LOL! Sylvana-koekjes hebben totale meltdown omdat rechts niet erkent dat fopwetenschapper Gloria Wekker geweldig is

Jongens, dit is even dik genieten. Bij BIJ1 zijn ze boos, want niet iedereen is even gelukkig met Gloria Wekker aan boord van een commissie die moet onderzoeken of Amsterdam sorry dient te zeggen voor slavernij. Mevrouw is geen historicus, maar een emeritus hoogleraar ‘Gender en Etniciteit’. Een fopstudie, dus.

Bij Sylvana Simons’ BIJ1 krijgen ze hun zin: Amsterdam stelt een onderzoekscommissie in om te zien in hoeverre de hoofdstad zich schuldig heeft gemaakt aan slavernij. Als dat het geval blijkt, gaat Femke Halsema persoonlijk excuses maken. Aan boord van die commissie zit Gloria Wekker. Een beetje vreemd, aangezien zij als prominent BIJ1-lid een bepaald politiek belang heeft bij een uitkomst. Ook heeft ze al laten weten vóór excuses te zijn, nog voordat de commissie haar werk heeft voltooid.

Daar stelde de VVD dus wat vragen bij, maar dat ging er niet goed in bij BIJ1. Dat reageerde volledig paniekerig en begon met jijbakken en hysterisch brullen. “Fascisme!11!!11eins,” enzo:

“Het is te bizar voor woorden dat de VVD, notabene de partij met de meeste integriteitsschandalen, de integriteit van professor Wekker in twijfel trekt. Gelukkig heeft het college uitgesproken pal achter de begeleidingscommissie te staan. Bovendien benadrukte wethouder Groot Wassink dat de begeleidingscommissie waar professor Wekker deel van uitmaakt, zich helemaal niet bezighoudt met de vraag of er excuses moet worden gemaakt of niet.

De tijd dat VVD’ers in Amsterdam werden gezien als ‘GroenLinksers met stropdassen’ is duidelijk voorbij. Deze poging om professor Wekker te diskwalificeren en uit te sluiten van de beoordelingscommissie is een schoolvoorbeeld van hoe diep de VVD is gezonken in haar streven om het extreemrechtse populisme van Forum voor Democratie bij te houden.”

Zelfs Sylvana bemoeide zich met de discussie: “Het was me het dagje wel weer in de Amsterdamse raad…”

Elsevier-columnist Constanteyn Roelofs legt uit dat de verdediging van BIJ1 volkomen nat gaat. Het zogenaamde ‘onderzoeksveld’ waar Wekker zich expert van waant, is geen daadwerkelijke wetenschap. Hij vindt het niet vreemd dat de VVD liever iemand anders dan Gloria Wekker in het sorry-comité had gezien: “Ik denk dat je best vragen mag stellen bij muppets die op hun eigen seksleven zijn gepromoveerd. Niet superwetenschappelijk, m.i.” Haar expertise is er één op het gebied van oplichterij, aldus Roelofs: “Alles wat met autoetnography te maken heeft is totale trash en een soort cult van wetenschappelijke middelmatigheid, rancune en als wetenschap verpakt etnoactivisme. Al die ‘studies’-velden zijn complete oplichterij.”

Nou. Nu maar eens kijken hoe zwaar die meltdown van de BIJ1-hamsters wordt als ze al déze kritiek op hun geliefde idool Gloria ‘nepperd’ Wekker vernemen!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

14 reacties

 1. FJ

  Alles dat afwijkt van het BIJ1 standpunt is fascistisch.
  Silvana Simons, geboren Surinaamse, verhoudingen met diverse Nederlandse mannen heeft na de laatste verwijzing naar de deur er de buik vol van.
  Al die fascisten hebben haar als slavin gebruikt, maar jammer dat ze dat tot het moment van die schop onder der kont lekker vond.
  Jongens dat rijmt ook nog.

  1. hans-e-pans

   Ze, mevrouw Syvana S. zal er best aardige afkoopsommen van meegekregen hebben.

   Dus ze zal echt niet helemaal onbemiddeld achtergebleven zijn, denk ik dan maar

 2. Johnny66

  De hele Surinaamse gemeenschap in Amsterdam profiteert toch mee van die vermeende welvaart. Wanneer het het echt zover komt dat Amsterdam haar excuses gaat aanbieden, zal het niet lang duren voordat iedere Afro-Nederlander een compensatie gaat eisen. Zelfs types als Rody Breinburg.

  1. Bullshit16

   Jonny
   Daar gaat het om het geld geld geld anders nergens om

 3. JeMoerigeHoeder

  fuck de slavernij en fuck suriname.

 4. toetssteen

  Gloria W., dat is die mevrouw die toen ze in Nederland kwam klaagde over het feit dat er in het huis geen douche zat en geen dienster……. Mja, weinigen hadden in die tijd een douche en moesten naar het badhuis of in de tobbe, en een dienster…. proest!!!!

 5. macsjang

  Yo, kan het nog onnozeler? Wat een giller!!!!

 6. bifbof

  Gloria Kwekker is echt een topper , mooie song ook .Indrukwekkende mevrouw , een voorbeeld voor haar voorvaderen (dingesen)

 7. Tuinpaden

  DDSylvana

 8. DennisEijs

  ‘Sorry’? Hoeveel kost zo’n onderzoekje ‘sorry’?
  En mogen daar wel witten (blanken dus) in zitten? En wat gaan die lieden ‘verdienen’ aan dit stukje toneel? Gaan ze alle steden in Nederland af?
  Krijgen we dan ‘man bijt hond vraagt zich af; “heeft u al eens sorry gezegd”?’
  En wat wordt er dan precies onderzocht? Wie hen als slaven verkocht heeft? En laten we wel wezen. Van de miljoenen verkochte Atlantische slaven, staan er 500.000 op conto van Nederland. En genocide? Ze hebben zich juist beter kunnen voortplanten dan in Afrika. Om maar eens wat te noemen.

 9. Roughwood

  Geld beste mensen. En nog eens geld. Daar draait het om. Na de excuses, want die komen er, door het Marxistische stadsbestuur van Pyongyang aan de Amstel, zullen de zich constant in slachtofferschap wentelende slavernijjankers een grote zak geld eisen van de nog immer latent racistische voormalige kolonisator. Want voor haters als Sylvana, Gloria, Sunny, Leo, Sander en anderen is NL natuurlijk nog steeds één groot discriminerend shithole. Maar als het ons geld betreft hebben ze waarschijnlijk geen principiële bezwaren…

  1. Yoyo

   +++++++++++++!!

 10. Rogerio

  Het kan niet gekker dan een commissie met die gestoorde Wekker! Dit land balanceert echt aan de afgrond dankzij dit soort non-valeurs!

 11. Vrijedenkert

  De enigste bruikbare Wekker is een wekkerradio maar zelfs die worden niet meer gebruikt…

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.