Wut? GroenLinks-scheldtokkie – tevens raadslid – doet aangifte tegen Baudet: ‘Haatzaaien en pure discriminatie!’

Uiteindelijk kwam er gisteren dus toch geen aangifte tegen Forum voor Democratie-voorman Thierry Baudet naar aanleiding van zijn tweet over zogenaamde Marokkanenoverlast in een NS-trein. Althans, niet van de Politie. Maar waar de wetsdienders afzien van een vervolging, daar wil GroenLinks-raadslid uit Amersfoort Youssef el Messaoudi wél zien dat het Kamerlid zich moet verantwoorden bij de rechter. Hij hekelt de “pure discriminatie” van de FVD’er.

De treintweetsaga is nog niet voorbij voor Thierry Baudet. In Amersfoort heeft het GL-raadslid Youssef el Messaoudi een afspraak op het bureau om zijn politieke opponnent erbij te lappen middels een aangifte. El Messaoudi, zelf van Marokkaanse afkomst, is er helemaal klaar voor om een begin te maken met de vervolging van de man die dit weekeinde twitterde dat het “kinderlijk naïeve Nederland” eindelijk eens werk moet maken van overlast van Marokkanen, terwijl de situatie die zich voordeed niets met die bevolkingsgroep te maken had. De GroenLinker vond het beneden alle peil:

“Het raakt mij persoonlijk dat deze man een hele bevolkingsgroep wegzet als kwaadaardig. Dat is haatzaaiend en pure discriminatie”, reageert El Messaoudi. ,,Ik voel me verplicht hiertegen in verzet te komen. En dus staat mijn afspraak bij de politie in Amersfoort om aangifte te doen.”

El Messaoudi noemt zichzelf een rasechte keientrekker. Hij is in Amersfoort geboren en getogen. ,,Maar ik kan me niet onttrekken aan mijn Marokkaanse wortels. Mijn vader is de armoede in zijn land ontvlucht en heeft hier zijn rug krom gewerkt in de metaalindustrie. Het land helpen opbouwen.  Met deze tweet geeft Baudet mijn vader een trap na in zijn graf”, aldus het GroenLinks-raadslid op felle toon.”

Saillant detail is echter dat El Messaoudi zelf ook niet zijn woorden altijd weegt. In een vorig leven, als PvdA’er, kon de lokale politicus er ook wat van en nam hij totaal geen blad voor de mond. Ook bij hem vliegen de beledigingen al snel in het rond:

“Droplul, botte hond, PVV-facist. Het Amersfoortse raadslid Youssef El Messaoudi gebruikt op Twitter termen die je niet zou verwachten van een politicus. De rechtenstudent, die de PvdA-stemmer vertegenwoordigt in de Amersfoortse raad, ziet zelf weinig bezwaar. ‘Ik laat mij niet uitschelden zonder weerwoord.’

Zo schrijft El Messaoudi op de website van de PvdA: ‘Het heeft veel weg van een virus dat in Nederland zich in rap tempo verspreid. Moedervirus Geert besmet Nederland, en iedereen is in de ban van de angst als het maar enigszins te maken heeft met de Islam of allochtoon.'”

Of ook Thierry Baudet een droplul is, horen we dan weer niet van hem.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

54 reacties

 1. Dropje

  “ Of ook Thierry Baudet een droplul is, horen we dan weer niet van hem.”

  Das een inkoppertje; bij deze

  1. Rammstein

   Dropje weet alles van droplullen.

  2. Hard

   Kan niet, jij hebt geen kop.

 2. nu ik

  krijgt deze mafklapper nu ook de rekening van de valse aangifte ? Eris immers al breed vast gesteld dat er geen strafbare feiten zijn gepleegd. Moet deze idioot een podium voor zich zelf ?

  1. Hendrie1963

   Hij ken geen Nederlands.

   1. AS210854

    HAHAHAHAHA.

 3. Meriadoc Brandebok

  Thierry Baudet heeft met zijn leugen bijgedragen aan verdere polarisatie van het debat. De politicus wist op de bewuste vrijdag dat het om treincontroleurs ging, maar liet deze context weg door op de etnische achtergrond van de controleurs te spelen. Waarom deed hij dat? Misschien waren het toch xenofobe en discriminerende motieven die hem daartoe brachten. Ik denk dat het gewoon domheid is.

  Het resultaat van die stompzinnigheid is wél discriminatie. Twee hardwerkende, geïntegreerde Nederlanders wegzetten als de eerste de beste bontkraagjes, is pure discriminatie. Zo kan men ook wel zeggen dat alle Duitsers nazi’s zijn. Te smerig voor woorden.

  Baudet heeft zijn excuses niet aangeboden. Hij beweerde slechts dat hij “te snel” had getweet. Baudets volgers zijn tot geen enkel kritiek op het stompzinnige handelen van de leider – afgezien van enkele, zij geven de schuld aan de Marokkanen, links of de PvdA en kennen geen zelfreflectie.

  Er lopen rare politici rond. Er lopen fascistische en racistische politici rond. Baudet is fascistisch noch racistisch. Hij is gewoon überdom. Daar is alles mee gezegd. Voor nu.

  1. nu ik

   idioten zoals brandende bok met haar overtrokken reactie op een simpele tweet zijn de oorzaak van de polarisatie. snufje simons er overheen en het fascistische duo snuf & snuitje hebben weer een schandaaltje geschapen

   1. Kretoloog

    “idioten zoals brandende bok met haar overtrokken reactie”

    Haar reactie? Is Guus dan een meissie? Ach gossie, dan zal ik voortaan maar lieff doen tegen ‘haar’.

  2. Fonz

   Nee hoor, onzin

   1. nu ik

    dat ze tijd hebben voor die onzin. Aagifte van diefstal van de auto moest 6 dagen wachten

  3. Blitzkrieg

   Meriadoc Brandebok : De ene noemt het rascisme de andere noemt het statistiek. De gasten zijn zwaar over vertegenwoordigd in de criminaliteit, heel Nederland gaat gebukt onder deze ellende. Al decade lang wordt er weggekeken en niks aan gedaan, neem nu bijvoorbeeld dit bericht.

   Zwembad-Marokkanen – PvdA-burgemeester Terneuzen over bezoek Geert Wilders: ‘Niet welkom, probleem is zijn haatzaaien’
   h**ps://www.dagelijksestandaard.nl/2019/07/zwembad-marokkanen-pvda-burgemeester-terneuzen-over-bezoek-geert-wilders-niet-welkom-probleem-is-zijn-haatzaaien.

   Ik ga de tweet van Baudet gebruiken om het debat aan te zwengelen en dit probleem zichtbaar te maken. Kom maar op, ik lust jullie rauw. Ik zal deze gasten exposen om te laten zien over welke gasten we het hebben. Als Baudet erover wordt aangesproken hoop ik dat hij er vol in gaat, teneinde dit land weet een beetje leefbaar te maken.

   Over zichzelf is deze GL’er niet zo kritisch

   Quote : ““Droplul, botte hond, PVV-facist. Het Amersfoortse raadslid Youssef El Messaoudi gebruikt op Twitter termen die je niet zou verwachten van een politicus. De rechtenstudent, die de PvdA-stemmer vertegenwoordigt in de Amersfoortse raad, ziet zelf weinig bezwaar. ‘Ik laat mij niet uitschelden zonder weerwoord.’

   Zo schrijft El Messaoudi op de website van de PvdA: ‘Het heeft veel weg van een virus dat in Nederland zich in rap tempo verspreid. Moedervirus Geert besmet Nederland, en iedereen is in de ban van de angst als het maar enigszins te maken heeft met de Islam of allochtoon.’”

   Lees nu dit artikel :
   PvdA’ers Samsom en Spekman niet vervolgd om Marokkanen-uitspraken
   h**ps://www.rtlnieuws.nl/nederland/politiek/artikel/632156/pvdaers-samsom-en-spekman-niet-vervolgd-om-marokkanen-uitspraken

   Over Samson heb ik je nooit gehoord, jullie zijn allemaal hypocriete kl##tzakken die met twee maten meten.

   Ondertussen gaat ons land naar de tering, en het is allemaal JULLIE schuld met je f#cking identiteitspolitiek. Baudet is een bevlogen politicus met hard voor dit land, jullie een stelletje loosers en nitwits.

   1. Blitzkrieg

    hard = hart

   2. Tguard

    Top bijdrage, het lijkt niet binnen te komen dat het een feit is hoe we hier onder gebukt gaan. Polarisatie aanwakkeren tsssssssssss wordt wakker man!!!!

   3. Zweedse kok

    Lijkt wel of hier iemand op zijn edele delen getrapt is.

    1. Hard

     Zweet Cock?

    2. Beukman

     Dat zie je verkeerd. Blitzman verdedigt de edele delen van Baudet. Op Meriadocs bijdrage valt geen milimeter af te dingen.

     1. Rammstein

      Deugmans is tegenwoordig de hele dag actief op DDS. Ben je soms ook met pensioen? Of ontslagen en werkloos?

      Wat fijn voor je trouwens dat je in Meriadoc zo’n geweldige kanjer van een partner hebt die reacties plaats waar geen millimeter op af valt te dingen. Het lijkt bijna of je klaarkomt.

     2. Blitzkrieg

      Beukman : Het is altijd Wilders, Baudet of zelfs Blizkrieg. Wat was jou plan van aanpak in het Marokkanen probleem dit Nederland al jaren teistert, of bestaat het volgens jou helemaal niet?!

     3. Hard

      Zeugman?

     4. Beukman

      @Blitzman
      Het “Marokkanenprobleem” bestaat niet, net zomin als er een “Jodenprobleem” bestond. Er is een percentueel kleine groep jonge mannen met een Marokkaanse achtergrond die crimineel gedrag vertonen. Het lijkt erop dat de afbraak van het buurtwerk door vorige kabinetten hier voor een groot deel toe heeft bijgedragen.

      Gelukkig belanden de meeste jonge criminelen vanaf hun 24e of zo weer op het rechte pad, op het moment dat ze een gezinnetje gaan stichten.

      Dat buurtwerk moet weer terug, maar dat gaat jaren kosten. Wilders en Baudet moeten verder hun grote muil houden, want zij dragen met hun gestigmatiseer alleen maar bij aan het probleem.

      Jouw Leider heeft bij mij definitief afgedaan. Ik heb hem hier op DDS nog lang verdedigd, maar die leugenachtige tweet en daarna de halfslachtige wijze waarop hij zich aan zijn verantwoordelijkheid onttrok, wekken slechts walging.
      Nee, deze man zal nooit premier worden. Daarvoor is hij simpelweg te slap en te ijdel.

     5. Ben Venuti

      Beukman denkt geloof ik dat buurtwerk en flipperen of biljarten dat ongedierte uit de criminaliteit gaat houden, sodemieter toch op naïeve dwaas en laat je nakijken.

     6. Beukman

      Dat is dan ook wel een heel simplistiese uitleg van buurtwerk, @Ben.

     7. Blitzkrieg

      Beukman : Stigmatiseren, krijg de ellende. Tegenwoordig ben ik het grote gevaar, de WITTE MANNELIJKE AUTOCHTONE NEDERLANDER. Jij moet je muil houden, identiteitsocioloog. Elke keer opnieuw moet onze culturele identiteit verder worden weggewist voor inclusie. Waar haal je het gore lef vandaan om mij de les te lezen over stigmatiseren. De identiteits politiek heeft tegenwoordig zo’n grote invloed dat we ons druk maken… om let wel, een tweet.

      Het probleem van “net doen alsof er geen probleem is met Marrokanen” is dat het weer optreed zodra je je kop uit het zand trekt. Ik kan je niet overtuigen van datgeen je niet wil horen.

      Er zijn heus ook best goede Marrokanen en die lijden onder het asociale gedrag van een grote groep anderen. Juist zij hebben er baat bij als dit wordt gezegd en keihard wordt aangepakt. Maarja… jullie creeeren eerst een slachtoffer en die kan je daarna dan beschermen, zo werkt links. Dit is waarom de problemen niet worden opgelost.

      Quote : “Jouw Leider heeft bij mij definitief afgedaan.”
      Ja ja ja, nu wordt hij mooi. Jij en sympathie voor Baudet, wie wil je nu voor de gek houden? je moeder?

     8. Beukman

      @Kriegman
      Tja, ik heb hier wel degelijk de man een tijdje het voordeel van de twijfel gegeven, en dat was echt niet alleen omdat hij een Érard uit 1873 kan onderscheiden van een moderne Steinway – dat is slechts weinigen gegeven. Wat een mazzel dat F. Janmaat bij hem om de hoek zit.

      Een jaar of wat geleden heb ik zakelijk wel eens met hem te maken gehad, ik zie dat ie zelfs nog in mijn adresboek zit. Vriendelijke jongen, beetje aparte figuur. Later bij zijn eerste stapjes in de politiek kon ik ook wel lachen om zijn kleine provocaties, zoals die naaktfoto van hem.

      Maar de laatste tijd gaat het bergafwaarts met hem. Otten fungeerde nog als anker, maar die is weg. Hiddema moet Baudet nu aan de grond zien te houden, maar dat kost hem moeite.

      Thierry had het beter kunnen houden bij boeken schrijven en debatteren. Voor het métier van politiek is hij niet geschikt, want daar krijg je vuile handen van.

     9. Hard

      Zuigman?

   4. Meriadoc Brandebok

    @Blitzkrieg

    “Baudets volgers zijn tot geen enkel kritiek op het stompzinnige handelen van de leider (…) zij geven de schuld aan de Marokkanen, links of de PvdA en kennen geen zelfreflectie.”

    Q.e.d.

    1. Blitzkrieg

     Meriadoc Brandebok : Kritiek, flikker toch op. De enige kritiek die ik heb is dat hij er niet hard genoeg is ingegaan, in de tweede kamer krijgt hij een herkansing. Luister jij nu maar naar Peter R. de Vries, ook zo’n eng mannetje die je precies verteld wat je moet denken.

     Q.e.d. = quantum electrodynamics, een hobby van me.

     1. Zweedse kok

      @Blitz.
      Bent u de reïncarnatie van de zeer gewaardeerde Poldi?

     2. Blitzkrieg

      Zweedse kok : Ken geen Poldi. Wegkijken en de problemen niet eens mogen benoemen vanwege politieke correctheid is inderdaad een groot probleem. Jullie zijn wat dat betreft net katholieken die alles moeten toedekken.

     3. Meriadoc Brandebok

      Blitzkrieg schreef: “Kritiek, flikker toch op.”

      Ja, dat bedoel ik dus.

     4. Blitzkrieg

      Meriadoc Brandebok :
      Quote : “Blitzkrieg schreef: “Kritiek, flikker toch op.” Ja, dat bedoel ik dus.”
      Wat is het verschil van uitspraken van mensen als Spekman en Samson in vergelijking tot Baudet.

      Uitspraken als “We moeten Marokkaanse jongeren vernederen” is geen enkel probleem.

      Het gaat hier niet om wat er gezegd is maar door wie het gezegd werd. Dus inderdaad, “kritiek, flikker toch op”.

     5. Meriadoc Brandebok

      @Blitzkrieg

      Het verschil is dat Baudet twee hardwerkende heren wegzette als zijnde bontkraagjes die vrouwen naroepen. Hij wist dat het controleurs waren (tenminste, als de vrouwen hem dat hebben verteld), maar besloot de context er buiten te laten en de afkomst erin te gooien.

      Stel dat twee Joodse treincontroleurs opstandige reizigsters tot de orde hadden geroepen, en Baudet had geschreven: “vier Joden hebben etc etc”. Zie je het verschil tussen de uitlatingen van de PvdA-slobbertrui en Thierry?

     6. Blitzkrieg

      Meriadoc Brandebok : De vergelijking met Joden laat ik geheel voor jouw verantwoording.

      Wat je dus eigenlijk zeg is dat Baudet groot gelijk had, Marrokanen zijn dus – ook volgens jou, en Samson (e.a) – een groot probleem. Het gaat er dus niet zozeer om wat hij zei maar op de manier waarop

      Baudet is een gepassioneerd politicus die zich terecht zorgen maakt over Nederland, wellicht heeft hij een woordje teveel of te weinig gebruikt.

      Uiteindelijk hebben we het nu dus al bijna een week over een tweet terwijl het echte probleem onbesproken blijft. Precies dit is nu de essentie van de tweet van Baudet. Het probleem met jou is niet dat je het niet begrijpt, maar dat je het niet wilt begrijpen.

     7. Meriadoc Brandebok

      @Blitzkrieg

      Nee, dat zei ik niet, en Baudet is vooral een mislukte politicus.

      Begaafd schrijver tho.

    2. Zweedse kok

     En alles, van klimaat tot files tot regenbuien tot belastingdruk tot woningnood tot onderwijs tot mijn slechte bui is de schuld van JULLIE.
     Wij drogen onze handen aan een Pontius Pilatus handdoekje.

     1. Blitzkrieg

      Zweeds kok : Klimaat? Man, jij moet op de koffie bij Bregman!

   5. Sharktyricon

    @blitz: het gebruiken van onterechte tweet geeft alleen maar te kennen hoe erg je tunnelvisie is. Dat er problemen met Marokkaanse jongeren zijn of zelfs met immigranten zal je mij niet horen ontkennen maar waar wij verschillen is dat ik het heel duidelijk zie als individuen, net als 20 jaar terug et voetbalhooligans, het feit dat dat voornamelijk blanken gasten waren betekende niet dat alle blanken hooligans waren, het feit dat ze zeiden voetbalsupporters te zijn maakte ook niet dat ik alle voetbalsupporters zag als hooligans en die vergelijking gaat met Marokkanen of immigranten net zo op. Als je het verschil niet kunt zien ben je blind, als je het verschil niet wilt zien heb je last van tunnelvisie

    1. Blitzkrieg

     Sharktyricon : Ik zeg helemaal nergens dat alle Marrokanen slecht zijn. Dit laat onverlet dat er al decennia lang problemen zijn met Marrokanen. Dit komt hoofdzakelijk doordat de problemen niet worden aangepakt, of het zelfs niet mogen benoemen vanwege politieke correctheid. Verder kom ik in opstand dat een tweet dagelang voorpagina nieuws is, is dit het wereldnieuws “een tweet van Thierry Baudet”.

     Aan iedereen die twijfelt aan de goede bedoelingen van Thierry Baudet raad ik aan dit gesprek eens te bekijken.

     THIERRY BAUDET INTERVIEW – DE JENSEN SHOW #75
     h**ps://www.youtube.com/watch?v=Os9LQF2HXFI

     1. Sharktyricon

      De twijfel aan baudet komt niet zozeer door enkel deze tweet maar meer door n jarenlange flirt met zeer rechtse organisaties, dan is zo’n onzinnige tweet dom en olie op ’t vuur en dat heeft ie aan zichzelf te danken, hoe die ’t ook bedoelt. Verder ben ik wel met je eens dat ’t ongelofelijk wordt uitgebuit

     2. Blitzkrieg

      Sharktyricon : Je hebt je in de luren laten leggen door de media. Eens dacht ik hetzelfde als jij. Als je zelf op zoek gaat blijkt het allemaal één grote hype. Mag Baudet niet praten met wie hij wil? Je moet je eens goed gaan afvragen hoe vaak je niet beperkend denkt vanwege de media. Wat heeft Baudet precies voor extreem’s gedaan? Precies, helemaal niks. Tenminste als je geen Peter R. de Vries heet.

  4. JochemX

   Ben je een verontrustte FvD-stemmer Bokkie? Je uiteenzettingen zijn soms wat vaag.

 4. Meriadoc Brandebok

  Thierry Baudet heeft met zijn leugen bijgedragen aan verdere polarisatie van het debat. De politicus wist op de bewuste vrijdag dat het om treincontroleurs ging, maar liet deze context weg door op de etnische achtergrond van de controleurs te spelen. Waarom deed hij dat? Misschien waren het toch xenofobe en discriminerende motieven die hem daartoe brachten. Ik denk dat het gewoon domheid is.

  Het resultaat van die stompzinnigheid is wél discriminatie. Twee hardwerkende, geïntegreerde Nederlanders wegzetten als de eerste de beste bontkraagjes, is pure discriminatie. Zo kan men ook wel zeggen dat alle Duitsers nazi’s zijn. Te smerig voor woorden.

  Baudet heeft zijn excuses niet aangeboden. Hij beweerde slechts dat hij “te snel” had getweet. Baudets volgers zijn tot geen enkel kritiek op het stompzinnige handelen van de leider overgegaan, zij geven de schuld aan de Marokkanen, links of de PvdA en kennen geen zelfreflectie.

  Er lopen rare politici rond. Er lopen fascistische en racistische politici rond. Baudet is fascistisch noch racistisch. Hij is gewoon überdom. Daar is alles mee gezegd. Voor nu.

 5. ikweetwatikwil

  Hij is in Amersfoort geboren en getogen. ,,Maar ik kan me niet onttrekken aan mijn Marokkaanse wortels. Mijn vader is de armoede in zijn land ontvlucht en heeft hier zijn rug krom gewerkt in de metaalindustrie. Het land helpen opbouwen.

  Zijn vader heeft het land helpen opbouwen . Marokkanen hebben mee geholpen Nederland te bevrijden.

  Nog even en ze mogen hier heersen want dan is het hun land.
  Het gedrag van deze Marokkaan zegt al veel.

  Minder, minder, minder.

  1. Kretoloog

   “Mijn vader …..heeft hier zijn rug krom gewerkt in de metaalindustrie. Het land helpen opbouwen”

   Lees: “Mijn vader heeft zich op zijn 50e laten afkeuren door rugklachten te faken en woont nu van zijn uitkering in een fraai huis in Marokko”.

   1. ikweetwatikwil

    Kretoloog++++

   2. Veteraan

    @ Seneca
    En hij kwam pas op zijn 40e hier en gemiddeld hebben de GAST arbeiders zich binnen 10 jaar laten afkeuren en zitten dus al 30 jaar in een koffieshop te gokken of zwart te werken.
    En ze hadden allemaal 4 tot 6 kinderen voor de kinderbijslag en vaak waren dit gewoon kinderen van familieleden. Ook logen ze allemaal over bezittingen en huizen in die Heimat. Tuig.
    De uitzonderingen daarop waren harde werkers maar dat is een minderheid in deze groep.
    MINDER graag.

 6. Veteraan

  Youssef.
  Gewoon een kut Marokkaan die via sluipweggetje Groen Links de politiek in wilde want meer gratis geld. Stapt net zo makkelijk over naar Denk als dit meer oplevert want Groen is hij nooit geweest en Links ook niet.
  Dus nu dubbel irritant, Marokkaan en GL.

 7. Hendrie1963

  Volgend jaar na de verkiezingen hebben we geen last meer van dit soort gestoorden. Of ze gaan vrijwillig of ze worden eruit gejaagd. Ik verheug me er al op.

 8. Hendrie1963

  Met grapperhaus hier in het land mag valse aangifte ook. Want grapperhaus is zelf nep.

 9. shidaian

  Ach veel geschreeuw en weinig wol Het laatste woord is hierover nog niet gezegd Reken maar dat het even heel goed uitgezocht gaat worden wat er zich precies heeft plaatsgevonden in die coupé. Zowel de NS als de politie hebben hun keutel snel ingetrokken. Waarom? Zou het dan toch????

 10. Rud56

  Hoe diep je je kop ook in het zand steekt of hoever je ook maar wegkijkt:
  de grote hoeveelheid ellende die ons allen raakt is te wijten aan de allochtonen die hier in hun afwijkend gedrag en cultuur blijven vastzitten en ja, de islam is daar heel erg debet aan!

 11. Kees

  Ons land mee helpen opbouwen, je moet maar durven. Marokkanen hebben in Nederland onderhand meer ellende veroorzaakt dan de moffen.

 12. evil knievel

  1 simpel tweetje,meestal ook echt wel t geval met dat gespuis n heel ver8elijk links staat weer op 8erste poten om de redders op rechts in de hoek te smijten waar de klappen vallen!!
  Maar gelukkig blijken de redders van ons vaderland n ijzeren kaak te hebben n zal mijn steun by iedere klap die ze krygen te verwerken alleen maar groter worden!
  Vooral blyven slaan links,in 2021 zullen jullie nokkie gaan!!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.