Baudet en Wilders boeken overwinning tegen coronavirus én kabinet: kinderen mogen van school blijven

Geert Wilders en Thierry Baudet hebben in de Tweede Kamer gisteren een belangrijke overwinning geboekt tegen het coronavirus. Er zullen meer zieke kinderen worden thuisgehouden, omdat ouders niet te hoeven vrezen voor de leerplichtambtenaar. Een ruime meerderheid in de Tweede Kamer nam de gezamenlijke motie van de PVV- en FVD-leiders aan.

Tijdens het debat over het coronavirus gisteravond laat in de Tweede Kamer lieten Thierry Baudet en Geert Wilders een glimps zien van hoe Nederland er onder hun partijkartelloze bewind zou uitzien. In die wereld hoeven ouders niet te vrezen om de leerplichtambtenaar op hun dak te krijgen als ze uit angst voor het coronavirus hun kinderen thuis houden. Ze mogen dat vrijelijk doen, zo dicteert een gisteren ingediende motie van de leiders van FVD en PVV.

En – zeer uniek voor een motie van deze afzenders – sloot bijna de gehele Tweede Kamer zich aan bij de tekst die de twee heren hadden pgesteld. Met 149 stemmen tegen 1 werd deze aangenomen; alleen het van de VVD afgesplitste lid Wybren van Haga vond het een goed idee als ouders van (potentieel) zieke kinderen een fikse boete opgelegd krijgen.

Enkele andere, verstrekkerende, moties van de beide heren over het beleid omtrent scholen en het coronavirus zijn echter niet aangenomen. Zo wilde Thierry Baudet alle basis- en voortgezette scholen voor twee weken sluiten, en Geert Wilders alle scholen tot in ieder geval 31 maart. De coalitiepartijen, PvdA, GroenLinks en de SP weigerden beide moties te steunen, waardoor ze allebei sneuvelden.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

67 reacties

 1. AnnaKlaver

  ”Geert Wilders en Thierry Baudet hebben in de Tweede Kamer gisteren een belangrijke overwinning geboekt ”

  Een kinderhand is snel gevuld.

  1. Pauline Kummer

   Valt nog mee dat ze het aandurven naar de kamer te komen… Veronderstel dat er een bode is die niest of een beetje kucht.

  2. 777

   Eeuwig gebande²

  3. Bullshit16

   Huilbaby

  4. Peetjoh

   Ik wacht nog op, die 1000 euro van rutte. Ik heb al ff een lamme hand.

  5. evil knievel

   N jouw …,zeker alleen met zwarte of besneden …!;)

  6. AlBundy

   Als je met kinderen moet samenwerken, moet je veranderingen ook stapje voor stapje doen.

  7. Pjotter

   Go de klaver begint het gazon te overwoekeren, een kinderhand is gauw gevuld, nee klaverblad dit is alleen een begin van het einde der voorheen blokkeerders ofwel cordonners SS., ze ruiken de door hen geschapen sfeer met de naderende nieuwe verkiezingen.

  8. Gelul

   in deze tijd met de corana vind ik dat je een smerige op merking maakt,
   maar toch hoop ik dat een van jou kinderen er baat bij heeft, en heb jij het ander zien doen

  9. Fonz

   “Een kinderhand is snel gevuld.”

   Ja dat vind jij maar al te fijn smeerlap

  10. rujoleki

   Heb jij het coronavirus al?
   Nee? Jammer!

 2. ikweetwatikwil

  Goed zo PVV en FVD

  1. AnnaKlaver

   Man man…….

   1. Bullshit16

    Anna
    Huilbaby

 3. henk43

  De correcte uitspraak van mijn achternaam is Baudet zonder T .Deze uitspraak is karakteristiek voor de man. Zie De Telegraaf

 4. Pauline Kummer

  En daar moeten wij op stemmen?

  1. Vee

   Alleen als je verstandig bent

 5. Te Salutant

  Als je een motie indient die met algemene stemmen wordt aangenomen doe je weinig meer dan een open deur intrappen.

  1. Kretoloog

   Lulkoek Dopper. De regering wilde scholen niet sluiten. Via een motie kan de Kamer dit toch afdwingen. Heeft niets met open deur te maken. Jij snapt er de ballen van.

   1. Meriadoc Brandebok

    @Kretoloog

    Scholen sluiten is iets anders dan kinderen thuislaten zonder boete. Aan scholen sluiten wilde het kabinet niet – op advies van het Outbreak Management Team. De moties die daartoe opriepen zijn dan ook afgeschoten.

    1. Kretoloog

     Blijf een feit dat de regering niet zelf met deze maatregel kwam. De Kamer moest het dus via een motie afdwingen.

     De praktijk zal zijn dat ouders hun kinderen thuis houden. Want zij zijn gevraagd niet naar hun werk te gaan.

     1. Julian

      Klopt helemaal niet. Ouders is helemaal niet gevraagd om niet naar hun werk te gaan.
      Gewoon weer een verdraaing van woorden. Er is werkenden gevraagd om indien mogelijk thuis te werken. Bij klachten in milde vorm uit voorzorg thuis te blijven. DAT is gevraagd.

   2. ikweetwatikwil

    Het is ook verdacht stil rond de 900 studenten die uit of nabij het besmette Italië kwamen.

  2. 777

   De eeuwige gebande³

  3. 777

   De eeuwige gebande⓾

 6. Julian

  Journalist en hoofdredacteur.??? En dan leg je de tegenstemmende van Haga zo uit? Waar slaat dat op? Die man stemt tegen de motie en niet voor fikse boetes…Tenzij je natuurlijk als journalist van Haga hebt gebeld en gevraagd naar waarom nee…
  Voor het overige zal niemand natuurlijk tegenstemmen bij een dergelijke motie…

  Toch geen cordon dan dus toch?

 7. Julian

  Ja ik heb het nu nog eens gezien…. Scorebordpolitiek heet dat.

  We doen gewoon alles wat de stemmer leuk vindt… We weten niks van landbouw, maar als er protesten zijn doen we de net alsof het ons ook zorgen baart en klimmen we op zo’n…. Uhm hoe het zo’n ding ook alweer….Ohja Tractor. We roepen even dat we als partij altijd achter ze hebben gestaan…..Dat vinden die boertjes wel leuk!

  1. Bijenzwerm

   Toch wel grappig hoe de huistr@l en p@dofiel hier op dds nu even onder 1 van zijn nicks Julian warrige en nerveuze verhaaltjes tikt op zijn Smerige afgesleten toetsenbordje. Hahaha keep up the good work Ouwe hahaha

   1. Julian

    Leuk.. je krijgt even wat tegengas en je vervalt in je oude streken. Ik heb geen andere nicks nodig. In tegenstelling tot jezelf…

  2. evil knievel

   JULIAN!!!!…,snel naar huis,je bent je pilletjes vergeten!;)

 8. Vee

  Lijkt me dan ook niet handig om de leerplichtambtenaar bij alle met corona besmette kinderen langs te laten gaan.

 9. Bolkestein

  Gaat het kabinet nu eindelijk doen wat FvD en PVV al vijf weken geleden bij ingediende moties op aandrongen? De kartelpartijen hadden het toen te druk met het afwijzen van deze moties… Groen Links en D’66 hebben het te druk met het voortrekken en verwennen van asieleisers. Gezondheid en veiligheid voor Nederland hebben geen prioriteit bij hen.

 10. Vit

  Aangezien vaak beide ouders werken roept het wel een probleem op, of er moeten vele oma’s/opa’s inzetbaar zijn als oppas.

  Realistisch gezien.

  1. 777

   Ik heb besloten dat ik het er vandaag niet over wil hebben!

   1. Vit

    Jij ziet de bui al hangen?

   2. Lugor

    Even namens mijn broertje Lugar & Co:
    CORONA IS EEN HYPE

  2. Meriadoc Brandebok

   Ja, dat is inderdaad de overweging van het OMT. Kinderopvang is ook geen optie, aangezien men daarmee eennen dezelfde situatie schaapt als in het geval van een schoolklas.

   1. Vit

    Thierry en Geert zijn beide topgozers maar kinderloos en hebben hier waarschijnlijk niet bij stil gestaan.

    1. Lugor

     Ze zijn ook geen viroloog, boer, arbeider of wat dan ook.
     Ook hebben ze daar waarschijnlijk niet bij stil gestaan.

 11. Cycle25

  Rutte’s argument zakte vierkant door ’t ijs, middelbaar onderwijs niet sluiten omdat kinderen ouders thuis zou houden.

  Typerend voor een kinderloze premier, hij heeft nergens verstand van qua gezinssamenstelling, en denkt dat het middelbaar onderwijs bevolkt wordt door kleuters.

  Ik heb het debat niet eens afgekeken, robot Rutte en robot Jetten stonden weer te “antwoordapparaten” naar elkaar, en vervolgens heb ik m’n zoon gesommeerd om zich ziek te melden onder de vermelding : zeg maar dat je verkouden bent.

  We wachten de situatie wel af, ik laat deze beslissing niet over aan kindloze ministers.

  1. Peetjoh

   Mijne zitten al 1, 5 week thuis hoor. Ik ga niks riskeren. Dochter loopt stage en zit per dag 4 uur int ov. Nou thuis werken kon ook. En die andere heeft al 2 jaar zoveel uitval door leraren tekorten en ziekte dat dit niet uitmaakt. Staat trouwens maar ander halve verpleger tussen hoor op bijeenkomsten van ouders. Dus dat argument raakt kant nog wal.

   1. Cycle25

    Da’s mooi, mijn dochter heeft ook stage in de zorg en kreeg vandaag te horen dat er wegens corona uitval is. De tijd van quarantaine is begonnen, het is niet anders.

    En die lerarentekort raakt m’n zoon ook, hij zei gisteren nog dat hij dit jaar nauwelijks wat geleerd heeft, de lessen beginnen altijd : ga maar verder met wat je deed.

    Het onderwijs is net zo hard geraakt als de zorg, alleen de dure VVD scholen krijgen het maatwerk die de maatschappij verlangt.

    En dat is het resultaat van saneren…totdat je in Den Haag rondrijdt en je rot schrikt van de kolossale ministeries die opgetrokken zijn. De macht van de bureacratie is intensiever geworden, en dat heeft z’n prijs…de aftakeling van de maatschappij.

 12. evil knievel

  Toch nog 2 mannen die om t lot van hun burgers geven!
  Mag de rest van t kabinet n puntje aan zuigen!
  Bedankt Greet n Thierry!:)

  1. Julian

   Greet??? Val je op blonde mannen Evil?

   2 mannen… en dan de rest van het kabinet… Zitten die 2 mannen in het kabinet dan? Als je het over Baudet en Wilders hebt… Hoop ik voor de burgers dat die 2 en hun partijen nooit in het kabinet komen…

   1. Bullshit16

    Jul Huilbaby

 13. Bullshit16

  Wat een gelul allemaal. als het echt allemaal zo erg is dan niet zeuren op a scholen sluiten nu direct kinderen kunnen net zo goed die virus meenemen naar huis in de de ouders in opa in oma ziek maken man man wat een dwazen die landverraders partijen
  Ik denk dat het allemaal wel meevalt anders hadden ze die scholen wel gesloten
  Conclusie het is puur een politiek spel fvd in pvv heeft gelijk.
  Stem fvd of PVV uit de eu

  1. Julian

   Bull zo gauw jij… ik denk… zegt ben ik al klaar met je.. Dat kun jij helemaal niet….

   1. Bullshit16

    Jul
    Huilbaby

  2. Piet51

   @Bullshit16
   “Conclusie het is puur een politiek spel fvd in pvv heeft gelijk.”

   Wat bedoel je nou? Is het allemaal storm in een glas water, want het is slechts een politiek spel en we moeten ons er niet zo druk over maken. Of hebben PVV en FvD gelijk met hun standpunt, dat we op de rand van een heel diepe afgrond staan en in ieder geval de scholen met onmiddellijke ingang moeten sluiten?
   Jij beweert beide en dat gaat niet.

   1. Bullshit16

    Piet 51
    Als het zo erg was dan hadden ze de scholen ook wel gesloten dat bedoel ik.staat er ook wel duidelijk genoeg
    Wel goed lezen piet 51
    Als het wel ernstig is dan heeft pvv in fvd gelijk

    1. Piet51

     @Bullshit16
     Ik lees echt heel goed. PVV en FvD willen de scholen in heel Nederland nu al sluiten. Zij vinden dus dat het nu al heel ernstig is. Hebben ze dan toch ongelijk?

 14. Rosasolis

  Niet een “overwinning van Baudet en Wilders”. De scholen blijven open. Maar ouders houden altijd een zieke kind thuis, dus niets nieuw. Voor anderen die vrezen dat hun kinderen besmet zou kunnen worden, en uit die vrees hun kinderen niet naar school
  steuren, is er wel de vraag: blijven deze kinderen altijd binnenshuis? Mogen ze niet vriendjes bezoeken, mogen ze niet naar een restaurant, naar de bibliotheek, met een ouder naar de supermarkt, en ook niet naar de bioscoop, etc.?
  Behoort zo’n beschermde kind niet 100% beschermd te zijn, en in compleet isolatie leven? In Duitsland zijn er alleen 3 scholen gesloten, die in zwaar getroffen Corona gebieden bevinden.

  1. Peetjoh

   Duitsland dat land van, wirr schaffen das. Nou die shaft helemaal niks. En ouders hebben een beter zicht op of vrienden wel of niet besmet zijn dan de regering. En nee geen bioscoop en geen restaurant en geen disco voor een tijdje. Gaan ze niet dood aan hoor er is wifi en vrienden komen gewoon langs en hun gaan daarheen. Op een school van 2000 leerlingen is er toch wat meer kans op besmetting. 100 % beschermen kan niet, maar je kan ver komen.

  2. Pjotter

   Rosewater je humoristische reactie heb ik bijgevoegd in mijn Roosje mijn Roosje poezie album voor de eeuwigheid, CDA en Trouw lover.

 15. Duckday

  Stem PVV of FVD Breek het KARTEL geef deze twee partijen een kans en laat u niet gek maken
  Daarna uit De EU en EURO

 16. C.A.Barstow

  Heel goed, Baudet en Wilders zijn duidelijk in dienst van het land bezig,
  en niet zoals dat verachtelijk linkse idioten kabinet in dienst van Brussel.

  Stem voor de wederopbouw van ons land,
  Stem FvD/PVV.

 17. Cyber

  Geweldig, dit ondanks de cordon sanitaire van de andere partijen. Jammer van al het linkse geluid in de comments hier maar ach, die mensen weten niet beter.

 18. Vit

  Vanmorgen een klein opstootje bij Jumbo Den Haag omdat ik latex handschoenen aan had vanwege de winkel karretjes die iedereen vastpakt, een vrouw zag het en zei dat het een goed idee was en eerst naar Kruidvat aan de overkant liep en zo nog een, ook anderen mengden zich in het gesprek en vonden het overdreven ‘so be it’.

  Bij Jumbo Wassenaar hangt er een dispenser voor desinfecterende doekjes wat mij op het idee bracht.

  1. Julian

   En dat is een opstootje? je bent een echte DDS’er meteen met spannende overdreven krachttermen smijten… Als je het stuk dan leest valt het allemaal wel mee…

   1. Vit

    Jij bent weer eens zo transparant als aardappelpuree, dat was uitverkocht trouwens ‘shit’.

   2. Seneca

    @julian
    Ga met jezelf spelen. hopelijk haal je daar meer bevrediging uit dan hier de boel lopen zieken. achterlijke, links verdwaasde idioot. ik weet het, al deze superlatieven bij elkaar, zou eigenlijk niet kunnen, maar jou lukt het om je stupiditeit ten toon te spreiden.

    1. Julian

     Er moet iemand zijn Seneca die nog een gezond verstandig geluid laat horen. Maar wat is nou dat opstootje? Daar krijg ik dan weer geen antwoord op…

     1. Vit

      Ik leg het even uit, een samenscholing van meer dan een persoon die een discussie voeren.

 19. Julian

  Wilders boekt een nederlaag bij de motie scholen onmiddelijk sluiten.

  116 kamerleden tegen en 34 voor…

  Zegt genoeg!

  1. Peetjoh

   Ja inderdaad. 116 zijn niet geschikt.

 20. Pieter Vroonland

  Wie zijn toch die linkse personen hier die Wilders en Baudet hier demoniseren ?

  1. Politiek Profeet

   Een lachertje zijn de papa,s en mama,s hedendaags…. een leerplichtambtenaar aan de deur…die stomp je gewoon op zijn stomme kanis en die komt niet meer terug,die zegt dat voort aan zijn/haar collega,s en klaar is klara.
   FEIT…dochter moest van een gristelijke school mee naar de moskee hahahahaha, dachten we dus BEIDEN van niet,njet,nicht, nein, no, non .
   Paps..ik dus ff melden aan gristenschool dat we dit niet gingen doen….poeha poeha, en multi dit en cultureel dat jajaja…dochter niet naar school die ochtend en jahoor…gristenlullodirecteur had ambtenaar verwittigd…
   Er is nadien nooit meer een gristenunie/vvd/rattenambtenaar aan de deur geweest…..

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.