Oké, doei, de groetjes! Tot nooit meer ziens, linkse talkshow De wereld draait door!

Het Nederlandse medialandschap is straks weer één linkse dinosauriër armer. Het stokoude De wereld draait door – dat voor VARA en BNNVARA al bijna sinds de dagen van Fortuyn op tv is – verdwijnt over anderhalve maand. Grootgraaier Matthijs van Nieuwkerk heeft z’n zakken wel aardig gevuld, en is toe aan een nieuwe uitdaging.

Goed nieuws. De Nederlandse televisie wordt weer een beetje minder vooringenomen. Althans, tijdelijk, dan. Want De wereld draait door verdwijnt eind volgende maand voorgoed van de buis, en een opvolger om de Nederlandse kijkbuisklanten tóch van NPO-analyse en -0pinie te voorzien staat nog niet klaar in de coulissen. Dat is althans het nieuws dat vanochtend doorsijpelde naar de media:

“Matthijs van Nieuwkerk blijft bij de publieke omroep, maar De Wereld Draait Door houdt op te bestaan. Op 27 maart is de laatste uitzending van het BNNVARA-programma dat 15 jaar lang op de buis te zien was. De verwachting is dat de omroep het nieuws op korte termijn wereldkundig zal maken.

Van Nieuwkerk (59) besloot na lang wikken en wegen toch bij de NPO te blijven. Hij heeft voor drie jaar bijgetekend bij BNNVARA waarvoor hij vanaf begin volgend jaar een nieuw zaterdagavondprogramma gaat maken. Over de inhoud daarvan is nog niets bekend. De omroep buigt zich daarnaast op de ontwikkeling van een alternatief vooravondprogramma dat DWDD vervangt op NPO 1.”

Bij De wereld draait door zijn door de jaren heen enkele iconische momenten geweest. Zoals dat Van Nieuwkerk in de clinch lag met Theo Maassen, omdat hij zogenaamd “beledigende” grappen zou hebben gemaakt. Ook mocht tijdens de campagne voor de Tweede Kamerverkiezingen van 2012 Peter R. de Vries destijds Mark Rutte de huid volschelden, terwijl even later zijn PvdA-tegenstrever Diederik Samsom liefdevol werd toegezongen door cabaretiers. “Jakhals Erik” beleefde er zijn debuut.

Dus snif. Zonde hoor. Pareltje van de televisie verdwijnt. Maar geen nood, want alhoewel de NPO nog geen opvolger heeft klaarstaan voor uw dagelijkse portie NPO-framing van het nieuws, komt dat heus wel goed. Of, ‘goed’. Nou ja, u snapt het. En Matthijs van Nieuwkerk? Die gaat voor bijna twee ton per jaar lekker binnenhalen met een zaterdagavondprogramma waar ongetwijfeld geen hond meer naar zal kijken. Alles komt op z’n pootjes terecht!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

37 reacties

 1. Hendrie1963

  Hé he eindelijk. Ik keek er al tien jaar al niet meer na. Een vreselijke programma vond ik het.

  1. Fenena

   Het is ‘kijken naar’ @Hendrie1963 !

   1. Mycase

    Nee hoor w i m ik kijken naar al 10 jaar niet meer kan niet niet een ander de les lezen p*do.

 2. Trots Boreaal

  Het cultuurmarxistische bolwerk Hilversum zal niet veranderen door het vertrek van van Nieuwkerk.

 3. Kretoloog

  Nog nooit naar DWDD gekeken.
  En daar ben ik best trots op.
  Gna, gna, gna 🙂

  1. Abigaille

   Waarom vindt u dit het vermelden waard, een prestatie?

 4. Lambieck

  DWDD 1,25 miljoen kijkers per dag (100%)
  Jensen 50.000 kijkers per week ( 4%)
  Baudet journaal 65.000 kijkers per week (5%)
  Trek uw conclusie.

  1. Johnny66

   Wanneer Jensen en Baudet op NPO1 zouden worden uitgezonden, lagen de cijfers wellicht anders Lambieck.

   1. Julian

    Geen kans op de NPO voor die twee. De NPO staat voor kwaliteit. Iets wat ze allebei niet hebben.

    1. Blitzkrieg

     Julian : Oh, en wie bepaald dat? Jij?

    2. Johnny66

     Julian, kwaliteit met Prem en Marc Marie? Serieus?

  2. Mycase

   Wie is de mol 4.063000 nou jij weer W i m

 5. bandini

  De publieke omroep variant van de aloud bekende criminele babbeltruc! Die hele zooi moet uitgerookt worden!

 6. JFU

  Er staan genoeg extreem linkse figuren klaar om hun fake programma’s te presenteren als het maar tegen rechtse partijen en personen gericht is ben je welkom in dat linkse bastion.

 7. Fenena

  Het hele verhaal is te lezen in de Volkskrant. Het zou wel zo sportief zijn geweest om zijn prestaties op ander gebied in de journalistiek hier ook te vermelden. Een karig artikel. Misschien in een tweede artikel.

  1. Lugor

   Het open ban beleid van DDS is zo lek als een mandje.
   Wanneer gaan hier nu eens echt de grens op slot.
   Halfzachte aanpak maakt stinkende reageerders.

   1. Abigaille

    Uw reacties lees ik uitsluitend bij een open raam, over stank gesproken!

    1. Mycase

     De mond dicht doen en dan weer ruiken je stinkt uit je smoel .

    2. Fuster

     Abigaille?

   2. Fuster

    Lugor?

 8. Bullshit16

  In WANEER vertrekt npo

 9. Trots Boreaal

  De gevestigde media in Nederland worden gedomineerd door links. Deze situatie is heel goed vergelijkbaar met de situatie in de V.S. waar Trump moet opboksen tegen de linkse mediaterreur die hem permanent bestoken met moralistisch nepnieuws.

  Het antwoord van Trump is effectief en steunt op twee pijlers: kies je eigen nieuwkanalen (Fox News, Breitbart) waar de eigen aanhang objectief en feitelijk wordt geïnformeerd en domineer het debat door je eigen visie en politiek paradigma zonder schroom als uitgangspunt te nemen. De kracht van Trump is dat hij zijn eigen verhaal consequent vasthoudt en in het debat zelf de spelregels bepaalt. Baudet laat zich nog teveel leiden door de media-spelregels van Links (zie het tweet-incident) en zich daardoor in de verdediging laat drukken. Alleen het trots en zelfbewust vasthouden van de eigen boodschap werkt, niet halfslachtig excuses maken maar ‘double down’ er een schepje bovenop doen.

  Trump (maar ook iemand als Boris Johnson) snapt de nieuwe politieke stijl. Laten we hopen dat Baudet en Wilders (die dat overigens beter snapt) deze lijn gaat kiezen. Dat zal de zwakte van Links snel aan het licht brengen.

 10. Benny

  #Trots boriaal: +++++

 11. Piet51

  En als we het framen van Van Nieuwkerk echt gaan missen, schakelen we toch gewoon over naar Jensen. Die is daar nog veel beter in, doet eigenlijk niet anders.
  Het verschil is, framen of niet, dat Van Nieuwkerk gelooft wat hij zegt, maar bij Jensen kan ik me dat niet voorstellen.

  1. Bullshit16

   Piet
   De waarheid is voor jíj ook niet weggelegd jensen.nl is voor mensen met gezond verstand daar hoor jij duidelijk niet bij ménsen met gezond verstand die worden geweerd bij npo of radio 1 wand die linkse ratten kunnen nu eenmaal niet tegen de waarheid
   Stem fvd of PVV uit de eu

   1. Piet51

    @Bullshit16
    Mensen met gezond verstand zijn er blijkbaar nauwelijks in Nederland, want meer dan enkele tienduizenden kijkers trekt hij niet. Weet je waarom? Mensen met gezond verstand hebben wel wat beters te doen dan naar Jensen.nl te kijken. Ik hou het ook geen half uur vol en zap daarom nu en dan snel even door zijn filmpjes. Waardeloze bagger en beweringen zonder ook maar iets wat lijkt op een onderbouwing.

 12. DidiMadloba

  Kan iemand mij uitleggen wat er links is aan DWDD?
  Of zijn de onderwerpen te moeilijk voor de gewone man?

 13. Dropje

  Tim, dit artikel plaatsen heeft totaal geen zin want ze hebben geen idee waar het over gaat
  Ze kijken immers nooooooit naar de NPO
  Ja toch ?

  1. Vit

   Inderdaad, ik heb sinds kort geen TV meer want die stond alleen stof te vangen, nog zo’n glazen oog geval je weet wel. Dat Gordon gaat trouwen en navenante programma’s interesseren me niet echt.

   Sinds de affaire Putin waarbij een en ander werd gesneden heeft de NOS bij mij volledig afgedaan.

   Het motto van de NOS is ook: ‘Wij vertellen wat u moet geloven’.

 14. musicmaniac

  Wat is “De wereld draait door?” en wie is Mathijs van Nieuwkerk? Komt dat op de tv? Nog nooit van gehoord! Schrijver dezes kijkt al 30 jaar niet meer naar de N.O.S./ N.P.O. of hoe het ook mag heten. Daar kan mijn televisie niet tegen. Kijk alleen nog maar kwaliteitsprogramma’s, die niet via de kabel binnen komen.

  1. Dropje

   Noem er eens een paar, ik ben benieuwd

   1. Vit

    RT bevobbeld?

 15. StanleyC

  De meeste kijkers van de npo zijn half terminale bejaarden die te ziek, zwak en dement zijn om de afstandsbediening te pakken. Let maar op, als de boomers hun graf in stappen is het klaar met de npo

 16. evil knievel

  Geboren op 27-03!
  Beter kadootje kan ik me niet voorstellen!
  Bedankt Mathijs!

 17. Jack Flash

  Ik werd 11 jaar geleden kotsmissellijk van de linkse DWDD.Heb toen de kabel afgezegd maar de kabel bleef nadien gratis aangesloten zodat ik die hele linkse omroep in de gaten kon houden.Ik moet zeggen dat ze alleen maar extremer links zijn geworden en de methodes in dat corrupte linkse propaganda verspreidende belastingslurpende bastion
  daar wordt door niemand beter dan Robert Jensen op de snijtafel ontrafeld.
  Hij heeft er zelf gewerkt,en kan het dus weten.

  1. Bullshit16

   Jack
   Vertel dat Piet lul maar ik geef het op die gasten zijn niet meer te redden

 18. P.Sisterons

  Hoog tijd dat die pvda promo show verdwijnt. jammer dat dat vreselijke mens nu weer op de buis komt. verspilling van belastinggeld aan dat soort marginale figuren.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.