Kijk: Gordon smeekt om vergiffenis bij linkse DWDD anti-humor inquisitie om stokoude kwetsende grap

Gisteren leek het wel een biechthokje bij BNNVARA-talkshow De wereld draait door. Op audientië bij Matthijs van Nieuwkerk en Halina Reijn kwam Gordon, om excuses te maken voor een kwetsende grap over Chinezen die hij jaren geleden maakte. Diepe, diepe excuses en oprecht berouw werden betuigd door de volkszanger.

Nu het coronavirus wild om zich heenslaat, steekt ook een andere kwelgeest de kop op: discriminatie van Chinese Nederlanders. Kennelijk zijn er in dit land genoeg domkoppen die denken dat iedereen met een Chinees uiterlijk meteen ook iets te maken heeft met een virus dat in Nederland nog geen besmettingen heeft veroorzaakt, laat staan mensen over de kling gejaagd. Die racistische opmerkingen zijn natuurlijk gewoon niet goed te praten – punt.

Maar bij De wereld draait door werd het gisteren wel meteen omgebouwd tot een heel circus, door een heel item te maken over hoe zeer Chinezen in Nederland te lijden hebben aan Nederlandse vooroordelen. En ook dat is nog wel te verantwoorden, maar waarom een flauwe grap uit 2013 van Gordon nog eens breed moet worden uitgemeten, inclusief uitgebreide excuses? Ja, dát is misschien wel een beetje overdreven. Hoe dan ook, Gordon – ooit nog eens ‘beschuldigd‘ van het zijn van FVD-sympathisant moest zijn hernieuwde vertrouwen in het belangrijkste geloofsartikel van de linkse kerk bevestigen. Namelijk: gij zult niet kwetsen. En aldus geschiedde:

“Nou, in de afgelopen jaren en nu al die discussies opkomen over een moorkop, over Zwarte Piet, dan realiseer je je dat die mensen die hier aan tafel zitten daardoor gekwetst raken en enorm gestigmatiseerd worden, terwijl ze gewoon Nederlander zijn. Ik heb me daar ook schuldig gemaakt en ik wil bij deze mijn diepe, diepe excuses aanbieden en ervoor zorgen dat dat nóóit meer gebeurt in Nederland. In ieder geval door mij niet.”

Ontroerend allemaal, weer!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

30 reacties

 1. Peetjoh

  Chinezen hebben nu voor de zoveelste keer een smerig virus gecreëerd. Maar we mogen niks zeggen want lange tenen enzo. Dus nu komt er een Chinese cenzuur onder ’t mom van discriminatie. Goed bezig krapkijkers.

  1. Peetjoh

   En ja cenZUUR voor de taalnaz. ’s want het is zuur gedrag.

  2. Gewoon werken

   Geen woord aan gelogen of het nou sars of de pest is alles komt uit Azië.
   Gewoon weg hygiëne probleem.
   Sluit tevens niet uit dat deze mogelijk gecreëerd is.

 2. Benny

  Mensen kijk eens op you tube naar Wuhan market… Daar waar het virus uit brak, liggen katten honden vleermuizen slangen muizen insecten enz enz open en blood op straat doode dieren maar ook levende. Ik vind het niet gek dat daar ziektes onstaan een grote smerige vetzooi……. Daarbij zijn Chinezen een zeer onhygiënisch volk. daar hoor je groen links en partij van de dieren niet over……alleen maar zeuren over discriminatie als je zo met dieren omgaat verdien je gediscrimineerd te worden……. En wat Gordon betreft hij heeft zeker last van afkick verschijnselen….. Sorry zeggen boor een oude grap…. Hoe simpel ben je dan…..

  1. Mees

   Wij eten vanavond heerlijke babi pangang met rijst.
   Het is een eindje rijden maar dat hebben we er voor over.

   1. evil knievel

    Hopelijk vind je geen hond in de pot Mees!

   2. Fuster

    Mees?

   3. Original NL

    Babi pangang is een indonesisch gerecht toch???

   4. Pjotter

    En wij gaan vanavond heerlijk Chinezen bij het beste Chinese restaurant met een geweldige bediening en heerlijke gerechten en oprechte vriendelijkheid en na jaren nooit enige vorm van ziekte gehad, maar ja als je afgaat op het honden en katten verwerken van vlees in hun gerechten dan ga je dus gewoon niet chinezen, overigens wat je in allerlei keurige verpakkingen in NL krijgt aangeboden als voedsel m.b.t. de gezondheid mogen de katten en honden gelovers van mij consumeren, maar niet aan mij besteed.

 3. Jack Flash

  DWDD is de biechtstoel geworden voor bekende Nederlanders die op de buis willen blijven.

  Zielepoten.

 4. RvdBe

  Wat een slappe zak die Gordon.

  1. Blank en niet Wit

   Hij heeft zich schuldig gemaakt aan grappen!!!!

 5. Benny

  Ps ik mocht die Gordon wel, (geen blad voor de mond) maar naar dit optreden gisteren is hij voor mij af,,,,,, hij excuseert zich voor de grap dat hij tegen een Chinees heeft gezegd welk nr ga je zingen nr 39 van de lijst…… Ik zou zeggen goeie grap Gordon niks discriminerends aan…….. Want wat zegt hij dan wat discriminerend zou zijn……..

 6. Cootje

  Ach het is een derde wereld land daar zijn ze nog gewend om het toiletpapiertje aan twee kanten te gebruiken . Maar ik gun nog wel een paar top ambtenaren en politici van hier en uit Brussel een gratis reisje voor een week naar Wuhan , gewoon om bij te komen lekker relax

 7. Cootje

  Chinezen zijn best aardig , laats nog een kalender van 2019 gratis gehad

  1. Blitzkrieg

   Cootje : Het is geel en zwart en vliegt door een chinees restaurant…? Een sambal-bij.

 8. Blitzkrieg

  Gordon… kruipen maar, kruip maar heel diep door het stof. Het grappige is dat je niet eens medelijden met ze hoeft te hebben, ze doen het helemaal zelf 🙂 .

 9. Jack Flash

  DWDD heeft gewoon een paar linkse jankspleetogen van de straat geplukt (tegen betaling?) en kunnen de volkeren steeds meer verdelen in dit land.

 10. Kretoloog

  Humor is nodig om de zaken wat te relativeren. En om op zich ernstige gebeurtenissen wat draaglijker te maken. In de westerse cultuur is humor altijd een onlosmakelijk onderdeel van het leven geweest. Vroeger al bij de narren aan het hof. De Engelsen hebben hun onderkoelde humor, die ook in andere Angelsaksische landen opgeld doet. In ons eigen land is het er wat lomper aan toe (Paul de Leeuw, Hans Teeuwen), al kom je hier ook fijnzinnige cabaretiers tegen (Herman Finkers).

  Met de instroom van nieuwe culturen gaat het echter mis. Moslims accepteren onder geen enkel beding een grap over de islam. En nu beginnen de Chinezen ook al. Natuurlijk vinden ze gretig oor bij het linkse deugvolk, hetzelfde volk dat ligt te schaterlachen bij de meest kwetsende grappen over christenen.

  1. Fuster

   “Moslims accepteren onder geen enkel beding een grap over de islam.”

   Misschien nog nét over islam, maar natuurlijk niet over Mohammed (t.e.a.b). Je mag Jezus door de stront halen, de Paus onderkotsen, Boeddha onderzeiken, maar kom niet aan Mohammed!

   En wat denk je zelf? De motie die Halsema indiende (27-10-2010) werd Kamerbreed aangenomen, en sindsdien faciliteert de Nederlandse staat de islamisering van ons land waardoor Mohammedanen hier alle ruimte krijgen om te schreeuwen, te dreigen en zelfs te moorden.

   Islam is staatsgevaarlijk en dient bestreden en gehinderd te worden i.p.v. aangemoedigd en verdedigd te worden.

   1. Leiperd

    Van wie heeft u het 27.10.2010 verhaaltje overgenomen?

 11. Original NL

  Nou..het is niet alleen in nederland..in de hele wereld worden de chinezen wegens het corona virus gepest of gemeden.
  Hopelijk is het virus snel onder controle dan is iedereen het zo weer vergeten.

 12. fusilier

  Dat doorgeef luik bij de Chinese keuken mag van mij wel iets groter.

 13. DidiMadloba

  Als ik het wel had maakte Gordon een “grap” van de gewoonte van Chinezen om de L en de R te verwisselen. Dat doen trouwens ook andere Aziaten, en het is geen “splaakgeblek” want ze kunnen de R best uitspreken – em doen dat als er een L staat.
  Toen ik in Bangkok een vlucht wilde boeken zeiden ze: “so you want to book a fright?”
  Mijn ervaring is dat je in die landen beter wordt verstaan als je ook zelf zulk
  “Chinees Engels” spreekt.
  Dus wat nemen we Gordon kwalijk? *behalve dat hij Gordon is dan).

  1. Pijnstiller

   En wat bracht de Stichting Martijn in Bangkok?

 14. Steiner

  Ach die arme Chinezen,ken je die grap van de meer dan één miljoen Oeigoeren,door China opgesloten in ‘heropvoedingskampen’ in Xinjiang. De Oeigoeren worden er gehersenspoeld en zelfs gemarteld. Ze krijgen soms geen eten, worden geslagen met ijzeren stokken en aan hun handen opgehangen. Ouders en kinderen worden van elkaar gescheiden. Mensen die vastzitten in de kampen krijgen geen rechtszaak en hebben geen toegang tot een advocaat.
  Onlangs mochten enkele journalisten en diplomaten een kijkje nemen in de ‘heropvoedingskampen’. Na afloop meldden Chinese staatsmedia dat de bezoekers de omstandigheden in de kampen ‘indrukwekkend’ vonden en dat de gevangenen ‘het er naar hun zin hadden’.

 15. JFU

  Al die linkse z.g.n
  ‘ artiesten ‘ zijn doodsbang dat ze hun snabbels mislopen bij die linkse omroepen.
  Desnoods gaan ze op hun knieën liggen om hun werkgever maar gunstig te stemmen .Totaal geen ruggengraat.

 16. Pjotter

  Gij zult niet kwetsen, vermoorden van anti rode geesten is toegestaan bij de rode kmer koran.

 17. Beukman

  Gordons excuses zijn een aardige indicatie voor een geleidelijke mentaliteitsverandering in Nederland. Foute grappen maken over de hoofden van onze minderheden heen vonden we vroeger lachen, gieren, brullen.
  Inmiddels begint in Nederland het besef in te dalen dat je in een multiculturele maatschappij soms een beetje op je woorden moet letten.
  In heel Nederland? Nee, één piepklein blogje hield dapper nog een paar maanden stand.

 18. Abigaille

  De oudjes zijn zeer met hem ingenomen. Vreugdevolle momenten bij het dollen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.