Zeeman wordt politiek-correcte genderneutrale toko: roze kleding voor mannen én vrouwen

Nou, mooi man. Nu die vervelende genderstereotype naam nog: Zeeman. Binnenkort gaan we allemaal goedkope genderneutrale kleding kopen bij de Zeemens? Als het aan de leiding van de winkel ligt, is het moment vast en zeker nabij. Want de kleding in de winkel wordt voor mannen én vrouwen.

Ja, de ene na de andere modeketen gaat failliet. Dus Zeeman voelt de man (m/v) met de hamer ook al aankomen. Hoe blijf je desondanks relevant in deze verwarrende anti-retailtijden? Bij de zaak voor goedkope kleding hadden ze het antwoord gevonden: we gaan lekker modieus genderneutraal worden! Roze truien voor mannen en vrouwen. Nou, dát zal de verkoopcijfers heus aanjagen. In Adformatie wordt er enthousiast naar uitgekeken:

“Zeeman komt met een nieuwe collectie basics die zowel door mannen als vrouwen kan worden gedragen. #BasicZ zoals de lijn is gedoopt, is helemaal unisex. Hij/zij  wordt zaterdag 29 februari gelanceerd.

De collectie bestaat met name uit relaxte hoodies, oversized sweaters en ruime T-shirts ‘met een boxy fit’. Niet alleen de unisex-fit moet de lijn acceptabel maken voor iedere gender: ook de kleuren nude, ijsblauw, poederroze of crème, en natuurlijk basic-zwart zijn prettig onspecifiek. Zeeman hoopt dat de unisexlijn een vaste plek in de basiscollectie verovert.”

Kan u ook niet wachten totdat dit zo’n daverend succes wordt dat we straks alleen nog maar genderneutrale winkels in elke winkelstraat hebben. Met straks ook genderneutraal ondergoed en badkleding? Of zal het wel niet zo’n vaart lopen en voorziet dit vooral in een vraag die weliswaar luid gesteld wordt, maar in feite niet veel groter is dan de achterban van BIJ1? Wij wachten in spanning af…

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

20 reacties

 1. Hendrie1963

  Zeeman????? Wat is dat? Een travestieten club? Gelukkig kom ik er nooit.

  1. Mar

   U kijkt zeker ook nooit tv.

   1. ome

    “U kijkt zeker ook nooit tv.”

    Hahahaha… 😛

    1. Blitzkrieg

     ome :
     Quote : “Hahahaha… 🙂 ”
     TV kijken is zo 2019.

     1. ome

      @Blitz: Inderdaad 😉

      Ik heb genoeg aan Jensen, FVD-journaal en andere onlinemedia.

     2. Blitzkrieg

      ome : Er is zoveel…
      Jensen
      FvD Journaal
      Cafe Weltschmerz
      Up Networks
      Ongehoord Nederland
      Geen stijl
      Een oorlog reeds verloren
      FvD
      Politiek gemist

      Enz.

    2. Hendrie1963

     Nee, goed geraden. Ik kijk nooit naar de staatstelevisie. Sterker nog ik heb helemaal geen abonnement op de tv . Ik kijk Jensen op Smart tv en voor de rest naar de vrij te ontvangen zenders op de schotel.

     1. Blitzkrieg

      Hendrie1963 : Nou ik heb nog wel staats tv, zodra het kan – over een paar maanden – gaat het eruit.

  2. Rompui

   Zeeman is dat waar alle burka’s rondlopen dusssss ik snap dan ook niet dat roze
   O wacht , daar kunnen ze dan mooi de homo’s pakken .Ze waren er toch al .

 2. Piet51

  Wat wil de schrijver nu duidelijk maken? Hij weet toch ook waar het retailers om gaat. Die zijn vooral geïnteresseerd in omzet. Als ze zien of vermoeden, dat een bepaald product het goed gaat doen, nemen ze dat in de verkoop. Zo simpel is dat. Als de meeste klanten zoiets niet willen, houdt het heel snel en vanzelf weer op in een vrije markt.
  Je kunt overal wat achter zoeken, maar die tijd kun je echt beter voor echte problemen gaan gebruiken. Voorbeelden te over: klimaat, migratie, EU-begroting, stikstof, milieu.

 3. Mar

  Wat een wereldnieuws!

  Roze truien voor mannen zijn er allang. Is zelfs een tijdje mode geweest.

  Met dit artikel bezorgt Tim Zeeman trouwens gratis reclame. Zeeman geeft nu een speciaal naampje aan die kleding, maar vooral (fleece)sweaters voor mannen zijn net zo makkelijk te dragen door vrouwen.

  1. Blitzkrieg

   Quote : “maar vooral (fleece)sweaters voor mannen zijn net zo makkelijk te dragen door vrouwen.”
   Het genderverschil tussen jou en je partner valt waarschijnlijk ook niet noemenswaardig op. Joh, je bent helemaal hip.

 4. perry

  Langzaam maar zeker wordt het goed merkbaar dat DDS flink naar links aan het schuiven is, steeds meer “rechtse” kretologie wordt gecensureerd!
  Ben ik nu de enige die dat opmerkt?

  1. claus

   perry,
   Vind ik ook, waarschijnlijk een paar links georiënteerde journalisten gecontracteerd!

   1. claus

    Mijn vriend Tman is eruit geschopt vanwege niet noemenswaardig kwetsende maar politiek incorrecte opmerkingen!

    1. Heinrich

     claus/
     Ik zit inmiddels op een forum van AfD!
     De Duitse taal beheers ik volkomen, dus ‘kein problem”!

  2. ome

   “Ben ik nu de enige die dat opmerkt?”

   Ik heb andere maatregelen genomen waardoor ik de links fascistische retoriek niet meer hoef te lezen. Figuren als Beukman, Brenda Welsh en zijn 15 andere namen, Mees, etc. die zijn in mijn scherm niet meer te lezen.

   🙂

 5. Joshuak

  Nou mijn zoontje laat ik echt niet in dezelfde jas lopen als mijn dochtertje.. En is er überhaupt een ouder die iets om zijn kind geeft die dat laat doen?

  Als je wilt dat je kind gepest wordt moet je dat doen, want als ik een klasgenoot had die hetzelfde kleding als meiden droeg was ik ook zon figuur die zijn hele schooltijd verziekte.

  Denk dat dit weer zo’n voorbeeld is van een bedrijf die zijn verkoop strategie van Twitter haalt maar vergeet dat de normale mens niks met die onzin heeft..

  Zal niet de eerste progressieve kledinglijn die zoiets probeert en flopt.. Het in de winkel leggen is 1 ding , maar dan moet je het nog proberen te verkopen

  1. Mar

   Draagt uw zoontje al kleding voor volwassenen? Wordt het dan niet eens tijd om zoon te gaan zeggen?

 6. Rosasolis

  Wanneer mogen kleuren gewoon neutraal zijn? Als kind leren wij eerst de primaire kleuren, en dan wat gebeurt als je die kleuren gaan mengen. Dat zie je ook duidelijk in de bekende kleur-wiel. De ene kleur leidt tot de volgende kleur. Bijv. de kleur verdunning van rood is roze. Hoewel militaire en politie kleding moet altijd uniform zijn, waarom mogen burgers niet gaan kleden in kleuren die zij mooi vinden? Een man kan voor helder pastel kleuren kiezen, en een vrouw kan voor donkere kleuren kiezen. Kleuren zijn heel belangrijk en moeten nooit verbonden aan vooroordelen van wie dan ook.
  Als een man voor een pastel kleur voor zijn overhemd kiest, dat is zijn recht. Als een
  vrouw voor donkere kleuren kiest omdat zij in rouw is, is dat ook haar recht.
  Misschien heeft de oude regenboog leer over de verbindingen van kleuren meer voor ons te betekenen. Al die kleuren zijn voor ons allemaal. Alle kunstenaars en muzikanten weten hoe belangrijk kleur in kunst en in ons samenleving is. Wij hebben alle intelligente samenwerking van zowel mannen als vrouwen nodig in
  alle vakken. De oude kleuren wiel laat duidelijk zien dat: alle kleuren verbonden zijn.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.