Nederland heeft geen last van islamisering, maar van salafisering. Véél gevaarlijker

Het is een vaakgehoorde klacht van PVV’ers: dat Nederland in rap tempo aan het islamiseren is. Daar is niets van waar, aangezien ook het aandeel ongelovigen onze maatschappij (gelukkig) blijft groeien. Maar één ding is wel aan de hand, en potentieel veel gevaarlijker: en dat is dat binnen de islam een grote stroming zich richting steeds radicalisere ideeën beweegt.

Hoe raakt Nederland zo in conflict met de islam? Veel moslims zullen je vertellen dat het komt door Geert Wilders, met zijn opruiende retoriek en zijn onverzoenlijke teksten. Openlijk fantaseren PVV-politici over het deporteren van honderdduizenden moslims en het sluiten van moskeeën. Eerlijk is eerlijk: Wilders heeft weinig gedaan om de islam en de ‘mainstream’ Nederlanders te harmoniseren.

Maar Wilders is zeker niet enige, of het grootste, obstakel voor een succesvolle integratie van moslims in de Nederlandse maatschappij. Binnen de islam broeit namelijk ook wat: de radicale, orthodoxe, achterlijke en anachronistische krachten beginnen de polderislam van binnenuit over te nemen. Conservatief is de nieuwe name of the game, en dat merken ze in moskeeën die ineens veranderen van serene bidhuizen tot haatpaleizen. In De Volkskrant een verslag over hoe de Al Houda-moskee in het pittoreske Geleen ineens een soort kalifaatroeptoeter werd. Vreselijk:

“Opeens was er geld en kwamen er radicale, salafistische predikers in de Al Houda-moskee in Geleen. Gematigde moslims als Hajer Harzi voelden zich niet langer veilig en weken uit naar een zalencentrum elders in de stad. ‘Wij willen gewoon samenkomen, kunnen bidden.’

Een groep kritische moskeebezoekers en oud-bestuursleden is het niet eens met de radicalere koers en stelt voor de stichting achter Al Houda om te vormen tot een vereniging, waarin leden inspraak en stemrecht hebben. Maar een vergadering over dat idee loopt begin 2016 uit de hand, blijkt ook uit een vonnis van de rechtbank Roermond. Een oud-bestuurslid wordt dan door een imam uit het Belgische Verviers als ongelovige aangemerkt en krijgt een fatwa over zich uitgesproken, een islamitisch vonnis. ‘Wie de gemeenschap verlaat, moet worden geëxecuteerd’, luidt vrij vertaald de banvloek die de imam die dag uitspreekt.”

Het hele verhaal in de krant is de moeite van het lezen waard. Lees het, en je beseft: het salafisme is de nagel aan de doodskist van een saamhorig Nederland. Deze kanker is de islam in ons land van binnenuit aan het opvreten, totdat er uiteindelijk nog maar één ideologie over zal zijn: datgene waarvan Wilders zegt dat de islam het is. Willen we dat?


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

31 reacties

 1. Mycase

  Opknuppen die handel op het marktplein graag .

 2. Trots Boreaal

  “Eerlijk is eerlijk: Wilders heeft weinig gedaan om de islam en de ‘mainstream’ Nederlanders te harmoniseren.”

  Kennelijk meent Engelbart dat dit de opdracht is: de islam een gelijkwaardige plek in onze cultuur geven.

  Mogelijk beseft hij het zelf niet maar daarmee is de collaboratie en het verlies van het ‘boreale’ erfgoed al begonnen.
  Zo sluipend werkt het cultuurrelativisme. In plaats van ons zelfverzekerd teweer te stellen tegen cultuurvreemde invloeden, worden culturen in waarde aan elkaar gelijk gesteld en moeten we werken aan integratie naar een nieuwe mengcultuur.

  Dit is wat Spengler bedoelde toen hij wees op ‘de ondergang van het Avondland’. Dit is wat in essentie op het spel staat!

  1. Abigaille

   Dat opkloppen van “het avondland” werkt niet meer. Tempels van liefde hebben wij nodig.

   1. Trots Boreaal

    De tempels van liefde waar Abigaille over spreekt schijnen mij h*erenkasten van zedenloosheid toe.

    De liefde die hier wordt bepleit betekent feitelijk op je rug gaan liggen en de stormen van barbarisme weerloos over je heen laten komen.

    1. Pjotter

     Trots: Ja maar geile Abi droomt heerlijk door.

   2. Fuster

    Abigaille?

  2. ikweetwatikwil

   Trots Boreaal : Mee eens

 3. Kidogo

  Jullie slaan de spijker weer recht op zijn kop !
  Stem FVD !!

  1. SubTec

   Kidogo … Kiswahili?

 4. Vit

  Er is geen gematigde islam, wel gematigde moslims.

  1. Trots Boreaal

   Zeker, er zijn gematigde moslims, maar dat zijn geen mensen die in de kern van de zaak iets begrijpen van onze Westerse cultuur en onze eeuwenoude volksaard.

   De paradox is dat we minder hebben te vrezen van salafisten en andere islamitische extremisten dan van de zogenaamde ‘gematigde’ moslims. De salafisten vormen een scherp contrast met onze cultuur en iedereen, ook Engelbart, begrijpt dat we daar als blanke Europeanen niets van moeten hebben. Het gevaar zit veel meer in de ‘gematigde’ islam die tegen onze cultuur en volksaard aanschurkt en ons verleidt het als een gelijkwaardige cultuur te zien waarmee we vreedzaam zouden kunnen integreren. Daar begint de cultuurrelativistische vervreemding en het verraad aan onze cultuur en ons volk.

   Dit gevaar wordt door te weinig mensen, ook op De Dagelijkse Standaard, onderkend.

   1. Pjotter

    Trots: Juiste visie, diepgang en bij te voegen het paard van Troye.

  2. Robert75

   En wat is dat een gematigde moslim? Een moslim die zich niet opblaast. Die geen jihad voert? OF een moslim die gewoon elke dag vrolijk naar zijn werk gaat of zoet broodjes bakt in zijn bakkerij op de hoek van de straat?

   Als er ergens een aanslag wordt gepleegd ik noem waar wat. Waar zijn dan al gematigde moslims die zich uitspreken tegen het terrorisme. Zie je massaal de straat opgaan, hoor je ze massaal schande spreken? Nee. Het enige wat ze voornamelijk doen is in de verdediging gaan. Heeft niets met islam te maken hoor je ze dan roepen. IPV dat ze zich uitspreken tegen terreur verdedigen ze hun ideologie en leggen ze al snel een verband met islamofobie of discriminatie tegen de mensen die zich dus wel uitspreken tegen islam.

   Dus die gematigde moslim. Ja ach ze zullen er vast zijn maar het zijn er over het algemeen niet zoveel hoor. Maar het vrij logisch aangezien we niet spreken over een religie maar een ideologie.

   Islam is niets anders dan een imperialistische en fascistoïde ideologie. Een gematigde moslim zou zo ongeveer het zelfde zijn als een gematigde communist. Een gematigde fascist. Die zullen ook wel vast bestaan. En wat houdt dat dan in? Een communist is ook maar gewoon een communist.

 5. ikweetwatikwil

  Maar Wilders is zeker niet enige, of het grootste, obstakel voor een succesvolle integratie van moslims in de Nederlandse maatschappij. Binnen de islam broeit namelijk ook wat: de radicale, orthodoxe, achterlijke en anachronistische krachten beginnen de polderislam van binnenuit over te nemen. Conservatief is de nieuwe name of the game, en dat merken ze in moskeeën die ineens veranderen van serene bidhuizen tot haatpaleizen. In De Volkskrant een verslag over hoe de Al Houda-moskee in het pittoreske Geleen ineens een soort kalifaatroeptoeter werd. Vreselijk:

  Zie je Tim , je schrijft het zelf. Dus Wilders heeft gelijk.

  1. Marija

   Dat is preciesheid gevaar, al zo vaak benoemd door Wilders.
   Uiteindelijk is de Islam onbetrouwbaar en heeft alleen tot doel te overwinnen.
   Het begint met kleine dingen die steeds groter worden en er worden steeds meer en hogere eisen gesteld.
   Nu gaat het grote gevaar van binnenuit naar buiten komen.

   1. Marija

    Als een stinkende etterende wond moet je dit aanpakken en verwijderen.

 6. Bullshit16

  Bullshit geert Wilders waarschuwt al jaren voor deze ellende maar dank zij onze landverraders die ons land verkocht hebben zitten we nu met deze shit
  Geert Wilders die scheert niet alles over een kam hij zegt ronduit Marokkanen of moslims die zich aanpassen in geen rotzooi trappen kunnen rustig blijven maar raddraaiers die hier de boel verzieken die moeten opdonderen
  Na daar kan toch niemand op tegen zijn na blijkbaar wel wand wie worden er telkens het land uitgezet dat zijn nu juist de mensen die wel goed geïntegreerd zijn kijk dat is nu onze overheid wat goed is die moeten weg in criminelen kunnen blijven denk daar maar eens over na
  2 kinderen moesten weg hebben geen vlieg kwaad gedaan spraken goed Nederlands
  Kom er even niet op maar er waren zoveel meer die er niet uithoefden maar er toch werden uitgezet
  Heb het vaker gezegt maar hier in Nederland alles wat slecht is is goed in wat goed is is slecht
  Stem fvd of PVV uit de eu

 7. Duckday

  Stem PVV of FvD daarna NL exit

 8. Michael M

  Die splitsingen zie je ook gebeuren in het Midden-Oosten daar waar verschillende groeperingen elkaar vernietigen. Zo had je de IS strijders waarvan een groot deel Europese IS strijders waren, gevoed in Europa om oorlog te voeren in Syrië en Irak. Gevoed worden met haar wat komt uit het salafisme. Salafisme is het letterlijk overnemen van wat met de hand moet gebeuren, ” doden in naam van”. IS strijders vielen ook moskeen aan waar moslims omkwamen in het buitenland. Er zijn zoveel verschillende stromingen. Maar best wel eng dat de slapende cellen hier zijn en dat ze ongestoord in haatmoskeeën door kunnen blijven gaan met haat verkondigen tegen het vrije westen zonder gestoord te worden en het doden van ongelovigen en homo’s maakt mij angstig terwijl Nederland niets onderneemt en dit ongestoord laten vervullen zonder deze haatpaleisen te sluiten en proces verbaal op te maken en mensen op te pakken. Als de linkse partijen na 25 jaar nog geen poot hebben uitgestoken om dit tegen te gaan dan is het een natuurlijk proces dat er nieuwe partijen ontstaan welke er wel wat aan willen doen althans, dat hopen we wel om onze rechtsstaat te beschermen tegen het opkomende kwaad en salafisme opdat er niets gebeurd maar jonge kinderen wel geleerd worden te haten en doden.

 9. FJ

  Vind de journalistiek van deze Tim eenzijdig, want gemakshalve vergeet hij, dat voor Geert Wilders Fortuijn al waarschuwde voor de opkomende salafistische islam.
  Toen werd er vooral gesproken over de Grijze Wolven, ook zo’n club die meende gebruik te moeten maken van ons sociale stelsel, maar onze rechtsstaat verwierp voor een islamitische staat met natuurlijk de sharia als wetgeving.

  Elke geloofsovertuiging die publiekelijk de rechtsstaat verwerpt (dat kan op school en in een moskee zijn), moet beschouw worden als een ideologie en heeft daarmee voor de vrijheid van godsdienst afgedaan als godsdienst, waardoor de rechtsstaat de mogelijkheid heeft de bron van alle ellende aan te pakken.

  Deze mensen moeten verbannen worden en nooit meer een mogelijkheid krijgen zich in Europa te vestigen.

  Het wordt tijd dat Tim zijn bakens bijstelt en zich richt op de islamitische feiten, zodat Geert weer als elke politicus behandeld kan worden.

 10. Michael M

  Tot slot: Links ziet het gevaar veel te laat, maar dan is het kwaad al geschied. In de 2de wereldoorlog werd gezegd in Nederland, gaat u maar rustig slapen, alles komt goed. De volgende dag was Nederland bezet.

 11. Michael M

  Klopt: Pim Fortuyn waarschuwde al, maar links is bang en durft niet. Wel tegen de zwakste schakel!

 12. Freewheeler

  Er moet eerst grote b*m afgaan of vrachtwagen die mensen als pionnetjes weg laat schieten dan worden ze pas wakker. Hier in Nederland.

 13. plakband

  Nederland heeft vooral last van laffe wegkijkende politiekelingen.
  Stemzeweg zodra het kan.
  Stem PVV of FvD en Nexit.

 14. Adriaanv

  Wat voor goeds voegt de Islam toe aan ons christendom ?

  1. Fuster

   Dat is sowieso de vraag, wat is het voordeel van islam?

  2. Fonz

   De islam voegt narigheid toe!

 15. Adriaen van Bergen

  Dit is gewoon islam hoor. Er is namelijk maar 1 islam. Vraag het elke moslim en die zal dat beamen. Staat namelijk letterlijk zo in de koran.
  Salafisten zijn wat preciezer in de uitvoering van de koran, dat is het enige verschil.

 16. Fuster

  Wie islam zaait zal jihad oogsten.

 17. omgekvanteworden

  Ben het niet helemaal met je eens Tim. Als het aantal gelovigen daalt gebeurt dat uitsluitend in de Christelijke gemeenschappen, Het daalt en niet bij de Islamitische gelovigen. En wat ik al vele malen eerder geprobeerd heb boven water te krijgen is dat al die zg goedwillende en zich graag aanpassende moslims zich eens verenigen en een vuist maken tegen die salafisten maar…. daar zie ik nooit enig teken van. Laat collumnnist Eus zich daar eens druk over gaan maken en vorm aan geven, dat zou de gemiddelde Nederlander een stuk geruster maken.

 18. SubTec

  De islam draait(!) om verovering en vernietigen van andere geloven. Hoe kan je beweren dat islamiseren geen probleem is!
  Ik ben ook niet gelovig maar zal ten alle tijden willen dat NL een christelijk land blijft. Zo zal een niet-gelovige moslim ook een veel hogere affiniteit met de islam hebben en dus geen probleem hebben al wel gelovige moslims zich massaal hier vestigen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.