Volkskrant-columniste Harriët Duurvoort wil grenzen wagenwijd opengooien: ‘Nieuwe migranten zijn hard nodig!’

Volgens de opiniekolommen van De Volkskrant wordt het hoog tijd dat de grenzen helemaal worden opengegooid. Anders zijn er niet genoeg billenwassers over enkele jaren, zo waarschuwt Harriët Duurvoort.

Paniek! De billen van duizenden bejaarden dreigen ongewassen te blijven. Dat zegt in ieder geval Harriët Duurvoort in haar column in De Volkskrant gisteren. Ze zegt dat het tijd wordt om af te rekenen met populistisch rechts en Nederlandse paspoorten weer zonder al teveel eisen uit te delen. Want anders komen de bejaarden in de knel, zo beredeneert ze:

“Mijn grote vraag is wie de billen gaat wassen van de 100-plussers die dat niet meer kunnen. In deze rechts­populistische tijden verbinden ­velen de term migranten met nog meer multicultureel drama. Maar het enige alternatief zijn dan de 80-plussers.”

In de column getiteld “Nieuwe migranten hebben we hard nodig” zegt Duurvoort dat een grote migratie-influx de komende jaren eigenlijk onvermijdelijk zal worden:

We kunnen eerst een beroep doen op de mensen die er al zijn. Dat er nu allochtonen langs de kant staan terwijl er een schreeuwend tekort is aan zorgpersoneel, van welk opleidingsniveau ook, dat kan niet. Maar nieuwe migranten lijken daarnaast onontkoombaar. Laten we in plaats van met angst voor immigratie daarom met nuchtere realiteitszin vol en positief inzetten op integratie.

Nou. Dat wordt dus nog een hele puzzel de aankomende decennia; meer migranten, zoals de Volkskrant-schrijfster wil, of niet…


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

33 reacties

 1. NoDoubt

  Laat ze eerst er drie mannen vanuit het asiel in huis nemen voor een jaar en luisteren naar haar ervaringen. 1 miljoen vrouwen in 16 jaar tijd verkracht door mosli grooming gangs. CBN Jack Straw en Mark Norfolk.

 2. Willem Bever

  Harriet ….laten we een beginnen met 10000 nietsnutten haatbaarden steuntrekkers eruit te pleuren …levert ieder maand 10 mjjoen euro/maand op ….kan je wat betere salarissen bieden in de zorg en dan komen de sollicitaties vanzelf.

 3. JochemX

  We hebben inderdaad een groot tekort aan brabbelende analfabeten en kokosnotenplukkers kunnen we ook goed gebruiken en daarna hebben we er nog meer nodig want ook zij worden 80+ want na een lang leven in de steun moeten ook hun billetjes gewassen worden.

 4. Suidland

  Haal onze bloedverwanten terug uit Suid-Afrika.
  Ons vir jou Suid-Afrika

  1. Original NL

   Goed plan!

  2. ome

   Beter dan kansloze kralenverkopers.

   1. hans-e-pans

    Vergeet naast het verkopen van de kralen de verkopen van spiegeltjes niet.

    Waar moet ik trouwens met het zilverpapier dat ik al enige tijd spaar heen?

 5. Hendrie1963

  En dit soort mensen moet je er uit smijten. Wat een achterlijke debiel.

 6. Fonz

  Die zijn helemaal niet nodig…

 7. Cootje

  Het meisje op de foto hangt bij mij in de wc althans haar haar , af en toe zit er stront aan , het is namelijk mij plee borstel . En stront is bruin het stinkt het het is een afschuwelijke kleur, En je went er nooit aan . Dus houden we het liefst die pleeborstel buiten de deur , trouwens Oekraïners chauffeurs schijten onze nationale parkeer plaatsen onder. Ook zo rijke cultuur

  1. Brenda Welsh

   Hygiëne is voor u een obsessie, blijf van de fles af.

   1. Cootje

    Als je het zelfde kapsel hebt kan je bij mij komen hangen in toilet twee , of je kan je een keer laten nemen met het licht aan . Maar je zal wel lid wezen van de geitenwollen sokken familie en die gaan op de lucht af met het licht uit

 8. Cootje

  De Volkskrant is toch van de thee partijen , die blijven ook maar zoeken naar de dinsdag avondvullend van opsporing verzocht , als zij haar zin krijgt is die uitzending elke dag

 9. Bullshit16

  Hoeveel geld heeft dat wijf van Brussel gekregen om dit te promoten ook 25000 euro ja mensen zo gaat Brussel gvd met ons geld om dat soort figuren worden betaald door dit onzin te verkopen in dan mag ik niet zeggen dat het vieze smerige linkse ratten zijn
  Stem fvd of PVV uit de eu

 10. Adriaen van Bergen

  De Japanners maken robots.
  Daar heb ik veel meer vertrouwen in dan een Somalië om de brillen van een bejaarde te wassen.

 11. J.Rademaker

  Waar heb ik dat verhaal eerder gehoord, Vogelaar ??

 12. ervi

  Het artikeltje sluit af met “of niet…”. Graag herschrijven tot “minder, minder, minder”.

 13. Original NL

  Met elke “vluchteling” of immigrant komt de familie na enige tijd ook mee..pa, ma..opa en oma .
  Kijk maar eens goed naar wat er dagelijks de ziekenhuizen komt ingewaggeld.
  De druk op de ouderenzorg neemt hierdoor alleen maar toe.
  Ga eens een uurje voor de deur van het westeinde zkhs in DenHaag staan en kijk wat er binnenkomt..je waant je in marrakesh.
  ..

  1. Kees

   Precies, en wie mogen dan de billen wassen van die opa en oma, juist , wij!

  2. Fortiori

   Marrakech is een aanrader. Tegenwoordig voor weinig geld een interessante stedentrip.
   Prima eten en een aangename temperatuur welke na de ochtend snel oploopt naar een zomerse waarde. Heel veel bijzondere bezienswaardigheden. De mensen zijn er bijzonder vriendelijk. Heel wat anders dan hoe de toerist hier bediend wordt.

 14. Peetjoh

  Tijd dat harriet ook eens terug gaat naar land van herkomst. Want het is gewoon geen Nederlandse.

 15. Falskorn

  Een bizar slecht idee. Wat je veel beter kunt doen is productieve Nederlanders stimuleren meer kinderen groot te brengen d.m.v. een verlaging van de belastingvoet per kind. In tegenstelling tot het systeem van nu waar de Staat als het ware met gigantisch veel subsidies smijt waarmee je eigenlijk het verkeerd soort mensen aanmoedigt zich voort te planten.

  1. Julian

   Uhm leg uit… Verlaging van de belastingvoet per kind voor productieve Nederlanders? Hoe zie je dat voor je? En welke subsidies als het ware? iedereen krijgt gewoon kinderbijslag en kindgebonden budget…Maar je wil dus apart een bevolkingsgroep gaan stimuleren? Begrijp ik dat goed?

 16. claus

  Harriët Duurvoort?
  Ach, alweer een haat/traumapatiënt vanwege de VOC slavernij.
  Selectief groepsgeheugen?

 17. Ralnov

  Pfff ik was me eigen billen wel , tegen de tijd dat het zover is zullen er wel robots zijn die het doen dus klinklare onzin dat wij dat volk nodig hebben.

 18. lIN-T

  Valse heks. Het achterliggende idee is om de oorspronkelijke bewoners van dit land te minimaliseren. Stiekem haten ze ons en willen ze ons vernietigen.

 19. Scherpeblik

  Als ze al geen hand willen geven aan mannen, dan lijkt mij de kans dat ze de billen van bejaarde mannen willen wassen al helemaal een illusie…

 20. Timber

  Het antwoord is genoeg Polen, Roemenen…..etc. met een opleiding die graag hier willen werken. Er hoeven voor die reden niet meer NIET EUers naar Nederland.

  1. musicmaniac

   Timber. Polen en Roemenen? Die stelen nog je billen als ze de kans krijgen.

 21. harte385

  Ja dan kunnen er nog meer opvreters en vooral nietsnutten hier hun hand komen ophouden. Grenzen potdicht voor buitenlanders en uit de EU

 22. Original NL

  Dank u, ik heb al een pleeborstel merk BIJ1 model SS, kom je ook mee onder de rand.

 23. Bes Tolen

  Het euvel is bureaucratie in Nederland waardoor er veel te veel verborgen werkloosheid in organisaties zit of te wel onnodige werkverschaffing.
  Stop de immigratie en dan zijn al die tienduizenden lieden, die uitsluitend voor net binnen gekomen immigranten werken, beschikbaar voor ander werk.
  Trouwens wat oudere mensen hebben op de lagere school, basisschool in klassen gezeten met dertig, twee en dertig leerlingen. Nu zijn er leraren onderwijzers in overvloed met maar een paar leerlingen, en twintig vindt men al maximaal. Zelf zat ik als leerling op een school met tegen de tweehonderd leerlingen met slechts vijf onderwijzers. En het gold een goed school te zijn. Dat was het ook. Andere tijden.
  Maar is nu die nood aan werkkrachten zwaar overdreven? Eenvoudig het gevolg van overtrokken linkse politiek? Want politiek radicalen maken de dienst uit in met name onderwijsorganisaties.

 24. DidiMadloba

  Na allerlei andere onzin-berichten weet je al bij voorbaat zowat zeker dat DDS de woorden van deze columniste heeft verdraaid.

  Er is een groot verschil tussen “buitenlandse arbeidskrachten nodig hebben” en “de grenzen open gooien”.

  Maar als we bijv. een massa Filippijnse meisjes aantrekken als verpleegster komen ze daar verpleegsters te kort. Sorry, het is wel LINKS om niet alleen aan je eigen belang te denken.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.