Lol! Sylvana’s BIJ1 trekt ten strijde tegen ‘racistische’ klimaatbeschermers: ‘Wit en westers superioriteitsdenken!’

Daar sta je dan. Met je hipsterbaardje, je vega-tosti en je lidmaatschap van GroenLinks. Dacht je net zo goed bezig te zijn, krijg je alsnog een rechtse uitgedeeld van de stoottroepen van Sylvana Simons. BIJ1 vindt namelijk dat de gemiddelde klimaatbeweging veel te bol staat van ‘wit superioriteitsdenken’. Ja, ben je kneiterlinks maar dan vinden de woke-wezels je nog een racist… LOL!

Zijn ze niet om intens vermoeid van te raken, die klimaatkwezels van GroenLinks? Natuurlijk. Maar je hebt altijd baas boven baas. Want zie hier BIJ1 (je weet wel, de politieke partij van Sylvana Simons), dat zich voorneemt om deel te nemen met zoveel mogelijk ‘klimaatcoalities’. Want zorgen dat de klimaatverandering stopt? Dat is nog maar bijzaak. Het stoppen van het racisme en fascisme dat zogenaamd huist in al die klimaatbewegingen… Dát is natuurlijk het echte doel.

Ja lach maar. Dit is bloedserieus:

“Utrecht BIJ1 is aangesloten bij de Utrechtse klimaatcoalitie. Om onze intersectionele en systeemkritische visie binnen de bestaande klimaatbeweging over het voetlicht te krijgen.

Samen met de andere partners strijden wij voor een duurzaam Utrecht en een duurzame toekomst waarin we […] ons verzetten tegen het witte/westerse superioriteitsdenken dat diep verankerd zit in de gemiddelde klimaatbeweging.”

Zo lachwekkend, dat je tien keer checkt of dit niet stiekem om satire gaat. Maar helaas. Dit is dus behalve hartstikke grappig ook nog eens hartstikke echt. LMAO!

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

18 reacties

 1. Jack Flash

  Ha ha ha ha!!!
  Ze zitten allemaal door te draaien daar.
  Whoehahaha!

 2. Hendrie1963

  Hahahaha hahahaha. Wat een stelletje sukkels. Hebben ze het nog steeds niet door dat dit geen mens interesseert.

 3. Rogerio

  Kan iemand een bus corona virus in het partijkantoor van die randdebiele club gooien? Ongelooflijk, wat een genetisch afval!

 4. Ron

  Maar zegt links die nu voor rote vis wordt uitgemaakt door SS, we gaan eens kijken of we inderdaad niet eens wat meer kunnen buigen voor die leegvreters.

  Wat wit is moet wit blijven zou de broer van Jules zeggen.

 5. Kristalix

  Umfufu.
  Nieuw programma op 1.

  Umfufu draait doorrrrrrr

 6. Kretoloog

  Sylvana Simons mag wel blij zijn met DDS: het enige medium dat nog aandacht aan deze negerin en Bij1 besteedt.

  1. Willem Bever

   Tim is heel stiekem een beetje verliefd

 7. Vee

  Hoeveel bewijs kun je leveren dat blank superieur is?

 8. Yoyo

  Na het dekoloniseren van de wiskunde….is het toch weer gelukt een nog stupider standpunt te verzinnen!Chapeau, Bij1!!

 9. Peetjoh

  Ik vind dat het zwarte superioriteits denken vaak te vinden is bij zwarte pieten verenigingen.

 10. Bijenzwerm

  De pleeborstel is weer op dreef, hahaha dat vrouwtje leeft in haar eigen parallelle wereld.

 11. musicmaniac

  Deze pleeborstel met downsyndroom heeft weer eens iets nieuws te melden. Nou “nieuws” is natuurlijk wel iets wat voor normaal moet doorgaan, maar ja, wat wil je van een pratende pleeborstel! Wat volgt? Een pratende toiletrolhouder?

 12. Rosasolis

  Ik begrijp niet de urgentie of belang van deze artikel over Bij1. Net als andere partijen heeft Bij 1 alle recht om hun meningen openbaar te maken. Maar ik denk dat er vele hard werkende wetenschappers met kleur in ons land zijn. Die gewaard zijn voor zowel hun kennis, wetenschap, en vooral hun vriendschap. In mijn vaak klassieke muziek, zijn er vele kleurlingen die gewoon DEEL van de groepen koren, orkesten, en solo vocalisten maken. Geen discriminatie.
  Dus Bij 1, als jullie ECHT iets heeft over te klagen over rassen discriminatie, blijf schrijven naar de redactie van DDS. Wij willen het echt weten. Maar het moet dan echt zijn, en geen “verzinsels”.
  De foto van de blanke mannelijke Bij 1 leden is goed…maar gaarne een volgende foto van gemengde blanke en kleurlinge leden van Bij 1. Klimaat verandering treft onze hele planeet: mensen van alle racen en kleuren, alle dieren, en planten. Als christen
  steun ik jullie streven tegen kleur discriminatie, want inderdaad het is heel erg, en blijft groeien. Laat ons op DDS meer over jullie vorderingen weten. Volgens mij moeten jullie richten op vooruitgang, beter dan blijven klagen onbelangrijke klachten. Wat vinden jullie Bij 1 iets op te richten van een “eer betoog voor Nederlandse kleurlingen die een helden taak hebben verricht” voor ons land. Een eer betoog voor zowel mannen als vrouwen met kleur. Meer laten zien dat jullie, en jullie talenten van Bij 1 DEEL maken van onze samenwerking. En ook dat jullie onze blanken steunen die jullie
  blijven steunen.

  1. Ron

   Rosa je begrijpt nu echt 1 ding verkeerd.
   Die kleurlingen zeggen tegen iedereen die maar wat fout doet dat ze helden zijn, maar dat is niet de defenitie van held zijn. Dat eer betoon waar jij op doelt zal dus geen resultaat opleveren.

   Maar wat mij vooral opvalt jij loopt zo te hoop tegen discriminatie wat op zich een goed streven is, maar anderzijds discrimineer jij erop los.
   Want er moet uitzonderingspositie komen voor kleurlingen hier en daar.
   Wil je discriminatie tegengaan moet je doorgaan met wat we al doen, belonen naar mate van arbeid, of naar gedane bijdrage in de maatschappij. En wil de kleirling die jij voorstelt dat ook bereiken dan moet hij met zo hard werken als degeen die het wel verdiend heeft.

 13. shidaian

  Bij1 ’s kronkel wordt steeds groter.
  ze houden hun hersencelletjes niet meer bij1

 14. Tuinpaden

  DDSylvana..

 15. Tuinpaden

  DDSylvana

 16. Paardenmiddel

  Dat je, als blanke voor het karretje laat spannen door dat gekke mens, is ongelofelijk.
  Waarschijnlijk verdien je hier veel mee. Iets anders kan ik niet bedenken.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.