Joosteerdmans

Leefbaar Rotterdam komt met plan tegen wapengeweld: ov-verbod, fouilleeracties en etnische registratie!

Geen categoriefeb 25 2020, 10:00
De Rotterdamse oppositiepartij Leefbaar Rotterdam heeft een snoeihard plan gepresenteerd dat een einde moet maken aan het toenemende wapenbezit- en geweld. Vooral onder jongeren lijkt het steeds normaler om een wapen op zak te dragen. Onder andere een ov-verbod, fouilleeracties en etnische registratie moeten volgens Leefbaar het probleem de kop indrukken.
Met het Rotterdams Aanvalsplan Wapengeweld heeft de partij van Joost Eerdmans vijftien punten opgesteld die het toenemende wapenbezit- en geweld in de Maasstad moet verminderen. Eerdmans hoopt dat zijn aanvalsplan een voorbeeld zal zijn voor de rest van Nederland en dat hier tot op Tweede Kamerniveau over gediscussieerd zal gaan worden.
In het aanvalsplan van Leefbaar Rotterdam staat onder andere dat wapendragers minimaal voor zes maanden de cel in moeten. Dit geldt ook voor minderjarigen. Daarnaast pleit de partij om bedrijfspanden waar wapens aanwezig zijn direct te sluiten.
Andere ideeën van Leefbaar Rotterdam zijn om wapendragers in het ov direct een ov-verbod op te leggen. Het preventief fouilleren moet worden uitgebreid en de etniciteit van daders moet worden geregistreerd om zodoende een beter beeld te krijgen van het daderprofiel.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten