Schokkend: tientallen Europese rechters blijken onderdeel te zijn van radicaal-linkse actieclubjes

Lekker hoor. Het hoogste rechtscollege van heel Europa blijkt volgepakt te zitten met rechters die óók actief zijn voor links-activistische organisaties. Een schokkende onthulling.

De onafhankelijke rechtspraak in heel Europa staat onder druk, zo kunnen we opmaken uit een angstaanjagend artikel dat Elsevier gisteren publiceerde. Tientallen Europese rechters hebben banden met linkse ngo’s zoals de Open Society Foundation van George Soros, of Amnesty International. Dat moet het rechtse opinieweekblad concluderen:

“Zeker 22 rechters van het Europees Hof voor de Rechten van de Mens (EHRM) in Straatsburg hebben banden met niet-overheidsorganisaties. Het gaat om ngo’s als Open Society, het Helsinki-comité en Amnesty International, die zaken voor diezelfde rechters brengen, schrijft Jelte Wiersma.”

Het EHRM is het hoogste rechtscollege van heel Europa. Wanneer burgers of organisaties in lidstaten zoals Nederland bij de hoogste rechter ongelijk hebben gekregen, kunnen ze nog één keer hun zaak aanhangig maken bij het EHRM. Als het pan-Europese rechtscollege het vervolgens met de aanklager eens is dat er mensenrechten geschonden zijn wordt de ‘soevereine’ lidstaat op de vingers getikt en krijgt de burger alsnog gelijk.

In de Nederlandse politiek is het overigens nog doodstil over de onthulling. Behalve dan bij Thierry Baudet, die het schokkende Elsevier-stuk laat lezen aan zijn volgers. Hij markeert het met de hashtag ‘#dikastocratie’, de doorlopende campagne van Forum voor Democratie om rechters van de stoel van regering en Tweede Kamerleden weg te krijgen om zo de scheiding der machten – essentieel voor een rechtsstaat! – weer in ere te herstellen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

23 reacties

 1. Gebande Kok

  Quote: Thierry Baudet, die het schokkende Elsevier-stuk laat lezen aan zijn volgers
  .
  Kan iemand Blitzkikker wakker maken.
  Werk aan de winkel voor hem/haar/het.

  1. Blitzkrieg

   Gebande Kok : Goedenavond gebanned kokje, ik had het al gelezen maar toch vriendelijk bedankt.

  2. Gebande Kok

   Heeft iemand een trapje en wat eten over voor Blitzkikker?

   1. Original NL

    Wel een wankel krukje en een stuk touw voor jou psycho cock.

    1. Gebande Kok

     Waarschijnlijk over omdat zelfs dat gebruiken u niet gelukt is?

 2. RvdBe

  Links heeft de kunst goed afgekeken van de nazi,s, infiltratie al op basisscholen en de rest van het onderwijs, infiltratie in het rechtssysteem en het wegzetten van tegenstanders van het regime wegzetten als fascisten.

 3. Westerling 1

  Ook de beruchte Roland Freisler was in zijn jonge jaren een communist en later een nationaalsocialist. Tussen een communist en een nationaalsocialist zit geen verschil, het zijn allebei extreemlinkse socialisten.

  1. DidiMadloba

   Onder het communisme zijn alle productiemiddelen in handen van de staat (“het volk”), en bestaat er een “planeconomie”. Diverse akelige experimenten hebben inmiddels onomstotelijk aangetoond dat puur communisme leidt tot schrijnende armoede en alleen met grof geweld te handhaven is. Alle landen die in naam nog communistisch zijn – behalve Noord-Korea – hebben hun communisme inmiddels “homeopatisch verdund”.

   De nazi’s ging het om heel iets anders, namelijk de superioriteit van Duitsland en het “Duitse ras”. Hitler gaf de Duitsers die in de Eerste Wereldoorlog vernederd waren hun trots terug met zijn Germaanse ideologie (beetje boreaal ook). Maar het eind van het liedje is dat de Duitsers zich na 1945 wederom al hun trots verloren, en zich tot op heden kapot schamen voor wat ze hebben uitgehaald. Enkele onverbeterlijke neonazi’s uitgezonderd.

   1. Blitzkrieg

    DidiMadloba : Europa is een grote communistische bende.

    #DOMMETROL

 4. ZiggyStardust

  Hoe sneller we van deze EU met al z’n franjes af zijn hoe beter. We maken ons zorgen om Ceta vanwege de mogelijkheid tot aanklagen van Staten door ondernemingen, maar in feite is de Europese rechtspraak dus al lang geïnfiltreerd door allerlei organisaties die niet democratisch zijn en is de Europese rechtspraak dus ook totaal niet onafhankelijk. Nou, lekker dan.

  1. DidiMadloba

   Het Europees Hof voor d Rechten van de Mens valt niet onder de EU maar onder de Raad van Europa, een organisatie die al uit 1950 stamt en waarvan alle Europese landen lid zijn (behalve Wit-Rusland), plus de landen in de Kaukasus.

   Baudet is in navolging van zijn extreem-rechtse leermeester Cliteur tegenstander van grondrechten omdat die de democratie zouden aantasten. Dat miskent dat de burger ook bescherming nodig heeft tegen de daden van democratische gecontroleerde organen. De democratie werkt namelijk niet altijd perfect – iets wat DDS als eerste zal toegeven.

   Baudet zou de Nederlandse staat maar eens moeten aanklagen omdat die een “omvolking” toelaat, en misschien wel stimuleert die – in zijn ogen – Nederland onleefbaar maakt voor lelieblanke Nederlanders.

   1. Blitzkrieg

    #DOMMETROL

 5. Shadow1100

  Hoe onderscheid je linkse en rechtse demonstranten:
  Links:
  Worden linkse demonstranten of actievoerders genoemd –
  Gezichtsbedekking – Helmdragend – Zijn in het zwart gekleed –
  Mishandelen mensen – Gooien met stenen etc. naar de politie –
  Vernielen auto’s en gebouwen – Stichten branden – Plunderen –
  Stinken en zijn vies – Geen respect voor de opponent –
  Geen respect voor het gezag – Dragen zwarte vlaggen –
  Vaak geen vergunning voor de (tegen)demonstratie –
  Blokkeren/saboteren/verstoren de demonstratie van de opponent –
  Voelen zich altijd de beledigde partij – Worden niet aangehouden –
  Worden niet vervolgd door OM – Hebben hun eigen pro deo advocaten –
  Worden meestal door de linkse/D66-rechters vrijgesproken –
  Worden ondersteund en bijgestaan door de politici –
  Worden op handen gedragen door de media –
  Worden betaald door Soros –
  https://nl.sott.net/article/3971-George-Soros-betaalt-Anti-Trump-demonstratie-in-Den-Haag

  Rechts:
  Worden altijd nazi’s, fascisten, racisten en/of rechts-extremisten genoemd –
  Hebben altijd een demo-vergunning – Luisteren naar het gezag –
  Worden desondanks vaak geweigerd door de burgemeester –
  Worden vaak tijdens de legale demonstratie weggestuurd –
  Laten de opponent met rust ondanks de illegale tegendemonstratie –
  Dragen geen gezichtsbedekking – Soms een varkensmutsje – stinken niet –
  Verkondigen hun mening door leuzen en/of spandoeken –
  Worden altijd aangehouden – Worden altijd vervolgd door het OM –
  Worden altijd veroordeeld door de D66-rechters —
  Worden verguisd door de politiek en de media –
  Moeten alles zelf bekostigen –
  https://www.omroepwest.nl/nieuws/3644095/Pegida-mag-niet-demonstreren-bij-Haagse-moskee

 6. DidiMadloba

  Die rechters leggen een betrokkenheid met grondrechten (niet alleen mensenrechten) aan de dag, blijkens “banden” met NGOs die DDS natuurlijk als “extreem links” kwalificeert. Dat lijkt mij niet vreemd.

  Zou dat hun opvattingen bepalen? Professionele rechters passen “het geldende recht” toe, zelfs als dat tegen hun eigen opvattingen in gaat. Al zal dat hier niet zo gauw gebeuren want het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens is behoorlijk gedetailleerd.

  Is DDS zo rechts dat die een tegenstander is van grondrechten? Ik zie dat selectief gewinkeld wordt: de Vrijheid van Meningsuiting is nooit ruim genoeg voor DDS, al geldt die vooral voor rechtse meningen. Maar het recht op een gezinsleven naar eigen inzicht is een controversieel nummer.

  Dat het EVRM speciaal in Nederland zo’n grote rol speelt komt doordat wij een verouderde Grondwet hebben, die grondrechten niet beschermt. Het Parlement kan wetten aannemen die in strijd zijn met de Grondwet (sleutelwoord: toetsingsverbod). Dat is een overblijfsel uit de 19de eeuw toen het probleem was dat de koning (Willem I) machtiger was dan het Parlement.

  Een land als Duitsland heeft wel een krachtige grondwet, en een aparte rechtbank om grondrechtenschendingen te beoordelen. Ook Duitsland is lid van de “Raad van Europa” waar dit gerecht onder valt, maar dat speelt voor Duitsland maar een ondergeschikte rol.

  1. Peetjoh

   Hear hear onze mof met moffen facinatie, roeot in al de berichten weer 5 x Duitsland. Duitsland onder adolfje was slecht Duitsland onder mutti is goed. Pak je koffers en rot op naar je heimat.

   1. Blitzkrieg

    DidiMadloba :
    Quote : “Professionele rechters passen “het geldende recht” toe”
    Nee, deze maken “nieuw recht” via softlaw en precedentwerking!

    Quote : “Is DDS zo rechts dat die een tegenstander is van grondrechten?”
    Dit gaat niet over internationaal strafrecht maar over supranationaal strafrecht. Een paar technocraten kunnen “nieuw recht” maken dat boven onze grondwet gaat.

    #INTERNETTROL

   2. Blitzkrieg

    Peetjoh : Mijn bovenstaande reactie was voor DidiMadloba, een van de vele nicks van onze huistrol.

  2. Blitzkrieg

   DidiMadloba :
   Quote : “Professionele rechters passen “het geldende recht” toe”
   Nee, deze maken “nieuw recht” via softlaw en precedentwerking!

   Quote : “Is DDS zo rechts dat die een tegenstander is van grondrechten?”
   Dit gaat niet over internationaal strafrecht maar over supranationaal strafrecht. Een paar technocraten kunnen “nieuw recht” maken dat boven onze grondwet gaat.
   .
   #INTERNETTROL

 7. plakband

  Hoe linkser de rechter, hoe krommer de rechtspraak.
  Iedereen die daar tegen protesteert wordt ‘extreem rechts’ genoemd.
  Linkse rechters zijn demonen in toga’s.
  Een betere vermomming bestaat niet.

 8. Duckday

  Verbaast verast ongeloof kamer vragen . De kamer wist zo gezecht van niks .Vandaar weer kamer vragen. Daarna doofpot
  Het MONSTERVERBOND de EU Nog vers in het geheugen we hebben al een MONSTERVERBOND gehad alleen dat is met veel levens opgeruimd .Zouden we er niks van hebben geleerd? Want de leider wil nu weer een nationaal leger opbouwen.Rechters soldaten het komt zo bekend voor .

 9. Jack Flash

  Quote.@ “Schokkend”
  Nee,was allang bekend.

 10. shidaian

  dit verbaast ons toch niet meer?

 11. inert

  Jetten is het toekomstig stemvee aan het voorkoken, dus vooral de jeugd flink op het verkeerde been zetten en indoctrineren!
  Daarbij optellen de dubbele paspoorthouders van eerste en tweede generatie nutteloze “statushouders” en verdere “gelegitimeerde” import nakomelingen !

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.