‘Menstruerende zwarte vrouwen bloeden meer dan witte, waarschijnlijk door de stress van racisme!’

Leuk man: nieuwe identiteitspolitieke theorietjes gaan nu niet meer alleen over uitsluiting in de maatschappij, ofzo, maar steken nu ook over naar de exacte wetenschappen. Zoals de biologie. Een Correspondent-auteur vindt dat zwarte vrouwen tijdens hun menstruatie meer bloed verliezen dan witte vrouwen. Want: racisme, en dat geeft stress!

Altijd fijn, die Correspondent-types. Neem nu het meiske Daan Borrel (1990), die voor allerlei linkse media de kolommen volschrijft met gewauwel over seks. Op haar profielpagina van de Corrie staat: “Want als het over seks gaat, wordt het al gauw ongemakkelijk. Dat kan anders.” En dat ze die woorden ter harte heeft genomen, daar kwamen we vandaag wel achter.

Op haar Instagram-pagina konden we een foto van een wc-pot zien, met daarin een klein plasje bloed. Daan is namelijk ongesteld en wilde dat heuglijke feit graag met de wereld delen. Maar behalve een foto van een straaltje bloed in een porseleinen pot kregen we er ook gratis en voor niets wat oefenloos gewauwel bij. Ja, ik weet dat het sociale media zijn en die daarvoor nota bene opgericht. Maar zelfs voor iemand die is afgestudeerd aan de UVA gaat deze zelfverzonnen racisme-hocuspocus wel héél erg ver:

“In een podcast vertelde een zwarte vrouw uit Amerika dat ze zoveel bloedde dat ze direct bij de start al doorlekte, en dat na eigen onderzoek bleek dat zwarte vrouwen in de USA meer bloeden dan witte, waarschijnlijk door de stress die racisme met zich mee brengt. […]

Je kunt trouwens ook gelukzalige gevoelens ervaren tijdens de menstruatie omdat je lichaam natuurlijk pijnstillers aanmaakt (endorfine en oxytocine) – goed voelen. Je kunt ook opgewonden zijn omdat je bloed naar je baarmoeder en geslachtsdeel wordt gestuurd (als ik gestresst ben voel ik dit niet en denk ik alleen maar oprotten). Bloeden kan voelen als loslaten, in sommige culturen zeggen ze dat menstruerende vrouwen hun omgeving emotioneel opruimen. Handig voor de rest van de mensheid zonder baarmoeder dus.”

U snapt: witte vrouwen hebben nooit last van stressvolle situaties en al helemaal niet van racisme. Alleen zwarte vrouwen. Want dat is gebleken uit een podcast, en podcasts hebben altijd gelijk. Zeker als het gaat om de interdisciplinaire wetenschap van menstruatie en racisme. We mogen Daan Borrel dus wel dankbaar zijn voor zoveel compleet waarheidsgetrouwe en prettige informatie!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

17 reacties

 1. Brenda Welsh

  Groots nieuws na een diepgaand onderzoek. Meer van deze artikelen? Doneer!

  1. Fuster

   Brenda Welsh?

 2. s.a.r.k.o

  Jezus Tim, surf jij naar zulke sites?

 3. Pronounce

  Tja, een millennial tutje van de UVA. Zonder enige twijfel dus een standaard links deugmeisje, anders ga je niet naar die waardeloze school. In haar bio: “Daan Borrel (1990) specialiseerde zich tijdens haar studie Literatuurwetenschap in moderne letterkunde. Ze freelancet voor de krantenwereld en is gefascineerd door seksualiteit en de verhalen die we elkaar daarover vertellen.” Wat een omslachtige poging te verhullen dat ze op de cock carrousel zit en daar een verdienmodel van probeert te maken.

 4. Jack Flash

  Er verschijnt hier steeds meer onzinnieuws.
  Laat het ophouden aub.

  1. Marija

   Ja weg er mee

  2. Rosasolis

   @Jack Flash en Marija. Inderdaad verschijnt er steeds meer onzinnieuws. Vaak gericht tegen kleurlingen. Helaas racen-discriminatie groeit. Gisteren toen een vrouw met een oosters gezicht op een bus stapte hielden verschillende passagieren hun sjaal voor hun mond.

 5. Vee

  Tim, ik denk dat het door een tweet van Baudet komt.

  1. Politiek Profeet

   Daan BORREL…dat laatste zegt dus alles….

 6. Koevoet

  Bij mij in de straat woont ook een bruine mevrouw. Die is nooit ongesteld. Alleen maar zwanger.

 7. Bullshit15

  Nooit geen hekel aan negers gehad maar nu mogen ze van mij doodbloeden met hun dagelijkse gezeik over RASISTEN daar mogen ze die s s pleeborstel dankbaar voor zijn ik mag een keer hopen dat er een neger is die die pleeborstel is een keer door de wc spoeld wand dat wijf is echt een haatzaaier
  Stem fvd of PVV uit de eu

  1. Politiek Profeet

   Juridisch en geheel politiek correct mag je wensen dat bepaalde niet staats-vriendelijke objecten,situaties, personen, gedragingen,obstructies,verwensingen,bedreigingen,aantastingen,verenigingen,groeperingen allemaal de grafkanker en typus kunnen genieten….zodra e.e.a. de echte nederlandse cultuur ,normen en waarden overschrijden

 8. Fonz

  Dat zou natuurlijk een berichtje van SS zijn..

  1. Fuster

   En menstruatie is natuurlijk ook gewoon discriminatie.

 9. Rosasolis

  Wat een grote onzin! Ieder mens is anders En ook is het lichaam van iedereen anders.
  Onze genen bepalen grotendeels onze gezondheid, en ook bepaalt onze levensomstandigheden hoe onze lichaam reageert. Dit heeft niets met kleur te maken! Er zijn zowel blanke als gekleurde vrouwen die een normale, lichte 4 daagse menstruatie hebben, zonder problemen. Maar helaas zijn er ook een aantal blanken en kleurlingen die ernstige menstruatie problemen hebben, die een hele week doorgaat. Ik had jaren geleden een blanke vriendin die zulke ernstige problemen had. Omdat haar medicatie hielp niet, had zij besloten om een hysterectomie (verwijderen van de ovularen en baarmoeder te krijgen). Net als de sterilisatie van katten en honden. Na deze zware operatie, voelde ze veel beter, en werd ze een heel andere mens.

 10. JeMoerigeHoeder

  Mooi, dat verdienen ze..

 11. Pijnstiller

  Mensen als Jo Horn beseffen niet hoe ongelijk ze hebben. Indien hij namelijk gelijk zou hebben, was zijn commentaar namelijk meer dan heldhaftig geweest, in de wetenschap dat hij dan enkele uren later dood in een greppel zou liggen. Aangezien dit niet het geval is, is zijn pantoffelhelden actie minstens net zo fout als het facisme zelf. Ten eerst beschuldig je eerbare burgers van een grove misdaad, en tegelijkertijd bagatelliseer je het facisme an sich. Hoe dan ook. Het typeert het niveau van de PVDA

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.