Peter R. de Vries maakt zich ook zorgen om corona, maar dan alleen voor vluchtelingen: ‘Wegkijken!’

Het van medelijden overlopende hart van Peter R. de Vries kan het niet aan: het coronavirus komt eraan! Maar dat willekeurige Nederlanders gaan overlijden aan de ziekte, dat lijkt hem niet zo te deren. Maar die arme bootmigranten die helemaal op eigen gelegenheid naar Europa zijn gekomen… voor hén vreest Peter vooral.

Laat het niet zeggen dat Peter R. de Vries een ongevoelige man is. Hij heeft een groot hart, en bij menig talkshow is hij graag bereid te vertellen over allerlei zaken waar hij zich voor inzet. Tegen betaling, uiteraard. Eén van de zaken waar Peter zich hard voor maakt zijn de vluchtelingen die vastzitten in Griekse kampen. Want het coronavirus mag dan wel aan de poorten van Nederland staan te rammelen, maar in Griekenland is het ook heus erg.

Echt, heb medelijden met de vluchtelingen, vindt Peter:

Wat gaat er gebeuren als het Corona-virus Lesbos en Kamp Moria bereikt, waar 20.000 mensen – zonder hygiëne – op elkaar zitten gepakt??? Waarschijnlijk veinst de politiek dan weer verbazing en verontwaardiging, maar het is puur het gevolg van wegkijken…

Peter R. de Vries heeft gelijk dat men snel moet ingrijpen: stuur de migranten van Lesbos en Moria met spoed terug naar hun vertreklanden. Dat is heel wat veiliger dan in zo’n vies kamp op zo’n tweederangs vakantie-eiland, natuurlijk.

Oh, dat was niet wat de ruimhartige pseudo-DENK’er Peter in gedachten had toen hij ‘wegkijken’ schamperde? Goh, wat opmerkelijk nu…


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

28 reacties

 1. Hendrie1963

  Heeft die gek iets met zijn hersenen gehad? Daar komt niets zinnigs meer uit. Wat een clown.

 2. fusilier

  Petertje heeft zelf nog nooit echt gewerkt,of zijn handjes vuil gemaakt. Petertje is een parasiet en leeft van een ander zijn sores. Geen knip voor de neus waard dit mannetje.

 3. Mikael Blomkvist

  Je mag er inderdaad niet aan denken dat dit virus kwetsbare mensen in de vreselijke vluchtelingenkampen gaat bereiken. Het sterftecijfer zal dan vele malen hoger liggen als in normale omstandigheden in Europese landen.

  1. Ron

   Waarom?
   Zijn Europese mensen beter bestand tegen dit virus?

   In land van herkomst zijn ze minder kwetsbaar.

   1. Mikael Blomkvist

    De medische en hygiënische omstandigheden voor gewone burgers zijn uiteraard veel beter dan deze vluchtelingen die in afschuwelijke omstandigheden in vluchtelingen zitten. Als het virus daar toeslaat zullen er veel mensen overlijden.

    1. CLoVis

     @scheerkwast
     Niemand heeft ze gevraagd hier naar toe te komen;
     gevalletje van eigen risico.

    2. Stanly2000

     Ernst,
     Hoe is het eigenlijk met het met veel bombarie en trompetgeschal afgesloten Turkijedeal?

  2. Pronounce

   Reden des temeer om deze illegaal verblijvende asieleisers direct terug te sturen naar het land van herkomst, alwaar zij op een normale manier een asielaanvraag kunnen doen.

 4. JFU

  Waarom komt die idioot toch steeds in het nieuws? De media moet hem totaal negeren.
  Hier kikt hij op..en wordt er nog voor betaald ook. Stoppen hiermee!

 5. Jack Flash

  Petertje laat zich ordinair vet betalen voor linkse propaganda, dat is bekend.
  Voor de rest stelt die zak hooi niets voor en is absoluut irrelevant.

 6. Mees

  ”Oh, dat was niet wat de ruimhartige pseudo-DENK’er Peter in gedachten had toen hij ‘wegkijken’ schamperde? Goh, wat opmerkelijk nu….”

  Lol, ook Tim ziet dat de pianist (net als de Hiddemeister jaren terug) geen schijn van kans heeft in het kort geding.

 7. Cycle25

  Wat gaat er gebeuren als het Corona-virus Lesbos en Kamp Moria bereikt, waar 20.000 mensen – zonder hygiëne – op elkaar zitten gepakt???

  Gewoon quarantaine Petertje, eiland afsluiten totdat de ellende over is.

  Als je wat te zeiken hebt Petertje, ga dan zeiken tegen Wuhan, daar waar alle ellende begonnen is. Maar nee denkt Petertje, ik ga framen totdat rechts/extreem rechts/Trump/Farage/Baudet/Le Penn en Wilders uiteindelijk de schuld gaat krijgen van het Corona virus.

  Of kom je aan met : Het corona virus is de 911 van China….maar dan tegen de hele wereld. Dan zou er nog iets aan geloofwaardigheid aan deze relnicht blijven kleven.

  1. JochemX

   Cycle, je kan best wel eens gelijk hebben. In China weten ze veel meer, maar ze komen er alleen niet mee naar buiten. Schandalig.

 8. Duckday

  De grootste kwal allertijden Denk dat hij de weg kwijt is Zo heeft weer een zakje geld binnen met zielig te doen.
  Snap nog steeds niet waarom de media hier aandacht aan besteed!

  1. Mart

   Om dat die ”media imbecielen”uit de zelfde groep”binnenbroekse rukkers” bestaat als PETERKE.

 9. Baron von Munchhausen

  Wordt tijd dat PdV de Koran gaat lezen!
  Overlopers worden n.l. ook de kop afgehakt! Moslims vertrouwen overlopers niet!
  In deze hebben ze gelijk!
  Dus……Peterje………???!!!

 10. Cootje

  Maar het Corona virus doet precies wat ze een maand gelden dachten dat het niet zo vaart kan lopen . Het maakt Brussel zenuwachtig en het Europese zooitje gaat langzaam instorten , want wat ik 5 weken geleden al zei er komt een harde keiharde recessie aan . En die gaat de solidariteit aantasten in het ondemocratische gedrocht Europa . De Italianen zijn het eerste aan de beurt met hun schuld en hun begroting gaan ze een vogel voor de kat zijn voor de financiële markten terwijl we in een zware recessie gaan in heel Europa werkt dat als een dominosteen , en hoef de vries zich geen zorgen meer te maken om gelukzoekers , want een ieder gaat zijn ogen broek moeten optrekken . Beurzen gaan nog veel verder omlaag. En niemand zit meer om opvreters verlegen ze krijgen het druk met zich zelf . De vries blijft wel goed voor zich zelf zorgen , die is niet eenkennig .

  1. Cootje

   Geleden

 11. FVD

  Wie kan mij vertellen, waarom een afgeleefde, ranzige, grofgebekte neanderthaler met de naam Piet(tje) de Vries gezien wordt als het summum van sidekick bij een “niet nader te noemen” TV programma? Het gehandicapte gehanteerde concept is zo ranzig en simpel, dat iedere weldenkende kijker ter plekke braakneigingen krijgt.

  Het concept “zoek elke dag een bepaalde doelgroep die doormiddel van je nasale stemgeluid (brulkikker?) inhoudloos binnen een afgesproken tijd in diskrediet kan worden gebracht.”

  Zou de ex. gereformeerde Pietje zich niet kunnen bekeren tot het katholieke geloof, om daarna als uitgerangeerde sidekick gewoon het klooster in te gaan om een tuchtig en vroom leven te leiden? Maar ja, tegenwoordig is dat ook geen optie , die kloosters zitten vol met “mensen” die zelfs in kinderdagverblijven niet meer aan de bak komen, en die ook geen idee hebben waar ze mee bezig zijn.

  1. Jannes46

   Petertje gaat liever met flessen champagne langs de deur.

 12. NoDoubt

  De heer de vries is een man naar mijn hart. Heeft al in de loop van de jaren 5 vluchtelingen in huis opgenomen. Dat moeten al die mensen die vinden dat ‘vluchtelingen’ maar hier moeten worden opgevangen, ook eens doen ipv alleen maar roepen dat de grenzen open voor ze staan. Maar elk weldenkend mens weet dat je maar niet onbeperkt deze mensen kunt onderhouden. Kosten nu al meer dan 500 miljard voor NL. Ik snap ook niet dat ze gelijk een paspoort kunnen krijgen en met het stikstof beleid dat een overvol land die al roofbouw pleegt maar roept dat er meer moeten komen. De EU wil dat we naar de 23 miljoen burgers gaan(rapport 2015). De politiek doet niets dus het gevolg is een burgerverzet en armoede zoals de jaren 20-30. Niet zo moeilijk te zien.

  1. FVD

   Grapje zeker?

   NoBoubt < ongetwijfeld, zal Piet de Vries het een zegen hebben gevonden om in de loop van de jaren uit oogpunt van zijn vrije seks manie 5 vluchtelingen op te nemen. Maar in zijn dromen “WEL VAN VROUWELIJKE KUNNE”.

 13. musicmaniac

  Men kan het Petertje niet kwalijk nemen. Iemand met het downsyndroom en nog eens 12 beroertes er overheen. Tja, dan blijft er niets meer over van de hersenen. Daarom komt er ook niets zinnigs uit bij Petertje.

 14. Duckday

  Misschien heeft de HR de Vries een oplossing van die stroom vluchtelingen Weet overal raad op ook met zijn Commentaar is er een oplossing

 15. Julian

  Dat tegen betaling klopt maar ten dele. Alleen als hij door een programma ingehuurd wordt als expert dan stuurt hij een faktuur. Daar is hij altijd heel duidelijk over geweest.
  Of je hem nou haat of niet.. Dat is een feit!

 16. Jannes46

  Je moet eens uitrekenen wat woorden van Petertje per stuk kosten, en die komen – direct of indirect – allemaal ten laste van de belastingbetaler en/of de consument.

 17. Rud56

  Die P.R. de Vries is zo’n achterbaks, hypocriet en laag-bij-de-grondschepsel dat alleen al het aanschouwen van die harses tot braakneigingen leidt!

 18. Baron von Munchhausen

  Ook in Hilversum zijn ze hem zat! Laatste tijd niet meer te zien.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.