Na zijn Twitter-actie van afgelopen weekend kan Thierry het “kabinet-Baudet” wel vergeten. Voorgoed

Dat Thierry Baudet goed over de knie gehaald is voor zijn domorentweet over zogenaamde Marokkanen in de trein, dat is duidelijk. Maar behalve een verbaal pak slaag heeft het roekeloze social mediagebruik van de FVD-voorman ook levensechte consequenties. Dit is de laatste druppel die de emmer doet overlopen voor potentiële toekomstige coalitiepartners. Helemaal geen enkele partij gaat meer in één kabinet zitten met de zelfbenoemde kapitein van de renaissancevloot.

Het is gedaan: VVD en CDA trekken hun handen af van Thierry Baudet. Na z’n laatste kamikazetweet is het over en uit voor de rechtsgeleerde uit Amsterdam. Hij zit met z’n partij nu in net zo’n cordon sanitaire als de PVV. Regeren? Dat kan hij voor altijd wel vergeten, zo maken we op uit commentaren van de partijen die zogenaamd ooit moeten gaan regeren met de man onlangs nog meldde dat de kans “100%” is dat hij de nieuwe premier van Nederland is. In zijn dromen, misschien:

“Op het Binnenhof zijn andere partijen door dat ‘excuus’ niet bepaald milder gestemd. Niet alleen D66 en GroenLinks reageerden fel op de tweet van Baudet, ook bij een partij als het CDA valt te horen dat Baudet ‘een hele bevolkingsgroep’ heeft gestigmatiseerd voor politiek gewin. Bij de VVD sluiten ze niet meer uit dat de Forumleider er racistische denkbeelden op na houdt. Het waren ook de liberalen die het afgelopen weekend journalisten actief wezen op de ‘walgelijke tweet’ van Baudet.

Bij de meest voor de hand liggende coalitiepartners, VVD en CDA, bestaan al langer twijfels over die redelijkheid, zeker als Baudet zich eenmaal op Twitter begeeft. Beide partijen keken vol verbazing toe hoe de Forumleider vorig jaar via dat medium een bom legde onder de formatieonderhandelingen voor de provinciebesturen, die toen volop bezig waren.”

En ja, wellicht dat er nu allerlei zolderkamerpoliticologen gaan zitten rekenen over alternatieve regeringscoalities. Maar FVD + PVV + 50PLUS + SGP of iets dergelijks gaat nooit veel meer dan de helft van een Kamermeerderheid scoren, zelfs niet als álle factoren die genoemde partijen meezit. Daarnaast zullen ook die laatste twee partijen inmiddels gevuld zijn met lui die walgen van absurde tweets.

Het ging dus al even in de lucht, maar afgelopen weekend werd het definitief. Dat eerste kabinet-Baudet? Dat komt er niet. Niet in 2021, niet in 2025 en niet met Sint Juttemis. Maakt u zich voor volgend jaar maar alvast op voor het kabinet-Rutte IV of hooguit het kabinet-De Jonge I.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

104 reacties

 1. Zweedse kok

  Oeps, ik ga Tim bijna gelijk geven.
  Moet niet gekker worden.

 2. Kretoloog

  Aflevering 20 van de Tweet van Baudet.

  Hoe vaak kun je het nieuws recyclen?
  Nou bij DDS kan dat tot in het oneindige.

  1. Zweedse kok

   Gezien het aantal Hallelujah-FvD berichten zal het neutralisatie proces nog wel even doorgaan.

 3. Watcher

  Wel een beetje zielig voor Hiddemeister.
  Moet hij alweer de media te woord staan, Baudet zit ondergedoken bij extreem rechtse leiders en krijgt dus geen lastige vragen..

  1. Bockbeer

   Watcher?

  2. Adriaanv

   Zullen we D66 ook uit het kabinet weren vanwege racistische Russen quote ?

 4. Rammstein

  Baudet heeft simpelweg de kwaliteiten niet om premier te zijn. Geert Wilders wel: ervaren, politiek door de wol gewassen, kaliber en statuur, communicatief en internationaal actief.

  Een voordeel is in ieder geval dat de oppositie groeit en sterker wordt. PVV en FvD samen kunnen virtueel rekenen op ruim dertig zetels. Een sterke oppositie heeft ook aantrekkingskracht en kan daardoor sneller uitdijen dan gedacht.

  1. Beukman

   Pardon? Wilders “communicatief”? Zelfs zijn eigen medewerkers denken daar anders over.
   Ander minpuntje: Geert kan en wil niet polderen. Maar zonder polderen bereik je niks in Nederland.

  2. Zweedse kok

   Heerlijk om te merken dat Rammpie in hogere sferen verkeert.
   Boze onweersbuien hebben plaatsgemaakt voor in de zon fluitende vogeltjes.
   Vasthouden ouwe.

 5. Gewoon werken

  Hoeveel berichten krijgen we nog over baudet joh
  man man man hoe erg kan je een partij haten ongekend deze jacht op fvd. zal bijna denken dat er wat linkse activisten op deze site zitten bah.
  Niks aan de hand islam is en blijft een ziekte iedereen is er bang voor dus bij deze tim lekker zo door gaan met partijen proberen kapot te maken die wat willen doen aan deze ellende.

 6. Brenda Welsh

  Het is allemaal opzet van Baudet. De verantwoordelijheid ontsnappen door zich voor onderhandelingen onmogelijk te maken. Daar zijn de kiezers mooi mee. Mr. Hiddema kan zich opmaken.

  1. Kretoloog

   Brenda heeft een oogje op Theo Hiddema. Jammer meid, wij van FvD schuiven Annabel, de Iron Lady uit Amsterdam, naar voren. Jessie, Lowie en Robbie doen het nu al in hun broek voor haar.

   1. Brenda Welsh

    Waarom schuiven? Mevrouw Annabel kan toch wel zelfstandig lopen. Schuiven vind ik discriminerend of bedoelt u iets met haar gewicht, Iron lady?

    1. Scheve Tinus

     @schuiven vind ik discriminerend.

     Jullie linkse mafklappers zien werkelijk overal discriminatie in.

     Je moet wel een kronkel in je kop hebben om die link te kunnen maken.

     Mafkees!

     1. Kretoloog

      Brenda is allochtoon (Welsh). Snapt de meerdere betekeniSSen van het woord schuiven niet.

  2. Hard

   Brenda Johnsen Welsh?

 7. Kim de Roder

  Deze analyse is juist.

  De conclusie moet zijn dat stemmen op het FvD geen zin heeft. Dat zal in de peilingen de komende tijd ook duidelijk worden.

  1. Rammstein

   Lazer op W i m de Roder.

 8. Bullshit15

  Trek je niks van deze linkse rat aan mensen met gezond verstand die weten dat baudet niks verkeerd heeft gedaan in dat het de waarheid is
  Die landverraders blijven maar de andere kant opkijken in intussen gaat ons land nog verder de afgrond in
  Ik hoop daarom dat deze kartels finaal op hun bek gaan in dat FVD naar de 40 ZETELS gaat dan wil ik nog wel eens zien wie het langst huilt .dus mensen stem fvd in laat je niet weer voor liegen door die landverraders
  Stem FVD mijn steun houd i
  Stem fvd of PVV uit de eu

 9. Marius Feenstra

  Laat dit maar aan de Kiezers over Tim.

  1. Marija

   Thierry Baudet, gebruikt of heeft zich laten gebruiken.
   E.e.a. Kan in scène gezet zijn door die linkse ratten, zou mij niet verbazen, want zij zijn door de jaren meer dan geslepen en leep geworden.
   Ik heb mijn twijfels over dit verhaal.
   Er zijn nog wel n paar scenario’s te bedenken.

   1. Piet51

    @Marija
    In scene gezet??? Een complot dus. Alsof Baudet dat waard is. Maar hoe doe je zoiets? Dat moet je uitleggen. Dan zijn die controleurs waarschijnlijk deel van het complot. En die hebben twee dames, kennissen of dierbare vriendinnen, gericht benaderd, zodat zij Baudet goed of fout zouden informeren en hij een ondoordachte of bewuste tweet zou uitsturen?

    Of zitten die dames zelf ook in het complot? Dan heeft Baudet een heel groot probleem, als hij zijn kennissen of dierbare vrienden zelfs niet meer kan vertrouwen.
    Dit is wel een actie die weken voorbereiding vraagt.

    En wat is het belang van de NS bij dit alles?

    Als je geschreven had, dat de actie een soort poging tot paleisrevolutie van Hiddema was, zou je verhaal iets waarschijnlijker zijn. Verder nog steeds onwaarschijnlijk, want Hiddema kan de door hem begeerde functie van minister van Justitie nu helemaal wel vergeten. Eerst bij de PVV bot vangen en nu ook bij het FvD, zielepoot.

    Conclusie: je kletst maar wat en probeert Baudet uit nde wind te houden.

    1. Vee

     Nou ben ik niet zo van het complotdenken maar ik zet wel wat vraagtekens bij het hele gebeuren. Kaart controle door 4 man? En dan een NS die zegt dat ze in burger zijn omdat anders de zwartrijders er vandoor gaan terwijl er dus wel wordt omgeroepen dat die incognito controleurs de trein door gaan. Of ze zijn bij de NS echt onvoorstelbaar dom of het zaakje stinkt.

     1. Piet51

      @Vee
      Overal een complot in zien is niet zo moeilijk. Maar vraag je wel steeds af, wat het belang is van een bepaalde actie. Wie van de betrokkenen spint hier garen bij? De NS, die controleurs, FvD, die dames? Ik kan het niet bedenken.

    2. Blitzkrieg

     Piet51 : Er valt helemaal niemand uit de wind te houden, het is verdorie maar een tweet. Waar maak je je nu helemaal druk om, een tweet is een soort SMS. Het gaat niet zozeer om hoe iets gezegd wordt maar dat het gezegd word. Misschien was Baudet wat impulsief maar hij benoemde het probleem ten minste, dat is hetgeen wat echt belangrijk is.

     Zomaar wat titelts van Youtube

     MAROKKAANSE TERREUR IN OOSTERHOUT
     Marokkaans tuig verstoort uitvaarten
     Helmond geteisterd door Marokkaanse jongeren?
     Marokkanen terroriseren badplaats
     Marokkanen moeten hun kinderen beter opvoeden
     Marokko: We sturen meer Marokkanen naar Nederland
     NOS journaal – Terrorisme dreiging door moslims in Nederland groter dan ooit

     Mensen beschuldigen mij dat ik Baudet verdedig, wie verdedig jij eigenlijk?

     1. Zweedse kok

      Blitzkrieg, u bent de grootste imbeciel van het internet.
      En hou een reactie maar voor u, het is maar een posting.

     2. Original NL

      Quote Blitz…wie verdedig jij eigenlijk?…..
      Daar krijg je nooit een antwoord op Blitz…maar het is ook zonder antwoord overduidelijk dat we hier met islam en marokkanen knuffelaars van doen hebben.

     3. Blitzkrieg

      Zweedse klok :
      Quote : “Blitzkrieg, u bent de grootste imbeciel van het internet.”
      Uit jouw mond klinkt het bijna poëtisch, een beter compliment kan je bijna niet krijgen van de linkse deugmensch die zwelgt in zijn eigen goedheid.

    3. Marija

     Die dames, noemde TB vriendinnen, past mooier in het verhaaltje, daar ging hij mee in de fout. Omdat het spelletje werd gebracht alsof hij een punt had. Het punt was, dat de dames hem tuk hadden en hij er is ingetrapt. Onervaren mannetje.
     Was niet gelukt bij Wilders, zeker weten.

 10. splatoon

  Tuurlijk, die tweet is de reden dat ze FvD buiten de deur houden…

  We hebben nog ruim een jaar te gaan voor het zover is, Tim. Eerst de definitieve uitslagen maar eens afwachten.

  1. Kretoloog

   Het partijkartel wil het FvD sowieso buiten de deur houden. Dat zagen we afgelopen zomer, waar alle deuren van de coalitiebesprekingen van de 12 provincies voor het FvD gesloten bleven (m.u.v. Limburg). Daar verandert deze tweet van Baudet niks aan.

 11. Kidogo

  De tijd gaat het ons leren !!

 12. Piet Klein

  Eén foute tweet is voldoende om de volledige toekomst van Nederland een koers te geven. De tweet van Baudet was fout A omdat hij de situatie volledig verkeerd inschatte en B omdat hij daarna een volledige bevolkingsgroep diskwalificeerde. En dit is voldoende om alle problemen die er wel zijn onder het kleed te vegen. Er zijn nu nul problemen met migratie dankzij één tweet. Welkom in simplistisch Nederland.

  1. Piet51

   @Piet Klein
   Ik ben het deels, een klein beetje dan, met je eens. Er zijn natuurlijk niet veel problemen opgelost door ze twee dagen even wat minder aandacht te geven.
   Maar één probleem is door de walgelijke actie van Baudet wel veel dichter bij een oplossing gebracht. Dat is namelijk de dreiging dat het FvD in een regeringscoalitie deelneemt, laat staan de dreiging van Baudet als premier. Daar zijn we wel vanaf.

   1. Blitzkrieg

    Piet51 :
    Quote : “Dat is namelijk de dreiging dat het FvD in een regeringscoalitie deelneemt, laat staan de dreiging van Baudet als premier. Daar zijn we wel vanaf.”
    Helemaal niet. Ben je zo simpel om te denken dat het premierschap van Baudet afhangt van een tweet? Dan ben je nog simplistischer als dat ik al dacht. Ik bedoel we hebben ook nog de wegsannering van de vissers en boeren, en het lamleggen van de bouwbedrijven, hogere belastingsdruk dan ooit, massa immigratie, de dreiging van de EU, de verwoesting van ons landschap door klimaatbeleid, 100 kilometer per uur, kortom teveel om op te noemen. Wat gaan ze doen na de verkiezingen een coalitie maken van 6 of 7 partijen, dit geloof je toch zeker zelf niet.

    1. Piet51

     @Blitzkrieg
     “Wat gaan ze doen na de verkiezingen een coalitie maken van 6 of 7 partijen, dit geloof je toch zeker zelf niet.”

     Als de nood aan de man komt, zal dit waarschijnlijk toch gebeuren. FvD in een coalitie veronderstelt een grote overwinning en daar lijkt het helemaal niet op, integendeel.

    2. Piet51

     @Blitzkrieg
     En verder geloof je toch zelf niet, dat in Nederland iemand een plek krijgt in ’s lands regering, die:
     * Een substantieel deel van de bevolking kwalificeert als crimineel
     * Een nog groter deel van de bevolking wil verwijderen uit Nederland
     * Het parlement minacht in een speech in datzelfde parlement
     * Nederlanders, uitgezonderd zijn eigen aanhang, wegzet als naïef en kinderlijk
     * De helft van de bevolking onderscheidt als zijnde niet in staat om volwaardig mee te doen en niet serieus neemt

     En zo iemand denkt werkelijk de leider van ons land te kunnen worden, van iedereen hier dus? Alleen dat is al een reden om te zorgen dat dit niet gebeurt.

     1. Ben Venuti

      ‘Alleen dat is al een reden om te zorgen dat dit niet gebeurt.’

      Wil je hem net als Fortuyn dood laten schieten?

     2. Robert van der Noordaa

      Ik neem inderdaad aan dat, zeker na deze actie, Baudet kan vergeten ooit nog enige rol van betekenis te spelen in de Nederlandse politiek. Die kans was al heel erg klein maar die lijkt me nu wel helemaal verkeken.

      Wilders zal er wel van profiteren. De extreem-rechtse kiezer moet ergens naar toe.

     3. Piet51

      @Ven Venuti
      Is dit je alternatief voor een Godwin? Dan maar verwijzen naar de moord op Fortuyn, als een discussie even iets anders loopt dan gewenst?

     4. Piet51

      @Robert van der Noordaa
      Wilders zal er gebruik van maken, tenzij hij ook in z’n eigen voet schiet. Ik heb gehoord hoe hij vanochtend uitpakte tegen de Procureur Generaal en hem beschuldigde van corruptie. De beste man was er hoorbaar overstuur van. Het is Wilders zijn goed recht (hoewel ik dat ook wel een beetje betwijfel), maar het is tegelijk ook oerstom en onterecht. Ik vraag me af, wat zijn advocaat hiervan vindt. Waarschijnlijk wist hij het niet eens.
      Overigens hoop ik wel, dat extreem-rechts Nederland een partij houdt waar ze zich thuis voelen en die voor hen opkomt. Loslopende extremisten is wel het laatste wat je hier wilt hebben.

     5. Ben Venuti

      Heb ik op je zere teentjes getrapt deug Josti51, links heeft toch Pim Fortuyn laten vermoorden of dacht je dat iedereen die lulsmoezen geloofde dat een eenzame anti bont activist dit op eigen houtje heeft gedaan? Daar zaten wel degelijk mensen met jouw gedachtegoed achter!

     6. Beukman

      Tuurlijk @Ben. En de Tabaksindustrie zit achter de moord op Els Borst.

     7. nu ik

      quote
      Wilders zal er gebruik van maken, tenzij hij ook in z’n eigen voet schiet. Ik heb gehoord hoe hij vanochtend uitpakte tegen de Procureur Generaal en hem beschuldigde van corruptie.
      end

      laat het schieten maar aan links over

     8. Blitzkrieg

      Piet51 : Man man man, het zijn wel klachten he, nou daar gaan we dan.
      1. Een substantieel deel van de bevolking kwalificeert als crimineel
      Dat doet Baudet helemaal niet, er zijn grote problemen met Marroken en dat weet iedereen. Het punt is alleen dat als Baudet het zegt (of tweet) maar als de NOS een item maakt of Samson of Spekman het zegt geen enkel probleem is.

      2. Een nog groter deel van de bevolking wil verwijderen uit Nederland
      Ik zou echt niet weten wie je hier bedoelt? Leg uit.

      3. Het parlement minacht in een speech in datzelfde parlement
      We hebben inderdaad echt een stuntel kabinet en dan druk ik me nog voorzichtig uit, de gummiberen stuntelen nog minder. Heb je wel eens een gemiddeld debat bekeken, gemiddeld steeds dezelfde loop, ik heb er geen herinnering aan. Dezelfde ellende krijgen we zo weer bij Grapperhaus, inderdaad totale minachting!!!

      Nederlanders, uitgezonderd zijn eigen aanhang, wegzet als naïef en kinderlijk
      Veel te veel mensen zijn nog naïef, alhoewel steeds meer mensen wakker aan het worden zijn. Dit alles komt door de leugenachtige media, hier komt hij nogmaals

      NOS is the Dutch CNN | Biased News in Holland
      h**ps://www.youtube.com/watch?v=Ht-4NOtlO6A

      Niet alleen worden mensen wakker door social media maar ook door het constante gestuntel rond klimaat en milieu en natuurlijk hun energierekening

      De helft van de bevolking onderscheidt als zijnde niet in staat om volwaardig mee te doen en niet serieus neemt
      Waar je dit op baseert is me een raadsel, als er een partij is in Nederland die wil dat iedereen ACTIEF meedoet is het FvD dat wel.

     9. Piet51

      @Blitzkrieg
      Ad 1: Inderdaad zijn er grote problemen met Marokkanen en zegt Baudet het. Maar hij zegt het in z’n algemeenheid, specificeert niet de crimnele Marokkanen. Hij doet dat niet alleen bij deze gelegenheid, maar vrijwel elke dag. Ook nu heeft hij zijn algemene uitspraak niet genuanceerd, iets wat Wilders bij “Minder, etc.,…” heel snel wel deed. Hij maakte er dezelfde avond nog “criminele Marokkanen” van.

      Ad 2: Een nog groter deel van de bevolking zijn de overige migranten; verdere toelichting overbodig

      Ad 3: Je ondersteunt wat ik beweerde. Want over de feiten zijn we het eens. Maar ik wilde alleen aantonen, dat iemand die het parlement minacht de minst geschikte persoon is voor een regeringsfunctie of premier.

      Ad 4: Je ondersteunt weer wat ik beweerde. Hij zette in zijn tweet alle Nederlanders die zijn visie niet aanhangen weg als naïef en kinderlijk. Dat gaat dan over een overgrote meerderheid van de bevolking, namelijk de kiezers op alle partijen uitgezonderd FvD en waarschijnlijk ook PVV. Iemand die een groot deel van de bevolking als naïef en kinderlijk kwalificeert is de minst geschikte persoon voor een regeringsfunctie of premier.

      Ad 5: Dat heb je dan ver weggestopt. Lees zijn roman, “Voorwaardelijke liefde”, bekijk zijn Quote-interview en zijn deelname aan “De Afspraak”, een Vlaams praatprogramma: ik bedoelde natuurlijk de vrouwen, ongeveer de helft van de mensheid, waar Baudet een uitgesproken (letterlijk bedoeld) mening over heeft.

   2. Original NL

    Q….door de walgelijke actie van Baudet…
    Zomaar wat titels van Youtube

    MAROKKAANSE TERREUR IN OOSTERHOUT
    Marokkaans tuig verstoort uitvaarten
    Helmond geteisterd door Marokkaanse jongeren?
    Marokkanen terroriseren badplaats
    Marokkanen moeten hun kinderen beter opvoeden
    Marokko: We sturen meer Marokkanen naar Nederland
    NOS journaal – Terrorisme dreiging door moslims in Nederland groter dan ooit…..end Quote.
    Het ontkennen en doodzwijgen van deze door marokkanen veroorzaakte rotzooi is pas echt walgelijk pietje…stop je kop maar weer snel terug in het zand, domme linkse struisvogel!

 13. Anti Idioten

  Wat een flauwe kul!! Een tweet, ja Baudet zat fout maar over een week is iedereen dat al weer vergeten. En na de overwinning van vorige jaar is al gebleken dat dat overige partijen er alles aan zullen doen om FVD buiten de coalities te houden. En blijkbaar was dit de druppel?

  Er stond nog een artikel op de Telegraaf hoe vrouwen constant geïntimideerd worden op straat. Baudet was fout om te schrijven dat het over Marokkanen ging zonder eerst bewijs voor te hebben. Maar het dat er een groot intimidatie probleem tegen over vrouwen is, is een feit. En we weten allemaal dat het meestal moslims zijn. Je kan de statistieken opzoeken hoe verkrachting en seksueel geweld gestegen is in Europa sinds de “vluchtelingen”stroom.

  Iedereen met een beetje verstand weet dat dit een flauwe poging was om FVD en Baudet als racistisch te benoemen, en het is ze goed gelukt ook.

  1. Blitzkrieg

   Anti Idioten :
   Quote : “Iedereen met een beetje verstand weet dat dit een flauwe poging was om FVD en Baudet als racistisch te benoemen, en het is ze goed gelukt ook.”
   Ja, en mensen als jij geven ze die macht. Een tweet, he he… Heb jij twitter wel eens bekeken? Heb je wel eens gezien wat er allemaal voorbij komt? Opeens is iedereen gekwetst als een politicus ook een keer iets tweet. Elke keer weer komen die mensen klaar als je zegt, het was misschien niet zo slim. Kom op, er gebeurd helemaal niks. Ze hebben helemaal niks te vertellen, het volk bepaald wie de volgende premier wordt niet een stelletje media nitwits en kartel politici. Als jij het goede hokje aankruist wordt Baudet gewoon premier, wat gaan ze doen een coalitie vormen met zes of misschien wel zeven partijen. Kom op, het wordt tijd dat we weer eens voor de vrijheid van meningsuiting durven op te komen. Als we niet uitkijken hebben we de dictatoriale wetten van Ollongren niet eens meer nodig en hebben wij ons zelf weggesanneerd.

   1. Beukman

    Als jij het goede hokje aankruist wordt Baudet gewoon premier

    Nee, zo werkt het niet.

    1. Blitzkrieg

     Beukman : Zo simpel werkt het wel. Dit is ook in Amerika gebeurt, en zal over een paar maanden opnieuw gebeuren want Trump wordt gewoon herkozen. In Belgie is Vlaams Belang virtueel absoluut de grootste en wordt een nieuw kabinet zo lang mogelijk tegengehouden, ook in Frankrijk en Italie komen komen zo rechtse regeringen aan de macht. Ditzelfde gaat ook gebeuren in Nederland, de revolutie is al lang begonnen. Ik zou je kunnen beschuldigen van wegkijken. In dit geval doe ik dat niet omdat ik besef dat je weet dat ik gelijk heb.

     1. Zweedse kok

      Heeft u wat oude/overtollige voorraad van Rammpie ontvangen.
      Of gewoon vandaag juist geen medicatie genomen?
      U wordt er wel “opmerkelijk gezellig” van.

     2. Blitzkrieg

      Zweedse kok : Ben blij dat het opvalt, we gaan de beuk erin gooien.

     3. Zweedse kok

      Zomaar een vraag aan Blitzje:
      Voor/op welke premier heeft u de laatste keer gestemd?
      Waar stond uw rode kruisje?

    2. Beukman

     In dit geval doe ik dat niet omdat ik besef dat je weet dat ik gelijk heb.

     Het is precies andersom, grapjas. Ik weet dat jij weet dat ik gelijk heb. En jij weet dat.

  2. Bullshit15

   Anti
   Over een week is iedereen het vergeten
   Niet als het aan die linkse rat tim engelbert ligt dan gaat het nog weken aanhouden

   1. henk43

    @Bullshit :Tim een linkse rat? Alleen het gebruik van het woord woord rat al geeft meer blijk van uw moraal dan de zijne. Tim is een rechtse journalist die het falen in eigen kring wel ziet en durft te benoemen.Vroeger was hier in ons land een sekte, Lou de Palingboer, zijn volgelingen waren IN Lou. Gevolg was dat de man zich boven alles en iedereen verheven voelde, een leven leidde als God in Frankrijk en diverse onwettige kinderen op de wereld zette.De reacties op Tim zijn artikelen hier op DDS doen mij hier aan denken. Deze reaguurders zijn IN Thierry.

    1. Beukman

     Thierry Baudet en Lou, heel goeie vergelijking. Inderdaad zijn er allerlei figuren hier IN THIERRY op het ridicule af. Met hun houding van kritiekloze adoratie voeden ze het ego van de Meester.

     Een vergelijking met de Zwelbast (Bommel) ligt eveneens voor de hand. Je kan een luchtballon niet eeuwig blijven opblazen.

     1. Blitzkrieg

      Beukman : Ja ja, zal ik hem dan maar weer beantwoorden. Het is allemaal heel erg simpel, jij, Meriadoc Brandebok en de hele media smeken wanhopig om een excuus. Een excuus is jullie brandstof zonder welke jullie geen recht van bestaan hebben. Al die reacties om een beetje aandacht, jullie zijn echt een stelletje wanhopige.

 14. Johnsen

  Ja dat klopt helemaal Tim.
  Baudet (ezel) doet zijn naam eer aan.
  Op naar 0 zetels!

  1. Hard

   Robert van der Noordaa, Johnsen, Grote Trek, Op Koers, Kim de Roder, Brenda Welsh?

 15. Meriadoc Brandebok

  Mee eens. Men zal bij de rechtse partijen nu de buik vol hebben van Thierry Baudet – en niet zonder reden, terecht zelfs. Het is meer dan logisch dat elke zin tot samenwerking na vandaag aan het verdwijnen is.

  1. Blitzkrieg

   Meriadoc Brandebok :
   Quote : “Men zal bij de rechtse partijen nu de buik vol hebben van Thierry Baudet”
   Whahaha, welke partij bedoel je precies, groen links misschien?!

   1. Meriadoc Brandebok

    @Blitzkrieg

    Nope, ik doel op de rechtse partijen, de VVD en het CDA. Na deze discriminerende tweet is het voorgoed afgelopen voor FvD.

    1. Kretoloog

     “Na deze discriminerende tweet is het voorgoed afgelopen voor FvD”

     Integendeel: FvD zal eerder verder gaan groeien ten koste van VVD en CDA. Zien we nu al: VVD is dramatisch gezakt in de peilingen, van 33 naar 19 zetels. En CDA vergaat het niet veel beter: van 19 naar 14 zetels.

     Als de VVD weer met Rutte de verkiezingen ingaat, wordt het drama compleet (maar zo stom zullen de liberalen niet zijn, toch?). En de lijsttrekkersverkiezing binnen CDA doet deze partij evenmin goed: Want zowel Hoekstra als de Jonge zijn beiden zwaar ongeschikt. Maar het CDA heeft niks beters (Mona Keizer misschien?).

    2. Blitzkrieg

     Meriadoc Brandebok : Als alles vasthangt op een tweet is het van meet af aan nooit serieus geweest, wie houd je eigenlijk voor de gek. Voor het kartel is elk excuus goed genoeg, als het maar een excuus is. Het mooie van nu is dat wij niet langer afhankelijk zijn jullie, maar jullie van ons. Ik weet niet of je het sentiment in Nederland een beetje volgt, maar als het voor iemand is afgelopen dat is het wel voor de VVD.

     Ik hoor steeds positievere geluiden in Nederland, die Brexit heeft een hoop goed gedaan. Er is weer gloort weer hoop in Nederland zo “vlak” voor de verkiezingen en ook wij gaan op weg naar onze (N)exit en onze eigen zo mooie soevereine staat.

     1. Meriadoc Brandebok

      @Blitzkrieg

      Met betrekking tot het vormen van de coalitie meen ik dat deze tweet de druppel betrof. Baudet heeft zelf de Kamer dusdanig geschoffeerd dat het voor potentiële coalitiepartners over en uit is.

      Overigens haalt Baudet geen meerderheid na de volgende verkiezingen.

  2. Original NL

   Q..
   Men zal bij de rechtse partijen nu de buik vol hebben van Thierry Baudet ……..
   Welke rechtse partijen???
   Q….Het is gedaan: VVD en CDA trekken hun handen af van Thierry Baudet….
   Dat was al het geval vòòr de tweet, want ze zijn als de dood voor Baudet.

   .

  3. Kretoloog

   Rechtse partijen (SGP uitgezonderd) zijn over het algemeen zo opportunistisch als wat. Dus die gaan echt geen tweet als breekijzer laten fungeren bij coalitiebesprekingen. Dat wil niet zeggen dat VVD en CDA het FvD met open armen zullen ontvangen. Eerst kijkt men toch of andere coalities mogelijk zijn, zelfs als FvD de grootste wordt in 2021. Echter: als dan ook PVV boven de 20 zetels gaat scoren, wordt het heel moeilijk om de FvD buiten de regering te houden. En maakt onze Annabel een hele goede kans onze nieuwe MP te worden.

 16. Hendrie1963

  Is ook niet nodig want Baudet en Geert Wilders worden de grootsten en hebben die anderen niet nodig. Er wonen 17 miljoen mensen in dit land. Ik denk dat er 10 miljoen mensen met een midden en laag inkomen. Die kotsen deze regering en de asielzoekers allemaal uit. Rutte heeft deze groep de laatste 8 jaar compleet failliet gemaakt die stemmen heus niet op deze corrupte islam bende in Den Haag. Het enigste dat ze zo reageren is dat ze in paniek zijn.

  1. Hendrie1963

   Alleen ik heb geen vertrouwen in de telling van de verkiezing. Als er paar van die onnozele linkse idioten tussen zitten dan wordt er gesjoemeld met het tellen. Zo is rutte waarschijnlijk ook voor de derde keer gekozen.

   1. Marija

    Dat is ook mijn idee.
    Het zou zo maar kunnen dat alles wordt “aangepast” aan zoals de ouwe hap en kartel het wil.
    Er wordt zoveel gesjoemeld en gelogen dat het mij echt niet zou verbazen dat daarmee een kabinet Rutte 4 wordt verwezenlijkt.
    Het karwei moet immers worden afgemaakt: weg met ons, zo is het afgesproken en vastgelegd.

  2. Blitzkrieg

   Hendrie1963 : Geloof maar dat er ook genoeg Marrokanen op het FvD zullen stemmen, die zijn het gelazer net zo zat en blij dat er iets aan gedaan wordt. Ook buitenlanders hebben last van massa-immigratie, wellicht een ongemakkelijke waarheid voor links.

   Deze moslims stemmen op PVV: ‘Wees trots op Nederlandse cultuur’
   h**ps://wnl.tv/2017/03/15/moslims-stemmen-op-pvv-wees-trots-op-nederlandse-cultuur/

   ‘De PVV heeft veel steun van Nederlandse moslims’ – NRC
   h**ps://www.nrc.nl/nieuws/2017/02/15/de-pvv-heeft-veel-steun-van-nederlandse-moslims-6699955-a1546059

   Shashi Roopram: ‘Deze moslims stemmen PVV’
   h**ps://www.youtube.com/watch?v=ywbOEfX68lg

 17. Hendrie1963

  Wat nu als er daadwerkelijk iets was gebeurd dan had je er geen mens over gehoord in die linkse geestelijke gehandicapten groep.

  1. Bullshit15

   Hendrik Klopt wat je zegt ik vermoed ook dat er fraude is met de telling kan mij niet voorstellen dat VVD weer de grootste zal worden die schurken
   Wand wie kan mij uitleggen dat de vorige keer de stemhokjes nog open zijn toen konden ze al vertellen dat VVD gewonnen had de stemmen moesten nog geteld worden ra ra ra hoe kan dat

 18. Cycle25

  Tim, je laat precies zien waarvoor Nederland een fop-democratie is, de kiezer is opnieuw op voorhand buiten spel gezet. Hulde voor de Britten, het enige land in de regio waar kiezers wél gerespecteerd worden.

 19. George Knight

  Baudet is een beroerd politiek strateeg en een slechte politicus. Hij bereikt het omgekeerde van wat hij zegt te willen bereiken. Zijn onkunde, ijdelheid en eigenwijsheid zitten hem in de weg.

  Baudet is kampioen bijzaak en verliezer hoofdzaak. Hij bouwt in Nederland geen geloofwaardigheid op, maar het tegendeel daarvan.

  Of pas de tweet over de ‘Marokkanen’ in de trein andere partijen tot het inzicht hebben gebracht dat er niet met Baudet valt samen te werken is onduidelijk. Waarschijnlijker is dat partijen als VVD en CDA al veel eerder tot die conclusie waren gekomen dat Baudet een ongeleid projectiel is die zelfs het belang van zijn eigen partij in de weg staat. Zoals gebeurde na de provinciale verkiezingen.

  Baudet zou er verstandig aan doen de actieve politiek te verlaten en werk te zoeken dat beter bij hem past.

 20. Heras

  Als dit bericht echt is, dan is deze opmerking weer verkiezingsretoriek.
  Ze moeten wel samenwerken met fvd, als deze partij de grootste wordt.

 21. Joshuak

  Grappige is dat VVD en CDA geen keus hebben..

  Als PVV ongeveer net zo groot blijft als nu en FvD ook dan is het percentage zo groot dat enige wat dan overblijft is een coalitie met D66 en Groenlinks.

  En dat zal dan weer VVDers en CDAers afschrikken..

  Dus zal vast wel meevallen

 22. shidaian

  De tweet van Baudet heeft totaal niks te maken met Rutte IV. Dat is allang in de planning. De schijnheilige politici roepen van alles voor de Bühne maar Rutte IV komt er gewoon want Rutte moet zijn klus afmaken en Nederland helemaal verkwanselen en uitleveren aan de EU. Dan kan hij in zijn handjes wrijven en een mooie toekomst tegemoet gaan in een of andere super job als dank voor bewezen diensten. Oh gruwel

 23. Zeldenrust

  Helemaal geen ‘foute’ tweet:
  burgemeester Halsema wil vrouwen beschermen tegen marokkanen die de straten ’s avonds beheersen. “je kunt in Amsterdam ’s avonds de deur niet meer uit” zegt een moeder over haar dochter die daar woont. Het ‘lichtgetintiër’ vliegt je om de oren bij vechtpartijen, diestal, moord, moord, moord en opeens staan er 4 mompelende marokkanen bij je stoel in de trein en dan zul je je als dame niet geintimideerd voelen?
  Dat meisje uit Parijs, dat haar mening gaf moet gevierdendeeld worden nadat ze een tientallige vriendenkring is rondgegaan? Woestijnbewoners uit de leemtijd, met als overlevingsstrategie Woede. Daarmee houden ze hun zusjes, vrouwen, moeders en oma’s onder controle. Diezelfde golf spoelen ze over die jongedame – verkrachting, verbranden, zuur in het gezicht gooien, we kennen die beelden.
  Waarom huurt NS notabene marokkanen in als ‘burger’controleurs, om in dunbevolkte treinen dames die niet direct hulp zien te omringen, en met een kaartje te wapperen als er om legitimatie wordt gevraagd. Want de rust die een nederlandse conducteur – ook in burger – zal bij hun de eeuwige onrust, onderhuids schemerende agressiviteit en beledigend neerkijken zijn geweest.

  Thierry heeft groot gelijk – waarom pikken we dit nog. Dat weet het CDA ook, en de VVD, en andere partijen. Zoals blijkt nu de Christenunie en plein publique durft
  af te wijken van het afkeurend gemor dat immer klaarligt bij de Kartel-mob. Zet ‘m op Thierry!

  1. Kretoloog

   De NS laat Marokkanen in burger controleren omdat het (bijna) altijd Marokkanen zijn die zwart rijden. De NS heeft echter niet nagedacht wat het effect is van zo’n controle op Nederlandse meiden.

 24. Abraham50

  Asscher 1?

 25. Rosasolis

  Merkwaardig is het dat de nep anti-moslim tweets van Baudet verschenen enkele dagen
  voordat de uitspraak van de rechter tegen de ”minder, minder” uitspraak van
  Wilders vandaag. Tim, hopelijk wil je aandacht morgen besteden aan deze belangrijke
  uitspraak van de hoge-rechter tegen discriminatie. Inderdaad moet er minder immigratie
  komen uit 3de wereld landen, maar waarom racen-discriminatie tegen alle Marokkanen,
  waarvan velen gewoon westers zijn.

 26. Vee

  Of ie premier worst valt natuurlijk nog te bezien. Wilders is in de.peilingen nog iets grotwr. Als beiden nog wat winnen zie ik be vvd wwl aansluiten in een pvv, fvd, vvd kabinet. Dat rutte nu roept “nooit niet” zegt niets want hij is per slot van rekening vbd-er

  1. Vee

   Sorry voor de typos, kleine foon en kauwe klauwen

 27. Amersfoort

  Poeh. Dus nooit meer PvdA, PVV of FvD omdat ze iets gezegd hebben ?
  Sterkte PvdA, PVV en FvD met deze gecoördineerde stellingname.

 28. timmey

  En nu?
  Krijgen we weer vergelijkbare kabinetten, dendert oa de immigratiegrein lekker door, hebben we boeren weggepest en daarmee voedsel en inkomen, neemt de EU stukje bij beetje alles over, krijgen we enorme druk op het sociale aspect van ons verzorgingsstelsel..
  We zijn qua bevolkingsdichtheid een factor 2 tov duitsland..door immigratie gaan we nog ff verder door vinden we dat leefbaar?
  En als het ooit onleefbaar wordt.. wat is dan de optie als we het niet door democratie hebben kunnen oplossen? Oorlog, zelf emigreren?

 29. Vit

  Het zal Tim weer eens niet zijn.

 30. Duckday

  De verkiezingen komen er aan.

  Stem PVV of FvD daarna nl exit en breek het kartel

 31. Kim de Roder

  Han van der Horst. Treffend betoog:

  De geschiedenis herhaalt zich niet maar rijmt wel, zeggen historici graag als ze in het verleden parallellen zien met wat zich vandaag afspeelt. Zo’n rijm doet zich nu voor rond de noodlottige tweet van Thierry Baudet of liever gezegd – rond de manier waarop hij en zijn aanhangers proberen te redden wat er te redden valt. Het heeft geen zin meer te blijven ontkennen dat zich in de treincoupé van de dierbare vriendinnen heel andere tonelen hebben afgespeeld dan de prins op het zwarte paard beweerde. In zijn omstandige statement wordt dat dan ook op de aller- allerzuinigste wijze toegegeven. Toch kan Baudet het niet nalaten sneren uit te delen aan de NS-controleurs die het gedurfd hadden de dierbare vriendinnen om hun kaartje te vragen.

  Er zit in het betoog echter een onderhuidse mededeling: het feitenrelaas mag dan niet kloppen, het brengt wel een hogere waarheid tot uitdrukking, namelijk dat Baudet zijn tweet misschien te haastig geschreven had vanwege de context. Welke? De context “van de gevolgen van de massale immigratie, integratieproblemen en het gebrek aan veiligheid dat vele Nederlanders daardoor dagelijks zien en ervaren”. En die context daar gaat het om: daartoe is een sprookje in de wereld geholpen. En wat dan nog? Heel typerend is een tweet van Wierd Duk: “Eind van het liedje: het ‘debat’ is nog verder vervuild, over reëel bestaande integratieproblematiek hangt weer een waas van onaanraakbaarheid en een ieder zit nóg woester te schuimen in zijn/haar/hun bubbel. Wat. Een. Land”.

  Dit alles doet denken aan de Franse schrijver Charles Maurras en zijn rol in de affaire-Dreyfus uit de late negentiende eeuw. Onder groot vreugdegehuil van rechts en bigot katholiek Frankrijk werd in 1894 de joodse legerkapitein Alfred Dreyfus tot levenslang op het Duivelseiland veroordeeld wegens landverraad en spionage voor Duitsland. Dat was allemaal te verwachten. Dat kwam er nu eenmaal van als je joden toeliet tot de strijdkrachten. Deze vreemde elementen kenden geen vaderland, zo kon je lezen in de extreemrechtse kranten, die daarbij uitvoerig geestverwante politici aan het woord lieten.

  Weldra bleek dat het belangrijkste bewijsstuk was vervalst door luitenant-kolonel Hubert-Joseph Henry. Hij beschermde daarmee de echte dader, Ferdinand Walsin Esterhazy, die mede daardoor tijd kreeg om naar Engeland te ontsnappen. Henry werd opgepakt en pleegde zelfmoord in de gevangenis. Dreyfus werd pas in 1899 losgelaten, niet omdat hij van alle blaam was gezuiverd maar bij wijze van begenadiging. Het duurde tot 1906 voor hij eindelijk eerherstel kreeg. Het is in het kader van deze affaire dat zo ongeveer het beroemdste krantenstuk uit de hele Europese geschiedenis verscheen: J´accuse door Emile Zola.
  Dat het allemaal zo lang duurde, had veel te maken met de journalistieke campagnes van Charles Maurras. Hij erkende volledig het feit dat Henry documenten had vervalst. Maar die vervalsingen stonden in dienst van de waarheid, “net een volksverhaal, maar absoluut waar”. Ze waren noodzakelijk omdat de grote massa een kind was en de publieke opinie een minderjarige. Dreyfus mocht dan wellicht niet hebben gespioneerd, de belangen van dit individu wogen niet op tegen die van het Franse leger. Kolonel Henry was daarom geen bedrieger en een lafaard die door zelfmoord aan zijn straf had weten te ontkomen maar een nationale held die alles over had voor de echte waarheid: dat Frankrijk ondermijnd werd door joden, vrijmetselaars, protestanten, anarchisten, socialisten, liberalen enzovoorts. In 1899 stichtte Maurras de organisatie Action Française om de natie tegen deze vijanden te beschermen. Hij werd oud genoeg om na de Tweede Wereldoorlog wegens collaboratie tot levenslang te worden veroordeeld. Het grootste gedeelte van zijn leven stond hij echter te boek als een knap schrijver en een intellectueel verdediger van extreemrechtse standpunten. Hij werd zelfs opgenomen in de Academie Française.

  De Action Française bestaat nog steeds en heeft haar racisme aangepast bij de modes van de eenentwintigste eeuw.

  De methode van Charles Maurras is door velen overgenomen: leugens en vervalsingen zijn toegestaan als ze de hogere waarheid van waaruit je leeft ondersteunen. Dan zijn ze zelfs noodzakelijk. Dan maakt het verzinsel je tot een ware volksheld.

  Wat Charles Maurras in het groot deed om de onschuldige Dreyfus in het gevang te houden (omdat joden toch niet deugen en daar qualitate qua gewoon in thuis horen) gebeurt nu in het klein om het boze sprookje van de Marokkanen en de dierbare vriendinnen te rechtvaardigen.

  Aan de vruchten kent men de boom. Die van Baudet is tot in de haarwortels giftig.

  1. Beukman

   Dat het allemaal zo lang duurde, had veel te maken met de journalistieke campagnes van Charles Maurras. Hij erkende volledig het feit dat Henry documenten had vervalst. Maar die vervalsingen stonden in dienst van de waarheid, “net een volksverhaal, maar absoluut waar”.

   De vergelijking met de antisemitische affaire-Dreyfus is pijnlijk treffend.

 32. Yoyo

  Tijd gaat het leren.
  Iets in mij zegt dat Baudet steeds meer angst gaat inboezemen bij de kartel-partijen.
  De kiezer gaat beslissen wie er sterk uit de verkiezinsstrijd gaat komen.
  Ik denk dat hoe dan ook Baudet’s rol vanuit sterke oppositie heel invloedrijk kan zijn/worden.
  Hij vertolkt toch een gedachtengoed dat de gemiddelde Nederlander stilletjes graag uitgevoerd ziet worden. Een verschuiving naar rechts zou niet slecht zijn voor ons nog steeds mooie landje!

 33. Hard

  Hahaha, reken maar dat FVD de grootste wordt, voorgoed.

 34. Willem Alexander

  Deze reaktie was te verwachten.
  Dat gelul over een hele bevolkingsgroep..
  Elk excuus wordt aangegrepen om nieuwe partijen de mond te snoeren.
  In Duitsland ook: nu al is het normaal daar dat de hele AFD wordt weggezet als fascisten en nazis..
  Hier in Nederland doen de kartel “altpartijen” precies hetzelfde , tja net als met Wilders’ PVV… gespeelde verontwaardiging en alles en iedereen wegzetten als extreem rechts, rassist etc….
  De stuiptrekkingen van een verloederd progressief en links zooitje dat niks anders doet dan de eigen partij en inkomensbelangen verdedigen..

  Heerlijk tock,, eerlijk toch dat er eens echt over de minder minder wordt gesproken… want iedereen weet wat voor een belabberde niks-toevoegende niet nederlanders het zijn…
  geen enkele verrijking, verdiensten dan de schtakist plunderen en zich misdragen..

  oh ja er zijn ook goeie bij..

  Wat er van links en gevestigd voor leugens en fouten wordt getweet.. dat kan allemaal, maar niet van gewone mensen.

  Thierry ga door.. liefst niet met dit tuig van CDA en VVD samenwerken.. leugenaars zijn het.

 35. ReneR

  Grote woorden van cda en vvd, ze zijn gewoon bang voor Thierry. Ik heb die tweet gelezen en de inhoudt wordt die deze walgelijke partijen, cda, vvd en d66 volledig uit zijn verband getrokken. Thierry is gewoon een bedreiging voor de status van de zittende elite. Hij heeft in ieder geval leiderschaps kwaliteiten en is veel intelligenter dan Mark Rutte en Rob Jetten bij elkaar. Daarnaast heeft hij gewoon 100% gelijk in alles wat hij zegt. Stem dus FVD, dan hoeft hij helemaal niet samen te werken net deze volledige losers van de vvd en d66 en cda.

  Coalitie FVD en PVV niet genoeg zijn. Dan gaat er een andere wind waaien in Nederland.
  Nexit asap!

 36. Filthje

  Blijkbaar zijn we die 74 dooien al weer vergeten he hypocriet Nederland

 37. Michael M

  Media en tweets, ook wat je hier typt moeten we met zen allen niet doen. Het wordt verdraaid. Beste Tim Engelbert, heb je per ongeluk een glazen bol op je tafel staan thuis naast je toen je dit stukje schreef? Tim: Hoezo? Nou, je weet het allemaal wel te voorspellen hoor? Gelukkig kunnen we dit soort dingen beter aan anderen overlaten.

 38. Lex

  Hij had nooit zijn verontschuldiging moeten aanbieden hij had gewoon groot gelijk. klaar punt uit.

  Er is helemaal niets aan de hand. Het is gewoon de welbekende linkse slagroomklopper van de linkse verrote media, die ze nu kunnen gebruiken omdat Thierry hen de voeding geeft waar de linkse media al maanden lang op zitten te wachten om hun slag te slaan.

  Je had gewoon je been recht moeten houden en er op moet wijzen dat er wel degelijk een groot probleem is met de Marokkanen die zich vreselijk misdragen in de trein en je had snel bewijs bij elkaar moeten sprokkelen om het te bewijzen. Je hebt wel degelijk een punt.

  Thierry er is helemaal niets aan de hand, Informeer in vervolg wel eerst even goed voordat je een bericht de wereld in slingert.

  Dit bericht bewijst maar weer eens dat ook DDS weer aan opschuiven is naar die verrotte vooringenomen linkse media.

 39. Vit

  @Tim Engelbart

  “Na zijn Twitter-actie van afgelopen weekend kan Thierry het “kabinet-Baudet” wel vergeten. Voorgoed ”

  Wen maar vast aan het idee van kabinet Baudet 1, 2, 3, 4 en hoogst waarschijnlijk 5.

 40. J.C.

  Als ik zie hoe het partijkartel is omgegaan met het Forum voor Democratie, na de Provinciale Statenverkiezingen, dan denk ik niet dat deze tweet zoveel invloed heeft of zal hebben. Zeker niet als het FvD straks na de Tweede Kamer verkiezingen veel groter is, dan al die kartelpartijtjes.

  Overigens: is al duidelijk wat er werkelijk gebeurd is in genoemde trein?

 41. Dr. Knowswhy

  Baudet zette zich buitenspel door Otten re royeren. Zonder hem is het een losgeslagen projectiel, aandachtsgeil met zijn Fabeltjeskrant voor Democratie.

  Politici die echt wat willen veranderen zitten niet (meer) bij FvD. Die zijn sl lang weg gelopen.

  Mijn tip is om dat ook te doen, liever constructief denken, dan roeptoeter politiek.

  Ik was al weg, Ik heb liever Otten.

 42. Eminem2

  Of Baudet wel of niet uitgesloten wordt, zal niet zo heel snel bepaald worden door zo’n tweet. Rutte is immers ook niet uitgesloten omdat hij “Rot zelf op!” riep naar aanleiding van Turkse oproerkraaiers enkele jaren terug. (O wee als Wilders degene was die dat op TV had gezegd.)

  Veel interessanter dan de vraag met wie niet geregeerd gaat worden, is de vraag met wie dan wel. Want links heeft ondanks het bescheiden herstel in de verste verte geen meerderheid in de peilingen. Zelfs niet als even gedaan wordt alsof D66 links is.

  En rechts heeft zelfs met PVV en FVD als aanvulling op het ongemakkelijke duo VVD-CDA niet echt een meerderheid. Op basis van Maurice de Hond’s peiling van 2-2-2020 zouden ze uitkomen op 19+17+19+14 = 69. Dan zouden zelfs CU en SGP nodig zijn voor die minimale 75+1 zetels. Of anders 50+ en SGP? En dat terwijl het CDA nog altijd bang is voor vergelijkbare hysterische reacties in de achterban als in 2010-2012.

  Resteert een soort pseudo-Paars ratjetoe van een stevig afgeslankte VVD, D66 en CDA aangevuld met PvdA en GL. Dat maakt momenteel precies 76 zetels. Echt grote pret gaat dat niet worden gelet op de forse eisen op sociaal gebied die de PvdA ingedachtig de ramp met Rutte-2 zal eisen. En de milieu-eisen vanuit GL, waar Klaver in plaats van de nieuwe premier te zijn het met de rol van kleinste coalitiepartner moet doen. En dat terwijl D66 en GL tegen het agrarische deel van de achterban van het CDA aan trappen. En VVD en CDA los daarvan misschien een verdere leegloop richting PVV en FVD tegemoet kunnen zien als ze met overvragende linkse betweters gaan regeren. Nee, echt lekker stabiel ziet die optie er ook niet uit.

 43. Racerfirst

  Lekker LB of FVD gaat regeren of niet?
  Kans was zowiezo klein, want ook al worden FVD en PVV grote winnaars, links/coalitie heeft gezien bij gemeentes dat je met VVD em CDA makkelijk een meerderheid krijgt die toch een puur linkse beleid voert!
  Als FVD en PVV maar zorgt dat Rutte oprot en ook geen (s-)linkse coalitie!!!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.