PVV gaat volkomen door het lint na nieuw materiaal over zaak-Wilders: ‘Dit is bijna crimineel. SCHANDE!’

shutterstock_1380937487
Foto: Geert Wilders op een rally. Bron: btwcapture / Shutterstock.com.

De PVV pikt enkele “schokkende nieuwe stukken” rondom de zaak-Wilders niet, zo schrijft de partij furieus in een persbericht dat vanavond laat is verstuurd aan alle media. “SCHANDE!”

De partij van Geert Wilders heeft de hand kunnen leggen op informatie uit een WOB-verzoek, een methode om overheidscommunicatie boven tafel te krijgen.

Uit de vrijgegeven stukken blijkt dat men de vervolgingsbeslissing in zijn zaak die begon met het scanderen van ‘minder, minder, minder’ heel precies heeft getimed. Na het laatste wekelijkse Vragenuurtje, zodat enige politieke ophef pas eind januari kon plaatsvinden. Maar ook nog ruimschoots vóór de Provinciale Statenverkiezingen van 2015. Die daardoor – zo hoopte het OM – dus niet beïnvloed zouden raken door de vervolging van de PVV-leider.

Voluit schreef de officier van Justitie Wouter Bos (nee, niet die) dit:

image002

De PVV is er bepaald niet blij mee, en is in alle staten:

“Vervolging Wilders bekendmaken ruimschoots VOOR de Provinciale StatenVERKIEZINGEN. Veel politieker wordt een proces niet. Dit is bijna crimineel. SCHANDE!”

Of die woedeuitbarsting ook betekent dat de partij opnieuw gaat proberen om de zaak te kielhalen, of wellicht zelfs aangifte te doen tegen de betrokken personen, is nog niet bekend. Maar gezien de bewoordingen lijkt die weg wél ingezet. Voor iedereen die dus dacht dat de strafzaak-Wilders nu wel zo’n beetje op z’n einde loopt: haha. Buckle up. Deze strafrechtelijke vervolging gaat nog een aanzienlijk staartje krijgen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

28 reacties

 1.   

  De PVV en de PVV-ers zouden veel vaker aangifte moeten doen.
  Anderen doen het al als een scheet hen dwars zit en krijgen vaak gelijk.

  1.   

   +++

  2.   

   En waarom doen ze dat eigenlijk niet? Erg vreemd. Wel roepen en zogenaamd boos zijn maar aktie ….. ho maar… Zoals altijd bij de PVV…

   1.   

    Zolang je rechts denkt/bent,heeft t geen nut,kut!
    Lachen je gewoon in je bek uit zolang je geen talibanbaard of regenboogsokjes draagt,dus daarom!!!
    Panne(N)koek!

 2.   

  De scheiding van machten bestaat niet in Nederland, zoals nu weer genoegzaam wordt aangetoond. Justitie is een georganiseerd misdaadsyndicaat: een ‘deep state’ die zich laat sturen door de politiek, zich opstelt als politieke activist en politieke uitspraken neemt.

  Nederland is een frauduleus en corrupt roversnest.

  1.   

   neemt = doet

  2.   

   “Nederland is een frauduleus en corrupt roversnest.”

   Klopt, als je het ziet begrijp je het, vele interesseren zich niet voor de politiek en leugenclown Rutte wil dit graag zo houden…

  3.   

   De Minister heeft wettelijk het recht zich met het OM te bemoeien, zelfs in individuele zaken. Als er iemand de scheiding der machten doorbreekt is dat dus de wetgever.

   Zolang de rechter onafhankelijk is heeft Wilders niets te klagen.

   Strategische timing? Wilders had ook uitstel kunnen vragen. Maar hij valt wel door de mand: het is overduidelijk dat hij zelf ook een strategische timing in het hoofd had.

   In Angelsaksische landen kun je veroordeeld worden wegens “contempt of the court”, minachting voor de rechter. Dat zouden we hier ook snel moeten invoeren.

   1.   

    “Zolang de rechter onafhankelijk is heeft Wilders niets te klagen.”

    Correct.

   2.   

    sinds wanneer is de Nederlandse rechter onafhankelijk

    1.   

     @Arnoud mididildo en occult fantasietje (MB) vegen elkaars bips af

 3.   

  Wilders pak die landverraders maar aan
  Stem fvd of PVV uit de eu

 4.   

  Als ik Geert was zou ik gewoon zeggen dat ik daar geen herinnering meer aan had. Heb ik dat gezegt? Nou dat weet ik niet meer. Dat zou genoeg moeten zijn.

 5.   

  Aangifte doen.

  Het zou fijn zijn als politici de bak in gingen.

 6.   

  Rechtsstaat , scheiding der machten, ? WODC affaire, burnpit, granuliet, croom6, 70 doden geheugenverlies, de belastingdienst , het UWV , het CBR, de affaires bij het OM , top ambtenaren en top generaals en top politici dineren met elkaar en sluiten de deuren , of open de deuren of vegen het onder het vloerkleed of houden openbaring van kwetsende stukken achter de hand of lakken de kwetsende pagina’s zwart . Welke rechtsstaat ???

 7.   

  Ondermijning , 2 Nederlandse banken betalen 750 miljoen € boete voor frauderen zonder dat een rechtspersoon wordt vervolgt ?? / een schijntje als je er miljarden aan verdient hebt/. Ondermijning als het grootste graniet verwerker in Nederland gesteund door top ambtenaren hun afval illegaal kunnen storten in een natuurgebied ondermijning van mindere ambtenaren , ondermijning als top ambtenaren na een foute periode op een ministerie of instelling wegens uitmuntend succes in de carroussel van top banen blijft , een minister van justitie die ergens moet beginnen om geloofwaardig te blijven , maar dat is niet gelukt

 8.   

  Het zou het OM sieren de zaak Wilders te seponeren. Intussen is zoveel ‘ruis’ rond de rechtsgang ontstaan waardoor er altijd twijfel zal blijven na een eventueel vonnis, ongeacht hoe dat voor Wilders zal uitpakken.

  1.   

   Halverwege een proces seponeren bestaat niet.
   Verder wordt Wilders dan de kans ontnomen om eventueel te worden vrijgesproken.

   Dat wordt lachen: als Wilders wordt vrijgesproken zijn de critici er natuurlijk als de kippen bij om te roepen dat hij om “puur politieke” redenen is vrijgesproken.

 9.   

  Dit is alweer een bewijs dat de parlementaire democratie in héél Europa is verworden tot dictatoriale, frauduleuze, kartelbesluitvorming, aangestuurd door de EU richtlijnen!
  Dus alle kenmerken van een bananenrepubliek.
  Terwijl iedereen zich inmiddels ervan bewust moet zijn, dat alles nog steeds teruggedraaid kan worden, dmv de verkiezingen 2021.
  De feitelijke vraag die rijst is, wat maakt het electoraat zó blind, misplaatste angst voor verandering?
  Men moet een voorbeeld nemen aan de Britten!

 10.   

  Inderdaad een smerige bende !

 11.   

  Ik ben heel blij dat hij nu eindelijk een meerderheid in de tweedenkamer heeft voor een debat over deze belachelijk rechtszaak die al 6 jaar sleept, Pure een politiek proces dat nu blijkt het zelfs in de ministerraad besproken schijnt te zijn geweest.

  Hier een verwijzing naar de YouTube. Even de regel hieronder kopiëren en plakken in de YouTube zoekregel,

  Geert Wilders: ”Het wordt steeds vuiler en smeriger tegen mij!’

  De kans is groot dat door DDS een internetlink word geblokkeerd.

 12.   

  Nog steeds die zaak? Ik maak me net als AIVD veel meer zorgen om het opkomende salafisme in Nederland dan deze zaak. Stop er nou eens een keertje mee rechters. Als jullie niet bang waren dan ging je je hard maken om het salafisme.

 13.   

  Salafisme rukt sneller op dan een partij dat probeert te waarschuwen.

 14.   

  Laten we hopen, dat dit eindelijk is de val van deze regering zal betekenen.

 15.   

  Meriadoc ontken je nu nog dat er bwijs is van inmenging?

 16.   

  Echt zeurpiet die Geert .. hij wist dondersgoed dat hij fout zat tijdens dat verkiezingsavond maar uit hoog en overmoed ging hij toch willens en wetens over de grens..
  En dat als Parlementariër en partijvoorzitter

  Ik zou zeggen wees dan een echte kerel met ballen en zeg Ja dat heb ik inderdaad gezegd.. Dan dwing je tenminste nog respect af ..

  Maar nu ben je niets meer dan een kleine kind dat belletje trek doet en vervolgens huilt als hij bij zijn kraag wordt gepakt.

  1.   

   En denk je van degene die invloed uitoefenen op dit proces, zouden die niet eens ballen moeten tonen om toe te geven dat ze het proces hebben gestuurd?

   Feitelijk heeft Wilders niets verkeerd gezegd, hij wil minder van iets dat mag toch.
   Er zijn ook mensen die roepen minder Co2 vind ik verschrikkelijk discriminerend naar de Co2 toe.

  2.   

   Wat een lulkoek van de Valse Profeet.

   Er zijn geluidsopnamen van de avond waarop het publiek ‘minder, minder, minder’ roept (niet Wilders!). Wat Wilders daar heeft gezegd, kan iedereen nagaan. Wilders hoeft niets toe te geven, woord voor woord van hem is bekend.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!