Wilders woedend over inzet leger tegen protestboeren: ‘Hé Rutte, zet leger eens in tegen crimineel straattuig!’

De PVV-leider vindt het niet te verkroppen dat Nederland vandaag met legertrucks de demonstratie van boeren probeert te hinderen in Den Haag. Want wél het leger inzetten tegen agrariërs, maar niet tegen straattuig? Dat gaat er bij Geert Wilders niet zo goed in.

Niet voor het eerst wordt Den Haag vandaag weer eens gevuld met protesterende boeren. Ze zijn het oneens met het feit dat ze de prijs moeten betalen voor de stikstofwetgeving die de politiek bedacht heeft. Met traktoren en andere landbouwvoertuigen reden ze het centrum van de regeringsstad binnen. Daar werden ze verwelkomd door PVV-leider Geert Wilders, die ze op social media uitvoerig prees: “Onze boeren, onze helden!”

Maar wat felle woorden had de PVV-aanvoerder klaarliggen voor de regering. Die heeft namelijk legermaterieel laten uitrukken om te zorgen dat de protesterende landbouwers en veetelers zich vandaag beheersen. Erg zuur, zo meent Wilders. Want waar het kabinet kennelijk heel makkelijk grijpt naar defensievoertuigen als het om boeren gaat kan “straattuig” het op z’n best doen met een wijkagent. Dat klopt niet, vindt de oppositieleider:

“Legertrucks bij boerenprotest. Hé premier  Rutte, zet het leger maar eens in tegen het criminele – vaak multiculturele – straattuig dat Nederland onveilig maakt in plaats van tegen onze eigen boeren!”

Voor zover bekend heeft Rutte niet gereageerd op de suggestie van zijn collega-partijleider. De legertrucks zullen dus nog wel even in Den Haag blijven staan vandaag…


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

59 reacties

 1. Vit

  Die man heeft altijd 100% gelijk maar toch kies ik voor Baudet.

  1. Marija

   Kunt u mij uitleggen waarom?

   1. Vit

    @Marija

    Dat Wilders altijd 100% gelijk heeft hoef ik niet uit te leggen neem ik aan, hij is bij mij een verdieping lager gekomen op zijn voetstuk met z’n kopvoddentax (beetje nogal behoorlijk dom), Baudet zal je dit soort uitspraken niet horen doen maar Wilders blijft wel altijd een zeer goede tweede keus.

    1. JeMoerigeHoeder

     pleur op man, dom gedrocht. Een kapotte klop heeft ook 2 keer per dag gelijk. Jullie schijtvolk zijn een schande voor Nederland.

     1. Vit

      Een kapotte klok bedoel je waarschijnlijk?

  2. Antihedo

   De man kraamt volstrekte lulkoek uit en ik zal ook nooit op Baudet stemmen.

 2. Mikael Blomkvist

  De inzet van het leger betreft hier geen gevechtshandelingen maar het voorkomen dat boeren met hun tractoren files op snelwegen veroorzaken.

  1. CLoVis

   Dat kan de politie ook;
   dit is gewoon intimidatie.

   1. Mikael Blomkvist

    De politie heeft onvoldoende zware voertuigen om de tractoren effectief te kunnen blokkeren.

    1. Ron

     Wat een kul. Al blokkeren de politie de wegen met hun dinkytoy auto’s dan rijd de boer daar echt niet overheen hoor.

    2. Timber

     De partij kartel is gewoon bang. Want in het westen van de EU, staan we op het punt van een volksopstand. In frankrijk dagelijkse demonstraties, maar wordt simpel weg via de media niet aan ons verteld.

     Vlaanderen staat op instorten. Zijn niet instaat een regering te vormen en ze zijn bang voor een herverkiezing. Als dit gebeurt kan het gebeuren dat Vlaanderen zich afsplitst van Belgie. Dan staat Brussel opeens buiten de unie. lol

 3. Bullshit16

  Geert Wilders die snapt het als de boeren weer op die landverraders stemmen dan willen ze ook niet anders
  Stem fvd of PVV uit de eu

  1. Marija

   Ieder mens die een stem uitbrengt op die land verraders, is er zelf een.
   Willen we Nederland als ONS land behouden,
   Stem dan PVV of FVD.
   TOCH DOEN AUB !

  2. Fortiori

   Dit is @Bullshit^16 !

   1. Bullshit16

    For Waaróm is dit bullshit

 4. Brenda Welsh

  Wilders maakt zich nu al onmogelijk voor regeringsdeelname. Zo ontspringt hij de dans om mee te regeren. Slim bekeken.

  1. Kretoloog

   Hoor ik daar een lama schijten ?

  2. Ron

   Waarom dan?
   Leg eens uit.
   Omdat hij kritiek uit op Rutte?
   Kan Rutte dat niet verkroppen?
   Wie sluit zichzelf dan uit?

   1. Brenda Welsh

    Simpel, met deze uitspraken -inzetten van leger- is hij niet serieus te nemen. Wil je echt meedoen, kom dan met wat anders. Voor het inzetten van het leger is meer nodig.

    1. Ron

     Precies maar je ziet dat Rutte het wel doet zonder ook maar 1 echte terreurdreiging.

    2. ome

     Brenda Welsh etc?

 5. Mikael Blomkvist

  De overlast van de boeren lijkt tot nu toe mee te vallen. De inzet van het leger lijkt dus effectief.

  1. Ron

   Nope daar was leger niet voor nodig, die boeren gedragen zich toch wel.
   Ze zijn toch zeker niet links.

 6. Ztjes

  Artikel 97: Krijgsmacht
  1. Ten behoeve van de verdediging en ter bescherming van de belangen van het Koninkrijk, alsmede ten behoeve van de handhaving en de bevordering van de internationale rechtsorde, is er een krijgsmacht.
  2. De regering heeft het oppergezag over de krijgsmacht:
  – de verdediging van het Koninkrijk
  – de bescherming van de belangen van het Koninkrijk
  – de handhaving en de bevordering van de internationale rechtsorde.
  De Nederlandse staat heeft helemaal niet het recht om de krijgsmacht zonder goedkeuring van de kamer in te zetten tegen zjn eigen burgers.

  1. Mikael Blomkvist

   De Krijgsmacht wordt hier ingezet om de eigen burgers te beschermen tegen de ontwrichting van de maatschappij. Het Leger heeft die functie ook. Het kan ook worden ingezet bij overstromingen en andere rampen.

   1. Ron

    Hulpverlening voor de burger of inzet tegen de burger. Zie je het verschil?
    Je zwetst uit je nek met zwets argumenten. Dus ja dubbel op

    1. Mikael Blomkvist

     Er bestaat geen twijfel over het feit dat de Overheid hier hulpverlening voor de burger op het oog heeft.

     1. Ron

      Ik zei het al maar je maakt zelf duidelijk dat je dus niet weet wat je uitkraamt.

     2. Bluntix

      Volgensmij snap je het zelf niet Ron.

     3. ome

      Mikael Blomkvist etc?

   2. Original NL

    Q…. Het kan ook worden ingezet bij overstromingen en andere rampen…..
    Das mooi..dan kan het leger dus ook worden ingezet voor grensbewaking en de überfremdungs/islamiserings ramp!

   3. Peetjoh

    Ontwrichting van de maatschappij?. Ik neem aan dat je door de regering bedoelt. Want eigen burgers worden nu aangevallen door politie en leger.

    1. ome

     @Peetjoh: Rutte wil weilanden leegtrekken om er huizen op te bouwen, dat moet hij van zijn EU-bazen. Rutte moet namelijk doen wat Brussel zegt en dat is ons land laten vollopen met kansloze negers, Marokkanen, Roemenen, en echte asielzoekers.

     Rutte I t/m III = meer dan 500.000 immigranten waarvan het overgrote deel afhankelijk is van gratis geld, woningen en zorg.

   4. Rosasolis

    @Mikael. B. Het boven geschreven artikel is gebaseerd op nep nieuws! Ik heb vandaag een aantal keer de radio nieuws gevolgd, die geen bericht had over ” leger trucks tegen de boeren in Den Haag”! Alleen politie agenten die zorgden dan er geen problemen van boeren in auto’s zouden komen. Ik heb ook van ochtend gehoord over een recent opgerichte boeren groep, voornamelijk Bio boeren, die de meeste plannen van onze regering en de EU steunen. De bewijzen over steeds meer bedreigde natuur gebieden in Nederland, met ook berichten over steeds meer planten, dieren, vogels, en insecten die praktisch uitgeroeid zijn, is de
    voornaamste reden voor deze Bio boeren ook in actie te komen. Blijkbaar wordt de mentaliteit van onze boeren sterk verdeeld. Helaas wordt de Farmers Defence
    Force grotendeels gesteund door de FvD…Moet Nederland Little England gaan
    worden?!

    1. Ron

     Echt waar Rosa?
     Dus alle beelden uit Den Haag waar legertrucks op staan zijn gephotoshopt.?

     Maar had je nog iets gevonden?

  2. Ron

   Art 100

   De regering verstrekt de Staten-Generaal vooraf inlichtingen over de inzet of het ter beschikking stellen van de krijgsmacht ter handhaving of bevordering van de internationale rechtsorde. Daaronder is begrepen het vooraf verstrekken van inlichtingen over de inzet of het ter beschikking stellen van de krijgsmacht voor humanitaire hulpverlening in geval van gewapend conflict.
   2.
   Het eerste lid geldt niet, indien dwingende redenen het vooraf verstrekken van inlichtingen verhinderen. In dat geval worden inlichtingen zo spoedig

  3. Cootje

   Maar als je bij old boys netwerk hoort en een baan garantie wil hebben moet je als politici niet te veel vragen en zeker geen kritische vragen aan je medere stellen. De hele ambtenarij is op deze stelling gebaseerd . En daarom is het een bananen republiek

  4. Bluntix

   Je citaat zegt daar niks over

 7. ReneR

  Mark Rutte is een landverrader. Weg met dat tuig. Stem FVD. Of PVV. Andere alternatieven zijn er gewoon niet. Dan krijg je weer hetzelfde leugenachtig verhaal als we de laatste jaren onder Rutte hadden. Mark Rutte is gewoon een leugenachtige slang. Bwah…

 8. rujoleki

  Als de boeren en de vissers nu nog op het cda christenen dienen alla stemmen of op de CU dan verdien je het om je bedrijf te verliezen. Stem op de PVV of het FvD.

 9. ikweetwatikwil

  “Legertrucks bij boerenprotest. Hé premier Rutte, zet het leger maar eens in tegen het criminele – vaak multiculturele – straattuig dat Nederland onveilig maakt in plaats van tegen onze eigen boeren!”

  En weer heeft Wilders gelijk.

 10. Jack Flash

  Overheid is volksvijand nr 1.

 11. Cootje

  Wij leven in een bananen republiek , waar de wet telt voor de sterkste . Dus de elite en de criminelen . Er tussen in zijn de sofinummers houders , die de boel mogen bekostigen en verder netjes in het gareel moeten lopen , in Frankrijk liggen die verhoudingen beter.

 12. Kidogo

  Onze overheid is gewoon een roverheid !!
  Stem FVD !!

 13. Lex

  BELACHELIJK

  We leven straks in een politie staat.

  1. Mart

   STRAKS ?????

 14. shidaian

  onze Overheid doet het in de broek van angst omdat ze weten dat ze totaal fout zitten Het leger inzetten is toch een bewijs van onvermogen, gebrek vooral aan wijsheid.

 15. Pjotter

  De boeren weten nu dus wat ze van deze overheid mogen verwachten en hun vanouds CDA en CU., wat eigenlijk geld voor iedere werkende beneden een universitaire opleiding en onze ouderen, dus bij een volgende stemronde, PVV., FVD en de 50 plus en oudjes laat je niet langer besodemieteren.

 16. Bluntix

  Tonnen aan landbouwvoertuigen zijn wel wat anders dan straat dealertjes, ik zou verbaasder zijn als daar het leger voor gebruikt werd.

  1. ome

   Bluntix?

 17. Peetjoh

  De politie valt de boeren aan. Ze slaan met latten op onze landgenoten. Zelfs het leger valt mee aan. Voor alle linkse losers die zeiken over Assad, kijk ff wat voor een dictator Rutte is. Tijd om de armen ineen te slaan en te kiezen voor ons land. Weg met de dictator Rutte en zijn corrupte gevolg.

 18. Rosasolis

  Tim, er waren vandaag geen leger trucks naar Den Haag gestuurd! De boeren protest ging door in een veld naast de Maliveld, zonder problemen. De politie waarschuwde dat als de boeren in auto’s verkeersproblemen zouden veroorzaken, dat er boetes zouden worden uitgedeeld. Tot nu toe, zijn er 30 boetes wel uitgedeeld door de verkeer politie
  agenten. Aan boeren in auto’s. De politie deden gewoon hun werk, zoals altijd.

 19. Kleurloze Politiek

  Het inzet van het leger was terecht

 20. Baron von Munchhausen

  Alleen in Bananen republieken wordt het leger tegen de bevolking ingezet!
  Het Kabinet zal links- of rechtsom hun “wensen” EISEN! Onverschillig op wat voor manier!
  Alles in opdracht EU!

 21. Michael M

  Rutte is laf. Linkse figuren zijn laf. Ze durven nooit de echte kwestie aan te pakken in ons mooie verkwanselde klein Nederland, daarvoor schijten ze 7 kleuren. Dus als stromingen haat verkondigen tegen onze vrije democratie of crimineel straattuig de baas is op straat, dan is er niet 1 soldaat of 1 agent te bekennen.

 22. Michael M

  Uit de EU macht van Brussel rijke stinkerds, weg uit de euromunt, het monopoly geld voor multinationals en vrijheid terug voor alle Europese landen en Europeanen. Terug naar de tijd waarin Europa beter fungeerde zonder de macht uit Brussel.

 23. Michael M

  Stem verfrissend. Stem PVV of FVD

 24. Caesar Lion Cachet

  LS…

  Denk dat Wilders een Beeetje overdrijft…
  Heb in Wassenaar geen militair gezien… (In Den Haag ook niet…)

 25. Flip Flipt

  Blomkvist snapt er niets van !!!

e-mail:

 Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.