Video! Thierry Baudet pakt “uitverkoop”-verdrag CETA aan: ‘Gevestigde partijen ondermijnen Nederland!’

Forum voor Democratie gaat absoluut niet akkoord met het CETA-verdrag waarover de Tweede Kamer vanmiddag debatteert. Baudet belooft in een video een “vurig pleidooi” tegen dit handelsverdrag met Canada, en geeft aan waarom hij het niets vindt. “De Nederlandse belangen zijn verlorengegaan in die maalstroom van al die Europese landen,” vindt hij. Daardoor is ons land “in de uitverkoop” gegaan.

Het mag geen verrassing zijn: Thierry Baudet rekent zich niet tot de voorstanders van een vrijhandelsverdrag met Canada, genaamd CETA. Morgen gaat de Tweede Kamer er over discussiëren, en onduidelijk is of het een meerderheid haalt. Partijen als SP en GroenLinks zijn in ieder geval tegen, maar ook FVD-voorman Thierry Baudet is er geen uitgesproken fan van. In een video legt hij uit wat er schort aan de internationale overeenkomst.

“Het lijkt op het associatieverdrag met Oekraïne,” zo luidt Baudet zijn klaagzang over CETA in. Tegen dat laatste verdrag heeft de FVD’er nota bene een referendumcampagne gevoerd. Hij vertrouwt zaken niet die uit de Europese koker komen. Dat heeft een belangrijke reden: “Nederlandse belangen zijn verlorengegaan in die maalstroom van al die Europese landen – Estland, Letland, Litouwen – noem het allemaal maar op.” Uiteindelijk maken namelijk de grote lidstaten volgens hem de dienst uit in Brussel. En ons land? “Nederland, ah, heel klein stipje op die grote kaart.”

Dat heeft inhoudelijk tot een aantal onaangename passages in CETA geleid. Zo kunnen Canadese bedrijven straks goedkoop exporteren naar de Nederlandse markt, maar hoeven zij zich niet aan onze eigen normen wat betreft dierenwelzijn of voedselveiligheid te houden. Daardoor krijgen ze een concurrentievoordeel ten opzichte van onze eigen ondernemers. Dat is onverteerbaar, aldus Baudet.

Evenals het zogeheten “Dispute settlement”-systeem, waarin buitenlandse rechters ons land kunnen beboeten als ons land Canadese bedrijven onopzettelijk gehinderd kan hebben. Dat was de druppel voor Baudet: “Voor ons is het écht een vorm van Nederland in de uitverkoop doen. Onze controle, onze soevereiniteit, democratie ondermijnen.”

FVD zal dus tegen het verdrag stemmen. De grote vraag is nu: heeft Baudet straks een Kamermeerderheid achter zich om deze wens uit te voeren, of niet? Het zal spannen om wat de PvdA uiteindelijk stemt.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

59 reacties

 1. Mees

  ”Zo kunnen Canadese bedrijven straks goedkoop exporteren naar de Nederlandse markt, maar hoeven zij zich niet aan onze eigen normen wat betreft dierenwelzijn of voedselveiligheid te houden. Daardoor krijgen ze een concurrentievoordeel ten opzichte van onze eigen ondernemers.”

  Zo’n verdrag wil Engeland ook met de EU.

  1. Blitzkrieg

   Mees : Engeland wil een verdrag waar internationale rechters nationaal beleid kunnen ondermijnen en boetes opleggen vanwege buitenlandse multinationals? Dat geloof je toch zeker zelf niet?!

  2. Rosasolis

   @Mees. Met de dierenwelzijn in Nederland moet er veel verbetering komen. Vooral met de varkensboeren. Een ook in de wereld van ras-honden en katten, gaat het steeds slechter. Er komt een nieuwe EU wet om deze handel in ras gezelschapsdieren onder strikt controle en inspectie te houden. Nederland is niet een van de beste landen voor de handel in ras honden en katten. Canada is 100% voedsel veilig. Deze land wordt nog steeds genoemd “de broodmaand van de wereld”. Heb jij ooit echte Canadese esdoorn stroop op je pannenkoeken gegeten? Of heb je ooit echte Canadese Pacific Zalm gegeten? Vele honderd-duizenden Nederlanders leven, werken, en studeren, in deze grote, jonge, niet-racistisch land…… Dat geen enkele discriminatie van Nederland verdient!
   Voordat je blindelings onjuiste, discriminerende berichten wil volgen, zou je kunnen corresponderen met een aantal Nederlanders in de Canadese provincies Ontario en
   Manitoba. Je zal verbaasd zijn hoeveel tevreden ex-Nederlanders in Canada zijn. De groente boeren vond ik altijd geweldig, en ook vooral mijn Nederlands collega’s aan de universiteit in Toronto. Je kunt kiezen om in het Nederlands of Engels te schrijven.

   1. Original NL

    Discrimineren bla, discrimineren bla bla, racisme bla bla…
    Rosa was nu maar maar specsavers gegaan…zie je het misschien iets duidelijker.

 2. Bijenzwerm

  @michael kan je de nick Mees verwijderen?
  Het is de huistr@l.

  1. Blank en niet Wit

   En een mees-terzwammer.

   1. Bijenzwerm

    Er zijn gelukkig al veel nicks verwijderd van de huistr@l, het is een kwestie van tijd, Michael heeft beloofd hem uit te roeien. Ik heb beloofd te gaan doneren bij uitroeien van de huistrol en doe dat sinds vandaag maandelijks, want ik zie resultaat.

    1. Mees

     Hallo zwerm bijen, Watcher en S.A.R.K.O zijn verwijderd.

     Beloof ik straks een maandelijkse donatie van 100 euro wanneer DDS de familie Lugar gaat verwijderen 🙂 🙂 🙂

    2. Lugor

     Hoeveel publiceerde nicks zijn verdwenen en hoeveel teruggekeerd.
     Zweedse, Michael en Riemog heb ik nog niet teruggezien van de 5 uitgedeelde bans.

    3. Bijenzwerm

     Een beroeps uitkering trekker kan geen 100 euri per maand missen, daar begint de fout.
     Watcher was 1 van nick van de huistrol en de nick lugar had wel inhoudelijke bijdragen die goed, interessant en Discussie waardig waren.
     Als ik de nicks Mees en abbigail(de nieuwe nicks van de huistrol) bekijk, is het weer ouderwetse tr@llen.
     Verderheeft de persoon achter de huistr@llen nicks gewoon een geestelijk probleem, anders vertoef je niet 15 a 16 uur per dag op dds en misschien wel meerdere blogs of sites.
     1 ding zeker of de tr@l is uitkeringstrekker of hij word betaald om de hele dag iedere seconde zulk abject gedrag te vertonen.
     Discussies gaat hij zeker nooit aan en als je hem vraagt om inhoudelijk te reageren, verneem je plotseling niks meer van hem.
     Hoe dan ook het is iemand met een voor de meerderheid een verwerpelijk karakter, dat staat na zeker 12 jaar wel vast.

     1. Bijenzwerm

      De huistrol zie ik voor me als het type jeroen de kreek hahaha of hij is ’t misschien nog ook.
      Hoe dan ook dit geestesziekte beestje hierachter(de tr@llennicks Mees en abbigail Julian zweetse kock eu cock etc) kan er uiteindelijk niks aan doen dat zijn leven zo is gelopen.

     2. Lambieck

      de nick Baaz, Pit, Siemien, Controle, Winsul.., @Erik, Abri79, Rechtsaf, Capo, Zout, Stork, Lugar, Gister, Thee, Dirk van Jury, Deelszon, Annoying Orange, Jozias Visser, Rammelstein, Tony Faas, Zero, Hard, Fonz, Bockbeer en Fuster had wel inhoudelijke bijdragen die goed, interessant en Discussie waardig waren.
      .
      Humor!

     3. Vit

      Deze hebben ook geen vrienden en dat is logisch met zo’n karakter.

      Btw, WH wordt van overheidswege betaald, dat heeft hij zo’n 10 jaar geleden al zelf toegegeven naar aanleiding van een vacature.

     4. Fuster

      Lambieck?

      .

     5. Fonz

      lampik?

   2. Mees

    Je had toch beter ff Johnson’s speech kunnen volgen.

   3. evil knievel

    & 1 M(afk)ees!!

  2. Mees

   Kom op huiler, stuur een email naar de redactie, dan komt het wel goed 🙂 🙂 🙂

   1. Lambieck

    Beste Meester Kong.
    Michael wilde een blog vrij van linkse reageerdes en inkomsten.
    Gun Michael zijn rust en minder inkomsten.
    Draai gewoon keihard Cuby ter compensatie.
    Groetjes UMHZ.

 3. Bullshit16

  Baudet heeft wederom gelijk wat denk je van het vergif wat hier al jaren verboden is mag daar gewoon nog dat is ook concurrentie vervalsing maar we weten al lang dat onze landverraders ons land hebben verkocht dat is niks nieuws zou zeggen baudet doe je best maar ik ben bang dat het te laat is anders kwam VVD niet met zo’n kut filmpje
  Stem fvd of PVV uit de eu

 4. Cycle25

  Shit VVD, als het aan hen ligt zijn Nederlandse organen te koop in Chinese en Canadese schappen. VVD verkoopt alles, je landsbelang, je nationaliteit, je trots, het kan niet stuk voor VVD.

  1. Bijenzwerm

   @cycle dat hebben we de afgelopen decennia al kunnen zien, over de vvd
   Dit verdrag heeft weinig goeds voor ons.
   Democraten 66 samen met het gevestigde partijkartel heeft van ons het enige instrument afgepakt voor een mandaat van het volk, het referendum.
   Dus wij hebben niks meer mee te praten over belangrijke keuzes zoals dit.
   En als er een referendum komt en het volk spreekt, word dit gewoon weggewuifd.
   Stasi praktijken.

 5. Duckday

  STEM PVV of FvD en UIT de EU en EURO !!!!!!!!!!!!!!!!!!

  1. Abigaille

   Pvda is ook tegen ! Maarrrrrr “. Maar moet het kabinet hopen op de steun van bijvoorbeeld SGP en Groep-Otten” om het erdoor te krijgen. Die Otten toch ! Een beetje een verrader?

  2. Rosasolis

   @Duckday, en andere FvD schappen en zombies: Nuchter, intelligent, en tolerant Nederland zal nooit een Extreem-rechts PVV/FvD regeringsovername toelaten. Nederland was een van de oprichters van de E.E.G., de voorganger van de EU.
   Onze rol voor de EU is nog steeds zeer aanwezig en belangrijk. Eindelijk komen nieuwe EU weten, zoals die, dat vandaag bekend werd, over een strengere beleid voor de fokkers van ras-honden en katten. Eindelijk een einde aan de corrupte fok van extreem gefokte ras katten, die door de dierenartsen niet gered kunnen worden. Maar van wegen hun prijzen op de shows gewonnen gaan de corrupte fok praktijken gewoon door. Waarschijnlijk is het wan- beleid van fokkers in het honden en katten wereld zo erg binnen Europa geworden dat de EU wil ingrepen met een nieuwe wet om deze dieren te beschermen.
   met hulp van dierenartsen en dieren verzorgers. Jaren geleden heb ik kennis met deze vreselijke corrupte wereld van ras-katten fokkers mee gemaakt . Ik kreeg heel af en toe een nestje gewone Abessijnen, die ik volgens de oude standaard fokte omdat ik ze zo mooi intelligente katten vond. Mijn katten waren altijd vrij in huis, en hadden een grote buiten ren die ik van alle heerlijke kruiden kweekte voor mijn geliefde katten. Maar de business fokkers doen niet bescheiden…met hen is het alleen een fok-bedrijf op te zetten…met slechte fok praktijken en slechte levens omstandigheden voor hun katten interesseren hen helemaal niet . Gelukkig gaat de EU opkomen voor nieuwe strikte regels voor fokkers van huisdieren. Vele gewone dierenliefhebbers hebben geen idee hoe erg deze problemen nu zijn. Gelukkig wil de EU wel hierover veel aandacht besteden.

   1. Ron

    Redactie kan deze scheld dame eens verbannen worden?

    1. Rosasolis

     @Ron, ik heb u nooit uitgescholden. Dat is meer dan wat u tegen mij deed gedurende de laatste maanden. Ieder DDS abonnee heeft recht om op te komen voor eigen mening. Maar kennelijk proberen jullie Extreem-Rechts trollen deze DDS overeenkomst te blokkeren. En nu doet u eens heel erg zielig, om mij te proberen te verbannen. Omdat ik opkom voor waarheid en helemaal niets van sensatie steun. Tot nu toe, na 11 jaren heb ik nooit een berisping van de DDS redaktie gekregen, in feite denk ik dat ik nog steeds een gewaardeerde correspondente ben….Hoe lang schrijf jij voor onze DDS?

     1. Ron

      Jullie FVD schapen, jullie extreem rechtse trollen, zombies is dat geen schelden gericht aan de reageerders hier?

      En nogmaals kom eens met dat bewijs dat ik jou uitscheld.

   2. Bullshit16

    Ros
    Dat kan ook gauw het is ook allemaal linkse shit wat je zegt wat negens op slaat welterusten

 6. Cootje

  Volgens mij kunnen ze in onze bananen republiek hun eigen strontkar niet eens borgen , burnpit , chroom 6 , Granuliet, Pfas , afvalstoffen Chemours in Dordrecht , lood en metaalstoffen hoog ovens ?? En het asbest in Nederland , dus kunnen we als stapeling het Canadese zooitje er wel bij hebben , het blijft een bananen republiek

  1. Bijenzwerm

   @cootje het erge is voor velen in Nederland.
   De bouwstop voor pfas, er is al een tekort aan woningen en vervolgens komt er een bouwstop.
   Er zijn op dit moment honderdduizenden die een huis nodig hebben, de huren zijn niet meer betaalbaar.
   Minimaal 1000 in de randstad voor een mini appartement of studio. 1 salaris minimaal weg aan huur en andere basisrekeningen.
   Met het 2e salaris eten kleding autorijden en sparen, haha sparen als dat nog gaat krijg je 0 rente..
   Nederland word onbetaalbaar om in te leven.
   Zit er aan te denken om mijn huis te verkopen (in ’t midden van het land) krijg de hoofdprijs binnenkort ervoor(tot het moment dat mensen het niet meer kunnen betalen).
   En dan lekker in het buitenland kopen, ergens waar ze geen of bijna geen moslims toe willen laten Tsjechië Hongarije Slowakije of Polen.
   Hou ik een dikke smak met geld over na aankoop huis aldaar.

   1. Cootje

    Half Nederland verdient zijn geld crimineel . Banken verdienen aan hun klandizie miljarden en betalen dan 750 miljoen € boeten , kom je niet van in het arme huis, verder zijn er btw fraudes ,subsidies fraudes ,intelligent eigendom fraudes , het fenomeen old boys netwerk in de politiek en bestuurders gemeenschap , en zo gaan we naar beneden naar oplichting diefstallen berovingen verdovende middelen wietplantages , voor 17 miljoen individuen een kleine kansberekening ,de trouwe sofinummers houders betalen het totale gelach , dus met het Canadese verdrag komt er Een nieuw verdien model op de markt voor de specialisten die gaten vinden in wetten van dat verdrag en gewoon weer gaan bijdragen aan de verdere ondermijning in Nederland .

 7. Rosasolis

  Wat een vreemde beleid van Dandy Baudet. FvD heeft geen bestuursleden, maar alleen de meningen van de Grote Guru hemzelf. Alweer zorgen voor zijn eigen sensatie. Deze eenzame guru wil proberen Nederland tot een compleet geisoleerde land dwingen:
  geen lid meer van de EU, geen samenwerking met Canada…Met welke land, ( behalve Amerika), dan wel? En binnenland moet Nederland zorgen voor alleen “echte puur- zuiver Nederlanders”…wat dat dan ook mag gaan heten? Wil de guru dat er verplichte DNA testen op iedereen komt? En wat gebeurt met de burgers in onze land die niet
  99% “Nederlandse” genen zouden hebben? Worden ze massaal uit onze land geschopt? Waarna een enorme muur langs ieder grens wordt gebouwd? Baudet lijkt steeds meer als hoofddeel van een nieuwe griezel SF film…Wie weet, misschien zou deze Nederlandse film volgende jaar een Oscar winnen als “beste buitenlandse film”!

  1. Mycase

   Maar 13 fouten, je gaat er op vooruit moppie ….

  2. Bullshit16

   Ros
   Wat kan jij dom lullen gvd kijk eerst dat filmpje even als lezen te moeilijk word als je dat gedaan kom dan gerust weer in anders hou alsjeblieft je rot smoel dicht om baudet telkens al te zeiken hij komt tenminste nog voor ons land op klootzak iets wat jij niet begrijpt

   1. Abigaille

    Ik heb het filmpje wel gezien maar word zenuwachtig van de handgebaren. Dat leidt zo af.

    1. Bullshit16

     Dom lullen kunnen jullie als de beste maar jij bent er blijkbaar ook zo iemand die ons land verder naar de afgrond wil storten

   2. Rosasolis

    @Bullshit. Is je toetsenbord kapot? Of heb je nu al een borreltje te veel gehad?
    Ik zal doorgaan met het schrijven van mijn meningen. Als je die van mij niet waardeert, dan hoef je ze nooit te lezen.

    1. Bullshit16

     Ga lekker verder dom lullen maar op inhoud weet je weer niks dan roepen hoooo je hebt een borreltje te veel op of je hebt een schrijffout zielige figuren zijn jullie om van te kosten

  3. Original NL

   Dom, dommer, rosasolis….
   Dat je het niet wil begrijpen als gelukzoekerknuffelaar moge duidelijk zijn.
   We gaan het je niet meer uitleggen, das zonde van de tijd.

   1. Bullshit16

    Original
    Dat is het probleem met dat soort gasten als je ze er op aanspreekt dan weten ze niks meer die linkse ratten

  4. Baron von Munchhausen

   Rosasolis

   1 pilletje is genoeg! Vandaag 1 teveel genomen?

  5. Bullshit16

   Ros
   Schaakmat zal zeggen opdonderen met dat dom gezwets van je met je iq van nul niemand zit op je te wachten heks

  6. Fonz

   rosasolis begrijpt CETA niet eens

 8. evil knievel

  Helemaal nix meer accepteren vanuit dat megalomane Brussel met hun regenbogensokkenmentaliteit n gewoon zsm uit dit dictatoriaal bewind stappen aub!!

  Nederland weer terug naar de Nederlanders! (met 1 paspoort!)

  Stem fvd/pvv

 9. Beukman

  Mijn complimenten aan de heer Baudet. Hij weet het mooi te vertellen, en dat, zo lijkt het, zonder autocue.

  1. Blitzkrieg

   Beukman : Jij daarentegen des te minder, met alle tijd van de wereld.

 10. Heras

  Boeren die in nederland zitten, moeten weg: daarvoor in de plaats gaan we vlees importeren waar we geen controle over hebben. Plus, alle vervuiling door de import.
  Gauw pvv of fvd stemmen.

  1. Bullshit16

   Zo ist Die linkse ratten willen ons allemaal dood hebben ook met die windmolens die gas uitstoot die niemand weet wat het met je doet maar wel doordrammen

 11. Heras

  En natuurlijk wil kaag dit doordrukken. Wat een walgelijk mens is dat toch.

  1. Fonz

   Kaag is geen mens maar vrouw die getrouwd is met een terrorist

 12. claus

  Tengevolge van het CETA vrijhandelsverdrag met Canada, gaat Canada de Nederlandse markt overspoelen met goedkope vleesproducten etc, hierdoor gaan de Nederlandse boeren sowieso failliet en kunnen het bedrijf sluiten!
  Precies zoals Rutte3 het graag heeft en voorstaat,halvering van de veestapel en pluimveesector!
  Kunnen de werkloze boeren samen met het bouwpersoneel en niet te vergeten massale hoeveelheid illegale toeristen nog even genieten van de gratis staatsruif, voordat het héle sociale uitkeringsstelsel wordt opgedoekt, maar gelukkig is er dan nog de eventueel door Canada gesponsorde voedselbank!

  1. Fonz

   Ja en het erge van dit verdrag is als een Canadees bedrijf het niet eens is met de wet het CETA verdrag boven onze wet gaat, dus Canada kan de Nederlandse regering en bedrijven dwingen om akkoord te gaan ook al gaat dit tegen onze wetten in…

   1. Bullshit16

    Fonz
    Klopt je vergeet te vermelden dat wij dan ook nog een flinke schadevergoedingen moeten betalen in die vager wijf maar roepen hoooo dat valt wel mee ja daaag ze gelooft zichzelf die heks
    Stem fvd of PVV uit de eu

 13. Fonz

  CETA is een gedrocht van een verdrag gelijk het ttip verdrag, de tegenwoordige leiders zetten Nederland al jaren in de uitverkoop, er is zo meteen geen Nederland meer, die mongolen zijn toch om te kotsen…

 14. C.A.Barstow

  Ja dat krijg je ervan als je jaren lang een land en volksverrader, bedrieger en misleider
  als minister president kiest.
  Nog even en onze soevereiniteit zal volledig overgedragen, verkwanseld, worden aan dat linkse tuig in Brussel, Nederland zal dan alleen nog in de geschiedenisboeken bestaan.

  Stem voor je eigen land, stem voor onze soevereiniteit,
  Stem FvD/PVV.

 15. Bes Tolen

  Rosasolis leeft in haar eigen droomwereld vol met wazige gedachten, die steeds minder met de werkelijkheid hebben te doen. Ze begrijpt niet, dat haar gedachten berusten op irrationele aannames, die veelal gepropageerd worden door ”Rome” de macht van het bedrog, de leugens, de misleiding, de laster, de onderdrukking van alles wat de mensen kan helpen een zelfstandig oordeel te vellen, het eigen leven in te richten zonder voortdurend gehinderd en dwars gezeten te worden door Rome’s permanente agressieve indoctrinatie en dwinglandij. Rome het westerse probleem over de eeuwen heen.

  1. Rosasolis

   @Bes Tolen. Jammer dat jij nog steeds, altijd en immer “wazige gedachten” over Roma blijft schrijven. Altijd over Roma en de kerk. Heb jij niets anders te schrijven.?

 16. Fuster

  Volg het rondjes draaien rondom Sigird Al-Qaq.

  https://www.npostart.nl/live/npo-politiek

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.