Vrouwenbeschermer Shirin Musa aangepakt, omdat ze tegen salafist Arnoud van Doorn “eens PVV’er, altijd PVV’er” zei

Shirin Musa, directrice van vrouwenrechtenorganisatie Femmes for Freedom, is gisteren flink over de knie gehaald door rechtse prominenten. Ze vinden het niet kunnen dat de vrouw het salafistische Haagse raadslid Arnoud van Doorn voor “PVV’er” uitmaakte, ondanks dat hij al ruim acht jaar geleden opstapte als aanhanger van Geert Wilders.

Het begon allemaal toen een vertegenwoordiger van Femmes for Freedom, een organisatie die vecht tegen huwelijkse en seksuele dwang voor vrouwen, een toespraak mocht houden in de Haagse gemeenteraad. De onbeschofte moslim-extremist Arnoud van Doorn, zelf ook raadslid, vond dat een goede aanleiding om zich uiterst laatdunkend uit te laten: “Een inspreker van de gesubsidieerde haatorganisatie Femmes for Freedom in de Haagse gemeenteraad. Mooi moment voor een kop koffie in de foyer.”

Die opmerking was in het verkeerde keelgat van Shirin Musa, directrice van FfF. Zij beet de veroordeelde drugsdealer toe: “Eens een PVV’er altijd een PVV’er. Lafbek en moslimhater Van Doorn probeert medewerker FfF te intimideren,” en: “Hallo raadsleden van Gemeente Den Haag, dit is onacceptabel!”

Die opmerking over de PVV, terwijl de PVV niets te maken had de ontstane rel, werd niet door iedereen gewaardeerd. NIW-journalist Bart Schut schreef: “Uh… Shirin, Van Doorn is al acht jaar moslim en minstens zolang geen PVV’er meer. Ik begrijp dat je niet wilt zeggen ‘eens een moslim, altijd een moslim’, maar in jouw positie is het wel van belang de waarheid te spreken. En dat is dit dus niet.” FVD-groupie Robert Bor vroeg: “Kun je uitleggen wat de intimidatie van FfF door Arnoud van Doorn te maken heeft met de PVV?”

Ook Eva Vlaardingerbroek, aanstormend talent van FVD, toonde zich kritisch: “Ik steun uw werk al jaren, (heb het zelfs bestudeerd en bejubeld in mijn bachelorscriptie), maar het wordt mij steeds duidelijker dat u alleen op steun zit te wachten vanuit bepaalde hoeken. Deze bizarre tweet toont uw ware aard en is voor mij genoeg reden om u te ontvolgen.” Ook columnist Jan Dijkgraaf had nog wel een paar vraagtekens: “Doen andere PVV’ers dit ook?”

Musa zelf heeft de vragen en teksten genegeerd en is doorgegaan met het aanpakken van het volgende haatfiguur, ditmaal een Utrechts raadslid van de partij DENK: “Ismail el Abassi, je bent de lakei van de extremistische Al-Fitrah. Is Denk tegenwoordig voor vrouwelijke genitale verminking, polygamie & sharia huwelijken?”


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

23 reacties

 1. Zweedse kok

  Ik ben het niet met deze mevrouw eens.
  Ex PVVers, zoals van Doorn en de Mos proberen zelf iets te bereiken.

  1. Ron

   Tuurlijk mezza

   1. Mycase

    Als je die zweed sok nou gewoon negeert houd ie vanzefl op .voer hem toch niet elke dag

  2. Fonz

   Jawel jij bent er wel mee eens, jij liegt, jij doet alles om de PVV te bashen natuurlijk

  3. Fuster

   Zweet kok?

 2. Ben Venuti

  Trek eerst dat kopvod eens van je harses af wanneer je serieus over wil komen Shirin Musa!

 3. Kretoloog

  Inderdaad een hele rare uitspraak van deze Musa. Veel politici zijn rasopportunisten en het switchen van partij komt nogal eens voor. Arnoud van Doorn was lid van D66, voordat hij overstapte naar PVV. En daar is hij ook alweer 8 jaar weg omdat hij lid en actief werd voor de Haagse moslimpartij.

  Nu ja, zo belangrijk is mevr. Musa nu ook weer niet om hier veel aandacht aan te geven.

  1. JochemX

   Inderdaad, eens een gluiperige D66er, altijd een gluiperd.

   1. Zweedse kok

    Inderdaad, Wilders, eens een gluiperige VVDer, altijd een gluiperd.
    Of is dat iets heel anders?

    1. JochemX

     Nee hoor Kokkie, dat ben jij en van Doorn. Wilders moet al 12 jaar beveiligd worden terwijl Kokkie en van Doorn vrij over straat kunnen lopen omdat jullie de Islam nooit zullen bekritiseren.

 4. Adriaen van Bergen

  Deze dame “beschermt” de vrouwen door voor de islam te zwichten.
  Ze accepteert de onderdrukking van de vrouw in de islam en verwart dat met beschermen, door te zeggen als elke vrouw zich naar de maatstaven van de islam gedraagt, dan gebeurt er niets met hen.
  Dit is het terugdraaien van alle idealen van de verlichting.
  Ik snap niet dat Nederland dit subsidieert.

  1. JochemX

   Adriaen, zonder hoofddoek krijgt ze geen cent subsidie. Zonder subsidie had nog nooit iemand van haar gehoord, ze moet dus het spelletje meespelen. Alleen als je je inclusief voordoet, dus met hoofddoek, staat de subsidiekraan wijd open.

 5. Fonz

  Deze vrouw beschermt helemaal niet, zij is een individualiste die de islam uitdraagt..

 6. Drollevanger

  Een tussendoortje.
  De eerste keer dat ik rondliep door een islamitisch land, verbaasde ik me over een enorme meneer die met opgetrokken benen op een minuscuul ezeltje gezeten, toezicht hield op een klein vrouwtje dat een grote bos takken torste en zocht tussen bosjes doornstruiken.

 7. Brenda Welsh

  Het was dus gewoon DDS taal over en weer in de raadszaal. New balls please!

  1. Fuster

   Brenda Johnsen Welsh?

  2. Mycase

   Hoe gaat het met de stichting martijn knul dat moet jij toch weten .

 8. Duckday

  DE vrouw is de weg kwijt!

  Ook het AD doet het steeds met Hr de Mos in de berichten steeds maar ex PVV

 9. NoDoubt

  Een ding is zeker, Moham was een massamoordenaar (meer dan 800). Dat is waar zij voor staat.

 10. JeMoerigeHoeder

  Eeens een inteeltmoslim, altijd een inteeltmoslim.

 11. JeMoerigeHoeder

  Arnoud van Doorn is de reden dat den haag een schijthol is en hagenezen het gemiddelde IQ van een deurklink hebben.

 12. J.C.

  Deze mevrouw beledigt mij niet, ik ben er trots op dat ik PVV’er ben.

 13. Jack Flash

  quote “eens een PVV’er altijd een PVV’er” Domme linkse suggestieve beschuldiging is al meer dan 30 jaar aan de gang.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.