Transfernieuws! Tijs van den Brink (EO) wil overstappen van mediakartel naar partijkartel: ‘De politiek in!’

EO-presentator Tijs van den Brink zit over een paar jaar in de politiek, als het tenminste aan hemzelf ligt. Na jaren in Hilversum te hebben rondgehangen wordt het tijd om zelf eens aan de knoppen te gaan zitten in Den Haag, zo kondigt de christelijke mediaman aan in een interview met het Algemeen Dagblad.

Wat Sylvana Simons kan, van linkse tv-persoonlijkheid tot politicus, dát kan ik ook. Dat moet EO-presentator Tijs van den Brink – tegenwoordig te zien bij de talkshow Op1 -gedacht hebben toen hij z’n ambitie voor de komende paar jaar openbaar maakte. In een interview met het AD zegt de programmamaker namelijk dolgraag de Hilversumse voor de Haagse kaasstolp te willen verruilen. Qua salaris is er toch al geen probleem, want dat wordt nu toch al betaald door de belastingbetaler.

Tijs ziet het helemaal zitten:

“Als hij gevraagd wordt naar zijn ambities ná zijn tv-jaren, antwoordt Van den Brink: “Daar mag ik eigenlijk niet over praten van mijn hoofdredacteur. Maar ik wil ooit nog eens de politiek in, daar ga ik niet over liegen.”

Voorlopig blijft Van den Brink boven de partijen staan. “Ik ontvang nu als journalist alle partijen, dus het is niet verstandig daar al te veel over te roepen. Zeker niet voor welke partij ik dan actief zou willen zijn.”

“Áls ze me al willen hebben, natuurlijk. Maar wees niet verbaasd als ik over tien jaar politicus ben.””

Bij de Mediacourant speculeren ze over de partijen waar Van den Brink zich mogelijkerwijs bij zou willen aansluiten: SGP, ChristenUnie of CDA. De SGP kunnen we vermoedelijk wel van het lijstje afstrepen: Van den Brink is te pro-katholiek en pro-islam om voor de rigide gereformeerden écht als een comfortabele keuze te voelen. Het CDA is voor iemand die bij de NPO werkt vermoedelijk te ‘rechts’… dus, als ik een gokje mag wagen: het zal de ChristenUnie wel worden.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

12 reacties

 1. Marlene

  Wat Otten kan, kan Thijs ook. Hij is welbespraakt en gebruikt duidelijk begrijpbare taal.
  Hij is ook geen komediant.

 2. Hendrie1963

  Weer iemand van de staatstelevisie die wil stelen uit de grote pot. Verstand van de politiek hoef je in dit land niet hebben.

 3. Florissa

  Lekker opgewekt hoofd ook,hij kijkt altijd als iemand die een patat heeft besteld of er niet teveel zout op gaat .

  1. Grote Trek

   Teveel zout is ook niet goed, @Florissa. Ik heb alle vertrouwen in de goede bedoelingen.

 4. Kretoloog

  Mensen uit de mediawereld mislukken meestal in de politiek. Er is echter 1 grote uitzondering: oud-journalist en huidig PVV Tweede Kamerlid Martin Bosma. Door vriend en vijand (!) beschouwt als de beste politicus die er momenteel in Den Haag rondloopt.

 5. JFU

  Iedereen kan de politiek in. Leuke babbel, meewaaien met het huidig beleid, bekend met de media, lekker links lullen…. komt helemaal goed.
  Vast wel een partij die hem graag wilt hebben.

 6. Rosasolis

  Beste Thijs kom bij onze CDA. Wij kunnen wat van je media ervaring goed gebruiken.
  Onze CDA ministers, staats-secretaressen, en medewerkers zijn altijd zeer bewust van de enorme takken en verantwoordelijkheid binnen hun beroep. Onze CDA medewerkers hebben nooit voor sensatie gezocht om hun eigen roem te bevorderen. Hun werkzaamheden zijn altijd open en eerlijk geweest.
  Nu is het tijd dat deze trouwe CDA medewerkers eindelijk in het zonnetje worden gezet.
  Met jouw ervaring, kan jij veel voor onze sterke christelijke partij betekenen. Onze modern denkende CDA wil vooruit, volgens de christelijk boodschap, in alle sectoren van onze samenleving. Ook in de kerken zijn er nu vele vrouwelijke dominees en vele vrouwen die deel nemen in de kerkraad…Behalve bij de GPV, die een achterlijke partij is…Die tegen het samenwerking van vrouwen is. Terwijl Rabbi Yeshua vertelde gedurende zijn laatste preek op de Olijf Berg, dat kinderloze vrouwen kunnen de kennis doorgeven. En inderdaad hebben voor eeuwenlang hebben vrouwen (vooral nonnen) verzorgt dat de kennis van de wijsheid van geschoolde vrouwen doorging. Maar de tijd gaat door. En is ook verder ontwikkeld tot een moderne man-vrouw maatschappij met gelijke rechten en plichten en kansen voor vrouwen en mannen.

  1. Rammstein

   Jezus Rosa, kun je die zalvende kutteksten niet beter in het parochieblaadje van je kerk plaatsen?

   1. Rosasolis

    @Rammstein. Ga een keer kijken naar de rotzooi dat jij dagelijks schrijft! Tijs van den Brink heeft jarenlang voor de Evangelische Omroep gewerkt. Hij zou veel voor de CDA kunnen doen.

    1. Original NL

     Q…Hij zou veel voor de CDA kunnen doen….
     Ja bidden…zeer effectief!

  2. Kretoloog

   Wat u zegt, mevr. Rosa. Was het niet Yeshua die zei: “Zalig de buiken die niet gebaard en de borsten niet niet gezoogd hebben”? Zo is het maar net. Die zijn tenminste lekker strak gebleven en hangen er niet als vellen bij.

 7. Baron von Munchhausen

  Kan samen met Moslima Kaag een partijtje beginnen. Of samen naar DENK gaan!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.