Wilders’ woordvoerder: ‘Wapenstok laten wapperen tegen onnozel, overlastgevend allochtonentuig!’

Het Haagse raadslid Sebastian Kruis, tevens de woordvoerder van PVV-voorman Geert Wilders, heeft op Twitter fel uitgehaald naar wat hij “onnozel allochtonentuig” noemt en gisteren de brandweer en de politie zou hebben aangevallen. Wat hem betreft gaat de politie er de volgende keer op los knuppelen tegen deze lui.

Gisteren ging het mis in het centrum van Den Haag. Enkele jongeren met migratieachtergrond vonden het kennelijk nodig om hulpverleners aan te vallen. Allerlei zaken werden daarbij in stelling gebracht: van eieren, tot vuurwerk, tot ouderwetse verwensingen. Sebastian Kruis, de persoonlijke woordvoerder van Geert Wilders en tevens raadslid namens de PVV in de Hofstad, had er geen goed woord voor over. Als het aan hem ligt gaat de politie de volgende keer niet deëscalerend optreden, maar er gewoon in het wilde weg op los timmeren.

Die wapenstokken hebben agenten namelijk niet voor niets, aldus Kruis:

“Onnozel allochtonentuig veroorzaakte vandaag overlast in Grote Marktstraat. Brandweerauto met eieren bekogeld, vuurwerk, agenten beledigd.

Waardering voor de-escalerend optreden politie, maar de wapenstok had wellicht meer respect afgedwongen voor de lange termijn.”

Sebastian Kruis doet vaker krasse uitspraken. Zo veroorzaakte hij enkele maanden geleden een rel in de Haagse gemeenteraad door een aantal keer het woord ‘neger‘ te laten vallen. Ook joeg hij de PvdA tegen zich in het harnas door een optreden van een raadslid van die partij als ‘blamage‘ te kenmerken.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

59 reacties

 1. Willem Bever

  Neej joh….een foei gesprek is veel inclusiever

 2. Ron

  Waarom niet?
  Hun vallen hulpverleners aan, dan moet je niet zeuren als je klapten krijgt.

  Ik vraag mezelf af of degene die dit dadelijk goed gaan praten (want die idioten zijn er) of die ook als ze een klap krijgen op straat niets doen. Als hun kinderen klappen krijgen op school dat ze dan met hun kinderen in gesprek gaan van ja schatje het zijn moslims die hebben het erg zwaar dus laat je maar slaan.

  Ik vraag me dit echt af.

  Als je dit doet ben je alleen maar uit op ontwrichting van de maatschappij, als Den haag dit toelaat zijn die medeverantwoordelijk.

 3. Ron

  Wauw al een half uur staat dit minimaal online, en de vaste linkse goedpraters hebben nog niets gepost hier.
  Selectiviteit ten top bij die gasten.

  1. Rompui

   Zoveel goed praters zijn er niet Ron hooguit 2 met hun nicknames .
   betaald door de overheid .

   1. Vanduinen

    Krijgen zij die nick-names ook van de overheid, @Theeworst?

    1. Stiek

     Wesley Vanduinen?

 4. JochemX

  Wat is er nou ‘kras’ aan deze uitspraak?

 5. ikweetwatikwil

  Heeft Tim al eens op Lesbos of dichterbij Ter Apel gekeken? Zo zijn er nog meer steden in Nederland waar het door allochtonen tuig niet meer leuk is . Waar de autochtonen niet meer veilig zijn. Hulpverleners die lastig gevallen worden. Die daar niet meer over mogen klagen en vooral niet mogen zeggen “het waren getinten”
  Voordat het tuig Nederland gaat overheersen met medewerking van Blank tuig, laat die wapenstok maar flink wapperen.

  En Tim, de waarheid kan hard overkomen maar het is nog de enige manier. Pappen en nathouden is niet meer aan de orde.

  1. Ron

   Het niet mogen benoemen zet het meeste kwade bloed.

   Kijk in Duitsland met die auto die publiek inreed.
   Het wordt nog steeds aangeduid als automobilist of man.
   Bij de schietpartij wel ervoor kan al meteen extreem rechts blanke naar buiten.
   Een terrorist/ moslim of lichtgetinte een automobilist of man noemen neemt het probleem niet weg het enigste wat het doet is andere woorden zwaarder gaan beladen.

 6. Mar

  Wat is er nou precies gebeurd?

  Omroep West:
  Een aantal groepen jongeren hebben dinsdagmiddag voor overlast gezorgd in het centrum van Den Haag. Op de Grote Marktstraat staken ze onder meer vuurwerk af.

  AD Den Haag:

  Groepen jongeren hebben vanmiddag gezorgd voor overlast op de Grote Marktstraat in de Haagse binnenstad. De politie kwam met meerdere eenheden ter plaatse en hield een aantal mensen aan.

  Volgens een politiewoordvoerder zijn er vijf á zes aanhoudingen verricht. Er hing een grimmige sfeer tot er mensen werden opgepakt. ,,Daarna keerde de rust terug.”

  Calamiteitensite Regio15 meldt dat er met eieren en vuurwerk naar de hulpdiensten werd gegooid. De woordvoerder kan dat niet bevestigen. ,,Ik begreep wel dat er met iets is gegooid.”

  Regio 15 (op deze site staan foto’s van de arrestaties en filmpjes):

  Den Haag – Groepen jongeren hebben vanmiddag voor overlast gezorgd in de Haagse binnenstad.

  Volgens getuigen zouden de jongeren in de Grote Marktstraat onder andere met vuurwerk en eieren hebben gegooid; en voorbijgangers hebben uitgescholden.

  De politie is met veel eenheden ter plaatse gegaan en heeft vijf a zes aanhoudingen verricht. Daarna werd het al snel weer rustig.

  Nou, zegt u het maar. Welke site heeft de ware situatie geschetst?

  1. Seneca

   @mar
   het feit dat dit tuig – of is het in jouw links vertroebelde blik geen tuig – denkt om ongestraft alles en iedereen te bespugen, uit te schelden, vuurwerk en aanverwante zaken naar hulpverleners te smijten. het kan niet meer teruggedraaid worden, maar de geest is uit de fles. binnen niet al te lange tijd regeert dit tuig definitief de straat en als ‘onze’ mar wordt aangevallen en de autoriteiten zijn niet in staat om mar te hulp te schieten, wat doet mar dan? gaat hij controleren of zijn verwondingen terecht of onterecht zijn veroorzaakt? gaat mar dan bij zichzelf te rade en denkt dan: ‘ja vermoedelijk is het mijn eigen schuld, dan had ik maar niet zo onbevangen over straat moeten gaan. het is mijn eigen schuld, die jongelui kunnen er niets aan doen dat zij door mijn persoon zijn ‘getriggerd’’. of gaat ‘ons’ marretje schreeuwen dat het niet eerlijk is; hij heeft toch telkenmale het tuig met verve verdedigd en alle seinen, die aangaven dat het verkeerd ging, genegeerd. de tijd zal het leren maar ik hoop uit de grond van mijn hart dat jij heel binnenkort te maken krijgt waartoe dat tuig in staat is en als jij het niet bent, je naaste familie zoals ouders, kinderen, kleinkinderen of noem maar op. dan horen en zien wij je niet meer op dit forum want toegeven, dat je het verkeerd hebt ingeschat, zit niet in jouw vervloekte socialistische gevoelens.

   1. Mar

    @Seneca

    “maar ik hoop uit de grond van mijn hart dat jij heel binnenkort te maken krijgt waartoe dat tuig in staat is en als jij het niet bent, je naaste familie zoals ouders, kinderen, kleinkinderen of noem maar op. dan horen en zien wij je niet meer op dit forum want toegeven, dat je het verkeerd hebt ingeschat, zit niet in jouw vervloekte socialistische gevoelens.”

    Pardon? Neem voortaan eerst een bak koffie voor je reageert.

    En om u te plezieren, jaren terug kwam mijn man met een gebroken neus thuis. Geslagen door een automobilist op een fietspad waar auto’s niet mogen komen. De auto raakte mijn man, automobilist stapt uit, roept wat maak je me nou en haalt gelijk uit. Het was een autochtoon en in de auto zaten er nog 3.
    Er kwam geen rechtszaak, want er waren geen getuigen volgens OM.

    1. Bullshit16

     Mar
     Jonge word waker in kijk om je heen geloof mij niet maar ga is een keer kijken naar jensen.nl of naar update dan word je is een keer wakker in anders slaap lekker verder

 7. Gebande Kok

  Omdat 95% van dit soort incidenten veroorzaakt worden door onnozel, overlastgevend Nederlands en allochtonentuig, krijgt de politie eerdaags de cursus selectief meppen.

  1. Ron

   Onzin Kok je dwaalt weer af.
   Meppen wie het verdient, blank zwart geel rood of paars, geen geneuzel poten af van hulpverlening.

   Of vind jij dat wel goed en koekje van eigen deeg mag niet volgens jou dan?

 8. evil knievel

  N daarom stem ik PVV!

 9. Mikael Blomkvist

  Welke aanpak wordt aanbevolen voor onnozel overlastgevend autochtonentuig?

  1. Vanduinen

   Die krijgen een versnelde opleiding politieke wetenschappen en kunnen zich mettertijd verkiesbaar stellen voor de PVV. Zo is de cirkel rond.

   1. Ron

    Nee dat is bij partij van Klaver van toepassing.

  2. Stiek

   Wesley Vanduinen Blomkvist?

 10. Robert75

  Gewoon met de knuppel er over heen zoals ze het deden met rellend voetbaltuig en krakers vroeger. De ME er op sturen en even kennis laten maken met de zwarte knuppel

  1. Mar

   Agenten van het korps Haaglanden hebben een reputatie van knuppel (en soms ook wapen) losjes te hanteren, dus maak je geen zorgen.

   1. Robert75

    Mooi. Ze hebben die dingen ook niet voor niets gekregen he.

 11. Bullshit16

  PVV heeft wederom gelijk tegen dit tuig moet keihard opgetreden worden Maar niet alleen tegen moslims of Marokkaan maar ook tegen die negers ook tegen Nederlanders kortom tegen iedereen
  Stem fvd of PVV uit de eu

  1. Julian

   Wie wil je nou uit de EU hebben? De FVD of PVV. Wij moeten steeds van jou fvd of PVV uit de eu stemmen….

   hahaha trouwens door de Brexit zit de PVV ineens wel in het EU parlement… Leuk he

   1. Rosasolis

    @Julian. Geen partij wil uit de EU, behalve PVV en FvD. Maar merkwaardig is het dat beide partijen geen enkele interesse hebben in de EU. Maar wel willen ze nog steeds vertegenwoordigd zijn in de EU! Waarom? Behalve sensatie te creeeren hebben ze nooit interesse getoond in onze EU, en nu ook niet.
    Kortom: wie zou op een partij stemmen die zitting in de EU wil hebben, maar dan plotseling uitstapt? Het komt op neer dat zowel FvD en PVV niet er sterk en stabiel staan…Eerst misbruik van den EU om aandacht te kregen…en daarna eruit
    stappen?!

    1. Robert75

     Jaja dus omdat de PVV uit de EU wil is het hypocriet dat ze dan wel in de EU zitten. Nou als we jouw logica moeten doortrekken dan zou de D66 uit de eerste kamer moeten stappen dan. Want die wil de D66 afschaffen dus waarom er in zitten als ze er van willen?

   2. Blitzkrieg

    Julian :
    Quote : “Wie wil je nou uit de EU hebben?”
    Nederland!!!

    #NEXIT

   3. Bullshit16

    Jul
    Zie je zo slim zijn nu DIE linkse ratten ieder mens met gezond verstand begrijpt wat ik bedoel maar jij niet lekker slim ben jin hoor walgelijk
    Stem fvd of PVV uit de eu

  2. Rosasolis

   @Bullshit. Wij moeten volgens jou tegen “moslims, Marokkanen, en “negers”. Ach wat jammer kereltje. Je heb Een grote groep vergeten: de Roma’s (zigeuners). Om je racistisch haat te bevorderen, ga enkele centjes uitgeven om Trouw van vandaag,
   26 februari te kopen. Hierin vindt je een artikel over hoe de Roma’s (zigeuners) in Hongarije dagelijks worden gediscrimineerd. De Roma’s zijn nu de tweede grootste bevolkingsgroep in Hongarije, en wonen, werken en studeren in alle steden en dorpen van deze land.

   1. Ron

    Rosa.

    Let nou eerst eens lezen voor je begint te kwaken.

    Bullshit16 zegt gewoon ook Nederlander aan te pakken.
    En waarom moeten die Roma’s er bij gehaald worden, omdat dat actueel is op een ander topic heeft dat hier niets van doen.
    De allochtonen worden gehaat door acties zoals deze tegen hulpverlening en gewone mensen.

   2. Bullshit16

    Ros
    Ik woon in Nederland maar dat begrijp je niet wat heb ik met Hongarije te maken maar idioot ik heb ook Nederlanders genoemd maar dat heb je weer niet gezien he nee gelijk mij weer voor rasist uitmaken anders weten Julie linkse ratten nils

 12. inert

  “Wapenstok laten wapperen”?
  Lood verspreiden met automatische wapens is effectiever, wapenstok is een lachertje!
  Het tuig heeft vuurwapens en para-messen!

 13. Baron von Munchhausen

  Om deze “vrede brengende lieverdjes” zich thuis te laten voelen: op z,n Marokkaans straffen:
  A oppakken
  B slaan
  C nogmaals slaan
  D in cel smijten
  E verhoor na drie dagen
  F weer slaan
  G 3 maanden wachten (in cel) op rechterlijke uitspraak
  H eten wat de pot schaft
  I uitspraak: 6 maanden cel
  Mijn mening is dat deze “boefjes” (linkse knuffel Moslim uitspraken) zich “thuis” moeten voelen. Vandaar Marokkaans straffen! Ik ben zeer sociaal voor deze “boefjes”.

 14. Baron von Munchhausen

  En zo doen ze dit in Marokko:
  A Eerst slaan,
  B weer slaan,
  C in de cel voor een paar nachtjes,
  D slaan,
  E verhoren,
  F drie maandjes in cel,
  G uitspraak,
  H 6 maandjes in cel.
  WAAROM NIET ZO IN NEDERLAND? Voelen deze “vrede brengende lieverdjes” zich thuis!
  Oeps……foutje. Mag niet van Marokkaan Klaver;

 15. yellow thread street

  Het zou absoluut de beste methode zijn om dit soort kansloze gastjes snoeihard af te rossen met een flinke gummiknuppel.
  Maar agenten zullen zich er niet aan wagen, als ze dit soort figuren alleen al aanraken dan worden ze direct op non-actief gezet.

  Ik zie het zelf ook op straat, de jonge moslimgeneratie is hondsbrutaal, ze trekken zich nergens iets van aan, schofferen mensen, hebben lak aan regels, en ze spreken in de taal van hun voorouders, alles in opdracht van de imam, met als uiterlijke doel om de regie op termijn in Nederland over te nemen.

  Op de scholen is het geen haar beter, ze verzuimen extreem veel, en hebben totaal geen respect voor m.n. vrouwelijke leerkrachten.

  Vroeger wisten de leraren het wel, als je wat geflikt had in de klas dan kreeg je flinke klappen met de houten lineaal van een meter. Daarna werd je opgesloten in een donkere kast.
  Moeders mocht je dan na schooltijd ophalen, en als pa ’s avonds thuiskwam en hoorde wat er gebeurd was werd hij laaiend en deed hij het nog even dunnetjes over.
  Je ging even flink over de knie, daarna sloot hij je op in het kolenhok en tegen de avond ging je met een lege maag naar bed.

  Het hoorde gewoon bij de opvoeding, en ik denk dat de meesten er niet slechter van geworden zijn.
  Wie niet luisteren wil moet maar voelen.

  1. Bullshit16

   Yllo
   Zo is het ben je er minder door geworden

 16. Baron von Munchhausen

  Oeps,….foutje… bijna twee keer hetzelfde geplaatst

 17. Jack Flash

  Gewoon kreupel slaan dat tuig dat ze het uitschreeuwen van de pijn.

 18. DidiMadloba

  “Onnozel” betekent volgens mij: beetje dom. Wil Wilders onnozele jongelui in elkaar laten timmeren?

  Politiegeweld moet altijd proportioneel zijn. Alvast een beetje straffen is tegen de rechtsstaat.

  1. Rammstein

   Een ‘beetje domme’ jongeren kunnen ook ontzettend overlastgevend, asociaal en gewelddadig zijn. Flink in elkaar rossen met de lange lat doet wonderen. Zou bij jou trouwens ook helpen, linkse rat.

  2. Ron

   Politie geweld moet Proportioneel zijn zeg jij.

   Die hulpverleners krijgen die ook een proportioneel pak slaag van dit soort schorem?

  3. Mart

   He DIDI ouwe neger(hier aanduiding,gèèn scheldwoord voor je begint te mekkerren),een paar bestraffende tikken, zoden jou ook goed doen.Doen ze in jou geliefde Africa ook…zelf enige keren gezien.

  4. Bullshit16

   Didi
   Hou alsjeblieft je linkse wafel dicht bah

 19. H.Vaes

  Als er onregelmatigheden zijn dan moet er tegen opgetreden worden. Maatregelen die effectief zijn. De voorgestelde maatregel van Sebastiaan Kruis is effectief. Ik sta er geheel achter.
  Schoonvegen en neerknuppelen die pummels net zoals destijds op de Dam. Succes verzekerd.

 20. Mart

  Wat bedroefd….maar niet verbaasd,lees ik deze berichten.Een. halfzachte ”regering” die dit allemaal laat voortwoekeren brengt de burgers nog meer in gevaar.Moet het schorremorrie hier in Brasil niet uit proberen….zo wèl vallen er rake klappen en schoten,en ook soms onschuldige omstaanders…de politie(millitair) is nu eenmaal niet zo”pedagochies”(schrijf ik dat correct taalkundige?)opgevoed.O HEER(de cristelijke),laat dit zo blijven.

  1. Ron

   Dat zou hier ook moeten wel met meer oog voor omstanders.

   En omdat je vraagt of je het juist schrijft, dus niet ter verbetering het is pedagogisch.

   1. Mart

    Ron.dage bedaankt zèt ,dà witte,(mijn oorspronkelijke streektaal)

    1. Ron

     Das dan kempisch toch?

 21. Lefty

  Groot probleem is dat de Nederlandse politie nog geen gummiknuppel kan vasthouden. Ik spreek uit ervaring.
  Alleen flitsen en bekeuringen uitdelen. Ze werken vooral voor de belastingdienst.

  1. Ron

   Dat is wel een puntje van waarheid inderdaad

  2. Bullshit16

   Lefty
   Helemáál waar dat brengt geld op goed voor Brussel

 22. Lex

  Geert heeft weer eens groot gelijk, De tijd van foei is wel eens een keertje voorbij. Sla ze maar lekker een paar keer met de wapenstok wie weet leren ze wat?

  Ze weten als geen ander hoe ze dit soort relletjes in Marokko aanpakken als ze mazzel zijn ze net op tijd weggevlucht, of krijgen ze daar alleen een paar rake klappen, als ze pech hebben belanden ze in de cel.

  En de gevangenis in Marokko is geen luxe hotel als hier en zeker geen pretje.

 23. ervi

  Dat allochtonentuig is niet onnozel maar uiterst doortrapt en berekenend. Weten wel dat de politie nauwelijks wat doet. Die kijkt sinds de nekklem-affaire wel uit met het toepassen van geweld.Wordt ze meteen op afgerekend en anders zwaait de racismekaart wel.
  Nederland keiverrot land. Stem daarom PVV of FVD

 24. Mar

  Dit was er dus aan de hand.

  h**ps://w*w.omroepwest.nl/nieuws/4001430/Vlogger-en-tieners-opgepakt-na-onrust-centrum-Den-Haag

  Vlogger en tieners opgepakt na onrust centrum Den Haag

  1. Ron

   En is het nu dan duidelijk wat ze gedaan hebben, wat de reden voor arrestatie was?

   Nee hé niet duidelijk zo’n gecensureerd krantenartikel.

   Zegt dus helemaal niets die link(‘s) van je

   1. Mar

    Deze zeker ook niet goed. Een tweet van een totaal onbekende is immers veel meer de waarheid:

    h**ps://w*w.ad.nl/den-haag/onrust-grote-marktstraat-ontstond-na-oproep-van-vlogger-uit-papendrecht~a1e002c9/

    1. Ron

     Wat wil je nu aantonen?

 25. harte385

  Hij heeft gelijk dit tuig (ongeacht afkomst) dient te leren om de hulpverleners ruimte te geven om hun werk te doen, doen ze het niet mag je van mij er flink op los rammen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.