Sylvana Simons vindt Nederland geen fijn land: ‘Zo weinig is nodig om alle racisme-registers open te trekken!’

BIJ1-partijleider Sylvana Simons velt een hard oordeel over Nederland. Ze vindt dat er in deze staat maar het geringste hoeft te gebeuren, of alle “racisme-registers” worden opengetrokken. De Amsterdamse politica ziet haar gelijk bevestigd in wat zij ziet als een opleving in racisme jegens Aziatische Nederlanders.

Ondanks Sylvana Simons nog altijd dolgraag Tweede Kamerlid wordt, heeft zij het vaak ook helemaal gehad met Nederland. Ze vindt dat binnen onze grenzen de “racisme-registers” veel te vaak worden opengetrokken, zo schrijft ze nadat een carnavalslied opdook waarin de draak wordt gestoken met Chinese Nederlanders vanwege het uit China afkomstige coronavirus. In een door haarzelf en tientallen politieke aanhangers leukgevonden reactie van een Afrikaanse Nederland wordt het sentiment over de zogeheten racismeregisters wat verder uitgediept:

“Waarom toch? Waarom lijkt ’t wel alsof witte hollanders (en nee, natuurlijk niet allemaal) alleen plezier kunnen beleven door anderen te denigreren of belachelijk te maken? ’t Lijkt wel alsof “ze” (tussen haakjes) ’t gewoon niet door hebben… of er gewoon schijt aan hebben (dat kan natuurlijk ook)… Lachuh joh! die bamboe rieten rokjes onder dat zwart gesminkt gezicht tijdens carnaval. Net echt hé! Nu weer de chinezen…

#Tot december hé…dan zijn wij weer aan de beurt. #goedkoop vermaak.”

In de gemeenteraad van Amsterdam gaat BIJ1 er zo spoedig mogelijk wat aan doen, zo kondigt Sylvana’s partij tevens aan: “Sinds het uitbreken van het Corona-virus worden veel mensen met wortels in Centraal, Oost en Zuidoost Azië door heel Europa geconfronteerd met racistische ‘grappen’ en andere vormen van alledaags racisme en discriminatie. Dit overkomt ook veel Nederlanders met Aziatische wortels. Het betreffende probleem is echter niet nieuw.” De vragen worden morgen ingediend.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

33 reacties

 1. Cootje

  Ik stel voor emigreren naar een heerlijk eiland met palmbomen waar ze geen last hebben van de processierups , en waar de kleuren combinaties tot hun recht komen . Want zwart wit denken is voor een ieder een andere beleving

 2. rexm

  Ja, die witte hollanders, die wonen in noord en zuid holland, even voor de duidelijkheid en heel holland bakt.
  En als muts Sylvana, Nederland geen fijn land vind, moet ze snel inpakken en wegwezen, scheelt weer belasting geld.

 3. Jack Flash

  Blijf maar lekker stoken vieze pleeborstel,jou tijd met pek en veren begint te naderen.

  1. AS210854

   Och is het een pleeborstel, wat ze op haar hoofd heeft, ik dacht wat heeft ze toch op haar hoofd.

 4. Original NL

  SS moet niet doen alsof het alleen nederland betreft..wereldwijd worden de chinezen momenteel door sommige mensen met een scheef oog aangekeken…meestal door angst..want je weet niet waar ze vandaan komen en chinezen reizen tegenwoordig de hele wereld over.
  En als je de beelden over de aanpak in china ziet..zou je denken dat de pest is uitgebroken!

  1. Peetjoh

   Gekker nog hier schoppen negerts Chinezen van de fiets.

  2. Limburgse Separatist

   Daar is inderdaad de pest uitgebroken. Hier binnenkort ook.

 5. Kidogo

  Sylvana waarom blijf je dan in Nederland wonen ??
  Oh ik weet het al omdat je hier heel gemakkelijk een inkomen kan genereren met aanzitten in de raad en alleen shit uit kramen.

 6. JochemX

  Het werkt bij Bij1 heel simpel, zoeken naar een non-probleem en dat flink opblazen.

 7. Peetjoh

  Heeft ze weer wat. Vlieg lekker op naar een land waar de vrouw d’r bek mot houden, benen wijd mot doen en mot koken. Een land onder de zon waar het zo fijn is met al die vliegen op je ogen. Waar je lekker bushmeat kan eten en je je voort kan planten met iedereen boven de 10.Dan komen wij terzijner tijd wel een ebola prikje brengen en wit brood uitdelen. Lijkt me hulp zat.

 8. Hendrie1963

  Opdonderen dan en neem al die achterlijk idioten mee van kozp en laat ons met rust.

 9. Bullshit16

  Ze heeft er een heel groot bek over maar ze is zelf de aanstichter van al deze ellende
  Dus pleeborstel jij hebt Nederland verziekt in nu roepen dat Nederland geen fijn land meer is kut wijf donder toch op deze shit hebben we aan jij in GL te danken
  In ja je hebt gelijk Nederland is inderdaad geen fijn land meer daarom moet jij opdonderen in fvd of PVV zijn werk laten doen dan word Nederland weer een fijn land
  Duidelijk ss de pleeborstel
  Stem fvd of PVV uit de eu

 10. Baron von Munchhausen

  Terug naar je corrupte Suriname! I.v.m. milieu, zwemmend of roeiend.
  Er is daar een tekort aan breedbek-brildragende beestjes.
  Neem alle vagina-koekeloersters mee!
  Lekker in bananenboompje zitten en vagina’s vlooien.

  1. ZiggyStardust

   Lol!!

 11. Fuster

  Sylvia wie?

 12. Pijnstiller

  Sylvana heeft natuurlijk gelijk. In Suriname is het veel fijner. Met name in december worden er zo nu en dan speciale anti-zwarte-zeurpiet evenementen georganiseerd voor mensen als Sylvana.

 13. Limburgse Separatist

  Ik ben daar zeer tevreden mee. Laat het wereldkundig worden dat we een discriminerend kutland zijn. Nu alleen er nog naar handelen.

 14. Rogerio

  De gebruikelijke wartaal van die narcistische negerin. Als zij nou eens met spoed naar Zimbabwe oid zou vertrekken dan wordt Nederland vanzelf weer leuk.

 15. Bolland

  Wat erg, als zelfs zij het opgeeft, wie herinnert zich niet haar verbeten strijd tegen die alles vernietigende kolonisatie van de wiskunde, haar steun voor de amsterdamse politie inzake ongeluk Mickey Fudge.Haar moedige actie om paddenstoelen koffiedik te voeren, Altijd fatsoenlijk en vol humor, ook tegenover andersdenkenden, kortom een verbinder,bruggenbouwer, geen hater. Met een gezonde kijk op het leven(knip alle mannen van foto s af) en de samenleving (Nederland is geen fijn land, en racistisch bovendien).

  Hoop niet dat ze al dit baanbrekende en belangrijke werk op gaat geven, maar er gloort al weer een beetje hoop, ze is van plan de tweede kamer leeg te zuigen, en dat kan ze nu weer wel goed, zuigen…

 16. Adriaen van Bergen

  Er zijn hooguit 10 Aziaten die niet tegen een grapje kunnen.
  En ze zijn vrij om de Nederlanders ook op de hak te nemen.
  Humor is een uiting van intelligentie.
  Uiteraard snapt Sylvana dat niet.

 17. Maurits Dekker

  Sylvana Simons vindt het niet fijn in Nederland.
  Tja wat doe je daar aan?

  Ik kan haar maar één welgemeend advies geven:
  Sodemieter gauw op een naar een land waar een onbeschrijfelijk vervelend creatuur als jij nog wel geduld wordt.
  Ons land heeft geen belang bij lieden als Sylvana die alleen maar kunnen zeuren, janken, pesten, raaskallen en elke minuut roepen dat ze gediscrimineerd worden.
  Sylvana ROT OP!

 18. marco kruidenberg

  Woke guru

 19. Winfrida

  Dit moet echt ophouden. Sylvana, doe niet zielig, ga terug naar Suriname en val Nederlanders hier niet mee lastig, want je praat mij niet de put in. Ik vraag je nogmaals; stop hiermee. Doe iets nuttigs en ga in hemelsnaam een ander land helpen opbouwen met jouw partijtje BIJ1.

 20. Tuinpaden

  DDSylvana..

 21. Janna47

  Sylvana….
  Ga lekker terug naar Suriname waar je vast vriendjes kunt worden met een mede crimineel b.v. Bouterse…..rot aub op

 22. Kristalix

  Umfufu doet er beter aan op haar bezem te stappen en richting Paramaribo te vliegen.

 23. Pimpernel

  Nou doeiiiiiiiiiiii

 24. goedisfout

  Bam, wéér een podium voor crazy.

 25. plakband

  Sylvana roeptoeter heeft niet gestudeerd.
  Ze heeft nog nooit gehoord van oorzaak en gevolg.
  Zij en haar geloofsgenoten zijn de voornaamste oorzaak van racisme.

 26. JFU

  Zolang deze ‘dame’ nog telkens media aandacht krijgt, blijft ze al die onzin uitkramen. Met media stilte is de lol voor haar er snel af, en dat geldt voor vele linkse extremisten.

 27. Rogerio

  Die polariserende zwarte haatheks wakkert het racisme continu aan met haar domme gezwets. Ze maakt van iedere vermeende raciale scheet een donderslag. Dankzij die hersenlozen van BIJ1 en KOPZ ontwikkel ik inmiddels een fikse haat tegen dit soort zwartkijkers, j.l. maandag nog aangewakkerd door de vele negers in Opsporing Verzocht , welk programma tegenwoordig net zo goed in zwart/wit kan worden uitgezonden. Daarnaast vind ik het zwaar irritant dat die marginale types als Simons en Airfryer met een gevolg van slechts enkele duizend mensen onevenredig veel aandacht krijgen in de media. Gewoon het land uitrotten die hersenlozen!

 28. musicmaniac

  Is Sylvana verplicht om in Nederland te blijven wonen? Driewerf NEE! Het is haar keuze. En als haar keuze niet bevalt, dan gaat ze toch lekker terug naar haar Dictatoriale Narcoland waar Bouterse de scepter zwaait. Oh, nee. Daar moeten ze die pleeborstel ook niet hebben. Welk land eigenlijk wel? Noord-Korea misschien?

 29. P.Sisterons

  Wanneer gaat dat achterlijke wijf met haar grote smoel met de tjoekie tjoekie boot naar Paramaribo? Ga daar eens kijken of er sprake is van gelijkheid. SS rot op.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.