Wilders wrijft in z’n handjes, want kabinet kan ieder moment vallen: ‘Bye bye Rutte 3!’

PVV-voorman Geert Wilders maakt zich op voor vervroegde verkiezingen. Gewapend met een column van Telegraaf-journalist Wouter de Winther weet de oppositieleider het zeker: het kabinet-Rutte III staat op het punt van omvallen. Het verstandshuwelijk tussen VVD, CDA, D66 en ChristenUnie is voorbij. Is dat de opmaat naar Wilders I? De PVV-leider staat in ieder geval te trappelen.

We kennen PVV-leider Geert Wilders als een behoorlijk polemische twitteraar. Geregeld zijn vanaf zijn blauwe vogeltjesprofiel zaken te vernemen over minder Marokkanen of de islam het land uitzetten. Maar vandaag beperkt de bijna-nestor van de Tweede Kamer zich tot een politicologische verhandeling over waarom kabinetten de rit niet uitzitten. Dat komt doordat de werksfeer wordt verpest, weet Wilders, en niet zozeer door botsende politieke standpunten. Het leidt het langzittende Kamerlid tot de conclusie dat het binnenkort afgelopen is voor het kabinet-Rutte III:

“Dit kabinet zit er niet lang meer. De sfeer is meer dan verziekt.

En kabinetten vallen in dit land eerder door onderling wantrouwen in de coalitie en valse dubbele agenda’s dan door meningsverschillen over het beleid. “

Wilders staat niet alleen in zijn Cassandra-imitatie. De PVV-leider wijst mensen ook door naar een column van de Telegraaf-columnist Wouter de Winther, die beschrijft hoe verschillende coalitiepartijen momenteel elkaars bloed wel kunnen drinken:

“Zo werd maandag over iets gesproken dat door de rest van de coalitie al als afgedaan werd beschouwd [namelijk het CETA-verdrag, red.]. Het duurde meer dan een uur. En toen had Mark Rutte er schoon genoeg van.

De voorzitter van het coalitieoverleg werd kwaad. Niet alleen foeterde de premier dat hij Nederland niet voor gek laat zetten met het torpederen van een handelsverdrag met onze bevrijders, hij wees Voordewind erop dat het kabinet van de Canadese premier Trudeau ’nog linkser is dan het GroenLinks van Jesse Klaver’.

„Voordewind is knet-ter-gek”, blikt een coalitiekopstuk terug. En: als ’dit autistische gedrag’ de nieuwe omgangsvorm in de coalitie wordt, dan is het snel afgelopen met Rutte-III.”

Stof uw ID-kaart dus alvast maar af en plot uw route naar het dichtstbijzijnde stembureau! Want als de PVV en de Telegraaf gelijk krijgen, dan mogen we over een paar maanden weer gaan stemmen!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

85 reacties

 1. Mikael Blomkvist

  Geen van de coalitiepartijen heeft belang bij een Kabinetscrisis en er wordt ook geen enkel probleem mee opgelost.

  Dit lijkt me dus niet meer dan wensdenken van een leider van een mislukte oppositiepartij.

  1. Original NL

   Q….Geen van de coalitiepartijen heeft belang bij een Kabinetscrisis en er wordt ook geen enkel probleem mee opgelost…..
   Het eerste is juist, het tweede is onjuist.
   Dit kabinet lost al jaren niets op, in tegendeel..er komen alleen maar problemen bij.
   Stem ze weg!!!

   1. Dropje

    U leeft in 1 van de meest welvarende landen ter wereld dus wat lul je nou

    1. ZiggyStardust

     Dat begint China inmiddels ook te worden, dropje, maar het is wel een dictatuur. En dat begint het hier ook langzamerhand te worden als we dd Eu maar z’n gang laten gaan.

    2. Pjotter

     Droplul, ga eens met oudjes praten over dat meest welvarende land waar zij zich aan krom hebben gewerkt vanaf hun 14e jaar.

    3. Peetjoh

     @dropje 1 van de meest welvarende landen?. En dat baseer jij op?. Wat de regering aan belasting int?. Zolang maar 20% van de inwoners echt welvarend is gaat dat niet op. Aangezien hier meer dan 50% net modaal verdiend zijn wij dus geen welvarend land maar een land wat naar de kloten gaat.

    4. 1zeven1

     Welvarend voor een dun laagje van ongeveer 20% van de bevolking…

    5. hans-e-pans

     He Dropje, zou je eens kunnen indenken dat we in een nog veel welvarender land hadden zonder 3 kabinetten olv Mark R. en met het feit dat er nooit een NEXIN zou zijn geweest.

    6. Bullshit16

     Klootzak

    7. evil knievel

     Voor asielzoekers idd!

  2. Fonz

   Jawél natuurlijk lost het wel problemen op, nexit is het beste voor Nederland (als je natuurlijk begrijpt wat er precies mee wordt bedoeld) grenzen dicht, migratiestop (dus geen regulering of verdrag)

 2. Meriadoc Brandebok

  Wederom wordt bewezen dat er geen partijkartel bestaat.

  1. Rompui

   Deze partijen vormen wel degelijk een kartel .
   Alleen om de PVV en de FvD buiten te sluiten .
   Je lult weer eens uit je nek .

  2. Gewoon werken

   Hahah wat vies ben jij zeg bah

 3. Jack Flash

  Laten we hopen dat ze snel verdwijnen.
  En wat doen die linkse imbecielen hier op dit blog?

  1. ZiggyStardust

   De Eu had waarschijnlijk nog wat subsidie voor propaganda over.

 4. Brenda Welsh

  Meedoen zal zwaarder vallen dan blazen op afstand, om die reden zullen Baudet en Wilders liever hebben dat het kabinet de rit uitzit. Verantwoordelijkheid zal bij Wilders als een loden jas om de schouders hangen.

  1. ZiggyStardust

   Heerlijk, die geur van angstzweet.

  2. Blank en niet Wit

   Weer zo’n klassieke arrogante statement waar ook de heersende elite gretig gebruik van maakt: Wij kunnen besturen, zij niet.

  3. ome

   Brenda Welsh?

 5. ikweetwatikwil

  We kennen Tim , als het de PVV betreft is hij de beroerdste niet om zijn eigen gedachten de vrije loop te laten.
  En natuurlijk wil elke weldenkende Nederlander het kabinet zien vallen . Die heeft ons niet veel goeds gebracht.

 6. dinaro

  Het mooiste wat ik nu hoor.
  Kabinet Rutte valt…..en alle kansen liggen open.
  Wakker worden, en de beuk er in.

  Stem PVV…goed idee

 7. Piet51

  Tim Engelbart heeft het debat vorige week blijkbaar gemist. Dat CETA-verdrag is nog lang niet rond, maar de coalitie lijkt er wel uit te komen nu de Tweede Kamer akkoord lijkt te gaan. Misschien heeft die discussie zich wel zo afgespeeld in het Torentje, maar dat was in ieder geval vorige week maandag. Na het Kamerdebat leken de coalitie-partijnen het toch eens te zijn, al houdt de CU nog even de spanning er een beetje in.

  Het lijkt er ook op, dat het Wilders ontgaan is dat De Winther schrijft over een overleg van vorige week maandag. En mij bekruipt de gedachte dat De Winther als ervaren journalist deze column pas nu, nu het verdrag bijna zeker door de Tweede Kamer geaccepteerd is, gepresenteerd heeft.

  En Rutte staat bekend om zijn driftbuien, dus dat is ook niets nieuws.

  1. ZiggyStardust

   Als de tweede kamer akkoord gaat moet het daarna nog door de eerste kamer, en de kans dat het ceta verdrag daar een meerderheid krijgt is klein, en wordt vanaf vandaag nog kleiner omdat vandaag FvD er een zetel bij krijgt in de eerste kamer.

   1. Piet51

    Mee eens, de Eerste Kamer blijft nog even een vraag. Maar Rutte heeft de tijd nog en heeft eerder laten zien erg handig en slim te zijn in het vormen van meerderheden. Wilders moet nog veel tweets sturen om zijn wens werkelijkheid te maken.

    1. evil knievel

     Erg handig n slim met inlegvelletjes idd!;)

 8. Hendrie1963

  Laten we dan het beste er maar van hopen. Liever gisteren dan vandaag

  1. Hendrie1963

   Ik koop alvast een Nederlandse vlag.

   1. Dropje

    Wat ??
    U als boze blanke man had nog geen Nederlandse vlag ?
    Zelfs ik als linkse rat heb er 1 thuis en die hang ik uit op gepaste dagen

    1. ZiggyStardust

     Ondersteboven neem ik aan.

    2. Blitzkrieg

     ZiggyStardust : Welnee joh, ze heeft hem blauw geverfd en er sterretjes op getekent.

    3. evil knievel

     Is n rode vlag met hamer n sikkel die u heeft bedoelt u dropje!
     U bent kleurenblind!

 9. Kretoloog

  Het beste is als het kabinet nog een poosje blijft zitten. Desnoods tot maart 2021 als er weer verkiezingen zijn. Hoe langer Rutte 3 aanblijft, des te groter zal het verlies voor de coalitiepartijen zijn (CU wellicht uitgezonderd). En daar kunnen PVV en Forum voor Democratie alleen maar van profiteren!

 10. Bullshit16

  Kan niet wachten weg met deze landverraders
  STEM FVD OF PVV uit de eu

 11. Wim Vreeswijk

  Er zal gewoon een zakenkabinet moeten die orde op zaken gaat stellen, want met dit zooitje fantasten gaat het m.i. nooit lukken.

 12. Heras

  Maakt mij niet meer uit of pvv, of de fvd de grootste wordt. Alls we links maar kunnen verkleinen.

 13. Cootje

  Rutte heeft zijn lessen bij oude wijfen kenner MACRON gehad , kan alle plooitjes en rimpeltjes van Merkel uit zijn hoofd , en zijn driftbuien zijn een verlate puber gedrag , waar te hopen is dat zijn ouders geen verlaten nep pistooltje er hebben liggen , driftbuien komen ook voort uit zijn genen is hij nu hetero , homo, of een ras echte transgender, met de voortdurende onzekerheid om uit de kast te komen maak misschien wel een bezoekje aan de psychiater noodzakelijk, en kan die nagemaakte christen unie weer terug in hun hok , die liegen onder de noemer het is Gods woord , en ze kunnen niet alleen hun verkiezingsprogramma veranderen als het uit komt , zelfs de bijbel kunnen ze manipuleren . Vieze oude politiek

  1. Piet51

   @Cootje
   Knap hoor. Zo’n lange zin en minder dan 10 spelfoutjes. En dat allemaal in één zin. Geen touw aan vast te knopen, maar toch knap. De interpunctie is wel opmerkelijk en zag ik eerder bij andere deelnemers hier.

   1. Ron

    Piet deze opmerking wordt ook steeds door iemand anders gemaakt.

    1. Piet51

     @Ron
     Ik word inderdaad vaak geciteerd, en niet alleen hier.

     1. Ron

      Dat bedoel ik niet.

     2. Piet51

      @Ron
      Wat bedoel je dan?

     3. Ron

      Dat ik deze opmerking van jou niet had verwacht.

    2. Fonz

     pietje is een omhoog gevallen nuanceneuger

     1. Rogul

      Domme Fonz?

     2. Fonz

      Nee hoor rochol, jij bent immers bewezen dom en valt vooral op jonge jongetjes…

     3. ome

      Roglul!

     4. Fonz

      @Ome kom dit is een belediging voor de lul

     5. Rogul

      Oliedomme Fonz?

     6. ome

      @Fonz: Ja daar heb je wel gelijk in, mea culpa voor de lul en de rambam voor Rochel.

 14. Rosasolis

  Wat een onzin van journalist W. de Winther. Allemaal nep nieuws. Onze regering gaat niet vervallen. Verbazingwekkend is het dat Wilders erin trapt; maar Wilders zoekt nu ook wat senatie voor hemzelf. CDA werkt uitstekend met de CU, en met de VVD zijn er tot nu toe geen grote breuken. In feite zijn de meeste CDA ministers en staats-secretarissen door de VVD gewaardeerd. In feite is er meer succes binnen de CDA geboekt dan in de VVD. De VVD heeft de CDA meer dan ooit tevoren nodig.
  De enige partij waar CDA ooit echte meningsverschil heeft gekregen (en ook de CU),
  is D66…Maar vandaag is er op de radio nieuws een interessante bericht. CDA en D66 willen 25,000 huur woningen laten bouwen vlakbij Almere. CDA wil zonder enig voorwaarden deze woningen zo gauw mogelijk laten bouwen. Maar van D66 is er
  wel een voorwaarde: de regering zou ook moeten zorgen voor een metro verbinding tussen deze nieuwe woonwijk en Amsterdam…Hoe veel metro’s moeten erbij komen in de nabije toekomst?

  1. Ron

   Quote Rosa :Hoe veel metro’s moeten erbij komen in de nabije toekomst?;

   Dat is afhankelijk van hoeveel immigranten jouw geprezen CDA met haar coalitiepartijen nog toelaten?

   Maar nogmaals ik blijf het toch vragen, heb je je waslijst al af?

  2. Kretoloog

   Het dagelijkse politieke commentaar, door mevr. Rosa.

   Het slaat nergens op (praatjes) en het vult geen gaatjes.

  3. Bullshit16

   Ach ros doet ook weer een cent in bakie

  4. Stanly2000

   Rosasolis,
   Het interessante bericht blijkt al jaren oud te zijn. Pronken met andermans veren.

   1. Ron

    Dat heeft Rosa nog uit haar tijd dat ze redacteur was bij libelle, opera’s zong over heel de wereld en hoogopgeleide tantes in top posities bij vooraanstaande Amerikaanse bedrijven begeleide en tegelijkertijd schilde ze de aardappelen in haar oude ford escort die ze later ineens kwijt was en haar hele leven ineens met openbaar vervoer is gegaan.

    Maar wel haar verhaal aangedikt met lief, hoogopgeleid, zeer arme, hardwerkende Poolse buurman enzovoort.

    1. Rosasolis

     @Ron. Blijkbaar bent u de Koning van de gestoorde DDS leden.
     Voor de gezonde leden van DDS:
     1. heb ik nooit verbinding met Libelle ooit gehad! Deze tijdschrift interesseert me niet.
     2. Ik heb nooit nooit opera’s gezongen “over de hele wereld”, zoals deze idiot schrijft!
     3. Ron is een ziekelijke gestoorde wezen.
     4. Wij rijden prima in onze auto.

     1. Ron

      Nog geen 3 a 4 weken geleden schrijf jij zelf dat je redactionele stukjes voor libelle hebt geschreven. Lees maar terug.

      En het is maar hoe de wind waait bij jou want dan heb je een auto en dan als je een kleurrijk beeldende sprookje schrijft om met veel onzin j de rest van je geschreven onzin kracht bij te zetten, heb je ineens geen auto.

      Je lukt uit je nek dat is het enigste constante aan je gezever.

      Ga je nu weer zielig doen bij de redactie met je verzonnen scheldpartijen jouw richting op?
      Lees je eigen brabbels terug en kijk hoeveel mensen jij daar in uitscheld.

      Nou kom onderhand met dat bewijs of bied je excuses aan.

     2. Beukman

      @Ron
      Twee maanden terug schreef Rosasolis dit:

      We weten allemaal hoe het gaat met de trol berichten: hoewel ik nooit wat dan ook voor Libelle, Margriet, of Story heb geschreven zou ik, volgens de trollen lid van hun redactie zijn! Voor de goede orde: nooit heb ik gewerkt bij deze vrouwen bladen! Vroeger heb ik wel veel redactie ervaring gehad: maar nooit voor deze vrouwen bladen. Omdat ik altijd ben opgekomen voor een Man-Vrouw Maatschappij, waren deze domme beschuldigingen van de trollen voor mij altijd onterecht.

      dagelijksestandaard.nl/2019/12/het-effect-van-koopfestijnen-zoals-black-friday/

      Het is vooral de seksist @Rammstein die Rosasolis structureel framet als Libelle-vrouw, maar er zijn er meer.

      Misschien moet je eens een keus maken: óf bewijs leveren dat Rosasolis over zichzelf heeft geschreven dat ze stukkies voor Libelle schrijft, óf je excuses aanbieden?

     3. Ron

      Ok dan niet voor libelle inderdaad dan was mijn herinnering niet helemaal correct, wil qua onderwerpen maar niet de juiste volgorde.
      Maar neemt niet weg dat ze wel claimt redactionele stukjes te hebben geschreven wat het onderwerp nu wel was.

      Maar als je minder selectief had gezocht had je de rest ook kunnen plakken wat ik schreef dat ze allemaal beweerd.

      Excuses? Waacht ik al een tijdje op van haar, en excuses maken terwijl mijn verhaal wel klopt maar een detail ik verkeerd heb geschreven en herinnerd. Ik dacht het niet.

  5. DidiMadloba

   “Wilders zoekt nu ook wat senatie voor hemzelf”

   Lijkt me het understatement van de eeuw.

  6. Fonz

   Jawel dit kabinet wordt volledig omver geblazen bij de volgende verkiezingen maar liever nog eerder…

 15. Drollevanger

  Of je Wilders nu een aardige man vindt of niet. Dit schrijft een ex-moslim uit Barneveld: Barneveldse krant. 25-02-2017.

  De Islam; Deze godsdienst wil de hele wereld islamiseren. Ze worden opgevoed en gehersenspoeld met haat richting anders-gelovigen. Imams zeggen ook gewoon dat kinderen niet moeten spelen met kinderen van ongelovigen.”
  (Salman toont een filmpje van een extreme imam die vanaf zijn spreekgestoelte schreeuwt, tiert, met een stok slaat en overmand wordt door emoties. De toehoorders reageren instemmend op zijn demagogische gebral, zo lijkt het).
  ,,Hij vervloekt ongelovigen en hij vraagt God om hen te vermoorden. En zo niet, geef hen dan een verschrikkelijke ziekte. Zo emotioneel dat hij zichzelf niet meer onder controle heeft. En als je die mensen op dat moment een wapen in handen zou geven, zijn ze er klaar voor. Dat is gevaarlijk.

  Dit is het waar Wilders tegen vecht. Deze overtuigingen wil hij hier niet hebben. En ik ook niet.

  1. DidiMadloba

   En westerlingen willen de hele wereld christelijke normen en waarden opdringen. Natuurlijk volkomen terecht. Maar dat vinden moslims ook vam hun ideeën.

   1. evil knievel

    Arme man,vrouw,iets,wat heb ik toch n moeite met u!
    Om zo zwaar uit uw nek te lullen,MOET r toch echt iets niet goed met u zijn!

 16. DidiMadloba

  De wens is de vader van de gedachte.
  Natuurlijk zijn er in een coalitie meningsverschillen. Als je daarvan schrikt kun je beter voor een dictatuur kiezen.

  De coalitie beseft dat aftreden het land in een langdurige en kostbare chaos zal storten. En dan komt er waarschijnlijk een kabinet onder leiding van Frans Timmermans of Lodewijk Asscher, met Jesse Klever als Minister van Immigratie.

  Baudet zal de PVV helemaal leegeten, want na 20 jaar gaat Wilders ook angstige moslimvrezers irriteren. Maar Baudet wordt professor in Leiden, want zijn geestelijke vader Cliteur wordt in september 65 en gaat dan met pensioen. Dat zal de ooit eerwaarde Leidse universiteit doen leeglopen, maar de rest van Nederland is tenminste van Baudet af. De rest van FvD zal na zijn vertrek ten prooi vallen aan LPF toestanden.

  Dus het eind van het liedje is een – naar DDS maatstaven – “extreem links” kabinet. Tegen die tijd is de Trotzkist Bernie Sanders gekozen in de VS. Dan vlucht ik naar Rusland, weg van het communisme.

  1. Kretoloog

   Hoogleraren gaan op hun 70e met pensioen, beste Didi. Dus Paul Cliteur kan nog 5 jaar deur.

   En ook verder staat jouw bijdrage weer vol baarlijke nonsens, maar dat zijn we van jou gewend. #Dombo

   1. DidiMadloba

    Hoogleraren gaan in de praktijk eigenlijk altijd op hun 65ste met pensioen. Of ze officieel zouden kunnen blijven tot hun 70ste weet ik (daarom) niet.
    Verder spreek ik slechts vermoedens uit.

  2. Rammstein

   Warhoofd.

  3. Meriadoc Brandebok

   Aangezien rechts geen meerderheid zal bezitten, is het waarschijnlijk dat het volgende kabinet wordt gesteund door Klaver & Co. Als het kabinet nu aftreedt werpt men links de hoofdprijs in de schoot. Leuk voor de PVV-ers: krijgen ze in plaats van vicepremier Ollongren, vicepremier Klaver. 🙂

   1. Bullshit16

    Maria
    Nee joh katten in het nauw maken rare sprongen ze beginnen hier steeds meer dom te lullen wees jullie maar blij met deze dictators maar ik wil nog wel een beetje vrij leven voor zover het er nog is maar dank zei jullie word het wel steeds minder
    Stem fvd of PVV uit de eu

  4. Meriadoc Brandebok

   Een kabinet met GL is overigens niet wenselijk.

  5. Blitzkrieg

   Meriadoc Brandebok :
   Quote : “Aangezien rechts geen meerderheid zal bezitten”
   Nou, ik zou er maar niet te hoog op inzetten. Het zou je nog wel eens vies kunnen gaan tegen vallen.

   1. Meriadoc Brandebok

    @Blitzkrieg

    Neen, ik zal niet verrast zijn.

  6. werikke

   wat een totale onzin bijelkaar weer. reageren op jou mening heeft dan ook geen zin

 17. Duckday

  BREEK HET KARTEL!!!!!!!!!!!!

  STEM PVV OF FvD direct daarna NL Exit uit het monsterverbond de EU en EURO
  Wat zijn we er op voor uit gegaan voor de NORMALE man Vrouw in Nederland.

  Laten we UK volgen die de juiste beslissing heeft genomen!!!!

 18. Wim Vreeswijk

  Kan ik me voorstellen want PVV en FVD zijn nu samen goed voor 40 zetels.

  1. Blitzkrieg

   Wim Vreeswijk :
   Quote : “Kan ik me voorstellen want PVV en FVD zijn nu samen goed voor 40 zetels.”
   Nu samen goed betekent wat mij betreft niet de-laatste-peiling-van-maurice-de-hond. Als we binnen nu en een maand verkiezingen zouden hebben zou het me niks verbazen als ze zomaar 70 zetels of meer binnen harken.

   1. Bbroer

    Dan zal Geert Wilders eindelijk moeten aantreden en niet steeds weer een excuus zoeken om maar niet mee te doen. Dat ligt in zo in zijn aard. Vooraf veel tam-tam.
    Wat dat betreft zou ik zijn vuurdoop willen meemaken.

    1. Fonz

     “Wat dat betreft zou ik zijn vuurdoop willen meemaken.”

     Daar zucht heel Nederland naar natuurlijk, eindelijk Nederland weer terug…

 19. Michael M

  Niet alleen de heer Wilders maar ook het grootste deel van de bevolking zijn Rutte 3 liever kwijt dan Rijk. En, ook wij kunnen hier niet wachten dat het een keer snel gebeurt.

 20. Michael M

  Breek het politieke partijen kartel. Kartelvorming stop en stem op vernieuwde partijen. Laat 30 en 40 jaar oude gevestigde partijen in een hoekje zitten. Het is niet meer de partijen waarvoor ze ooit voor waren opgericht.

 21. Veteraan

  Ja hoor, ik kom nog wel even naar huis om te stemmen.

 22. Lex

  Vrees dat we pas 2021 verkiezingen hebben.

  Toch hoop ik dat dit kabinet snel gaat vallen liefst gisteren nog.

 23. evil knievel

  Laten we toch zoooooo hopen dat Greet n de Telegraaf hier gelijk in hebben!

e-mail:

 Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.