Triest: psychiaters zijn vooral D66’ers, proberen PVV-angehauchte collega’s er uit te werken

Politieke ruimdenkendheid is niet in alle beroepen gegarandeerd. Probeer het maar als psychiater. Daar kom je in de problemen als je geen D66 stemt. Maar erger dan dat nog: je hoeft niet eens zelf PVV’er te zijn. Ook als je partner een PVV’er is, verschijnen de sociaal-liberale pestkoppen om je uit de speeltuin te verjagen.

Dat rechters, journalisten en kunstenaars veelal op linkse partijen stemmen is algemeen bekend en onomstreden. Maar vandaag gaan we niet speculeren over de mate waarin dat hun werk beïnvloed. Nee, we gaan het hebben over politiek-georiënteerde pestpartijen op het werk. Want niet alle D66’ers kunnen er goed mee omgaan dat ze zo nu en dan ook eens moeten samenwerken met iemand die er andere politieke ideeën op nahoudt. Dat Jettenisten een bloedhekel aan PVV’ers hebben, dat moge bekend zijn. Maar ze zijn daarbij écht van de verschroeide aarde. Want niet alleen die dekselse Wilders-aanhangers moeten verdwijnen. Ook hun partners dienen te worden gezuiverd.

Psychiater Esther van Fenema is getrouwd met een oud-PVV-europarlementariër en kan er over meepraten. Vaak genoeg moest ze zich in haar D66-stemmende werkomgeving ineens verantwoorden voor het feit dat haar man niet meemarcheert in de penthousepolka. Ze vertelt over de politieke hindernissen die ze ondervond als psychiater:

“Je mag tegenwoordig alleen nog maar politiek correct zijn, klaagt ze. “Ik denk dat als ik een D66-dame was geweest, veel dingen makkelijker waren gegaan. Dan hoor je erbij immers.

Veel psychiaters zijn wel een beetje D66. “D66, NRC is eigenlijk het profiel wat ik heb, gezien mijn maatschappelijke status als psychiater en musicus, maar mijn gedachtes en opinies zijn… eh… breder.

Daar heeft ze best last mee gehad, bijvoorbeeld toen ze bij haar vorige werkgever Leids Universitair Medisch Centrum steeds op het matje werd geroepen over haar columns en tweets. “Dan hadden er weer mensen geklaagd: hoe kan zo iemand voor jullie werken?””

Dus. Je kan me wat, als je nog eens meldt dat D66’ers ruimdenkende mensen zijn en anderen kortzichtige populisten. Ammehoela!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

25 reacties

 1. Bockbeer

  Net als met leraren dus. Kops van de PVV als voorbeeld. Je mag niet publiekelijk uitkomen dat je PVV of FVD sympathisant bent. Dan wordt de rest van je carrière onmogelijk gemaakt door links.

  1. LifeBuddy

   Ja, dat is een 66 virus en probeer er maar eens vanaf te komen. Dat hebben we aan de cda te danken. ZIJ hebben een referendum over de grondwet een schop onder de Ballen gegeven en ons bij de haren die euro in gesleurd.

 2. Bullshit16

  Zo zie je maar er stemmen meer mensen op de PVV in FVD maar mensen met gezond verstand durfen het niet te zeggen in die smerige psychiaters die D66 geil zijn zou ik zeggen zoek zelf een gooie PVV of FVD psychiater op dan kom je misschien weer met beide benen op de grond zielige figuren
  Man man jensen.nl heeft gelijk die linkse ratten beginnen steeds meer te schreeuwen ga mij nu ook zorgen maken om baudet die linkse ratten zijn niet te vertrouwen
  Stem fvd of PVV uit de eu

 3. Hendrie1963

  Daarom kun je beter al die D66 in zo’n kliniek stoppen. Want die sporen nog voor geen meter en neem dan gelijk die geestelijke gestoorden van GroenLinks mee. Opgeruimd staat netjes.

 4. halo1

  Het is natuurlijk wel begrijpelijk dat men zoveel mogelijk onder elkaars gelijken wil werken, maar het een cultureel fenomeen : links-liberalisme is de bon ton. Het trieste is alleen , dat juist D66 een partij is die onnoemlijk veel schade heeft aangericht qua migratie, criminaliteit en verloedering. En men wil/kan/durft dat niet in te zien. Alleen een echte revolutie zal helpen.. maar ja.. nadelen!

  1. DidiMadloba

   U bedoelt vast dat de criminaliteit stijgt doordat D66 rechters te lichte straffen geven.

   Milde straffen horen al eeuwenlang bij de christelijke cultuur maar u geefr zo te horen de voorkeur aan sharia straf recht, want dat is pas echt meedogenloos.

   Diefstal? Hand eraf! Overspel? Pik eraf. Lijkt me ook een goede straf voor Harvey Weinstein.

 5. ZiggyStardust

  Prrr

  1. ome

   Prrr indeed!

 6. ZiggyStardust

  Bliep bliep prrrrt

  1. ome

   Zoeff zoeff prrrrt indeed!

   1. Fonz

    prrrrrrrrrrrrrrrrr halleluja hu u u u u uu uu uu u uu uu uu uu uu u u

    1. ome

     Tuuut tuuut tuuut

 7. JFU

  Puur fascisme dus! Wordt elke dag door hun houding en daden bevestigd. Net zo’n sekte als de islam, dat is ook de reden dat die het heel goed met elkaar kunnen vinden.

 8. Jack Flash

  Ik zie het omgekeerd.D66 hoort niet meer bij de samenleving.

  1. DidiMadloba

   Het is tijd voor een dictatuur die alleen nog politiek correcte partijen toestaat.

 9. yellow thread street

  Het is een bekend gegeven dat psychiaters op termijn de trekjes van hun patienten overnemen en gelijksoortig gedrag gaan vertonen.
  Waar je mee omgaat word je mee besmet.

  1. DidiMadloba

   Net zoals de baasjes van honden op den duur op hun huisdier gaan lijken.

 10. Lambieck

  Dit hele verhaal is gebaseerd op De belevenis van een psychiater in een interview met Weird Duck.
  Dan weet ik alweer genoeg..

 11. Rompui

  Vraag eerst aan die skrink of ie D66 stemt zo ja gewoon links laten liggen

 12. Julian

  Wat een stemmingmakerij dit artikel. Er zijn alleen maar veronderstellingen en aannames. Niks is een feit of onderzocht of onderbouwd.
  En dat noemt zich journalist…

  1. Lambieck

   Het gaat hier om de diepgaande discussie zoals van Ziggy-Ome-Fonz..
   Anderen noemen dit Hits & Clicks.

  2. ome

   “En dat noemt zich journalist…”

   Binnenkort is Julian verdwenen, floep floep!

   Links roeit zichzelf uit, jippie!

   Whahahaha…. 😛

 13. DidiMadloba

  D66-ers zijn hoog opgeleide, analytische denkers.
  PVV-ers zijn meestal (maar niet altijd) laag opgeleid en geloven de praatjes van Wilders.

  Psychiaters moeten liefst ook analytisch kunnen denken zonder vooroordelen. Daarom zitten daar meer D66 ‘ers.

  Mevrouw Van Fenema is zelf een beetje getikt. Komt ook vaker voor bij psychiaters. Die kiezen soms dat vak omdat ze zichzelf willen begrijpen.

  1. ome

   “D66-ers zijn hoog opgeleide, analytische denkers.”

   Hahahaha… 😛

  2. Bullshit16

   Didi
   Als ik dit weer lees dan heb jij een iq van nul in klaar voor de psychiater in opgesloten worden in een gesloten inrichting PVV ers daar in tegen zijn slim nuchter weldenkend mensen daar is d66 nog heeeeeel ver vandaan
   Stem fvd of PVV uit de eu

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.