Video! Theo Hiddema toont stuntelkabinet hoe ze met huidige wet meer illegalen uitgezet krijgen: ‘Geen grip!’

In een commissievergadering die vanochtend plaatsvond in de Tweede Kamer heeft FVD-Kamerlid Theo Hiddema de vloer aangeveegd met het slappe smoesjesbeleid van staatssecretaris Ankie Broekers-Knol. Als het kabinet de huidige regels eens wat slimmer ging hanteren, kunnen er veel meer criminele illegale asielzoekers worden uitgezet naar hun thuisland, zo betoogt de ‘Hiddemeister’.

Toegegeven: in Nederland wordt uiterst laks omgegaan met onze immigratie. Er zijn nauwelijks regels, en alles is er op gericht om migratiestromen zoveel mogelijk te faciliteren in plaats van weerstaan. Maar het probleem gaat dieper dan dat, zo betoogde Theo Hiddema vanochtend bij een commissievergadering over asielzaken in de Tweede Kamer. Want het is niet alleen een gebrek aan regels, maar ook gewoon onwil. Het kabinet heeft “geen grip” op de zaak, vindt de FVD’er.

Er zijn zat regels die je kan aanwenden om véél meer illegale asielzoekers uit te zetten, vindt Hiddema. Zo wordt er vrijwel nooit voorlopige hechtenis ingezet om criminele asielzoekers achter slot en grendel te zetten. Die celstraf hangende een rechtszaak kan je gebruiken om die lui onder druk te zetten, aldus de advocaat. Maar dan moeten ze wel meewerken aan hun uitzetting naar een land als Marokko. Doen ze dat, dan kunnen ze de cel uit en op naar hun thuisland. Zo niet, dan blijven ze in de bak. Simpel zat.

Maar staatssecretaris Ankie Broekers-Knol maakt geen gebruik van de slimmigheid. Want ja, D66 is ook een coalitiepartij. En die wil nu eenmaal kennelijk zoveel mogelijk immigranten aantrekken om Nederland tot aan de nok toe te vullen met goedkope arbeidskrachten. Maar geen zorgen, want het is allemaal tijdelijk!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

13 reacties

 1. Jack Flash

  Of het nou ware opzet ,naiviteit of onkunde van Knolletje;in alle gevallen is ze incompetent.

 2. Bullshit16

  Na hier was toch geen woord spaans bij
  Wie van deze linkse ratten snap dit niet
  Stem fvd of PVV uit de

  1. Dropje

   2e kamer
   Met alle plezier 🙂

 3. Michael M

  Soms denk ik terug aan de tijd dat ik zelf links was en kortzichtig, naïef en dom en in een roes leefde. Het is de schuld van links met al die achterlijke ideeën, massa immigratie, Nederland naar de verdommenis helpen, Nederlandse tradities vernietigen. De zelfhaat, gebaksnamen, feesten en straatnamen anders noemen, voortrekkerij, hielen likken, klimaatdrammers en Eurofielen, niets doen met opkomende haat vanuit salafisme terwijl ze alles hebben gekregen aan ruimte, geloof, uitkeringen, banen en een veilig heenkomen om het vervolgens onze vrijheden af te pakken, wat links allemaal geweldig vindt en de partij 66 zonder de ( D) een massale massa immigratie op gang wilt brengen en ga maar door tot aan het referendum afschaffen om iedereen monddood te maken en partijen welke het nog leefbaar en de vrijheid willen behouden aan te vallen met leuzen als rasisme flauwekul hebben er mij toe gemaakt tot wat ik nu ben, een FVD’r. Of een PVV’r. En hoe meer partijen als Groenlinks, 66, CDA, PVDA blijven trappen en schoppen en drammen op de burgers zoals dat toen ook al het geval was tegen de LPF dan maken die genoemde partijen het er van dat er veel meer nieuwe partijen als de FVD, PVV zullen ontstaan. Het heeft op een dag een keerzijde als we niet samenwerken.

  1. Ron

   Beste Michael ik begrijp niet dat jij het belang niet ziet van het aanpassen van gebak- en straatnamen.
   Dat is kei belangrijk, veel belangrijker dan armoede aanpakken, of criminaliteit bestrijden.
   Foei foei

  2. Brenda Welsh

   Dit verhaal heeft meer weg van rijstebrei met krenten, toch geen post?

  3. Dropje

   “ Soms denk ik terug aan de tijd dat ik zelf links was en kortzichtig, naïef en dom en in een roes leefde. Het is de schuld van links”

   Gevalletje eigen schuld dikke bult
   Wat een sukkel…

  4. Lambieck

   “ Soms denk ik terug aan de tijd dat ik zelf links was en kortzichtig, naïef en dom en in een roes leefde. Het is de schuld van links”

   Wat is het toch heerlijk om anderen de schuld van eigen falen te kunnen geven.
   Getuigt van een groot inzicht.

 4. Michael M

  Als je alles registreert wie er in het land zijn en wie er niet behoort te zijn en illegaal hier zit, moet niet zo moeilijk zijn maar Broekers Knol wil daar niet aan? Dan is ze niet de juiste persoon. Want met al dit werk zorg je ook weer voor extra banen en daarnaast voor meer veiligheid in het land.

  1. Bullshit16

   Michael
   Toch mooi dat je fout erkend ik hoop dat er meer zo zijn die op fvd of PVV stemmen top
   Stem fvd of PVV uit de eu

 5. Brenda Welsh

  Het buitenland geeft te kennen geen criminelen van eigen herkomst op te willen nemen. In dit geval: Marokko heeft er zelf genoeg. Dan blijven ze in “de bak” Eigenaardig pleidooi.

 6. claus

  In de Europese politiek dwalen wel meer vrouwelijke psychotische drammers rond!
  Ze zijn als mens, politica en als vrouw, van generlei waarde, kunnen hoogstwaarschijnlijk nog geen eitje bakken of koken!

 7. Response

  Het kan dus wel met de huidige wet- en regelgeving maar deze coalitie kan en/of durft en/of wil het niet. Deugen is kennelijk belangrijker dan handhaven.
  Iedere week komen er weer honderden bij waarvan een klein deel vluchtelingen en een groot deel criminele klaplopers. De vluchtelingen moeten we opvangen, hier of elders daar kun je het over hebben, de klaplopers nooit binnenlaten of anders meteen in hechtenis nemen. Kwestie van doen!!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.