Wilders viert feestje jihadistenvrij Aleppo vrolijk mee: ‘Syriërs nu snel terug om eigen land weer op te bouwen!’

Feest in Aleppo! Na jaren burgeroorlog is de stad in Noord-Syrië dan eindelijk af van al die radicale haatbaarden met hun AK47’s: de stad is af van alle jihadisten die er de afgelopen zeven jaar hebben huisgehouden. Reden tot blijdschap. In Aleppo, maar ook op de fractiekamer van de PVV, in Den Haag. Niemand minder dan Geert Wilders legt uit hoe dat zit.

Het heeft zeven jaar geduurd, maar eindelijk heeft Aleppo zich ontdaan van alle jihadistische strijdkrachten die zich de afgelopen zeven jaar in de stad hebben gevestigd. Dat viert de stad uitbundig. En wie het feestje misschien het allerhardst meeviert, is PVV-leider Geert Wilders. Om twee redenen, natuurlijk. Allereerst omdat Wilders ook weinig op heeft met agressieve islamistische lui. Hij kan al anderhalf decennium niet meer vrij over straat dankzij dat tuig – dus dat Aleppo een stukje veiliger is, vindt hij alleen maar positief voor alle inwoners van die stad.

Maar er is een andere reden voor blijdschap in het gezicht van de Nederlandse oppositieleider. Al jaren hamert de PVV-oprichter op het feit dat Nederland de grote hoeveelheden Syrische vluchtelingen helemaal niet aankan. Nu Aleppo weer veilig is, kunnen zij gewoon weer terug naar hun land, aldus Wilders. En daar ligt het werk voor het oprapen:

Syriërs vieren de bevrijding van Aleppo – ‘jihadist-free’. Dan kunnen al die tienduizenden Syriërs nu snel terug en helpen om hun eigen land weer op te bouwen!

De kans dat dit echter ook gaat gebeuren, is niet groot zo lang het kabinet-Rutte III aan de macht blijft. De huidige procedures voorzien niet in een pijlsnelle terugkeer van duizenden mensen. Dus een grote instroom van Nedersyriërs die Aleppo weer helpen opbouwen? Het zal voorlopig vooral een fata morgana blijven.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

15 reacties

 1. inert

  Een lachertje dat de in de EU verblijvenden Syriërs terug zouden gaan naar hun vaderland, hun nieuwe vaderland is de EU, het land van melk en honing alwaar zonder arbeid te verrichten, voorzien wordt in voedsel en huisvesting!
  Geert weet dat zelf ook, zijn uitspraken zijn cynisch bedoeld!

 2. P. Breetveld

  Het probleem is dat de hier aanwezige mannen veelal gevlucht zijn om onder de dienstplicht uit te komen. En bouwvakkertje spelen vinden ze teveel van het goede. Tijd geleden stond er ook al een noodkreet van Syrische vrouwen om de slappe houding hier te veranderen en zsm de mannen uit te zetten om het land weerbop te bouwen. Dat was toen begonnen door arbeid van veel grootouders, vrouwen en kinderen. De mannen amuseerden zich hier kostelijk op onze rekening en iedereen vond dit allemaal prima!

  1. CLoVis

   @P.Breetveld

   Ik denk dat je refereert aan dit artikel:

   h**ps://www.dailymail.co.uk/news/article-3263593/Syrian-wives-mothers-left-condemn-men-fled-country-ask-free-protect-wrong-leave-country.html

  2. Joost mag het weten

   Dat is inderdaad de reden waarom de vluchtelingen uit Syrië voornamelijk jonge mannen zijn. Als Idlib, het laatste bolwerk van de soennitische extremisten, weer in handen is van Assad kan deze groep in principe veilig terugkeren naar Syrië. Er spelen echter twee problemen. Turkije heeft troepen gestuurd om te voorkomen dat Idlib wordt bevrijd. Daarnaast wordt de wederopbouw eigenlijk onmogelijk gemaakt door Westerse sancties en het feit dat de oliebronnen zijn bezet door de VS.

 3. JeMoerigeHoeder

  Gaat niet gebeuren, net zoals ik nooit rekening zal houden met “de syrische gemeenschap” en hun bijkomende moskeeën (want zelfs onderling slaan moslims elkaars hersenen in), eetgelegenheden, winkels, doktoren etc.

 4. fusilier

  Die mensen gaan nooit weer terug, ja misschien met een zak geld mee. Om vervolgens hier volgend jaar weer terug te keren en de hand weer op te houden.

 5. Johnny66

  Je kunt trouwens geen land opbouwen met vluchtende mietjes.

 6. P. Breetveld

  @ Clovis;
  Inderdaad. Het was eigenlijk een eis aan de regeringen om ze allemaal terug te sturen per direct. Een andere waarschuwing kwam toen uit een of andere talkshow van een Syrisch/Nederlandse vrouw aan onze overheid om die gulle ruimhartigheid eens tegen het licht te houden. Zij waarschuwde dat veel mannen die hier naartoe kwamen zware criminelen van allerlei aard omdat er opsporingsbevelen tegen deze jongens waren in Syrië. Nederland stak zichzelf in een strop omdat hier de stammen oorlogen, vete’s tussen bendes verder werd uitgevochten en er netwerken werden gelegd naar het midden oosten.Het slappe beleid hier? Dat lieten de criminelen zich geen 2 keer zeggen!! Wel ergens te vinden op het web!

 7. Bullshit16

  Wilders heeft natuurlijk gelijk daarom moet PVV FVD de grootste worden dan is er een kans dat het
  Gaat lukken anders gaat het zo door in nog erger zoals die knol die al die tijd geen flikker heeft gedaan hidema heeft knol behoorlijk het vuur aan de schenen gelegd motie van wantrouwen ligt op de loer kijk FVD journaal zie het zelf stem deze landverraders weg
  Stem FVD OF PVV uit de eu

 8. DutchOutlaw

  Natuurlijk kunnen alle Syriërs terug,want zodra het daar veilig is kun je dus gewoon terugkeren om inderdaad je eigen land op te bouwen. En dat bespaard de Nederlandse belastingbetaler een hoop uitkeringsgeld en er komen weer sociale huurwoningen vrij voor de Nederlandse inwoners die al lang op een wachtlijst staan voor een huurwoning.

  Dus wat is er eigenlijk mis met Wilders opmerking? Helemaal niks mis mee!
  Wat er wel mis is,is dat ons kabinet onder leiding van Rutte dit blijkbaar niet ziet.

  Die is natuurlijk te druk met het “pappen en nathouden” van zijn linkse vrienden en zijn EU vriendjes in Brussel.

  P.S: Nedersyriërs bestaan niet…wat een vies woord trouwens 🙂

 9. Lex

  Whoehahahahahahahahahahaha.

  Geert denk je nu echt dat ze uit lui zoet lekkersland NEDERLAND terug willen?

  Dan moeten ze werken, hier worden ze tot hun dood onderhouden van ons belastinggeld.

  Dan zal er toch eerst een ander kabinet moeten komen.

  Inderdaad tijd voor kabinet Wilders 1 samen met FVD.

 10. RvdBe

  Die kunnen niet meer terug omdat Assad ze dan oppakt blablabla.

 11. rujoleki

  Ja Het overgrote deel van de Nederlandse bevolking vindt de islam geweldig. Ook de asielparasieten vinden ze fantastisch.
  Alleen de PVV en het Fvd zetten ze uit als ze aan de macht komen. Niks geen uitkeringen niks leven op onze kosten maar Oprotten naar je eigen land. Daar woont ook jullie alla.
  Wegwezen!!!
  Stem op de PVV of het FvD. De rest van de partijen verraden ons land.

 12. Veteraan

  Ik geloof niet meer in Sinterklaas

  1. Brenda Welsh

   Maar viert het wel die racistische flauwekul?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.