Wow: schaamteloze schurk Peter R. de Vries was boegbeeld van grote oplichterij-app: ‘Zwendel!’

Peter R. de Vries heeft zijn medewerking verleend aan een app waarmee beleggers en investeerders voor miljoenen opgelicht zijn, zo wordt vandaag bekend. Terwijl de oplichter-eigenaren van de app het geld gebruikten voor luxevakanties, fungeerde schnabbelkoning De Vries als het PR-boegbeeld van de zwendelapplicatie.

Het FIOD maakte afgelopen jaar een ruw einde aan het luxefeestje van de eigenaren van de app Xpose. Met die app zou je in het geval van een onveilige situatie direct criminelen kunnen filmen. Maar de bedenkers hadden het geld dat ze bij beleggers hadden opgehaald voornamelijk gestoken in hun eigen welzijn: ‘luxeproducten en vakanties,’ zo schrijft NU.nl nu. Dat is natuurlijk niet zo netjes als je dat doet met geld van investeerders. Die willen een werkend product, en niet één of ander tuiggozertje met z’n kont op een strand in Dubai. Gewoon oplichterij, dus, en zo heeft de overheid dit ook behandeld.

Dat is natuurlijk allemaal al dubieus genoeg, maar GeenStijl knoopte vandaag de eindjes aan elkaar. Want wie heeft die app daadwerkelijk gepromoot? Jawel, niemand minder dan ultra-schnabbelaar Peter R. de Vries. Hij vond dat beleggers hun zuurverdiende geld wel in deze “revolutionaire” app konden steken. Mispoes:

“De makers hebben mij driekwart jaar geleden benaderd met het verhaal dat ze een revolutionaire uitvinding hadden gedaan. Ik was daar eerlijk gezegd uitermate sceptisch over. Mensen met revolutionaire uitvindingen die bestaan haast niet meer. Ik heb het product gezien en toen was ik eigenlijk meteen om. Ik dacht van: ja, dit is inderdaad revolutionair”, aldus Peterrrrr destijds.

Dus die beleggers vanwege ZIJN advies miljoenen inleggen. Geld foetsie. Een van de gedupeerde beleggers is Mark van der Molen. “Van der Molen vindt het vooral geruststellend dat de app een prijs gewonnen heeft, en dat diverse bekende Nederlanders zich er positief over uitlaten. Onder wie Peter R. de Vries. ‘Die staat bekend als kritisch en betrouwbaar persoon, daarom vertrouwde ik het wel’.”

Gaat Peter R. alle gedupeerden terugbetalen, desnoods van zijn ruimhartige gages als talking head in alle praatprogramma’s van Nederland? We helpen het de slachtoffers hopen. Maar verwacht niks, want geldwolf Peter R. blijft natuurlijk gewoon geldwolf Peter R. Met z’n “revolutionaire app”… PROEST!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

10 reacties

 1. Kidogo

  links lullen rechts vullen en zeker altijd over de ruggen van goed gelovige nederlanders
  Stem FVD

 2. Hendrie1963

  Arrogante oplichter en altijd de bek open over een ander. Volledig besmet met de criminelen. Er komt steeds meer los van die linkse idioten.

 3. Bullshit16

  Boontje komt om zijn loontje
  Ha lol die meneer betweter toch valt i toch een keer op zijn smoel
  Stem fvd of PVV uit de

 4. Cycle25

  Allesweter Peter, gaat tie z’n broer bellen ?

  Zo zie je wat media allemaal voor fake bullshit naar buiten brengt, en schaapjes die volgen lopen klakkeloos achter zo’n oplichter aan.

 5. JeMoerigeHoeder

  Een grotere loser als peter r bestaat er niet, letterlijk in alles gefaald behalve dat misdaadprogramma waar je het productiebedrijf erachter de meeste krediet moet geven.

 6. Original NL

  Ach..dààrom zat peter gisteren weer bij jinek!

 7. J.Rademaker

  Spanje perfecte gratis app van de politie, meerdere talen en plaatsbepaling.
  Maar dat weet Peter wel van zijn netwerk daar maar beetje commissie is nooit weg.

 8. ome

  Peter de Vries is 63 jaar, zijn houdbaarheidsdatum is reeds voorbij.

  1. Politiek Profeet

   Zijn corrupte vriendjes bij de polieszzz en het om zullen dit stuk stront wel uit de wind houden.
   Goor stuk vreten die nog wel eens gruwelijk aan zijn einde gaat komen….mooie dag dan wel weer….

 9. Baron von Munchhausen

  Alles wat Links doet/denkt/handelt/beloofd is UITSLUITEND bedoelt om hun eigen zakken te vullen!
  Wie kan mij dit weerleggen?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.