Laffe EU-topvrouw durft Hanau-aanslag geen extreem-rechtse aanslag te noemen: ‘Tragedie!’

Ursula von der Leyen durft niet over de aanslag in Hanau te spreken in termen van, je weet wel, aanslag. Ze houdt het op een “tragedie” en is “diep geschokt.” Wel rouwt ze mee met de nabestaanden, zo meldt ze. Maar het beestje bij de naam noemen? Nah. Niet nodig.moussa leyen

In Hanau zagen we vandaag weer eens waar al die leuke omvolkingstheorieën van kneiterzieke complotwebsites als Fenixx.org, TPO.nl en Vrijspreker toe leiden: dood en verderf. Tenminste negen mensen kwamen bij de massale schietpartij in een shishalounge om het leven: allen met een migratie-achtergrond. De dader blijkt een extreem-rechts manifest te hebben geschreven, en is daarnaast ook een satanistische koekwaus.

Gelukkig hebben we de EU voor leiderschap. Of… Niet echt. We hebben een dappere onderzoeksjournaliste uit Libanon, Jenan Moussa, nodig om Ursula von der Leyen met haar parmantige neus op de feiten te drukken. Dit was geen ‘tragedie’. Of een ongeluk. Of een nare gebeurtenis. Of wat dan ook. Noem het gewoon wat het is: een extreem-rechtse aanslag.

En – eerlijk is eerlijk – het onder de tafel wegmoffelen van extreem-rechts geweld heeft inmiddels wel lang genoeg geduurd. Alhoewel er geen Europese tegenhanger van ISIS is, zijn er inmiddels wel een héle hoop lone wolf dens. Of klinkt dat te vriendelijk? Prima: cellen van een informele terreurorganisatie. Weliswaar zonder grote leider, maar wel met één gemeenschappelijk idee: Europa moet gewapenderhand worden “beschermd” tegen indringers die de Westerse cultuur kapot willen maken. En daar moet, met de Uzi in de hand, tegen opgetreden worden.

Dát is wat er gaande is. Jenan Moussa heeft het door. Nu de Europese Commissie van mevrouw Von der Leyen nog, en wellicht komen we dan nog eens ergens.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

95 reacties

 1. Cootje

  In Nederland kan hij een slechte jeugd gehad hebben ???

 2. Jack Flash

  Je kunt het lafheid noemen Tim ,maar er bestaat ook nog zoiets als gereserveerdheid,ofwel gepaste terughoudendheid.
  Bij extreemrechts geweld is het relevant om te weten of er een organisatie actief is,of een ‘lonely wolf’, dan is er meer sprake van een tragedie,. vind ik .

  1. Mees

   Eh ?

  2. Veteraan

   @ Jack Flash
   ++++

  3. Ron

   En Jack is het wel zeker extreem rechts?
   Misschien is het wel een linkse acteur, je weet maar nooit.

   Kijk ik een velen met mij hier weten het niet hoe het zit, maar het op zijn links bagatelliseren is ook wel eens wat anders. De aanleiding is niet leuk maar ja hoe vaak heeft rechts nu eens de kans om geweld van rechts te bagatelliseer tov van links.?

   Zo en nu even serieus.
   Als het rechts is mag het benoemd worden maar dan wel gelijke munt en ander geweld ook bij naam van noemen.

   1. gargamel

    Ik weet niet, Bader Meinhof war ook links ?

 3. Mikael Blomkvist

  “In Hanau zagen we vandaag weer eens waar al die leuke omvolkingstheorieën van kneiterzieke complotwebsites als Feni*x, T*O en Vrij*preker toe leiden: dood en verderf.

  Het is inderdaad van groot belang dat wordt ingezien dat deze dwaze omvolkingstheorieën gevaarlijke waanzin betreffen en een giftige uitwerking hebben.
  Laten we vurig hopen dat ook een politicus als Baudet dit gaat inzien.

  1. Cootje

   Wat heeft Baudet er mee te maken ?? Er lopen meer gekken los dan er vast zitten / trouwens in NEDERLAND moet er lek voor ze wezen, maar zo lekker makkelijk Baudet of Wilders te demoniseren , kijk dan eens dinsdag avond om halfnegen naar Nederland 1 Dan heeft een medaille twee kanten

   1. Mikael Blomkvist

    Het kan u toch niet zijn ontgaan dat de giftige omvolkingstheorieën hier te lande met name worden uitgedragen door Thierry Baudet?

    1. ZiggyStardust

     Man, je bent echt niet helemaal lekker. Wees blij dat er nog een aantal politici zijn die nog hun mond open durven doen, of je het er nou mee eens bent of niet, en dat we daar vervolgens over kunnen discussiëren. Maar jij bent meer van het d’66 newspeak éénrichtingsverkeer of zo?

     1. ervi

      U voert trol Wesley

    2. Adriaanv

     Wat is het bewijs dat hij extreem rechts is ?
     en niet verward..

    3. Adriaanv

     Omvolking is geen theorie maar realiteit. Of denkt u dat de gemiddelde huidskleur van de Rotterdammers zijn veranderd door het klimaat ?

  2. Rompui

   Verwarde man

  3. Bockbeer

   Kijk is wat op YouTube over omvolking, het bestaat gewoon.

   1. Blitzkrieg

    Bockbeer :
    94. Wat is Omvolking?
    h**ps://www.youtube.com/watch?v=haf9YMO-GO8

 4. Jack Flash

  Omvolkingcomplot is maar een woord.
  In de realiteit is het een feit.

  1. DidiMadloba

   Om mij heen zie ik allemaal witte mensen. Ook allemaal stiekem moslim geworden?

   1. Rompui

    Verwarde man

   2. Original NL

    Q..Om mij heen zie ik allemaal witte mensen……
    Ja vind je het gek..tis al een halfjaar kudt weer!!

   3. Stanly2000

    Didi, witte jassen zul je bedoelen!

 5. DidiMadloba

  We willen toch zo graag dat de EU zich niet bemoeit met de binnenlandse aangelegenheden van de soevereine lidstaten?

  Bovendien zijn er slechts vermoedens van een politiek motief. Misschien is de dader gewoon van lotje getikt. En dan is de president van de Europese Commissie wel de laatste die moet speculeren.

  1. Blitzkrieg

   DidiMadloba :
   Quote : “Misschien is de dader gewoon van lotje getikt.”
   Nou dat weet ik wel zeker!

 6. Vrijedenkert

  Politiek-correcte kliek!

  Als een dader zijn woning/kamer volhangt met Nazi propaganda is het een Nazi!
  Dit is net zo fout als geweldadige links-radicalen te omschrijven als activisten en Moslim-aanslagplegers weg te zetten als verward persoon…

 7. Veteraan

  Dit was zo te lezen een verwarde man met vreemdelingenhaat en dus een tragedie.
  En dus niet een gerechtvaardigde actie die ik ook wel eens zie gebeuren maar als je een naam noemt krijg je meteen een ban dus maar niet.
  De gemiddelde moslim ziet elke aanslag tegen niet gelovigen ook als gerechtvaardigd en viert dat zelfs openbaar, net zoals rondlopen met IS vlaggen of daar zelfs openlijk voor spreken ook ‘normaal’ is hier in LINKS NL.
  En zenders als alJazeera en internetsites die aanslagen prediken mogen gewoon bestaan en zijn voor de gemiddelde moslim dagelijkse kost.
  En ondanks dat ik ook wel ‘normale’ moslims spreek [je weet wel, werkend, niet naar moskee gaande, niet agressief maar b.v wel suikerfeestje, dus respect voor eigen cultuur maar aangepast aan NL die helaas een minderheid vormen tussen het misbruikende tuig] doe ik ook aan vreemdelinghaat.
  En dat komt weer door meer dan 40 jaar tussen het tuig wonen met zero respect voor NL en zijn autochtone inwoners of welke andere religie dan ook behalve de islam.
  En ik ben geen racist die elke kleurling of anders gelovige haat en ik heb een groot respect voor Joden b.v.
  Maar degene die het verdiend hebben [en laten er hier in NL nu honderdduizenden van rondlopen] mogen van mij doodvallen of geporteerd worden.

  1. Brenda Welsh

   Dat hij ook nog zijn moeder vermoordde telt voor u niet?

   1. Ron

    Kende jij zijn moeder dan?

 8. Mees

  Gevonden manifest:

  In de circa 25 pagina’s spreekt verdachte Tobias R. onder meer over “volkeren die vernietigd moeten worden, omdat zij niet meer het land uitgezet kunnen worden”.

  Dat zal enkele reaguurders van DDS als muziek in de oren klinken..

  1. Veteraan

   Bla, bla, zucht, saai

   1. Mees

    Goh, manifest is niet interessant voor @veteraan.
    Dat kan..

   2. Mees

    De NSU moorden, moord op Lübcke, burgemeester Henriette Reker zwaargewond, nadat ze werd neergestoken.

    Daders uit de extreemrechtse hoek..
    De geest is uit de fles.

    1. Veteraan

     Bla, bla, zucht, saai

    2. Mikael Blomkvist

     Wat men hier niet onder ogen durft te zien is dat er sprake is van golf van extreem-rechts terrorisme. U noemde terecht de moorden en moordaanslag op Lübcke en Reker maar in oktober vorig jaar was er ook een extreem-rechtse aanslag op een synagoge in Halle waarbij twee doden vielen.
     Duitsland heeft een groot probleem.
     In Nederland bestaat echter hetzelfde probleem. We hebben te maken met extreem-rechtse politici die giftige omvolkingstheorieën uitdragen en we hebben evenzeer extreem-rechtse websites (in het artikel worden er een paar genoemd, waarbij DDS ook kritisch naar zichzelf zou mogen kijken) die hetzelfde extremistische gedachtengoed verkondigen. We moeten rekening houden met de mogelijkheid dat er Nederlanders zijn die zich door deze racistische haatzaaierij laten opzwepen en overtuigen en de daad bij het woord voegen.

     1. Ron

      Vertel jij mij dan eens waarom het poetser nodig is al die buitenlanders hierheen te halen?
      Waarom moeten WIJ hun accepteren maar HUN hoeven ons niet te accepteren en te respecteren.?
      Durf jij hard te zeggen dat integratie niet nodig is dan?

    3. RvdBe

     Die kurk is door links uit die fles getrokken.

  2. Vrijedenkert

   Het bekende linkse geneuzel om eigen falen te verbloemen…

  3. Blitzkrieg

   Mees :
   Quote : “Dat zal enkele reaguurders van DDS als muziek in de oren klinken..”
   Hoe kom je aan zulke ziekte gedachtes?

 9. Meriadoc Brandebok

  “In Hanau zagen we vandaag weer eens waar al die leuke omvolkingstheorieën van kneiterzieke complotwebsites als F*nixx.org, TP*nl en V*ijspreker toe leiden.”

  ++++

  1. Veteraan

   Bla, bla, zucht, saai

  2. ome

   Maar Guus, het moet jouw islamitische hartkleppen toch vrolijk stemmen dat zo’n dwaas eindelijk eens de aandacht afleidt van de terroristische avonturen waarmee jouw Mohammedaanse holmaatjes ons overspoelen?

   1. Veteraan

    @ Ome

    Ik moet zeggen, leuk geformuleerd.
    En de waarheid natuurlijk.

    1. ome

     @Veteraan: Dankjewel. Doorgaans besteed ik niet zoveel aandacht aan Guus, maar deze heeft hij wel verdiend.

    2. Brenda Welsh

     Dat ik hier een waarschuwing voor u heb ontvangen is mij treffend duidelijk geworden na het lezen van uw reacties.

  3. ZiggyStardust

   Meriadoc, je plust o.a. voor T P O in dit rijtje, maar je reageert zelf op DDS. Dit zegt veel over jou. Jij bent niet meer serieus te nemen.

 10. RvdBe

  Zolang er nog meer moslim immigranten met hun aanslagen, verkrachtingen en criminaliteit worden binnengelaten door overheden die het liefst wegkijken, zal het geweld van rechts ook toe nemen, hoef je geen Einstein voor te zijn.

  1. Meriadoc Brandebok

   @RvdBe

   Rechts pleegt geen geweld, net zo min als links. Extreemrechts en extreemlinks pleegt geweld, maar jij verraadt jezelf door extreemrechts als normaal rechts te beschouwen.

   1. RvdBe

    Huh, hoezo veraad ik mijzelf?

 11. Ben-NIET-Groen-L

  Ik ben (bang) dat dit nog maar het begin is wat eerder voordspeld is…………..
  Ra ra wat bedoel ik hiermee……..

 12. Rammstein

  Het is ronduit belachelijk om TP* een complotsite te noemen die een extreemrechts gedachtegoed uitdraagt.

  TP*/Bert Brussen is door DDS altijd als een grote concurrent gezien en dat is de enige reden dat deze site in het rijtje staat.

 13. Rammstein

  Van een andere ‘complotsite’. Er valt echter weinig tegen in te brengen:

  “De Duitse bondskanselier Angela Merkel reageerde dat ‘dit gif (van racisme) bestaat in onze samenleving, en schuldig is aan al veel te veel misdaden.’ Op internet zijn heel veel Duitsers juist boos op haar, niet alleen omdat opnieuw een aanslag wordt geïnstrumentaliseerd om heel ‘rechts’ te demoniseren, maar ook omdat Merkels massa immigratiebeleid een explosie aan misdaden heeft veroorzaakt die wèl altijd aan ‘eenlingen’ en ‘verwarde’ mannen worden toegeschreven, maar nooit aan de islam of links als geheel.

  ‘Racisme tegen Duitsers is de politieke erfenis van Merkel’.
  ‘Wat een goedkope show, zeg,’ schrijft iemand op Epoch Times dan ook. ‘’Racisme is een gif!’ Zo’n verklaring zou ik ook eens van u verwachten als onze eigen mensen door de ‘nieuwe burgers’ worden omgelegd. Er zijn in het verleden immers genoeg gelegenheden geweest om uw vastbeslotenheid tegen geweld te tonen. Racisme gebeurt namelijk ook andersom, tegen Duitsers.’

  Racisme ontstaat als men op onrechtmatige, onwettige wijze, en op kosten van de eigen bevolking miljoenen asielbedriegers uitnodigt. Het racisme is uw politieke erfenis! U heeft daardoor niet alleen Duitsland, maar het hele continent Europa in gevaar gebracht. Uw weerzinwekkende poging om deze daad in de schoenen van de AfD te schuiven is amper te overtreffen.

  ‘Deze daad is onvergeeflijk. Desondanks moet men zich afvragen waarom het is gebeurd. De hoofdreden zal zijn dat onze regering besloten heeft om zonder instemming van de burgers een mono-etnisch Duitsland in een multi-etnisch land te veranderen…. Niet alleen van migranten waren moorden en gewelddaden te verwachten, maar ook tegen hen. Geen verrassing dus. Hier heeft iemand geprobeerd zich op radicale wijze te verweren tegen een door de burgers nooit gewilde verandering van Duitsland. Als deze verandering zo doorgaat, en dat zal vast wel gebeuren, zullen aan beide kanten de gewelddaden toenemen.’

  Met één groot verschil: als moslimmigranten of linkse Antifa activisten de daders zijn, dan besteden de media er amper aandacht aan. En als dat toch gebeurt, worden de misdaden zonder uitzondering toegeschreven aan ‘verwarde’ eenlingen met ‘een psychische stoornis’. Die overigens ook Rathjen moet hebben gehad, want hij leed duidelijk aan paranoïde waandenkbeelden. Zo was hij ervan overtuigd dat de geheime diensten hem al sinds zijn kindertijd in de gaten hielden.

  De plaatsvervangende voorzitter van de sociaaldemocratische SPD, Serpil Midyatli, eist dat de veiligheidsdienst de AfD totaal in de gaten gaat houden. ‘De rechtsstaat moet nu met alle kracht terugslaan. Alle democratische partijen in alle bondsstaten moeten op alle niveaus de samenwerking met de AfD uitsluiten. Deze partij is de politieke arm van het rechtse terrorisme.’ (4)

  Een linkse reageerder verwoordt waar de Duitse gevestigde orde in media en politiek inderdaad al jaren naartoe werkt: ‘We hebben nu een radicale strijd tegen rechts nodig, en wel met alle middelen. Van rechtse misdadigers moet het burgerrecht en stemrecht worden ingetrokken, dus ook van de AfD aanhangers in deze commentaren. Ze moeten harde straffen krijgen (geld en gevangenis), de AfD moet worden verboden, en alle rechtsen in onze samenleving moeten compleet worden geïsoleerd.”

  1. Blitzkrieg

   Rammstein : Die hele EU is één groot dictatoriaal gebeuren, waar we zo snel mogelijk vanaf moeten.

   #NEXIT

   1. Original NL

    Nexit en daarna islamexit!

  2. Meriadoc Brandebok

   “Desondanks moet men zich afvragen waarom het is gebeurd. De hoofdreden zal zijn dat onze regering besloten heeft om zonder instemming van de burgers een mono-etnisch Duitsland in een multi-etnisch land te veranderen….”

   Dit is extreemrechtse en racistische demagogie. Vreemdelingenhaat wordt niet veroorzaakt door vreemdelingen, maar door het racisme dat inherent is aan het extreemrechtse gedachtegoed.

   Het is niet verbazingwekkend dat elementen uit populistisch rechtse kringen naar de migranten wijzen. Zij voelen zich verwant aan de racistische extreemrechtse ideologie. In die ideologie wordt het geweld veroorzaakt door de aanwezigheid van het slachtoffer, zoals de Nazi’s het explosieve geweld tegen de Joodse gemeenschap rechtvaardigden.

   1. Rammstein

    Achterlijke idioot, er staat duidelijk: “De hoofdreden zal zijn dat onze regering besloten heeft om zonder instemming van de burgers een mono-etnisch Duitsland in een multi-etnisch land te veranderen….”

    Dat heeft niets met rechts of extreemrechts te maken. Het is gewoon een constatering. Of wil je beweren dat er een referendum in Duitsland over is gehouden?

    Je bent een vieze rat, Meriadoc. Altijd geweest ook. Donder op naar je extreem linkse AIVD, smerige overheidstrol.

    1. ome

     “Achterlijke idioot…”

     Maar Rammstein, je weet toch dat Guus juichende hartkleppen heeft zodra hij de islam kan pijpen?

    2. Meriadoc Brandebok

     @Rammstein

     De “hoofdreden” verwijst in deze tekst naar de reden van de aanslag. Er wordt niet gesteld: de dader voerde als motief aan dat de regering besloten heeft… etc, maar
     de hoofdreden is dat de regering… etc. Er is een wezenlijk verschil in de tekst. In de eerste wordt een feit vastgesteld (namelijk wat de dader aanvoerde als het motief van de aanslag), in de tweede wordt er geen feit vastgesteld, maar een mening geponeerd (namelijk dat de reden van de aanslag regeringsbeleid is).

     Met een feit vaststellen heeft het, zoals aangetoond, niets te maken.

     We hebben dus alleszins te maken met extremistisch-racistische demagogie, waarin de slachtoffers van de aanslag worden aangewezen als de daders, namelijk de migranten, terwijl de overheid als de aanstichter van de aanslag wordt aangewezen. Maar de slachtoffers zijn niet de daders, aangezien extreemrechts van nature wprdt gekenmerkt door extremistisch nationalisme, vreemdelingenhaat en discriminatie.

     1. Rammstein

      Je mag DDS geheel hebben Meriadoc, ik ben jou, je oeverloze stupide gezwets en je getrol spuugzat.

      Merlot is al verdwenen, Ziggy Stardust geeft de pijp aan Maarten en ook Rammstein houdt het voorgezien.

      Leef je lekker uit!

     2. Fonz

      occult fantasietje is natuurlijk zelf extreem rechtse racist en radicaal, hij haat Nederland en haar burgers, rechtvaardigt ongepast gedrag, verheerlijkt de islam is tevens een zeer warme pleitbezorger van die zelfde islam…

     3. ome

      Guusje, in zijn zandbak, zijn speeltuin, daar waar zijn islamitische hartkleppen dansen en springen van blijdschap omdat hij dagelijks zijn onderbuik laat leeglopen, zwanger van de linksfascistische geest.

     4. Meriadoc Brandebok

      @Rammstein

      Waarom stuur jij, of Ziggy, geen gastartikel aan DDS om inhoudelijk te beargumenteren waarom de mening van Tim, volgens jullie, niet zou kloppen? Ik denk dat ze op de redactie niet de beroerdste zijn.

      Met slaande deuren vertrekken omdat een blogger niet schrijft wat jij wilt is een beetje dom.

      Besides: we weten allemaal dat jullie over een week weer terugzijn.

     5. ome

      “beetje dom”

   2. Ron

    Vreemdelingenhaat beste meriadoc wordt wel degelijk door vreemdelingen zelf veroorzaakt.
    Namelijk doordat de Nederlander dagelijks zaken ziet een meemaakt van deze gasten die niet sporen.

    1. rijstijl zoals ze in de woestijn rijden, scheuren ze hier rond, tuurlijk ook Nederlanders maar 9 van de 10 niet Nederlands
    2. De omgang naar blanken is ronduit neerbuigend te noemen. Behalve als ze denken je nodig te hebben.
    3. De omgang naar onze vrouwen zit er op vroege leeftijd al in om onze vrouwen dochters te kleineren. D66 leraren zijn bang van 10 jarige terroristen want dat zijn ze inmiddels. En ouders van dochters worden niet gehoord.
    4. Alles wat Nederlands is niet goed en moet weg maar alles wat hun coeltoer is moet opgedrongen worden. Ook dit begint op scholen.
    En zo kan je nog wel ff doorgaan.
    Nederlanders waaronder ik waren heel tolerant naar buitenlanders maar dat wordt minder en de oorzaak ligt bij hun zelf. Want de tolerantie verandert niet zonder reden.

    1. Meriadoc Brandebok

     “Vreemdelingenhaat beste meriadoc wordt wel degelijk door vreemdelingen zelf veroorzaakt,” schreef Ron

     Dit is een evident racistische opvatting. Het slachtoffer is, en dat kan ik niet genoeg benadrukken, nooit de dader. In de verknipte gedachtegang van extreemrechts is “de vreemdeling”, de “migrant” de dader, maar in werkelijkheid is dat niet zo. Wie zich daarin verliest identificeert zich als extreemrechts en diskwalificeert zich om het debat te voeren.

     Het zou goed zijn als jij dat ook zou erkennen.

     1. Fonz

      occult fantasietje verdedigd met hand en tand de islam en àl haar denkbeelden, en zet zichzelf volledig buitenspel door te stellen dat vreemdelingenhaat de schuld is van Nederlanders zelf..
      Je bent natuurlijk een volledig onbetrouwbare reaguurder door dit te stellen.
      Nedermoslim en globalist occult fantasietje, in het vervolg aangeduid als OF, is van “de weg met ons” reaguurder…

     2. Ron

      Ok dan in jip en janneke taal.
      Als voorbeeld stel ik die en niet dreigend bedoelt dus dan weet je dat vast.
      Jij komt elke dag je voordeur uit en Klaas jouw buurman slaat je elke morgen met een koekenpan op je hoofd. De politie kan er niets aan doen. Dus ga jij zelf actie ondernemen, en als jij welke morgen voor Klaas jou kan raken met een soeppan Klaas op zijn hoofd anders ben jij de sjaak.

      Wie is nu dader en wie slachtoffer? Volgens jouw redenering ben jij zelf de dader maar de oorzaak ligt ergens anders.

     3. Fonz

      @Ron OF heeft een hekel aan Nederland en haar burgers,hij zal te alle tijden Nederlanders verantwoordelijk houden, OF verdedigd de islam en de islamcultuur, zegt tegen anderen dat ze moeten erkennen wat hij zegt maar OIF zou het zelf moeten erkennen dat hij de islam een zeer warm hart toedraagt sterker nog, verheerlijkt net als zijn globalistische gedachtegangen, OF wenst dat Nederland echt kapot wordt gemaakt…

     4. Ron

      Overigens. Dit is jouw Quote :Wie zich daarin verliest identificeert zich als extreemrechts en diskwalificeert zich om het debat te voeren.

      Het zou goed zijn als jij dat ook zou erkennen.;//

      Wat een totale idioterie ligt hier aan ten grondslag.
      Er wordt gepleit voor vrijheid van meningsuiting, maar omdat jij niet inhoudelijk kan debatteren tegen mijn uitgesproken mening val je de vorm aan door te zeggen dat mensen zich dan diskwalificeren van debat.
      Ipv stigmatiseren kom eens met inhoud, ontken het met feiten ipv het in een foute uitspraak hokje te plaatsen.
      Het is geen foute uitspraak simpel omdat er waarheid inzit, dat het niet in jou straatje past is niet een reden om andere mening buiten debat te sluiten.
      Sterker nog ga lekker je gang sluit ons lekker uit met je eenrichting debatten, eens koken wat je dan oogst.
      Of tja dan zie je ook alleen het gevolg als oorzaak.

      Verbetert de wereld begin bij jezelf.

     5. Meriadoc Brandebok

      @Ron

      Jip en Janneke taal. Als Klaas en Achmed de buurman met een soeppan tegen de gond slaan, richt de haat van de buurman zich tegen Klaas en Achmed, maar niet tegen overbuurmannen Kees, Daniël en Hakim – of tegen vreemdelingen in het geheel.

      De haat door vreemdelingen wordt niet verporzaakt door vreemdelingen, maar is te wijten aan de intolerantie van de persoon in kwestie. En bij extreemrechts aan het gewelddadige en extremistische karakter van extreemrechts.

     6. Meriadoc Brandebok

      = haat tegen

     7. Fonz

      OF bagatelliseert de boel gewoon een beetje..en uiteindelijk is het de schuld van dé Nederlander of in dit geval dé Duitser, de kogel van Folkert kwam van zeer extreem gewelddadig links….

     8. Ron

      Jip en janneke taal begrijp je die niet of doe je alsof?

      Weer maak jij er iets anders van.
      Het gaat wie is dader en wie is slachtoffer, en de aanleiding.
      En jij maar dan ook echt JIJ bent mede verantwoordelijk voor de groeiende haat naar vreemdelingen.
      En dat mag jezelf uitzoeken hoe dat zit.
      Want zeg nu zelf links diskwalificeert zichzelf van elk debat door het probleem niet te erkennen, te verleggen en de eigen bijdrage daarin niet te accepteren. Maar vooral om de verantwoordelijkheid niet te nemen, want zeg nu zelf die last kan je niet aan.
      Jij hebt nu duidelijk voor elke lezer gemaakt hoe links, waar jij synoniem voor staat denkt en handelt.

      Discussieer lekker met jezelf verder want verder kijken als je neus kom je niet.

      Blijf lekker ontkennen dat de hele EU en zijn beleid niet deugt dat overal hommeles is, de klap die je straks oploopt als het pijnlijk duidelijk gaat worden zal des te groter zijn. Maar gebeuren zal het.

     9. Fiori

      Er wordt al jaren gewaarschuwd dat het binnenlaten van grote getallen allochtonen en vooral moslims zal leiden tot immense spanningen in de samenleving met als waarschijnlijk gevolg een clash of burgeroorlog. We staan nu aan de vooravond dat dit gaat gebeuren, links wilde niet luisteren, dacht alles beter te weten en zal nu moeten aanvaarden dat veel mensen dit niet meer gaan accepteren en overgaan tot daden, eigen schuld dikke bult links getriefel!

     10. Meriadoc Brandebok

      @Ron

      Wederom geef je een ander de schuld van vreemdelingenhaat: eerst waren het de migranten zelf, nu ben ik het en de Europese Unie.

      Maar de waarheid is dat het de extremisten zélf zijn die de vreemdelingenhaat veroorzaken. Zij zijn intolerant, gewelddadig en racistisch. En als jij, en nog enkele anderen, menen dat de migranten daar de oorzaak van zijn schuur je tegen één en hetzelfde extremisme aan.

     11. Ron

      Jesuisrechts.
      Stem PVV of FVD.

 14. ZiggyStardust

  T p o .nl, serieus Tim?

  1. ZiggyStardust

   Je laat jezelf wel kennen nu Tim. Op T P O zijn zowel Zihni Özdil, Ronald van Raak en Sid Lukassen welkom. Vooral de bijdragen van Sietske Bergsma lees ik met veel genoegen. T P O is juist een site die iedereen aan het woord laat en mensen tot denken aanzet.

 15. ZiggyStardust

  Weet je wat je doet Tim, wordt lekker vriendjes met die antisemiet Henk Witte van Joop. Ik ben echt klaar met de rancuneuze bagger die jij hier steeds plaatst. Klaar met DDS. Zoek het maar lekker uit.

  1. Rammstein

   Jammer dat je vertrekt, Ziggy. Maar het is zeer wel te begrijpen. Ik vind DDS ook per dag minder te pruimen. Wellicht is het beter om De Dagelijkse Standaard geheel over te laten aan het laffe linkse volk. Tim Engelbart zal dit toejuichen.

   1. ome

    “Wellicht is het beter om De Dagelijkse Standaard geheel over te laten aan het laffe linkse volk.”

    Ik zeg doen, want zeg nu zelf Rammstein, hier rondzuigen met 15 verschillende nicks is toch hetzelfde als nix?

 16. ZiggyStardust

  Tim, verwijder gelijk even mijn account, want ik kom er net achter dat dds daar niet eens een mogelijkheid voor heeft in de instellingen, stelletje amateurs.

  1. Beukman

   Slaap er nog een nachtje over, @Ziggy. Het is Tim zijn taak om stukken rood vlees de arena in te gooien teneinde hits te genereren.
   Dit betekent dat je het hier niet redt als je niet ook de amusementswaarde erkent die de site voor je heeft.

   Laat je kortom niet provoceren, neem het allemaal niet zo serieus, dan heb je er meer plezier van. Ik denk dat zelfs mijn geleidelijk radicaliserende rechtse vriend @Rammstein het met me eens zal zijn.

 17. Mikael Blomkvist

  Uit de discussie in deze draad leid ik af dat de stelling van de redactie dat de giftige omvolkingstheorieën tot ‘dood en verderf’ leiden niet wordt betwist. Dat is de kern van de zaak en het lijkt me goed de consensus hierover te bevestigen.

  Voorts gaat de discussie over de vraag of T*P*O-website (het heeft me enige tijd gekost te doorgronden dat deze naam niet door het woordfilter komt) kan worden gezien als een belangrijke bron voor de verspreiding van de omvolkingstheorie. Ik meen dat redactie dat juist stelt: op deze site staan veel lange stukken van Sid Lukkassen die je zo ongeveer kunt beschouwen als de belangrijkste verdediger en ideoloog van die theorie. Ik adviseer mensen die dit niet weten om eens te googelen op deze naam en je zult hem voornamelijk aantreffen als schrijver op genoemde site. Die stukken openen een afgrond van abject rechts-extremistisch gebral, met name over de omvolkingstheorie. De betogen zullen op een verstandig mens als bizar en weinig geloofwaardig overkomen maar helaas zijn veel mensen niet zo verstandig.

  1. Fonz

   Omvolking is in volle gang, elk gezond denkend mens kan dit niet ontkennen natuurlijk het is immers geen theorie maar realiteit

 18. musicmaniac

  Tijdens het bericht op het journaal werd gesproken dat Duitsland gebukt gaat onder de extreemrechtse groeperingen. Bij het filmpje werd ook een betoging getoond van de Nationaal Socialisten. Naar mijn mening is deze groep mensen meer extreemlinks dan extreemrechts. Zij zijn namelijk aanhangers van de Duitse variant van de PvdA!

 19. Rosasolis

  Velen in Duitsland zullen zich nu afvragen: wanneer lijdt Extreem-Rechts Politiek tot de volgende kleine stap: extreem racisme? Blijkbaar een dunne lijn, die steeds kleiner wordt. Hoe meer racisme in de wereld, hoe meer geweld. Hopelijk waait “de volgende stap: neo-nazi racisme” niet over naar Nederland en andere EU landen. Gelukkig willen de meeste partijen in ons land niets met racisme te maken…behalve de PVV en FvD die bezeten zijn van alles wat niet 101% puur, zuiver Nederlands is…

  1. Fonz

   jij moet je extreem racistische links fascistische muil houden hier..

  2. Ron

   Zoals bekend Rosa is al jouw geschrevene steeds gelogen of verdraaid.

   1. Viracocha

    Voor de EU is een uitgebreid, betaald trollenleger werkzaam dat uitsluitend bezig is om positief nieuws over het EU-beleid ten aanzien van het klimaat, de massa-immigratie, de islam en de Brusselse superstaat te verspreiden, en zoveel mogelijk negatief nieuws over Donald Trump, Vladimir Putin en alles wat rechts en conservatief is.

    In Nederland zijn vooral veel linkse studenten actief in dit EU-trollenleger – allemaal om het rechtse vrijheidsgeluid in te dammen en het extreme pro-EU beleid van de regering Rutte te promoten.

    Hier hoort Rosasolis ook toe. Rosasolis is totaal fake. Alles wat ze schrijft is fake, alle taalfouten die ze maakt zijn fake, het hele personage is fake. ‘Ze’ is een student die wat bijverdient.

    1. Meriadoc Brandebok

     @Rammstein Viracocha

     Hou eens op met dat zieke grtrol.

     1. Blitzkrieg

      Meriadoc Brandebok :
      Quote : “Hou eens op met dat zieke grtrol.”
      Geen getrol, slechts de waarheid. Jij loopt ook in lipsink met guy verhofstadt.

 20. pjerry

  Wat een oeverloos gelul, waarom moeten wij in ons eigen land de andere wang toekeren tegen geweld en uitsluiting tegenover een volk die onze vrijheid op het spel zet en dat maar doorfokt. Wie de regels omdraait krijgt ook de negatieve kant van het probleem. Is heel menselijk hoor. Je wordt waar je mee besmet en een kat in het nauw maakt rare sprongen. Maar als het geloof of een groep is dan wordt het verzwegen en als het wederkerig is dan heeft het opeens een vreselijke naam. Nou sorry maar ik denk dat de meeste mensen het wel begrijpen maar te fatsoenlijk zijn om het te benoemen. Maar langzaam aan komt het doorsijpelen en dan zijn ze opeens zielig. Maar wanneer is dan de oorspronkelijke bewoner zielig. In sommige ogen moet alles wijken dus inderdaad zelfbehoud mag geen naam hebben. Geef mijn portie maar aan Fikkie maar ik zal nooit toegeven!

 21. Joost mag het weten

  Ook blanke mensen kunnen soms verward raken… Niet dat die omvolkingstheorie nergens op gebaseerd is. Coudenhove-Kalergi, stichter van de voorloper van de EU, schreef al over de wenselijk hiervan. De “omvolking” is niet zozeer een doel op zich maar een middel om natiestaten van hun identiteit te ontdoen. Het uiteindelijke doel is een soort Verenigde Staten van Europa.

  1. ome

   @Joost: Niet een soort, maar de VS-EU = VSEU

 22. Peetjoh

  Ja als de mannen gewoon in de zandbak in een shisa lounge gezeten hadden, was het vast niet gebeurd. En om nou een verwarde man een terrorist te noemen gaat wat ver. Dat doen we in Europa gewoon niet. Niet op Engelse bruggen, niet op kerstmarkten, niet op Franse straten. Niet op redacties.

 23. Drollevanger

  Misschien is het beter te reageren als je zekerheid hebt hoe het zit.
  Er doen verhalen de ronde, dat het drama een afrekening van de Turkse Maffia zou kunnen zijn.

e-mail:

 Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.