‘Menstruerende zwarte vrouwen bloeden meer dan witte, waarschijnlijk door de stress van racisme!’

shutterstock_1115375693
Foto: Een menstruerende vrouw. Bron: Shutterstock.

Leuk man: nieuwe identiteitspolitieke theorietjes gaan nu niet meer alleen over uitsluiting in de maatschappij, ofzo, maar steken nu ook over naar de exacte wetenschappen. Zoals de biologie. Een Correspondent-auteur vindt dat zwarte vrouwen tijdens hun menstruatie meer bloed verliezen dan witte vrouwen. Want: racisme, en dat geeft stress!

Altijd fijn, die Correspondent-types. Neem nu het meiske Daan Borrel (1990), die voor allerlei linkse media de kolommen volschrijft met gewauwel over seks. Op haar profielpagina van de Corrie staat: “Want als het over seks gaat, wordt het al gauw ongemakkelijk. Dat kan anders.” En dat ze die woorden ter harte heeft genomen, daar kwamen we vandaag wel achter.

Op haar Instagram-pagina konden we een foto van een wc-pot zien, met daarin een klein plasje bloed. Daan is namelijk ongesteld en wilde dat heuglijke feit graag met de wereld delen. Maar behalve een foto van een straaltje bloed in een porseleinen pot kregen we er ook gratis en voor niets wat oefenloos gewauwel bij. Ja, ik weet dat het sociale media zijn en die daarvoor nota bene opgericht. Maar zelfs voor iemand die is afgestudeerd aan de UVA gaat deze zelfverzonnen racisme-hocuspocus wel héél erg ver:

“In een podcast vertelde een zwarte vrouw uit Amerika dat ze zoveel bloedde dat ze direct bij de start al doorlekte, en dat na eigen onderzoek bleek dat zwarte vrouwen in de USA meer bloeden dan witte, waarschijnlijk door de stress die racisme met zich mee brengt. […]

Je kunt trouwens ook gelukzalige gevoelens ervaren tijdens de menstruatie omdat je lichaam natuurlijk pijnstillers aanmaakt (endorfine en oxytocine) – goed voelen. Je kunt ook opgewonden zijn omdat je bloed naar je baarmoeder en geslachtsdeel wordt gestuurd (als ik gestresst ben voel ik dit niet en denk ik alleen maar oprotten). Bloeden kan voelen als loslaten, in sommige culturen zeggen ze dat menstruerende vrouwen hun omgeving emotioneel opruimen. Handig voor de rest van de mensheid zonder baarmoeder dus.”

U snapt: witte vrouwen hebben nooit last van stressvolle situaties en al helemaal niet van racisme. Alleen zwarte vrouwen. Want dat is gebleken uit een podcast, en podcasts hebben altijd gelijk. Zeker als het gaat om de interdisciplinaire wetenschap van menstruatie en racisme. We mogen Daan Borrel dus wel dankbaar zijn voor zoveel compleet waarheidsgetrouwe en prettige informatie!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

16 reacties

 1.   

  Groots nieuws na een diepgaand onderzoek. Meer van deze artikelen? Doneer!

  1.   

   Brenda Welsh?

 2.   

  Jezus Tim, surf jij naar zulke sites?

 3.   

  Tja, een millennial tutje van de UVA. Zonder enige twijfel dus een standaard links deugmeisje, anders ga je niet naar die waardeloze school. In haar bio: “Daan Borrel (1990) specialiseerde zich tijdens haar studie Literatuurwetenschap in moderne letterkunde. Ze freelancet voor de krantenwereld en is gefascineerd door seksualiteit en de verhalen die we elkaar daarover vertellen.” Wat een omslachtige poging te verhullen dat ze op de cock carrousel zit en daar een verdienmodel van probeert te maken.

 4.   

  Er verschijnt hier steeds meer onzinnieuws.
  Laat het ophouden aub.

  1.   

   Ja weg er mee

  2.   

   @Jack Flash en Marija. Inderdaad verschijnt er steeds meer onzinnieuws. Vaak gericht tegen kleurlingen. Helaas racen-discriminatie groeit. Gisteren toen een vrouw met een oosters gezicht op een bus stapte hielden verschillende passagieren hun sjaal voor hun mond.

 5.   

  Tim, ik denk dat het door een tweet van Baudet komt.

  1.   

   Daan BORREL…dat laatste zegt dus alles….

 6.   

  Bij mij in de straat woont ook een bruine mevrouw. Die is nooit ongesteld. Alleen maar zwanger.

 7.   

  Nooit geen hekel aan negers gehad maar nu mogen ze van mij doodbloeden met hun dagelijkse gezeik over RASISTEN daar mogen ze die s s pleeborstel dankbaar voor zijn ik mag een keer hopen dat er een neger is die die pleeborstel is een keer door de wc spoeld wand dat wijf is echt een haatzaaier
  Stem fvd of PVV uit de eu

  1.   

   Juridisch en geheel politiek correct mag je wensen dat bepaalde niet staats-vriendelijke objecten,situaties, personen, gedragingen,obstructies,verwensingen,bedreigingen,aantastingen,verenigingen,groeperingen allemaal de grafkanker en typus kunnen genieten….zodra e.e.a. de echte nederlandse cultuur ,normen en waarden overschrijden

 8.   

  Dat zou natuurlijk een berichtje van SS zijn..

  1.   

   En menstruatie is natuurlijk ook gewoon discriminatie.

 9.   

  Wat een grote onzin! Ieder mens is anders En ook is het lichaam van iedereen anders.
  Onze genen bepalen grotendeels onze gezondheid, en ook bepaalt onze levensomstandigheden hoe onze lichaam reageert. Dit heeft niets met kleur te maken! Er zijn zowel blanke als gekleurde vrouwen die een normale, lichte 4 daagse menstruatie hebben, zonder problemen. Maar helaas zijn er ook een aantal blanken en kleurlingen die ernstige menstruatie problemen hebben, die een hele week doorgaat. Ik had jaren geleden een blanke vriendin die zulke ernstige problemen had. Omdat haar medicatie hielp niet, had zij besloten om een hysterectomie (verwijderen van de ovularen en baarmoeder te krijgen). Net als de sterilisatie van katten en honden. Na deze zware operatie, voelde ze veel beter, en werd ze een heel andere mens.

 10.   

  Mooi, dat verdienen ze..

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!