Annabel Nanninga (FVD) grijpt coronaspugers: ‘Dodelijk virus gebruiken voor straatterreur? Handhaven!’

FVD-raadslid en -senator Annabel Nanninga heeft het helemaal gehad met de zogeheten coronaspugers: straattuig dat denkt dat het grappig is om naar mensen te tuffen, wetende dat zo het coronavirus kan worden verspreid. Ze roept burgemeester Halsema op hand te haven en ondergeroggelde agenten te laten testen.

Ze worden steeds gekker in Amsterdam. Dit keer is het omdat in de stad zogeheten coronaspugers zijn opgedoken: verdachten die het nodig vinden om hun speeksel naar agenten te spugen nadat ze in aanraking komen met de politie. Een vrouw van 30 in Zuid-Oost en een man van 46 in de Indische Buurt beten het spits af van deze totaal bizarre trend.

In een reactie aan De Dagelijkse Standaard laat Annabel Nanninga weten dat ze deze coronaspugers hard wil laten aanpakken. De burgemeester, die eerder aangaf kabinetsmaatregelen “met tegenzin” te zullen uitvoeren, moet voor deze handhaving maar zin maken:

“Mensen die een dodelijk virus misbruiken voor hun straatterreur, het is niet te bevatten. FVD Amsterdam zal volgende week aan burgemeester Halsema vragen hier streng op te handhaven, zonder tegenzin. Ook willen we weten of onze politiemensen getest kunnen worden nadat ze door dit tuig zijn bespuugd.”

De politie hier hard tegen laten optreden, is vermoedelijk ook zeker geen overbodige luxe. Als daar snel mee gestart wordt, is het zeker nog niet te laat om deze bizarre trend te keren!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

42 reacties

 1. Mar

  Elders in het land is voor het dreigen met corona en daarbij te spugen of opzettelijk te hoesten door de rechtbanken in Utrecht en Den Haag al snelrecht toegepast. Er zijn werk- en zelfs celstraffen opgelegd. Een 28-jarige man uit Lelystad kreeg een werkstraf van 40 voor het bespugen van een bedrijfsleider van een supermarkt. Een vrouw Uit Noordwijkerhout kreeg vier weken cel opgelegd, waarvan twee weken voorwaardelijk, voor het in het gezicht spugen van een agent.

  Een man uit Borne zit voorlopig 14 dagen vast.

  DEN BOSCH – De man die vorige week zondag een politieagent in Den Bosch heeft bespuugd en bedreigd terwijl hij schreeuwde dat hij corona had, moet in totaal acht weken de cel in. De 28-jarige dakloze stond woensdag via videoverbinding voor de politierechter in zijn woonplaats Den Bosch, omdat hij werd beschuldigd van bedreiging met de dood, zware mishandeling en het beledigen van een agent.

  Dit soort mafketels zijn al actief in Nederland en bestraft. Nu dus ook opgedoken in Amsterdam. Snelrecht, hoppeta.

  Fijne dag nog verder, Annabel.

  1. Shadow1100

   Dus de dakloze krijgt voor zijn wandaad 8 weken een gratis warm dak boven zijn hoofd, gratis ontbijt, lunch en diner, 2 daags gratis douchen, een gratis computer in de cel en de mogelijkheid voor gratis recreatie en sporten. Nou dat zal hem leren……..

 2. Boudewijn Hummelinck

  Annabel verkoopt een onhoudbaar minderheidsstandpunt. Verreweg de meeste Nederlanders voelen sympathie voor de Corona-spuwers en vinden handhaving en vervolging helemaal geen goed idee. Die helden verdienen aanmoediging want ze bevorderen de groepsimmuniteit.

  Annabel is vast ook voorstander van het doorsteken van de dijken, het verlagen van de maximumsnelheid naar 15 km en sluiten van alle ziekenhuizen.

  Een trots boegbeeld van het Forum voor Dikastocratie. Voor het effect nog wel een paar kilo aankomen, het arme kind is graatmager.

  1. Vrijedenkert

   Typisch radicaal-links wanneer men geen argumenten heeft iemand afrekenen op lichamelijke kenmerken! Ruim 75 jaar geleden de normaalste zaak van de wereld…
   Ga zo door.

   1. Original NL

    De sukkel is bang voor krachtige vrouwen…iets wat hij vaak anderen verwijt.

    1. Bijenzwerm

     Boudewijntje is vast en zeker homo en gaat daarom direct tegendraadse fantasieverhaaltjes creëeren.
     Arme stakker kan er niet tegen dat er een daadkrachtige knappe dame op de juiste plek in de politiek zit..

  2. Cycle25

   “Verreweg de meeste Nederlanders voelen sympathie voor de Corona-spuwers”

   Spreek voor je eigen parochie, je weet wel…die linkse terroristen beweging.

   Spugers mogen ze van mij part een jaartje in quarantaine zetten….op een verlaten booreiland.

  3. Marija

   Ik vraag mij af hoeveel gaatjes u in uw leeghoofd heeft.

  4. Bullshit16

   Boudewijn
   Waar slaat dit op ?

  5. Fonz

   boudewijntje is van het type islamistische eurofiele staatsmongool

 3. Vrijedenkert

  Handhaven en Hallalsema dat zie ik niet gaan gebeuren…

  1. Gannascus

   Gewoon het standrecht invoeren voor die coronaspuwers!

   1. Boudewijn Hummelinck

    Helemaal eens, ze krijgen slechts de keuze tussen de brandstapel of vierendelen.

 4. m.van.rosmalen

  Och die dikke pad van Forum v Debielen heeft ook weer wat

 5. Response

  Zij heeft hier natuurlijk een terecht punt. Maar ja, GL-meisje Halalsema en handhaven gaat nou eenmaal niet samen. De stad verder naar de kloten helpen ligt haar beter. Dan hoef je nl. niets te doen.

  1. AnnaKlaver

   Wel eens gehoord van, spuit elf geeft ook water….

 6. ikweetwatikwil

  Goed zo Annabel. Aanpakken dat tuig.

 7. Nardus

  Gelijk die wapenstok ! Kijkhard en ongenadig.

 8. Beukman

  Het probleem van de kwatspugers begon in Amsterdam inderdaad gierend uit de klauwen te lopen. Een slimme ondernemer heeft er echter iets op gevonden: de burka!

  De laatste dagen zie je steeds meer burka’s door de stad fietsen en lopen. Een burka biedt de beste bescherming tegen kwatspugers. Gelukkig handhaaft Halsema niet.

  Annabel en haar pragmatisme kennende vermoed ik dat zij nu ook wel spoedig haar op zich begrijpelijke weerstand zal overwinnen.

  1. Fonz

   Ik kan mij best voorstellen dat mensen zuigers als beukhol eens flink aan zouden willen pakken, gewoon om zuigers als islamistische eurofiele beukhol even duidelijk te maken dat dit Nederland is

 9. Baron von Munchhausen

  Halsema gaat NIET handhaven!
  Het zijn n.l. “onze vrede-brengende” Marokkaantjes die spugen.

  1. Marija

   Eindelijk durft iemand te benoemen van welk soort die spugers zijn.
   Ikzou als straf wel een corona stokje in hun bek willen steken.
   Maar zonder gekheid, dit straatvuil moet streng bestraft worden.

 10. Broodnuchter

  Als ik politie was had ik ze genadeloos neer geknuppel. Daar hebben ze halalsema niet voor nodig.

  1. Broodnuchter

   geknuppel = geknuppeld

 11. Bullshit16

  Als fvd samen met de vvd gaat dan ben ik geen lid meer van de fvd zo als sommige beweren. Wand dan gaar het precies zo zo als het nu gaat

  1. Julian

   Dan zeg je lidmaatschap nu maar op. Wat er ook gaat gebeuren. FvD en PVV zullen samen nooit een meerderheid halen. De Nederlandse bevolking is daar verstandig genoeg voor om dat niet te laten gebeuren!

 12. Vrijedenkert

  Waarom wordt mijn bijdrage niet getoond?

  1. Beukman

   Omdat je een link met het voorvoegsel plaatste, of omdat je een woord gebruikte dat op de zwarte lijst staat, of omdat je een lul bent, of zo maar. Echt, het is allemaal mogelijk.

   1. Blitzkrieg

    Beukman : Je mag daar nog iets aan toevoegen, en onwelgevallig IP.

 13. Julian

  Waarom worden de woorden van Halsema verdraaid en maar half weergegeven? Ze heeft gezegd dat ze maatregelen met gezonde tegenzin zal handhaven. Wat zoveel wil zeggen dat je moet handhaven op een bevolking waar je dat helemaal niet wil doen.

  1. evil knievel

   Waarom worden de woorden van Baudet verdraaid!?;)

 14. Rosasolis

  De zogeheten “coronaspugers” zijn niet alleen in Amsterdam maar helaas nu overal te vinden. Vreselijk dat mensen zo laag kunnen zijn. Alle politieke partij leden keuren deze gemene praktijk af. De gevangenis straf behoort tot enkele maanden, in plaats van enkele weken. Vandaag was er zo een man die ruzie met een bus chauffeur kreeg omdat zijn OV kaart te weinig geld over had. Hij spuugde in het gezicht van de chauffeur die hem spoedig aan de politie overdroeg. De spuug terrorist werd meteen veroordeeld tot een wekenlange staf. En hij moet ook 500 euro aan de bus chauffeur betalen. Min. C. Nieuwenhuizen roept mensen op om zich te gedragen
  in het openbaar, met de waarschuwing voor nog hogere straffen als de spugen en opzettelijk hoesten doorgaat. Onze medewerkers in openbare functies moeten gewoon hun werk kunnen blijven doen, in plaats van slachtoffer van pesterij te zijn.

 15. harte385

  Gelijk afschieten zonder pardon, deze lui zijn zo gestoord en dienen niet los te lopen op straat in ieder geval niet zonder meulkorf

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.