Thierry Baudet blijft vierkant achter boeren staan: ‘Wij vergeten jullie níet, ook niet als wij straks macht hebben!’

Forum voor Democratie belooft de nieuwe partij voor de boeren te zijn. Aldus luidt de belofte van voorman Thierry Baudet, die hij gisteren op het Malieveld maakte aan demonstrerende agrariërs. Om de toezegging te vieren, kwamen er een filmpje en een plechtige tweet.

Al tientallen jaren geldt het CDA als dé partij van de boeren, een positie die de christendemocraten slechts zelden hebben opgegeven (alleen aan de inmiddels verdwenen Boerenpartij, en in 2012 aan de VVD). Maar nu het CDA deel uitmaakt van het kabinet-Rutte III, welke draconische bezuinigingsmaatregelen aankondigt voor de boerenbedrijven van Nederland, zijn de boeren weer op drift. Op wie gaan ze de komende Tweede Kamerverkiezingen stemmen.

Nou, als het aan Thierry Baudet ligt, op hém. Nadat de boeren gisteren weer met hun trekkers naar Den Haag reden, beklom de FVD-voorman het podium op het Malieveld en beloofde hij altijd hun belangen te zullen behartigen. Niet alleen lekker makkelijk vanaf de oppositiebankjes, maar ook als de partij op het pluche zit – iets dat Baudet hoopt te doen over iets meer dan een jaar. Via Twitter werd de belofte bekrachtigd:

“De boeren blijven vechten tegen de onrechtvaardige stikstofregels! #FVD was erbij op het Malieveld om de boeren te steunen én de belofte te doen dat wij de boeren níet vergeten, ook niet als wij in de toekomst de macht hebben om hun belangen te verdedigen.”

Of de boeren massaal op Forum voor Democratie gaan stemmen, moeten we afwachten. Vooralsnog lijkt de FVD-aanhang vooral in de voorsteden te zitten, en dan met name in het Westen van het land. Kan Baudet ook de periferie veroveren? We gaan het zien, in maart 2021.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

26 reacties

 1. Jack Flash

  Het duurt nog een jaar die verkiezingen.Dit kabinet zit opzettelijk tijd te rekken en dan kan het voor veel issues te laat zijn.
  Hoe krijgen we ze in godsnaam weg?

  1. Blitzkrieg

   Jack Flash : Heel veel kan met regels weer worden teruggedraaid.

 2. Bullshit16

  Inderdaad ieder weldenkend mens zien dit kabinet nog liever vandaag dan morgen vallen net wat je zegt ze zijn tijd aan het rekken
  De boeren in vissers raad ik aan op pvv of FVD te stemmen schaadt het niet baad het niet we hebben toch niks meer te verliezen erger dan dit kan het niet
  Stem fvd of PVV uit de eu

  1. Julian

   Baudet dacht nog tot voor kort dat eieren uit de supermarkt kwamen….Leuk is het Bullshit16 een aanhanger van de Nederlandse cultuur is. Fouten maken met d en t geeft op zich niks maar wat deze persoon aan taalfouten weet te maken is echt tenenkrommend. Baad? Ik zou inderdaad zeggen erger dan dit kan bijna niet. Een club met dit soort aanhangers… daar word ik niet ongerust over.

 3. Ben-NIET-Groen-L

  Even het nieuws doornemen……en waar ik niet van opkijk, gezien wat migranten toegebracht en al gebracht hebben aan Duitsland en hun volk, nog buiten heel West Europa.

  Negen mensen die in het Duitse Hanau bij twee aanslagen om het leven zijn gebracht, hebben een migratieachtergrond. Dit hebben bronnen bij het onderzoek naar de moordpartij bevestigd. Vier van de vijf gewonden hebben ook een migratieachtergrond.

  Dan Nederlands nieuws….
  Loog imam Salam onder ede? ‘Meineed is enorm pittig misdrijf’
  Natuurlijk loog ie ..dat is toegestaan binnen de islam. (of te wel: moslims hebben schijt aan ons westerlingen ..ongelovige anders gelovige.

  1. Cootje

   Je heb gelijk moslims hebben schijt aan westerlingen , en ons lachenbekkie aan de hele bevolking min een Halbe zijlstra

 4. Ad Fundum

  “De macht” hebben. Typisch iets voor Beaudet om al vooruit te lopen op de gang van zaken.

  1. Dropje

   Nou, de usual suspects alhier staan anders te tappelen van ongeduld voor de 2e Endlösung

 5. Paardenmiddel

  Dit kabinet kan inderdaad tijd rekken, Jack Flash)maar dat heeft geen zin meer.
  Ik denk dat velen met mij, al gekozen hebben voor een rechts kabinet (fvd of pvv).
  Dus; de rutteclan kan nog van alles beloven, maar niemand gelooft ze nog.

 6. Antihedo

  De agrarische sector is wat betreft regelgeving en subsidies vaak goed weggekomen ten opzichte van de gangbare industrie. Wil de FvD een nog groter verschil maken? De subsidieslurpende boeren staan nu te stampvoeten maar als Thierry zich aan zijn woord houdt worden de subsidies aan de landbouw schrapt en wordt het echt huilen.

  1. ome

   @Antihedo: Ken je de eeuwig gebande?

   1. Antihedo

    Nee, die ken ik niet. Wordt je geband als je aangeeft dat de boeren een godsvermogen aan subsidie krijgen uit Brussel en als we uit de EU gaan zijn de boeren die subsidies kwijt.

 7. ome

  De EU is ook geen complottheorie, het is een feit! Nexit is onze enige redding en FVD gaat daarvoor zorgen!

  1. Antihedo

   Nexit is een redding van wat? We zitten nu in de EU en zijn 1 van de rijkste landen ter wereld. Wil je daar van verlost worden en tot de armere landen gaan behoren?

   1. ome

    “Nexit is een redding van wat?”

    – Extreme klimaatmaatregelen
    – Exorbitante en oplopende netto bijdragen
    – Verlies/verdwijnen van soevereiniteit
    – Verlies van pensioen door nulrentes
    – Steeds verdergaande bemoeienis van Brussel
    – EU-wetten bóven NL-wetten
    – Geen eigen handelsverdragen kunnen sluiten
    – Verlies/ontbreken van échte democratie
    – etc…

    1. Antihedo

     Zo extreem zijn die klimaatmaatregelen niet. Het wordt door tante Thierry opgeklopt maar ik zie al mensen succesvol de transitie uitvoeren. De netto bijdrage is voor Nederland is hoog, dat geef ik toe. Daarentegen ontvangen we ook subsidies. De rentes zijn laag dat heeft zijn nadelen maar daar profiteren we ook flink van. Brussel zorgt ook voor bescherming van burger. Als het aan sommige partijen ligt crepeert de bevolking in steden aan de luchtvervuiling. De luchtvervuiling in de steden is dankzij de EU aan banden gelegd. Daarom is het soms beter om EU-wetten boven de NL-wetten te hebben. Als klein land heb je een slechte onderhandelingspositie als het gaat om het afsluiten van handelsverdragen. De EU int ook nog wel eens miljardenboetes van techgiganten. Dat kun je als klein land wel vergeten. Als er de balans in de trias politica wil aantasten is het meneer Baudet wel. De trias politica is het fundament onder de democratie.

 8. Mikael Blomkvist

  De leiders van het Farmers Defence Force doen zich graag voor als bedreigde kleine ondernemers. Feit is dat ook de leiders, net als de meeste boeren, zeer royale bedragen aan subsidie ontvangen, veelal meer dan een modaal inkomen.

  Het FD onderzocht de subsidiestroom naar de belangrijkste voormannen.

  Zo ontving het bedrijf van FDF-voorzitter Mark van den Oever (foto boven) €25.593 in 2018. De bedrijven van medebestuurder Jeroen van Maanen en penningmeester Daniëlle Hekman kregen €42.050 respectievelijk €20.922. Het bedrijf Natuurkoe van vicevoorzitter Jos Ubels kreeg €169.102 uitbetaald.

  Toen het FD aan de boerenleiders vroeg hoe die subsidies, voor een deel bedoeld voor milieumaatregelen, zich verhouden tot hun anti-EU en anti-overheidshouding ontkenden de mannen dat ze de subsidies hebben ontvangen.

  Het FD haalde de getallen uit het openbare register van de RVO en blijft uiteraard bij de vaststelling dat de voornaamste actievoerders heel veel subsidie ontvangen.

  https://www.welingelichtekringen.nl/geen-categorie/1545814/leiders-farmers-defence-force-harken-heel-veel-milieusubsidie-binnen.html

 9. ReneR

  Dit kabinet maakt het hele land kapot. Met de bedoeling dat we dadelijk afhankelijk zijn van die tering EU. Bouw stop, boeren wegpesten. Twee van de grootste economische pijlers in het land. Dit kun je niet anders zien dan bewuste ondermijning van het hele land. Daarmee is het landverraad en moet de hoofd verantwoordelijke ook als landverrader worden gezien én berecht.
  Daarom stel ik voor dat Mark Rutte, als verantwoordelijk persoon voor dit verraad wordt berecht, zo gauw de FVD en PVV en Christen Democraten samen regeren. Tevens een keiharde NEXIT. Gewoon uit de EU stappen. Dan pas, worden we een echt rijk en welvarend land. Met vrijheid en verstandige keuzes en leiding. Dit Pruts kabinet is de doodsteek voor Nederland.

  1. ome

   @ReneR: Inderdaad, stapje voor stapje waarbij de laatste tijd grote stappen worden genomen. En zoals Baudet al heeft gezegd, het is niet eens een geheim. De volgevreten Timmermans lacht minzaam alle bezwaren weg in de wetenschap dat hij Rutte in de pocket heeft.

 10. ome

  Gelukkig heeft FVD een eigen journaal! Daar kan ik precies horen wat nodig is.

  1. Antihedo

   Ik weet niet wat jij nodig vindt maar ik het belangrijker dat journalistiek gezien enige inhoud heeft.

  2. Dr. Knowswhy

   Fabeltjeskrant voor Democratie, geprestenteerd door meneer de Uil van Minerva.

   Hoe gaat FvD achter de boeren staan zonder 300 miljard Subsidie aan de boeren zonder EU?

   1. Rammstein

    In 2018 heeft de Nederlandse landbouwsector 682 miljoen euro aan subsidies ontvangen. Dat is iets meer dan een half miljard euro.

    300 miljard is dus lulkoek.

    1. Blitzkrieg

     Rammstein : Ik heb de volgende video aan meriadoc gepost.
     Baudet over EU complot – 100% waar!
     h**ps://youtu.be/c1OkbJ8knls

     Ontkennen wordt nu wel heel moeilijk.

     1. Ron

      Link werkt niet

     2. Ron

      Excuus toch wel

e-mail:

 Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.