Robert Jensen vermaalt Democraten-fan Maarten van Rossem tot gehakt: ‘Linkse activist gevuld met Trump-haat!’

In zijn nieuwe podcast laat tv-presentator Robert Jensen geen spaan heel van Maarten van Rossem, die door media dikwijls als Amerika-expert wordt aangekondigd. Jensen vindt die benaming echt groteske onzin, en valt de brombeer uit Utrecht dan ook frontaal aan in zijn podcast en op social media.

Terwijl heel de Amerikaanse, en ook de Nederlandse, media kijkt naar het ‘primary season’ van de Democraten, gaat in werkelijkheid Donald Trump er alvast vandoor met de winst in de presidentsverkiezingen van november. Dat beweert podcastpresentator Robert Jensen, die in zijn nieuwste aflevering kijkers belooft uit te leggen dat de historicus in werkelijkheid “raar” is.

Maar ook op social media krijgt de eenmansjury van De slimste mens er flink van langs. Jensen heeft zelfs de moeite genomen om de PvdA-geleerde zijn status als ‘expert’ af te pakken. Dat is hij simpelweg namelijk gewoon niet, vindt Jensen:

“Mijn hele leven hoor ik: ‘Maarten van Rossem….Amerika expert’. Hij is allesbehalve dat. Weer een linkse politieke activist vermomd als ‘journalist’. Gevuld met Trump haat ziet hij alles behalve de werkelijkheid. Trump is aan het winnen! BIG LEAGUE!”

Of Trump daadwerkelijk ook de uiteindelijke Democratische genomineerde kan verslaan, valt nog te voorzien. Peilingen geven hem soms aan als winnaar tegen individuele presidentskandidaten als Bernie Sanders, Pete Buttigieg en Joe Biden. Maar heel vaak ook niet.

Eerlijk is eerlijk: de wedstrijd ligt vermoedelijk nog wijd open. En noch Robert Jensen, noch Maarten van Rossem kan ons nu al met zekerheid vertellen wie er in november als winnaar uit de bus komt rollen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

49 reacties

 1. Peetjoh

  Van Rossum kan in het rijtje freek de jonge en dolf jansen. Superlinks blind en een liefde voor alles wat niet Nederlands is. Als je hm zo ziet met zijn familie weet je al dat z’n broer en zus slimmer zijn. Hij komt ook altijd met zelfverzonnen geschiedenis feiten. Totaal nergens op gebaseerd. Logisch dat hij zichzelf slim vind. Hier zit ook iemand die continu loopt te blèren dat ze hoogopgeleid is. Rosa op een berg naar school gaan is niet hoogopgeleid

 2. Kretoloog

  Jaren geleden op de radio een debat gehoord over de VS tussen Maarten van Rossem, de zelfbenoemde Amerika-kenner, en Bart-Jan Spruyt, christelijk filosoof. Van Rossem kreeg werkelijk alle hoeken van de studio te zien.

  Robert Jensen heeft dus volkomen gelijk: die Maarten is niet meer dan een linkse activist (stond ooit op de lijst van de PvdA) met een Trumphaat.

 3. Bullshit16

  Van Rossum de grootste kwakzalver moet nog geboren worden het is een betweter hij denkt dat i grappig is wat i niet is
  Stem fvd of PVV uit de eu

 4. Cootje

  Als ik van Rossum ziet is het ook herkenbaar dat wij afstammelingen van de apen zijn , zo sprekend zo dicht bij de natuur

 5. Lambieck

  Jensen is een zoon van Walter Kjærby, de viceconsul van de Deense ambassade. Hij is een broer van radio-dj Frank Dane, die de naam Dane als pseudoniem gebruikt zodat het verband met zijn broer Robert minder snel wordt gelegd.
  Zijn lagere school volgde Jensen op de Willem-Alexanderschool in Voorburg, de middelbare school op het Huygenslyceum in Voorburg en zijn havo-diploma behaalde hij op het Haags Montessori Lyceum te Den Haag.

  Maarten van Rossem:Van 1997 tot 2008 was hij bijzonder hoogleraar Geschiedenis aan de Universiteit Utrecht.[5]

 6. Bijenzwerm

  Van Rossum is een beroeps alcoholist, ruim 30 jaar geleden in de lokale supermarkt gewerkt aan de kassa in Utrecht oost als bijbaantje, van Rossum iedere dag naar alcohol ruikend 3 flesjes rode wijn kopend.

  1. Beukman

   Dus omdat Van Rossum 30 jaar geleden 3 flesjes wijn per dag kocht, is hij 30 jaar later een alcoholist?

   1. Blitzkrieg

    Beukman :
    Quote : “Dus omdat Van Rossum 30 jaar geleden 3 flesjes wijn per dag kocht, is hij 30 jaar later een alcoholist?”
    Dat is wel de tendens bij alcoholisme, bij Frits Wester heb ik tenminste nog gehoord dat hij ging afkicken.

   2. Adriaanv

    Vabn Rossum zie ik nooit lachen.. zou zomaar alcoholist kunnen zijn.

 7. Robert75

  Het is niet de vraag of Trump de genomineerde van de Democraten kan verslaan. Het is de vraag kan de genomineerde van de Democraten Trump verslaan.

  1. Cootje

   Dat Amerika first werkt als een gek , en die heb je nu precies nodig , want de eerste gekleurde Amerikaanse president kon mooi vertellen , zijn filosofische gedichten waren van een uitzonderlijke kwaliteit , rode lijnen bleken loze woorden , en zachte heelmeesters maken stinkende wonden, het NAVO clubje werdt op zijn nummer gezet om de geëiste contributie van 2% van het bruto nationaal inkomen te betalen aan die vereniging en voor een dubbeltje op de eerste rij zitten is voorbij , en heiliger dan de paus was zelfs voor Marco Borsato niet bestemd dus dat hoef voor trump ook niet , hij is ook geen filosoof

 8. Julian

  Beste Jensen als je dan zogenaamd gehakt maakt van van Rossem heb dan ook de durf dat te doen 1op1 met hem. Zoals gebruikelijk geen enkel argument waarom hij niet een Amerika expert is. Alleen anders dan dat hij een Trump hater zou zijn. En als je dat bent ben je geen expert meer? Rare redenatie. Zeg gewoon Jensen dat je het verschrikkelijk vindt dat schijnbaar heel veel mensen in Nederland op zijn zachtst gezegd anti-Trump zijn. En ja misschien gaat hij wel weer winnen. Amerika zit tenslotte toch heel anders in elkaar dan Nederland.

  1. Blitzkrieg

   Julian :
   Quote : “En ja misschien gaat hij wel weer winnen. Amerika zit tenslotte toch heel anders in elkaar dan Nederland.”
   Uiteindelijk komt alles uit Amerika ook hier naartoe, zo veel verschil is er dus niet. De Trump haters worden en steeds grotere minderheid, het effect van de media wordt steeds minder en de economie van Amerika gaat fantastisch.

 9. Piet51

  Jensen wordt ook een dagje ouder, zullen we maar zeggen, en dan lukt het allemaal niet meer zo. Hij beweert hier, als tegenargument tegen uitspraken van Van Rossum, dat Amerika heel veel beter gaat dan onder welke eerdere president dan ook. Bijvoorbeeld, de werkeloosheid is sterk gedaald. Daarbij laat hij een grafiek zien waar die dalende trend inderdaad indrukwekkend is. Maar als je goed kijkt, zie je dat de dalende cijfers vanaf 2010 worden gepresenteerd, dus lang voordat Trump aantrad en onder Obama. Kijk maar vanaf 21:13 minuten.
  Ik beweerde eerder al, tot hilariteit van enkelen hier, dat Trump voortzet wat zijn voorganger in gang heeft gezet. Jensen bevestigt dat nu. Ik geef geen cent voor zijn commentaren, maar hier heeft hij toch even gelijk.

 10. Heinrich

  De Amerikaanse bevolking en pers acht ik qua realistisch denken, beter in staat de uitstekende prestaties van Donald Trump naar juiste waarde de schatten, dan het willoze, door overwegend linkse media aangestuurde, geïndoctrineerde Nederlandse stemvee!
  Kijk alleen al naar de vele pro-republikeinse media/zenders,Europa is niet te vergelijken met het VS electoraat en verkiezingsmethodiek.

  1. Julian

   Tsja president worden dankzij het systeem en dan nog in je kruis getast voelen als er een feit over de popular vote naar boven wordt gehaald. Daar moet je Trump voor hebben. Fotoshoppen van de publieke belangstelling tijdens zijn inauguratie……

   1. Cootje

    Mevr Clinton der man was goed in zicht te laten pijpen , en het vlekje te proberen weg te werken , volgens mij is het van alle tijden met geld en macht is alles te koop , behalve voor Rutte die denkt dat hij hem alleen heeft om te plassen

    1. Abigaille

     Een indrukwekkende bijdrage, @Cootje ! Die mag er zijn.

     1. Blitzkrieg

      Abigaille : Ja goed hè 🙂 .

 11. Veteraan

  Van Rossum heeft wel wat kennis, net als de gemiddelde Trol hier op deze site.
  Maar dat wil niet zeggen dat er logisch gedacht wordt en feiten die indruisen tegen hun visie zijn not done en worden dus nooit meegenomen.
  Ze hebben een visie en zijn wat dit betreft wat dommig.
  Evolutie betekend verandering maar niet voor hun.
  Ach, ook zij worden wel een keer slachtoffer van hun moslimliefde en gelukszoekers mentaliteit. Hopelijk wel snel zodat het geruis eens op houd, zo saai.

  1. Julian

   Wat is een feit? Dat de Amerikaanse economie draait als tierelier? Dat is een feit.. Dat dat is dankzij of ondanks Trump… Dat is allerminst een feit.

 12. claus

  Er kan géén misverstand over bestaan, geen enkele President heeft het in de afgelopen 20 jaar zo goed gedaan als Trump in zijn éérste termijn!
  Wijzen naar de vlekjes van Trump is belachelijk,Clinton gebruikte sigaren als d*ldo, Nixon belazerde alsook de boel, Obama kon/kan alleen maar lekker lullen, Trump speelde meer klaar dan alle drie tesamen!
  Het is evident, dat een President soms de randjes moet opzoeken, zij zijn, net als ieder geen God, maar een gewoon mens met de beste bedoelingen en de bijbehorende macht om ZIJN land’s,welvaart te behouden en/of te verbeteren!
  Dat doet hij allemaal voorbeeldig en doeltreffend!

  1. JFU

   Dat weten de meerderheid van de amerikanen ook….die hebben het helemaal gehad met die z.g.n.’democraten’.

   1. Cootje

    +++++++++

   2. Piet51

    @JFU
    Ik neem aan dat je fivethirtyeight met veel interesse volgt. Daar scoort Trump voordurend rond de 43% aanhang en rond de 53% afkeuring. Het zijn maar peilingen, maar toch…
    Zie: projects.fivethirtyeight.com/trump-approval-ratings/

    1. Fuster

     @Piet: Trump gaat 2020 herkozen worden.

     1. Piet51

      @Fuster
      “Trump gaat 2020 herkozen worden.”
      Dat sluit ik niet uit, maar de peilingen ondersteunen die verwachting voorlopig nog niet. Maar als de Democraten niet met een aansprekend alternatief komen, zal Trump blijven, ondanks die relatief lage aanhang.

     2. Bijenzwerm

      Net als Trump volgens de media de verkiezingen zou verliezen met vergaren van slechts 34% van de stemmen, we weten hoe dat is afgelopen. Hahaha..
      538 is zo links als de npo, en barst van het fakenews of misleidende informatie.

     3. Piet51

      @Bienzwerm
      538 is een gerenommeerde peilingensite, die heel vaak, vaker dan anderen, verkiezingsuitslagen goed voorspelt. Maar v.w.b. de verkiezing van Trump zaten zij, net als bijna alle anderen en ook de Republikeinse partij zelf, er naast. Maar hun afwijking van de uitslag was wel kleiner dan die van de anderen.
      Doe met 538 wat je wilt, maar je zou jezelf tekort doen als je er geen kennis van neemt.

  2. Abigaille

   Als je de wind in de rug hebt loop je harder dan tegen de wind in. Dat is bij Trump ook zo. Het economisch tij zit hem mee. Je moet wel een enorm rund zijn om dit te verkwanselen. Vergeet niet dat hij een aantal raadgevers om zich heen heeft die hem behoeden voor misstappen en hem uit de brand helpen. Er wordt teveel opgeschept over zijn capaciteiten.

   1. Pjotter

    Abigail: nee gaitje, een wijs man President van de U/S. verzameld wijze raadgevers naast zich om zich de hypocrieten van het lijf te houden om land en volk te kunnen DIENEN.

 13. Abigaille

  Leuk en aardig zo’n podcast, maar hoe zou het verlopen in een een op een gesprek?

  1. Blitzkrieg

   Abigaille : Waarschijnlijk op gepaste afstand, die van Rossum schijnt nogal uit z’n bek te stinken.

 14. Hendrie1963

  Hahahahahahaha, Amerika deskundige. Weet hij wel waar dat ligt. America in Limburg zul je bedoelen. Hahahahahaha. Wat een stinkende dombo. Hij mocht willen dat wij zo’n president hadden in plaats van zo’n jankende homo die overal er en zooi heeft van gemaakt.

  1. Hendrie1963

   Dankzij de democraten wordt trump nog een keer zo groot. Net als in Nederland. Dankzij die nepmarokkaan van GroenLinks en de homo van D66 worden de partijen van PVV en FvD groter en groter. Mensen zijn het zat dat gelieg van deze partijen over het klimaat en immigratie en de hele dag maar roepen dat ze rascist en fascist zijn. Waar de hart vol van is stroomt de mond van over. En dan heb je de liegende en jankende homo rutte die alles heeft bedrogen en belogen en mensen met een laag en midden inkomen leeg geplukt.

 15. josemoonen@70

  Ik heb vandaag weer eens naar het NPO nieuws gekeken , en wat blijkt ? Alleen de Democraten en het succes van Bernie Sanders en Buttigieg werden vermeld , maar niet de tienduizenden die buiten wachten om een ticket te krijgen voor de overvolle stadiums die voor President Trump stemmen . Waar altijd een geweldige positive sfeer heerst . Alleen maar dat Bernie weer een grote bek had over Trump .. en wat voor een verschrikkelijk president het wel niet is . Wat een Fake nieuws alweer . En geloof me , Bernie Sanders zal het heus niet worden want hij is een echte Socialist-Communist , die komt nooit ver met zijn achterlijke politiek . ..gezondheidszorg gratis , gratis studeren geen wapens , abortus tot bij de natuurlijke geboorte en ga zo maar door .. ..Die man leeft echt in een bubbel . Van Rossum is alleen maar een tokkie die niet weet waar hij over praat , tenzij het is om Trump nog meer te bashen .. ja zo wat komt op de NPO .. Niet verwonderlijk .

  1. Piet51

   @josemoonen@70
   Het nieuws gaat deze dagen over de voorverkiezingen bij de Democraten. Dat Trump bijna zeker de Republikeinse kandidaat zal zijn en dat hij wordt toegejuicht tijdens een massale bijeenkomst is echt geen nieuws.
   En kun je de bron noemen van het abortus-standpunt van Sanders: “abortus tot bij de natuurlijke geboorte”?

  2. Julian

   Dit is een fake reactie. De NPO heeft niet over grote bekken en dat het een verschrikkelijke president is. Dat MAAK jij er van. En dat er geen aandacht is voor Trump is het dan FAKE? Niet dus. Wat een huilebalk weer. HET nieuws op dit moment is wie gaat het opnemen tegen Trump. Achterlijke politiek? Wat is er mis met gezondheidszorg gratis? Onderwijs gratis? Wapens alleen bij de politie etc…Wettelijk mogelijk maken van een late abortus.. Wat iets heel anders is dan een abortus tot aan de natuurlijke geboorte! Ik vind dat jij hier de tokkie bent. Die niet weet waar het over gaat en alleen maar dingen opnoemt zoals je denkt dat ze zijn. Lees je eens in zou ik zeggen! En kom dan terug

   1. Fonz

    “Wettelijk mogelijk maken van een late abortus.. Wat iets heel anders is dan een abortus tot aan de natuurlijke geboorte! ”

    Nee hoor, abortus is en blijft het vermoorden van weerloze ongeboren baby’s…domoor

 16. Joshuak

  Donald Trump gaat keihard winnen markeer mijn woorden..

  Het kan bijna niet anders want de centristische tak van de Democraten hebben al gezegd niet op Bernie Sanders te stemmen en daarnaast hebben de extreem linkse figuren hetzelfde gezegd over de centristische kandidaten..

  Om nog maar te vergeten dat dit Bernie Sanders zijn laatste kans is en dat weet hij en zijn volgelingen ook.

  En dan nog het feit dat de DNC alweer er een potje van maakt wat alleen maar meer wantrouwen voedt onder beide kanten van de Democraten.

  En dan nog het feit dat de economy het fantastisch doet daar.. Lonen stijgen rap, werkloosheid onder alle bevolkingsgroepen historisch laag.

  Enige argument dat democraten kunnen maken op hem te stemmen is dat Trump een kut persoonlijkheid heeft.. Maar daarentegen werkt zijn beleid wel en Amerikanen zijn pragmatisch genoeg om dan voor het goeie economie te kiezen

  1. Piet51

   @Joshuak
   Je definieert als belangrijkste indicatoren van de Amerikaanse economie de lonen en de werkeloosheid. Als de werkeloosheid daalt, betekent dat dat arbeidskrachten schaarser worden en dus stijgt hun prijs, de lonen. Dat is één van de grondwetten in een super kapitalistisch land als Amerika.
   Nou is het “toevallig” zo, dat die dalende werkeloosheid al sinds 2010, dus aan het beging van Obama, zichtbaar is en door Trump dankbaar (hoewel?) is opgepakt. Als gevolg daarvan stegen later de lonen, want die ijlen wat na. Zelfs Jensen laat deze grafiek in zijn filmpje hierboven zien. Kijk maar op 21:13 minuten.
   Dus niks verdienste van Trump. Het was vooral de verdienste van Obama en Trump heeft die niet verknoeid.
   Ik zou een Democraat als volgende president kiezen om af te ronden wat onder Obama is gestart. Dan kan Trump er in ieder geval geen zooi van maken.

   1. Bullshit16

    Piet lul
    Als dat gebeurt wat jij zegt dan weet ik zeker dat er 100 miljard naar Brussel gaat wand dan komt geheid die miljo akkoord weer op tafel in Amerika je kan net zien die linkse ratten hebben toch oogkleppen op niet normaal meer

    1. Piet51

     @Bullshit16
     Maar een Republikeinse president is ook prima hoor, als het maar een serieuze fatsoenlijke persoon is. In ieder geval niet Trump.

     1. Blitzkrieg

      Quote : “Maar een Republikeinse president is ook prima hoor, als het maar een serieuze fatsoenlijke persoon is.”
      Trump is een man van het volk en geen gore globalist, fatsoenlijker wordt het niet.

     2. Fonz

      pietje zit in het midden en vind van alles maar niet in het belang van een land, Trump houdt zijn woord en dat vind pietje niet fijn, pietje houdt niet van ijzersterke eigen meningen en rechte ruggen, pietje kronkelt nogal graag..

    2. Julian

     wand?

 17. Pjotter

  Van Rossum, bijzonder hoog leraar, de man die nodig een bezoek moet aanvragen bij een goede psycholoog, waar hij te horen zal krijgen beste Maarten op Uw leeftijd nog steeds op zoek naar U zelf, geen aanbeveling voor een bijzonder hoog leraar die anderen de les wil leren, ga met jezelf aan de gang man.

 18. Jack Flash

  Ik verwacht geen eerlijke propaganda van een door de PVDA gesponsorde lijstduwer.

 19. P.Sisterons

  Van Rossem zit bij de NPO. Dat zegt genoeg. Hij was vroeger realistischer.
  Multiculturele samenlevingen zijn nooit een succes geweest volgens hem.
  Maar ja, poen en tv doen rare dingen met mensen he.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.