Wilders-buddy Filip Dewinter wil niet alleen corona, maar ook ‘het islamvirus in quarantaine’ zetten

Filip Dewinter, oud-leider van het radicaal-rechtse Vlaams Belang en een Belgische vriend en bondgenoot van PVV-leider Geert Wilders, vergelijkt moslims met het dodelijke coronavirus. In een woordgrap die “realisten” ongetwijfeld geestig vinden zegt hij dat niet alleen coronaslachtoffers, maar ook moslims in quarantaine moeten. Maar Dewinter maakt één cruciale fout bij zijn mini-conference op Twitter…

Oeps! Oud-Vlaams Belang-voorman Filip Dewinter ging nogal plat op zijn smoelwerk dezer dagen door een weinig doordachte tweet waarin hij de islam met het Chinese coronavirus vergeleek. Hij voegde een plaatje bij van wat een mondkapje met een Arabisch teken uit de Koran of iets dergelijks moest zijn, maar daar kleunde hij flink mis:

dewinter islamvirus

Voor wie fan is van het ontmenselijken van andersgelovigen zal dat ongetwijfeld gelden als een uitermate hilarische woordgrap. Maar voordat PVV-achtigen hun handen blauw klappen voor Dewinter, moeten ze misschien even opletten. Want het mondkapje met de exotische letter erop, heeft helemaal niets te maken met de islam. Sterker nog, het is de “Om”. Een begrip uit nota bene het hindoeïsme, en betekent zoiets als de ultieme werkelijkheid van de ziel. Niks geen Arabische tekst, dus.

De Midden-Oosten-verslaggever Harald Doornbos moest er wel in z’n vuistje om lachen: “Een toch al gestoorde tweet vergezellen van een afbeelding van het woord “Om”,” schrijft de journalist over de actie van Dewinter: “het meest spirituele woord in het Hindoeisme… Mwah, ik denk niet dat deze meneer De Slimste Mens gaat winnen.”


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

18 reacties

 1. Dropje

  Ik hoop voor je dat dit “grappig” bedoeld is

  1. Bockbeer

   Dropje?

  2. claus

   droppie:
   Als er 5 batterij legkippen passen in een hokje van 1m2, passen er altijd 2 illegale moslims in!

  3. Dropje

   Er is op zich niets met een opvangkamp, maar je verwijst naar Nazi Duitsland
   Moeten ze dan ook eerst even lekker douchen ?

  4. Raspoetin

   Lekker dicht bij hun soortgenoten.

 2. Cootje

  Zijn Vlaams belang gaat als een raket door het Vlaamse land , en aangezien de Nederlandstalige in België net zo liefde vol zijn als wij voor onze moslim broeders , ziet de toekomst voor Wilders en Baudet er goed uit , op de scholen zijn ze ook populair dus ook de toekomst ziet er goed uit , de Engelse hebben de beste oplossing

 3. Cootje

  De ombudsman zegt dat illegale slecht worden behandeld in hun instellingen, ze kunnen ook in hun land blijven ,maar ze komen illegaal en willen dan nog een hotel accommodatie , terwijl een jeugdherberg met stapel bedjes en met 28/30 man op een zaaltje alles meer is de reinste luxe

 4. Sharktyricon

  @tman Waarom rot je zelf niet gewoon op naar de woestijn, het loopt daar helemaal leeg volgens jou dus ruimte genoeg voor je ubermensch ideeën. Mag je Dewinter, baudet en wilders met je meenemen

 5. Jack Flash

  Philip de Winter heeft net als Wilders gepaste humor.

 6. Kleurloze Politiek

  En Als tegenstem zeg ik hup DENK aan de macht ..

  1. Original NL

   Dat duurt nog even…maar op de lange termijn krijg je gelijk, Nep Nederlander!

 7. claus

  tman,
  Jouw ideeën zijn te duur!
  Gewoon 2 km uit de Noordzeekust zwemles geven zonder zwemvest, zijn maar een paar mijlen tot de UK kust, maar dat vindt Boris Johnson vast niet goed, en stuurt ze terug!
  Maar ja, dat zien we dan wel weer?

 8. ikweetwatikwil

  Ja, daar heb je de eerste al.En hij heet………..kleurloze politiek

 9. Politiek Profeet

  Tim heeft na jarenlange studie als eeuwige kansloze student uiteindelijk iets bedacht te hebben bereikt in die zin dat er enig resultaat cq aandacht gevestigd gaat worden op hetgeen zijn simplistisch brein denkt te hebben ontsproken in die zin dat e.e.a. nog aan serieus overleg en buiten zijn kennis van echte politieke verhoudingen om te komen tot een reactie op de vlaamse politiek.
  CHAPEAU. dat is namelijk al decennialang nobody gelukt…en deze linkse nitwit denkt van wel….PETJE AF kale glebber….

  1. Thierry Trollinator

   Wat wilt u nu eigenlijk zeggen?

   Probeert u het nog eens, maar deze keer met helder Nederlands.

   1. 777

    Eeuwig geband en uitgekotst!

 10. Meriadoc Brandebok

  Ik zou er sowieso voor pleiten de Benelux samen te voegen tot één land; een nieuw Tweede Verenigd Koninkrijk der Nederlanden, waar Willem I zo voor heeft gestreden.

 11. Adriaen van Bergen

  Voorlopig zit het coronavirus nog niet aan 270.000.000 slachtoffers.
  De islam wel.
  Trouwens in de laatste week van januari zijn er bij islamitische aanslagen ook 249 mensen omgekomen. Kijk maar bij thereligionofpeace punt com
  Dus de islam is minstens net zo dodelijk als corona.
  De Winter heeft gewoon gelijk.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.