Ultra-feministen Sylvana Simons en Asha ten Broeke willen gratis anticonceptie: ‘Is geen luxe!’

Onder leiding van de feministenkongsi van Claira Wichmann eisen BIJ1-politica Sylvana Simons en Volkskrant-stukjesbakker Asha ten Broeke dat anticonceptie voor Nederlandse vrouwen helemaal gratis wordt. Mooi hoor, al die gratis spullen, totdat je beseft dat ‘gratis’ helemaal geen daadwerkelijk bestaand concept is.

Ah, daar is de lobby weer: de lobby van het ‘alles moet gratis’. U weet wel: de groep hardnekkige eisers die niet snapt dat ‘gratis’ niet bestaat. Hooguit om de kosten van iets te verplaatsen van het individu naar de staat, waarna alle individuen in Nederland ineens moeten meedokken. Ook al gebruiken ze het nieuwe “gratis” product” helemaal niet. Zie hier ook: anticonceptie. Je weet wel: de pil, spiraaltjes, dat soort dingen. U weet wel: manieren die vrouwen gebruiken om niet zwanger te worden.

Terwijl condooms en andere vormen van mannelijke anticonceptie ook niet in het basispakket zitten, wil feministenclubje Clara Wichmann dat het voor vrouwen wél hartstikke gratis wordt. Daarom is de stichting een petitie gestart, en die is al ruim 7500 keer ondertekend. Ook door enkele prominenten, zoals BIJ1-godmother Sylvana Simons. Zij vindt:

“Ik sluit me van harte aan bij dit initiatief van Claira Wchmann. Eerlijke verdeling van de verantwoordelijkheid voor geboorteplanning is cruciaal in het voorkomen van ongewenste zwangerschappen en komt de gehele samenleving ten goede. Daarom is het evident dat deze verantwoordelijkheid niet alleen bij vrouwen liggen, temeer daar met name voor hen in kwetsbare sociaal economische omstandigheden de dupe zijn van de huidige situatie.”

Ook Asha ten Broeke, columnist voor al uw SJW-aangelegenheden bij De Volkskrant vindt het een zaak voor de overheid om anticonceptie voor vrouwen te regelen:

“Anticonceptie is geen luxe, zelfbeschikking over je baarmoeder mag nooit buiten het bereik zijn van mensen die te arm zijn om er zelf voor te betalen.”

Veel kans van slagen lijkt deze hardcore feministische push voor meer staatsbemoeienis met anticonceptie niet te hebben: eerder heeft de Kamer een voorstel van de PvdA om de wensen van de eenentwintigste dolle mina’s uit te voeren, verworpen. Dat lijkt ook nu het lot van het voorstel… vermoedelijk pech, dus, voor Sylvana, Asha, en alle anderen die denken een kostenpost te kunnen overhevelen naar de overheid.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

32 reacties

 1. JochemX

  In ieder geval gratis voor alle leden van Bij1, lijkt me een uitstekend idee.

 2. Michael M

  Je kunt niet alles gratis geven. Alhoewel bij een aantal medicijnen moet dat blijven. Ik zou zeggen tegen Bij1, als er iets gratis gegeven wordt is dat voor iedereen en niemand uitgezonderd.

 3. Vee

  Ik heb een vasectomie gehad dus dan krijg ik toch wel vrijstelling voor dat stukje belasting?

  Overigens die tuinbroek heeft toch geen anticonceptie nodig? Toch?

  1. Mees

   Vlieg op, je kunt heerlijk in het rond neuken en dan ook nog belasting verlaging..

   1. Mees

    Tja, het woord neuken kan wel maar d.r.u.g kan niet.

   2. Vee

    Heeee, betaalt je verzekering dus voor iedereen mogelijk. Bovendien, vanalles en nog wat wordt gesubsidieerd zoals hevig vervuilende pelletkachels. Ik verhoog de co2 uitstoot niet met meer nageslacht dus gun mij ook wat

 4. Blitzkrieg

  Ze zijn zo lelijk als de nacht en haten alles wat mannelijk is, anticonceptie lijkt me voor hun dus totaal overbodig.

  1. Politiek Profeet

   En voor dit soort deugkneusjes de gratieszzzzz pil van drion ,liefst 5(!)….voor de zekerheid he….

 5. Mees

  Gezondheidszorg zou gratis moeten zijn.
  Na privatisering rijzen de kosten de pan uit.

  Openbaar vervoer, post enz terug naar de overheid, kapitalisme is er mee vandoor gegaan en zie het resultaat.

 6. Peetjoh

  Anti conceptie is altijd al gratis geweest. Dat heet, geen ‘s.x

 7. Adriaen van Bergen

  Het zijn eerder anti- feministen, want ze hebben niets goeds met hetero-vrouwen voor.

 8. Kretoloog

  Vandaag het bericht dat omroep WNL geweigerd heeft om Sylvana S. als gast te ontvangen in de donderdaguitzending van Op1. Kijk, dat maakt de WNL-presentatoren Welgemoed en Sander gelijk een stuk sympathieker.

 9. claus

  De tekst moet zijn:
  “anticonceptie voor vrouwen met een `migratieachtergrond’, wordt helemaal gratis”
  Op de schouders van alle autochtone vrouwen, rust de grote verantwoording, om zorg te dragen voor een grote, snelle en voorspoedige bevolkingsaanwas, voor de Nationalistische vrouwen moet de “pil” zelfs onbetaalbaar of helemaal niet verstrekt worden worden!
  Snappen deze dames niet dat de autochtone NL bevolking aan het vergrijzen is, er moet dringend nageslacht geworpen worden in het kraambed, om tegenwicht te bieden aan de allochtone islamitische kampioenen in het fokken van nageslacht.
  Weet u nog? omvolking dreigt!
  Dus hup, even laten bezinken, doordenken, en dan stevig beginnen met manlief’s hobby.

  1. Heinrich

   claus/
   Humor met een knipoog, maar niettemin een heuse waarheid!
   Het gemiddelde Nederlandse gezin is inderdaad geen voorstander van een groot gezin.
   Flink consumeren, vakanties, decadentie, voeren de boventoon!

 10. NoDoubt

  Dat had ze eerder moeten bedenken. Je kunt het geld maar één keer uitgeven. Door de massa-immigratie wat ons tenminste 500 miljard in NL kost, en zij met haar gelijkgezinden geen vluchtelingen in huis wil nemen (hypcrisie) gaat het niet gebeuren.

 11. RvdBe

  Idd zeer goed idee voor de bij1 leden, je moet er niet aan denken dat daar nog kinderen uit geboren moeten worden.

 12. Duckday

  Stem PVV of FvD
  Daarna nl exit.
  Wat heeft de EU en EU nu bijgedragen aan de welvaart voorspoed werkgelegenheid voor de NORMALE man vrouw in Nederland.
  Dank zei het hoogmoed project de EU en EURO is Nederlaand onbetaalbaar geworden en komen er steeds meer geluks zoekers bij die volledig doorgedraait zijn

 13. Fonz

  Die vrouwen kunnen zich beter bezighouden met verstandige seksuele voorlichting, ze hebben toch zo’n grote mond over vrouwen, waar is hun zelfrespect voor het vrouwelijk lichaam…

 14. P. Breetveld

  Daar wil geen gezonde normale kerel zijn “ ding” in steken. Misschien een paar primitieve en gillende Afrikanen, maar dan houd het echt op!

  1. Vit

   Nou, heel vroeger voordat zij werd gek geprikt door vlooien was het best een lekker ding.

 15. Fuster

  Sylvia wie?

  1. ZiggyStardust

   Salvia divinorum.

 16. ZiggyStardust

  Zelfbeschikking over je baarmoeder begint volgens mij met je benen Bij1 te houden. Next!

  1. Vit

   Hijs goed, ech wel.

  2. Isengrijn

   Hèhè 🙂

 17. Rogerio

  Ik stel voor dat er gratis foto s van SS en Asha verspreid worden….Eén blik daarop zorgt voor acute impotentie zodat er geen bevruchting meer kan gaan plaatsvinden.

 18. DidiMadloba

  Sylvana is te oud om kinderen te krijgen en Asha te dik.
  Waar hebben ze het over.

 19. Rosasolis

  Beste Sylvie, ik ben met je helemaal eens voor een nieuwe wet voor gratis condooms. Ga met je collega’s proberen een nieuwe wet op te stellen voor de tweede kamer.
  Ga jullie eerst praten met een aantal artsen en verpleegkundigen, die veel ervaringen hebben over zoveel vrouwen en jonge meisjes die slechte ervaringen hebben mee gemaakt. En al die vrouwen en jonge uitgehuwelijkte meisjes die zo vreselijk bang zijn om zwanger gemaakt te zijn. Een nieuwe wet voor gratis condoms is hard nodig.
  Ik wens je heel veel sterkte hierover.

 20. Maurits Dekker

  Het moeten aankijken van het portret van de zwarte heks en die tuinbroek is op zichzelf al een uitstekend voorbehoedmiddel.

 21. fanof43

  1. Kelder heeft gelijk.
  2. Wat een enorm irritante pop-ups
  tegenwoordig bij DDS!!

  1. 777

   fanof43?

 22. Rud56

  Die doelgroep waar dat zwakzinnig B1 op doelt zijn dus de negers die er op los wippen, gelijk konijnen. Nou, en daar is heus wel geld beschikbaar, dan maar geen tatoo, gouden tand of ketting!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.