en ervaren. Uiteraard heb ik niemand willen beschuldigen die geen blaam treft. Dit heb ik de NS inmiddels ook laten weten.”

  1. Beukman

   Mooi, dat is al bijna een excuus.

   1. Rammstein

    Nee, het is een verklaring. En geheel in de lijn die ik in een aantal draadjes aangaande deze kwestie verdedigde.

    Je bent een hatende hetzer, Beukman. En ik blijf van mening dat Marokkanen als ‘controleurs in burger’ inzetten, vragen om problemen is.

    1. Zweedse kok

     Waar leest u dat het Marokkanen in burger waren?
     Waarschijnlijk alleen in uw eigen belevingswereld.
     Staat nergens in de excuus truus glibber brief.

    2. Beukman

     Thierry heeft toegegeven dat hij te snel heeft geoordeeld en de zaak in een onjuiste context heeft getrokken, @Rammelstein. Dat telt als een half excuus.
     Of de dames werkelijk te hard zijn aangepakt? Vreemd dat de getuige hier niets over zegt.
     In totaal waren er 1 à 2 mensen met een Marokkaanse achtergrond. Dat die geen kaartjes zouden mogen controleren, is natuurlijk gigantische lariekoek. Jij kan dat ook helemaal niet beoordelen, aangezien je al 80 jaar niet meer in Amsterdam woont.

     1. Hard

      Zeugman & EU Cock?

     2. Fonz

      EUman & zeugkok?

     3. Rammstein

      Beuk, jij kunt evenmin het gedrag van die kaartjeskijkers beoordelen, want jij zat niet in die trein. Dat gajes kennende hebben ze zich (zoals elke BOA, versterkt door hun Marokkaanse macho-cultuur) hautain, intimiderend en schofterig gedragen, waarmee het gedrag van die meiden volkomen verklaard wordt.

      Of denk jij dat die vriendinnen zonder dat er enige aanleiding voor was, besloten om via Baudet een stevige rel te ontketenen?

     4. Original NL

      EU kok een zeugman?

     5. Beukman

      @Rammstein, je bent er al een tijdje uit, maar het is heel simpel. Als je in het OV kaartcontrole krijgt, dan laat je je kaartje zien, ook als de controleur in burger is. Voor mij part is het een alligator: je laat je kaartje zien. Bij twijfel mag je gebruik maken van je recht om een legitimatie te vragen.

      Dat deze dames hysterisch werden op het moment dat hen om een plaatsbewijs werd gevraagd, doet daar allemaal niets aan af. Er zijn verder geen klachten binnengekomen van andere reizigers, dus het zal wel zijn losgelopen hoe de controleurs zich gedroegen.

      Het zou me niets verbazen als de dames deze controle hebben gebruikt, misbruikt, om bij de Leider in het gevlij te komen. Of is het: gevlei? We zullen pas weten als ook zij gehoord zijn. Vooralsnog gun ik het voordeel van de twijfel aan de wetshandhavers. Ordnung muss sein!

     6. Rammstein

      Beuk, je vergeet nog om even met je hakken te klappen en Sieg Heil te roepen. Uit jouw soort werd de NSB gerecruteerd.

     7. Beukman

      Lul toch op, @Zuigstein. Als je de NSB bij zoiets simpels als je kaartje laten zien sleept, betekent dat maar één ding: jij bent af.

     8. Zweedse kok

      Rammpie zei hier kort geleden:
      Na 45 jaar blowen (9 jaar geleden gestopt) en talloze XTC- momentjes, regelmatig gebruik van psylocibine en mescaline kan ik alleen maar zeggen: de juist pretsigaretjes en -pilletjes maken je een beter, relaxter en aardiger mens.
      .
      Ga eens gauw roken of slikken, u bent momenteel niet te harden.

   2. Hard

    Zeugman?

   3. Fonz

    Nee hoor helemaal niet…

    1. Fonz

     zeugman?

     1. Hard

      Ja, Zeug- en zuigman!

   4. CLoVis

    EU beukman

    1. Hard

     Zeugman?

   5. nu ik

    voor jou is geen excuus bekmannetje daarom zal je altijd het ongelukje blijven 🙂

  2. Zweedse kok

   Wat????
   Waren het nu Marokkanen of niet?
   De slimme vogel laat dit voor zekerheid maar even in het midden.
   Lafaard.

  3. Bullshit15

   Na dat is dan duidelijk zaak opgelost in gaan weer door naar de orde van de dag
   In wat die extreem linkse rat betreft klaver hou gvd je vieze smerige vuile rotsmoel dicht jij maakt Nederland onveiliger met je gifspuierij ik hoop dat jij hierop keihard word afgerekend
   Stem fvd of PVV uit de eu

 19. Tguard

  Klaver hahahahaha tja …. extreem links kan beter binnen de eigen gelederen eens de mensen met een strafblad opschonen lijkt mij ipv de moraal ridder uit te hangen!

 20. Heras

  Ja Klaver; de reactie van Baudet heb je aan jezelf te danken. Als vrouwen wel aangifte deden, werd er vervolgens niets mee gedaan. Omdat allochtonen ontzien moesten worden. Meer misdaad door allochtonen enzo..
  Jullie hebben zelf geen schone handen. Reinig eerst jouw eigen partij. Ga niet meer campagne voeren onder scholieren, wees niet meer zo antisemitisch. En bovenal; zuig de bevolking niet zo uit met die stompzinnige “transitie”. Geld dat naar grote bedrijven en banken gaat.
  Als dat gebeurd is gaan we praten over die tweet oké?

  1. Politiek Profeet

   klaver, de linkse fascist en nepnederlander…gewoon een marokkaantje met een groot minderwaardigheidscomplex.
   Gewoon oprotten naar marokko en neem je hele stam mee.

 21. Michael M

  Groenlinks, D66 het zijn net wolven. Ze scheuren je uit elkaar om zelf aan de macht te komen. Zo vals dat ze zijn.

  1. Politiek Profeet

   Wolven??? nee joh, schaapjes zijn het en ze worden heerlijk verwend door de moslimimport….

 22. Blitzkrieg

  Misschien is het ook niet zo slim om Marokkanen in burgerkleding bij de NS kaartjes te laten controleren, blijft toch zoiets als Jesse Klaver die een kolencentrale opent 🙂 .

  1. Vit

   +++++

  2. nu ik

   ++++++++++++++

  3. Cycle25

   Lol..

  4. Veteraan

   Blitzkrieg
   ++
   Ik zou het ook niet vertrouwen als er 4 om me heen stonden. Grijp dan uit gewoonte snel naar een wapen.

  5. Piet51

   Weer een mooi voorbeeld van fascistisch racistische uitlatingen. Dank, ik ben begonnen ze te registreren.

   1. Hard

    Ja mooi hè Piet?

   2. Vit

    Als je Marokkanen een ras noemt vind ik het goed.

   3. nu ik

    zie nergens racisme of fascisme , zie wel logische reacties op het nieuws , opsporing verzocht , top 1000 crimineeltjes en dagelijkse meldingen van opgeblazen pinautomaten. Heel toevallig of heel vaak is het signalement , licht getint , noord afrikaans.

    malle pietje probeert mensen nu te veroordelen tot racist de smerige fascist !

    stem sociaal , stem PVV

   4. Blitzkrieg

    Piet51 : Man, Peter R. de Vries heeft nog meer humor als jou.

    Quote : “Dank, ik ben begonnen ze te registreren.”
    Registreren, hoezo? Ga je ze aanbieden aan de koning of zoiets?

   5. Fonz

    Oei pietje, je blijft niet klef genuanceerd in het midden..

  6. Beukman

   Die snap ik niet. Wie legt hem uit?

   1. nu ik

    verspilde moeite jou iets uitleggen bekmannetje

    1. Beukman

     Oh, jij snapt hem ook niet. Dan hoef je niet te reageren, linkse vriend.

     1. nu ik

      ik snap inderdaad weinig van de spatische reacties van linkse adepten die zoals ze zelf erkennen niet weten waar ze over janken. Weet ja al van de hoed en de rand bekmannetje of blijf je de goedkope kopie van henk van der meijden ?

  7. Beukman

   Is dat zo’n “grap” van het kaliber als:
   Thierry zegt tegen een klein meisje: “Wil jij een snoepje, meisje?”
   Waarop het meisje antwoordt: “Dan wil ik eerst je piemel zien!”?

   1. Fonz

    beukhol?

    1. Beukman

     Inderdaad, Sponzmol.

 23. nu ik

  Wat een misselijke dweil . Opportunist en populist in hart en nieren

 24. werikke

  Als die marokaan nu ook eens die kut vriendjes van hem zou veroordelen als ze crimineel zijn of weer eens mensen lastigvallen zou die eerlijker zijn dan de postbode afzeiken

 25. Original NL

  En waar blijven de excuses van klavertje voor alle wel door marokkaantjes gepleegde mis- en wan-daden??

  1. Hard

   S O R R Y

   😛

 26. Baron von Munchhausen

  Noord-Afrikaanse knuffelaar, Marokkaan Klaver???
  En het onafgebroken Marokkaans tuig???

 27. crimson1960

  Die lamlul moet eerst naar zijn eigen kijken hoe die met zijn collega’s omgaat. Oh en met het Nederlandse volk. Griezelen griezel.

 28. goedisfout

  Jakkes heeft goed geluisterd naar Rutte “we hebben geen Marokkanen probleem” en dat is nu juist het probleem.

 29. Henk Albarda

  Timmie en Michael, tot mijn grote plezier kan ik jullie vertellen dat ik inmiddels van honderden kennissen bevestiging heb dat ze jullie alsnog NIET steunen vanwege jullie racistische reactie op de terechte marokkanen tweet van Baudet en jullie indirecte steun aan communist klaver.

 30. nu ik

  Wat wil deze marokkaan die zich kennelijk zo schaamt over zijn herkomst dat ie zelfs zijn naam heeft verandert

 31. rexm

  Import figuren kan men nooit vertrouwen, of ze nou in de tweede kamer zitten of op straat lopen,met of zonder mes.

 32. Duckday

  Stem PVV of FvD breek het kartel
  Daarna uit de EU en Euro.
  Dit monsterverbond heeft nog niks bijgedragen voor de NORMALE man vrouw in Nederland.
  Wat zijn we er op vooruitgegaan met dit oorlog zuchtende hoogmoed waanzin en belust op macht project

 33. shidaian

  Om deze hoog van de toren blazende blaaskaak moet je toch hard lachen of eigenlijk diep medelijden hebben want hij heeft zelf niet door hoe dom hij is.

 34. Pescador

  Ik moet soms wel lachen hoor, hier is er weer een die zegt dat Therry extreem rechts is, extreem rechts is uitgestorven , misschien nog een handje vol in nederland Therry is gewoon rechts. En dat is niet gevaarlijk of zo, wat wel gevaarlijk is en de maatschappij handen vol geld kost is extreem links die met sjalen en dergelijke om lopen om niet herkent te worden zo kunnen we lekker niet zien dat vele van groen links en dictatuur66 er in meelopen en helpen de boel kapot te maken, links zijn de slopers en rechts de mensen die wat om het volk geven, dus wat mij betreft mag die marrokaan die er niet vooruit durft te komen dat hij marrokaan is gewoon zijn domme schreeuwer dicht houden.

 35. jorisxl

  Als er een grote Nazi is dan wel Jasser klaver de linkse broederschap.

 36. Bolkestein

  Groen Links, dat is toch die vergaarbak van allerlei crimineel en terroristisch maatschappelijk risee van de samenleving? Dat is toch de partij waar terrorist Wijnand Duyvendak (Onkruit, Bluf!, RARA) parlementslid kon worden?

  „Duyvendak mentor van terreurgroepen”
  h**ps://www.rd.nl/opinie/duyvendak-mentor-van-terreurgroepen-1.194252

  Dat is toch de partij waar wethouder Jack Bogers warme banden met Volkert van der Graaf onderhield?

  GroenLinks-wethouder
  tipte Milieu-Offensief
  over arrestatie Volkert
  https://krant.telegraaf.nl/krant/archief/20020608/teksten/bin.volkert.sala.offensief.html

 37. Jannes46

  De ayatollah van de Groene Khmer heeft gesproken. En nu?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.