Züm kotzen! Ook HEMA aan de ketting van SJW-schreeuwlelijken: geen moorkoppen meer, maar alleen ‘chocobollen’

Moorkoppen
Foto: Moorkoppen. Bron: Teunie / Wikimedia Commons.

Nou. Dat duurde niet lang. Niet alleen een vrij onbekende bakker moest het ontgelden wegens gehallucineerd racisme, maar ook grote Nederlandse bedrijven moeten nu met hun kop door de pomp. Want ja, de met een kwinkslag genaamde “moorkop” is nu eenmaal een koloniaal haatgebakje, en dus moet de Nederlandse taal dwingenderwijs worden aangepast. Nu dus ook in de HEMA.

Vanochtend treurig nieuws uit Monster: een bakker werd geïntimideerd omdat hij (zoals bijna alle andere bakkers) ook moorkoppen in de etalage had staan. Dat zou heul veel racistisch zijn. Nu kunnen we allemaal smakelijk lachen om één zo’n bereider van lekkernijen, maar inmiddels heeft dit ‘voorbeeld’ al navolging gekregen. Bij niemand minder dan de HEMA, één van de grootste winkelketens in heel Nederland. Want ondanks dat HEMA zichzelf promoot als zijnde Hollandser dan Hollands, wordt er toch verdacht vaak gehoord gegeven aan vermoeiend en uit Amerika geïmporteerde identiteitspolitiek.

Ondanks dat Nederland helemaal geen Jim Crow-periode heeft gekend en de historische positie van zwarte mensen nooit zo slecht is geweest als in de VS, wordt er gedaan alsof de slavernij pas in de jaren ’90 is verboden. Ontzettend dikke onzin, natuurlijk, maar dankzij een stel gillende keukenpersonen uit Amsterdam wél modieus in media en bedrijfsleven. En ja, dan krijg je dus niet. Niet alleen bakkers uit Monster moeten hun moorkoppen nu chocoladebollen gaan noemen. Ook de HEMA, die natuurlijk wél wil blijven deugen, doet vrolijk mee:

“Een woordvoerder van Hema laat weten dat het woord ‘moorkop’ niet meer bij deze tijd past. ,,Daarom is besloten de naam te veranderen naar chocoladebol. Het product blijft hetzelfde.” Het besluit is al even geleden genomen. Voordat de naam daadwerkelijk in de winkels wordt doorgevoerd moeten eerst de borden worden aangepast. De verandering gaat daarom pas op 30 maart in.”

Geniet er dus nog maar even van, zolang het kan. Nog anderhalve maand. Snif.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

53 reacties

 1.   

  Prima. Lekker chocobolletje voor je volgevreten drekbek.

 2.   

  Druppeltje voor druppeltje……!!!!!!

  De Paasdagen; cowboy en indiaantje; de kannibalen-attractie in de Efteling; negerzoenen; jodenkoek; moorkoppen; Sjors & Sjimmie; blote postzegel; een schilderij van deels ontblote vrouw in een gemeentehuis; de 4 mei dodenherdenking; standbeelden en straatnamen van onze helden; nu weer de naam HAMburger; de term Gouden Eeuw; slavenvergoeding; genderneutraal speelgoed; het Wilhelmus uit het onderwijs; Hagenoot ipv Hagenaar/Hagenees; Sinterklaas wordt pakjesfeest; het Paasfeest wordt voorjaarsfeest; Kerst wordt Winterwende.
  What next???????

  Er wonen straks overal zoveel mensen met een migratieachterstand uhh -grond, dat alle Nederlandse tradities, gewoontes, gebruiken, normen en waarden veranderen of verboden zullen worden.
  Een traditie (Latijn: trádere, overleveren) is een gebruik of gewoonte die van de ene generatie op de andere wordt doorgegeven.
  De functie hiervan is het in stand houden van de maatschappelijke stabiliteit.
  Pinksteren en Hemelvaart worden straks ingeruild tegen ramadan, offer- en suikerfeest. De grote supermarkten doen er al vreselijk aan mee.
  Straks mag zelfs het leuke kinderfeest Sinterklaas en zwarte P…. Ho even, daar is toch al wat mee? Oh ja! Zwarte Piet te zwart, Sinterklaas te wit, te machtig, te katholiek. Wanneer doen ze een keer wat aan Americo, het witte paard van Sinterklaas?
  Maatschappelijke INstabiliteit.

  Pas op uw tellen.…. Stem rechts….!!!!

  1.   

   Shadow1100 : Reken er maar op dat we rechts gaan stemmen.

   Stem FvD of PVV

   1.   

    Die zijn niet echt rechts. Doen alsof.

    1.   

     stem er maar gewoon op marleentje ipv je stem domweg aan linkse debielen te geven of erger nog, helemaal niet te stemmen…

   2.   

    “We”?
    Ik niet hoor

  2.   

   Shadow1100:

   “…het Paasfeest wordt voorjaarsfeest; Kerst wordt Winterwende…”

   Dit is heugelijk nieuws, Shadow1100!
   Eindelijk weer onze oorspronkelijke feestdagen!
   Want zeg nu eerlijk, kerst is vernoemd naar de kerstiging. En Pasen is vernoemd naar Pesach. Beide afkomstig, net als de islam, uit het Midden-Oosten.
   Dan klinkt winterwende en Ostara toch niet zo heel erg slecht?

  3.   

   Americo bestaat al niet meer die is met pensioen…Beetje opletten. En weet je tradities zijn ook ooit zo gegroeid. Een traditie ontstaat niet. En tradities zijn ook nooit onverandert.. Dat je de huidige veranderingen vervelend vindt is een persoonlijk iets. Je mag nog steeds al die dingen noemen en benoemen zoals je zelf wil. Dat winkels veranderingen doorvoeren om daarmee een gedeelte van hun klanten tegemoet te komen kan je de winkelier niet verwijten. Hij is vrij ondernemer.

   1.   

    Precies een gedeelte van de klanten tegemoet komen, die al nooit die moorkoppen bestelde.
    Maar intussen het grootste gedeelte van de klanten wegzet als mindere klant want daar wordt niet naar geluisterd.

 3.   

  Dan gaan we consequent negers maar chocobollen noemen…..

  1.   

   Ik ben altijd al tegen de kleur zwart geweest het staat totaal niet bij mij meubeltjes , maar zo moorkop vind ik verdomd lekker , en de traditie zwarte piet vind ik geweldig vooral die met de grote gouden oorbellen, en onderleiding van Pieter-Jan Balkenende die ons heeft opgevoed met de VOC mentaliteit is dat voor mij een begrip geworden , zwart wit zijn mooie kleuren combinaties of ze vloeken , en zo is de maatschappij ook , 60 jaar thee drinken en wegkijken laten sporen na, en creëren een tweedeling, waar Hans Janmaat Pim Fortuyn Wilders en Baudet het bespreekbaar maken maar worden gedemoniseerd door de beterweters en de wegkijkers , en dan gaat het ondergronds en wordt het harder en minder zichtbaar , gewoon bij de bakker een moorkop bestellen , en zijn huid vol schelden als die als wereldverbeteraar zich wil opstellen want dat lukt de politiek ook niet

  2.   

   Moet je zo een grote stevige uitzoeken, en dan recht in z’n bakkes uitschelden. Maar dat doe je niet, laffe lul hannes.

   1.   

    Kunnen wij kennis maken ?

 4.   

  Hema is gewoon bang.
  h**ps://nos.nl/artikel/2321851-hema-stopt-met-de-naam-moorkop-niet-meer-van-deze-tijd.html

  In het Nederlands werd het woord Moor wel gebruikt als synoniem voor neger. Het is ook een benaming voor een zwart dier (paard of kat).
  Een populair chocoladegebakje wordt in Nederland een moorkop genoemd.
  Moriaantje zo zwart als roet is een oud Nederlands kinderliedje.
  h**ps://nl.wikipedia.org/wiki/Moren

 5.   

  Chocokoppen gevuld met hele zure slagroom gaat het worden denk !
  Stem FVD

 6.   

  Jodenkoeken zijn ongeveer al 140 jaar oud in Nederland. Heb nog nooit linkse gekkies of joden erover gehoord dat die naam niet meer kan. Zodra er iets met zwart inzit of verwijst naar iets, waar normale mensen niet eens aan denken, moet het veranderen. Kun je zien dat joden verstandigen mensen zijn en linkse gekkies alleen opkomen voor zwarten en moslims.

 7.   

  Nou, dan gaan we de negers maar weer bosjesmannen (m/v) noemen. Of kaffers, ook al zo’n passende term.

 8.   

  Wat moet ik nu met mijn kat . Zijn naam is MOORTJE. Hij is Zwart. Chocolaatje nu maar? Ben daar een beetje gek . Kom nou.

 9.   

  Ze kunnen bij de Hema beter de hele gebakafdeling schrappen. Die ruimte kunnen ze benutten voor een groot assortiment hoofddoekjes, en boerkas. Hun doelgroep wat klanten betreft, zullen dat toejuichen.

 10.   

  Kretoloog.De vrouw van een bosjes man is toch een takkewijf.

 11.   

  Eerst eten, dan de mensen…Dr. Patrick Moore heeft 100% gelijk, links is een beweging geworden tegen mensheid.

 12.   

  Hahahahaha hahahaha. Wie kan me helpen met een vraag. Gestoord links en normaal denkend rechts wonen toch bij elkaar op deze planeet. Hoe kan het dan dat gestoord links veel minder zuurstof bij de hersenen heeft? Of hebben ze teveel lachgas gebruikt. Dit kan je als normaal mens toch niet bedenken.

 13.   

  Simpel:
  Niet meer naar de HEMA!
  Verloochent alles wat Nederlands is om aan schreeuwers, zoals SS, KOZP en Moslims, tegemoet te komen!
  Nijmeegse eigenaar heeft het virus van Havana aan de Waal te pakken.
  Ga mijn familie adviseren om niet en nooit meer naar de HEMA te gaan!

 14.   

  Moraal van het verhaal is dus, dat chocobol niet racistisch is. Dan maak ik zwarte mensen voortaan maar uit voor chocobol.

 15.   

  Mag de plaats Moordrecht nog wel of maak ik nu slapende honden wakker.

 16.   

  Er werd helemaal niemand geïntimideerd. Zoals de bakker zelf zegt:

  De bakker uit Monster vindt dat de naam moorkop anno 2020 niet meer kan. “Je moet geen naam meer willen voeren die verwijst naar racisme”, aldus Verwoerd. Met deze verandering wil hij een duidelijk statement maken. Als het aan hem ligt, volgen andere bakkers spoedig zijn voorbeeld….
  ….Maar er was nog een motivatie om de naam moorkop in de ban te doen. Jurgen komt oorspronkelijk uit Duitsland en is op zijn tiende naar Nederland verhuisd. Regelmatig kreeg hij de term ‘mof’ om zijn oren. Dit heeft bij hem veel sympathie gekweekt voor anderen die zich gediscrimineerd voelen.

  Dwars tegen alle neopolitieke correctheid in heeft de bakker dus dit besluit genomen. Van mij had het niet gehoeven, die naam veranderen, maar laat dit misverstand zijn rechtgezet.

 17.   

  Goede actie van de Hema. Ik heb nog wel meer wensen. Zo is de naam Hema te weinig gender neutraal graag wijzigen in Hemapa.

  1.   

   gendergekkies noemen de hema tegenwoordig hemens….

  2.   

   Of gewoon HeShemens.

 18.   

  Ze moeten opflikkeren met het gel*l van “het is niet meer van deze tijd” om te kotsen gewoon, hebben die tijdsgeestzieke niets beters te doen?

 19.   

  HEMA bollen boycotten. Alleen nog kopen bij een echte bakker die ze gewoon als MOORKOPPEN aanprijst. De gekte ten top in dit land: terreur van de minderheid.

 20.   

  Hema op zijn Arabisch is هيما
  Ook een ideetje misschien.

  1.   

   In die taal word het PvdA verkiezing programma gepresteerd , voor hun thee achterban die niet is geïntegreerd

 21.   

  Wie koopt er nu nog bij de moorkop mijdende HEMA.
  Ikzelf mijd de moorkop mijdende HEMA,
  Mogen velen mij volgen bij het mijden van moorkopmijders.
  Of worden wij dan beschuldigd van discriminatie?

 22.   

  Wat is het verschil tussen een Bossche bol en een moorkop?

  1.   

   een bossche bol heeft een heerlijke smaak en een moorkop smaakt maar gemalen moren…

 23.   

  Ik kom niet meer bij de Hema of Lidl.
  Je breekt er de nek over de buitenlanders.
  Niet leuk meer.

  1.   

   Zoho, een belangrijke mededeling, @Jack. Dat hakt erin.

   1.   

    Brenda Welsh?

 24.   

  Oke Profeet duidelijk antwoord.

 25.   

  Blanke vla moet verboden worden, dat ies racist!

 26.   

  Weg met ons! Deugen, deugen, deugen!

 27.   

  Men is volledig de weg kwijt in NEDERLAND Men is met de verkeerde dingen bezig.
  Als al die mensen nu eens gewoon de HEMA voorbij lopen wat zou die hele DWAAS dan weer uit vinden Gewooon niks meer kopen .

  Stem PVV of FvD NL exit.
  Snel uit het monsterverbond de EU en EURO die door onze strot is geslagen Het verband HOOGMOED WAANZIN en BELUST op macht.
  Breek het kartel

 28.   

  Ha, dan is de jacht ook open op de bruinvis en de witte haai.

 29.   

  Hoe gaan we Moor-drecht, Moor-denaar, Moor-dvrouw, Moor-datlas etc dan noemen ?

  1.   

   @Ben
   Grinn, Moordrecht is een tricht ( =doorwaadbare plaats) in het moeras. Ach ja men weet niet eens meer de oorsprong van bepaalde zaken en daardoor krijgt men veel misverstanden.

 30.   

  - Moorkop
  – Negerzoen
  – Jodenkoek
  – Klimaatgekkie
  – Blanke vla

 31.   

  Enne,……hoe gaan we SS noemen?
  Normale naam is “breedbed-brildragende-kwakende-vagina-koekeloerster!” (eigenlijk ook een mooie naam, maar te lang)
  De mooiste naam krijgt, ja,…ja,… drie pluimen!

 32.   

  Moet de ‘brownie’, ‘Berliner-bol’ en negerzoen dan ook niet op de zwarte-lijst?

  1.   

   Op de zwarte lijst
   allen van d 66 huize
   allen van vvd huize
   allen van cu huize
   allen van cda huize
   allen van sp huize
   allen van groen slinkshuize
   allen van denk huize
   allen van partijtje diertjes huize
   Allen zijn debet aan een normale ,reeds eeuwen geaccepteerde wijze,manier,gebruikelijke manier van het tot zich nemen van heerlijk,eerlijk en bovenal NEDERLANDS voedsel.

  2.   

   Negerzoen bestaat al niet meer.
   Brownie zal ook wel komen terwijl die malloot van een Ali B en zijn maat Brownie dat zelf gestart hebben.

   Maar ik wil geen kaas meer in de winkels want is racistisch naar kaaskoppen.
   Dat wordt dan een kilo gele homp.

 33.   

  Massaal ontwijken die hema landverraders.
  De keten loopt toch al niet zo lekker, dat zal op deze manier nog wel erger worden. Straks geen klanten meer dus einde Hema. Hebben ze dan aan d’r eigen te danken.
  Moorkoppen zijn heerlijk, maar niet bij de Hema.

 34.   

  @Tim,..waarom schrijft u “Züm kotzen” U weet toch wel dat die Umlaut daar niet hoort ?
  Zum kotzen.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!