Sylvana Simons: ‘Coronavirus deed het rabiate racisme jegens Aziaten in Nederland danig bovendrijven!’

De Amsterdamse politica Sylvana Simons geeft Nederland weer eens flink op de sodemieter wegens het “rabiate racisme” dat hier volgens de BIJ1-volksvertegenwoordigster leeft. Het kwam ‘bovendrijven’ door het Coronavirus, aldus het hoofdstedelijke raadslid.

Terwijl miljoenen mensen ter wereld zich zorgen maken om het besmettelijke en dodelijke Coronavirus, wegens het grote gevaar voor de volksgezondheid die deze ziekte vormt, heeft Sylvana Simons vooral een hekel aan de in China ontstane ziekte wegens een andere reden. Het heeft te maken met een stokpaardje van de politica: racisme. Het virus maakt mensen “rabiaat racistisch”, zo schrijft ze op haar Facebookpagina. Of althans: Corona laat de massale haat die in Nederland jegens Aziaten zou leven in één klap flink duidelijk.

Sylvana vindt het probleem zo groot geworden, dat ze er een boek over is gaan lezen. Het is namelijk voorjaarsreces in de Amsterdamse gemeenteraad, dus dat geeft het raadslid tijd om zich te verdiepen in de discriminatie van Aziatische Nederlanders. Ze schrijft:

“De Amsterdamse gemeenteraad heeft een weekje reces, dus ik ook! Geeft me mooi de tijd even bij te lezen over een aantal actuele zaken.
En omdat ik schrijver Pete Wu binnenkort mag interviewen tijdens het Tilt Festival begin ik met zijn boek.

Geschreven ruim voordat een ziektevirus het rabiate racisme jegens Aziaten in Nederland zodanig boven deed drijven dat we het niet langer kunnen negeren…

Hoe dan ook: fijne week allemaal!”

Wij zijn natuurlijk de beroerdste niet. Dus ook wij zeggen tegen Sylvana en al haar BIJ1-vriendjes en vriendinnetjes: ook jullie een hele fijne week toegewenst!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

42 reacties

 1. Kristalix

  Ohjee, heeft Umfufu kachelpijp Simons tijd te veel?
  Bezem stuk?

  Ik vraag me af waarom ze de duiding “politica” toebedicht kreeg?

  Dit is ze verre van. Een gesjeesde suri. Die eigenlijk in dwangverpleging hoort. Politica? Nu niet en nooit niet.

  1. Vraagtekentje

   I.d.d. ze zou zich beter nuttig maken als vrijwilliger in Wuhan.

 2. Abigaille

  Daar heeft zij gelijk in. Als vroeger in het Ned. Indië was er al rascisme, spleetogen. Later het gele gevaar. Roodhuiden, noem maar op. Bij iedere ongemakkelijke situatie ontspruit het rascisme.

  1. CLoVis

   Er zo kien op zijn om een anders’ fouten aan te tonen
   en dan zelf met het woord ‘rascisme’ komen.

  2. P. Breetveld

   Abigail schrijft dit vanuit een bubbeltje. In die tijd was het niet ongebruikelijk om mensen die namen mee te geven omdat het datgene was wat de blanken toen waarnamen en trokken zichzelf als referentie (bleekgezicht) Helemaal logisch. Komt bij dat veel partijen vijandig waren tov bleekgezichten. Die strijd werd niet beslecht door urenlange diversiteit, multiculti dialogen. Want toen waren er geen linkse talkshows en hippe festivals waar al die kul een podium kreeg. Beide partijen maakten zich schuldig aan grof geweld naar elkaar toe. Leer uw geschiedenis eens anders dan via de NPO!

 3. Mikael Blomkvist

  Ze heeft helaas een punt.

  h*tps://www.nrc.nl/nieuws/2020/02/11/het-racisme-tegen-chinezen-is-een-puist-die-nu-openbreekt-a3990087

  1. CLoVis

   Een punt is geen feit
   en duizend feiten zijn nog geen waarheid.

   1. CLoVis

    En bovendien, wat is haar punt dan;

    dat er behalve racisme ook nog eens ‘rascisme’ bestaat
    “Bij iedere ongemakkelijke situatie…”?

  2. ZiggyStardust

   Klopt Michael. Zo is er door een zekere Rody Breinburg, die net als Sylvana Simons een Surinaamse achtergrond heeft, een oudere Chinese man van zijn fiets getrapt en deelde deze Rody Breinburg de beelden trots op internet met begeleidende teksten als ‘we gaan Chinezen slopen’ op iets dergelijks en ‘wat maakt het uit, het was toch maar een Chinees. Gelukkig is deze Rody Breinburg met net als Sylvana Simons van Surinaamse afkomst opgepakt door de politie en zit hij nu vast. Maar over Rody Breinburg zul je Sylvana Simons niet horen, geloof me.

   1. Ron

    Fout.
    Dat ga je wel horen van haar want de politie heeft hem onheus bejegend.
    En er zijn mensen die hem wat willen aandoen nu, en dat is racisme natuurlijk volgens SD

    1. ZiggyStardust

     Het zou zomaar kunnen, ik zie haar overal toe in staat.

 4. Johnny66

  Het loopt echt de spuigaten uit. Tientallen Chinezen hebben zich de afgelopen weken al gemeld bij SEH posten verspreid over het hele land, na te zijn aangevallen door horden doorgedraaide blanken. Er vielen zelfs vier doden na dergelijke rabiaat racistische………. Sjonge jonge, heeft deze vrouw wekelijk niets beters te doen. Let vooral op het vilein gebruikte woord ‘rabiaat’, daarmee deelt ze ook meteen een sneer uit aan de joodse gemeenschap. Zij is zelf de opperracist, die alles aangrijpt om verdeeldheid te zaaien.

  1. ZiggyStardust

   Het was meer een oudere man van Chinese afkomst die naar het ziekenhuis moest worden afgevoerd, nadat hij door Rody Breinburg die net als Sylvana Simons van Surinaamse afkomst is van zijn fiets was getrapt. Maar ja, alleen blanken kunnen racistisch zijn, dus over Rody Breinburg die net als Sylvana Simons van Surinaamse afkomst is zul je Sylvana Simons niet horen.

   1. ZiggyStardust

    Meer = maar

  2. Abigaille

   @Johnny66, rabiaat wil hier zeggen, fel, bezeten, woedend. Heeft niets te maken met ‘rabbi’ en is ook niet te linken aan de Joodse gemeenschap.

 5. Maurits Dekker

  Sylvana Simons is een smerige etterende zwarte puist in onze samenleving.

  1. Abigaille

   Meer niet ?

   1. Ron

    Jawel maar censuur hé dan zie je allemaal zwartgelakte teksten hier.

 6. fusilier

  Zij heeft een punt? Chinezen moeten eens leren om niet alles na te maken, waar wij miljoenen eurootjes in gestoken hebben om het uit te vinden. Chinezen moeten eens leren om overal niet zo stiekem in te zijn. Chinezen moeten hier en daar de wetten der hygiëne hand haven, zodat zij de mensheid niet in gevaar brengen. En een volk wat niet in opstand komt tegen een smerige dictatuur is gedoemd ten onder te gaan,en heeft niet beter verdiend dan dat.

 7. Baron von Munchhausen

  God-sal-mij-belaseren!!!!!
  Met bril bedekt ze nog, enigszins, haar lelijkheid!
  maar…..oef…. wat is dat mens lelijk! Onvoorstelbaar! Zelfs de bewoners van de Apenheul zullen schrikken!
  En dat ze nog blanke mannen leeg heeft kunnen plukken; daar begrijp ik niets van!
  Deze blanke mannen (verraders) met SS naar Sranang sturen!

 8. Appelstroop

  Blij nog even te horen hoe racistisch ik naar aziaten ben van onze favoriete samenleving verdeler. Tenminste, ik neem aan dat met Nederland alleen de blanke bevolking bedoeld.

  1. Original NL

   Ik denk dat SS met haar BIJ1 in 2021 de grootste wordt!

   1. Appelstroop

    Denk het ook, bij Trump zaten de polls er ook helemaal naast.

 9. toetssteen

  Sow hé, ik zal blij zijn als mijn half Chinese familie hier weer komt buurten. Doe is niet zo mal!

  1. Rogul

   Ik mag hopen dat jouw familie uit China nog even wacht tot de epidemie is overgewaaid voor ze hier naar toekomen, Toetssteen.

   1. toetssteen

    @Rogu;
    Singapore.

    1. Rogul

     ht*ps://www.bbc.com/news/world-asia-51480613

     1. Bockbeer

      Lugor Rogul?

     2. ome

      Rogul Benbow?

     3. Rogul

      Bockbiertje?

     4. Rogul

      Ome Lul?

 10. Tuinpaden

  DDSylvana..

 11. Fonz

  Nee SS doet er alles aan om racisme aan te grijpen als oorzaak

 12. Adriaanv

  In Thailand worden de chinezen gewoon geheel geweerd, racisme tussen aziaten onderling ?

 13. Vrijedenkert

  Oudere autochtone Nederlanders en oudere Aziatische Nederlanders worden inderdaad gediscrimineerd door groepen criminelen met bepaalde achtergrond!

  Autochtone Nederlandse en Aziatische Nederlandse ouderen voornamelijk doelgroep en slachtoffer door criminele allochtone jongeren:

  ht*ps://www.dagelijksestandaard.nl/2019/10/criminele-allochtone-jongeren-kiezen-bewust-blanke-ouderen-als-doelwit-ze-bevuilen-niet-hun-eigen-nest/

  Gebaseerd op het Jaarrapport Integratie 2012 van het CBS stelt Hoogwerf dat ’in nagenoeg alle gevallen de allochtone daders het doelbewust gemunt te hebben op kwetsbare slachtoffers van buiten de eigen etnische groep’. „In de praktijk zijn dat voornamelijk autochtone en Aziatische Nederlanders op leeftijd.”

  Onderzoek van Bureau Beke naar achtergrondkenmerken van slachtoffers van gewelds- en zedenmisdrijven uit 2016 ondersteunt Hoogwerfs verhaal. Ze stelt dat daaruit blijkt ’dat autochtonen met 87 procent veruit de grootste groep slachtoffers vormen’.”

  Hier hoor je niks over uit de mond van SS…

 14. Rogerio

  Hopelijk wordt die verschrikkelijke haatheks snel besmet met het Corona virus….

 15. inert

  “Sylvana gaat een boek over Aziatisch racisme lezen”
  Dat kan moeilijk, ze kan amper Nederlands lezen, haar opleidingsniveau is laten we het noemen “artistiek in de lagere regionen”, feitelijk is ze een dom kapstertje.
  Haar karakter eigenschappen en gedrag waren in haar jeugd al onhandelbaar, op 14 jarige leeftijd ontvluchtte ze het ouderlijk huis, om te kunnen vrijcopuleren zonder ouderlijk toezicht!
  Zichzelf omhoog geneukt zeg maar!
  Haar huidige teksten zijn gesouffleerd en/of door iemand anders geschreven!

 16. Peetjoh

  Ze heeft gelijk. Klopt als een bus. Er is extra rasisme tegen Aziaten. Maar dat gebeurt door negroïde mensen. Daar zijn filmpjes van. Negers discrimineren Aziaten in ons land. Weg met de rasisten #kickoutzwarterasisten.

 17. Sando

  Hé hé ze is nu ook besmet ,nou EN!!

 18. JeMoerigeHoeder

  Er is meer respect voor aziaten in dit land dan voor afrikanen.

 19. P.Sisterons

  @Kristalix.
  Helemaal met u eens.
  Ik ben persoonlijk bereid haar overtocht met de tjoekie tjoekie boot naar Paramaribo voor haar te betalen. Kunnen we lachen om te zien hoe ze in haar eigen land weggehoond wordt. Ze zal wel niet op de aanbieding ingaan want daar kan ze haar handje niet ophouden. ( behoudens de remigratie uitkering ) Jammer dat ze opoe is geworden. Grote kans dat er een nieuwe generatie ophitsers uit voortkomt. Betaald door de Nederlandse belastingbetaler.

  1. De gewone burger

   Ze wil weer in de belangstelling staan denk ze terwijl iedereen haar uitkosts hoop dat straks
   Iedereen goed uit het coronavirus komt
   Dat zij alleen het virus heeft en dan levenslang eenzaam op sluiten met zuurstofmasker op zijn er van af gvd t wijf

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.