‘Woke mensen zetten allochtonen weg als lachwekkende radicalen en deerniswekkende stoethaspels!’

Bam! Even een rechtse voor die absurde trend met allerlei ‘woke’ types die denken dat ze Nederland vooruit helpen. Integendeel, zo schrijft columnist Özcan Akyol vandaag subliem op in het AD. Ze zorgen alleen maar voor een slechte naam van allochtonen.

Sylvana Simons zal wel woedend zijn, maar dat is dan maar de prijs die Algemeen Dagblad-columnist Özcan Akyol moet betalen. Hij neemt in zijn column de bizarre basisschool onder vuur die meende dat de term ‘carnaval’ te beledigend zou zijn voor andere culturen, en deze prompt verving door het fantasieloze ‘verkleedfeest’. Helemaal niemand heeft gevraagd om die aanpassing, en al helemaal niet een imaginaire roedel lichtgeraakte allochtonen. De ‘woke’-cultuur die alles ineens van een zogenaamd beladen benaming wil ontdoen, kleunt daardoor echt ernstig mis. En met potentieel grote, rampzalige gevolgen.

Akyol:

“Die verklaring zorgt direct voor een aantal vragen. Zal de directie voortaan de Ramadan ook omdopen tot ‘Hongerdagen?’ En wat te doen met Pasen? Dat is onlosmakelijk verbonden met een kerkelijke traditie. ‘Eierenfeest’, misschien?

Niemand neemt aanstoot aan carnaval. De enkeling die dat wel doet, is een lachwekkende radicaal, een deerniswekkende stoethaspel, die je niet zijn zin moet geven.

In Zevenaar bewijzen ze weer eens dat de mensen die zich ‘woke’ noemen totaal doorslaan in hun streven om op te treden als witte helpers van allochtonen, die daar niet eens om hebben gevraagd, maar nu in de beeldvorming wel te boek komen staan als mensen die moeite hebben met de naam carnaval.”

En zo is het, natuurlijk. Wellicht dat de woke hipsters in hun frappuchino-tentjes de les ter harte willen nemen, tussen het plannen van hun volgende afspraak bij de piercingzetter en het eten van hun avocado door. Want Özcan Akyol is bepaald geen witte gepriviligieerde bleekscheet of een rechtse FVD-stemmer. Just saying, hoor!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

8 reacties

 1. Rompui

  Onze stieren hebben een ring door de neus hahahahaahah

 2. Mikael Blomkvist

  In de berichtgeving worden de argumenten van deze Openbare School nergens vermeld. Mijn indruk is dat ze als Openbare School het christelijk Katholieke karakter van Carnaval niet wensten te benadrukken.
  De veronderstelling dat het motief was dat ze allochtonen dan wel moslims niet willen kwetsen lijkt me meer een verzinsel van de commentators en de opgeklopte verontwaardiging lijkt me evenzeer op fantasie te berusten.

  1. Original NL

   Wesley die dom is, lult recht wat krom is.

  2. Adriaen van Bergen

   Zelf vind ik Carnaval niet echt een christelijk feest aangezien het niets met Jezus Christus te maken heeft, dat terzijde.
   Maar stel dat het een christelijk feest was, dan vind ik het raar dat een Openbare school zich met de naamgeving van dat feest gaat bemoeien.
   Organiseer dan je eigen feest. Het liefst waar alle gelovigen én atheïsten aan hun trekken komen.

   1. Mikael Blomkvist

    Het carnaval is een feest dat in relatie staat tot de vastentijd die verbonden is met de kruisdood van Christus.

 3. Mar

  Het kan ook zijn over komen waaien vanuit Amerika, zoals zoveel zaken de laatste jaren.

  Het is ook inderdaad maar de vraag of het iets te maken heeft met ‘allochtonen’. Misschien wel die van Amerikaanse afkomst.

 4. Mariposa78

  Wat betekenis van het woord WOKE? verleden tijd van Wake in de Engelse taal?
  In 1972 vorige eeuw wel eens gehoord in Amerika, vergeten te vragen naar wat het verwijst.

 5. Peetjoh

  Carnaval is katholiek. En is een feest voorafgaand op de vasten maand. Gereformeerde,Vrijgemaakte ,hervormde protestanten (geen katholieken) vieren dit niet. Dus op zich is het maar 1 stroming (christenen) die het viert. De grote groep woke, ers denkt dat het een of ander racistisch feest is. Komt omdat ze dus olie dom zijn. Feitelijk gezien zijn het namelijk hoofdzakelijk mensen met een tintje die carnaval vieren. Alle Spaanstalige bijv.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.