Belachelijk! GroenLinks, D66 en PvdA willen coronacrisis misbruiken om miljarden naar Brussel over te boeken

Als het aan de drie grootste linkse partijen van Nederland binnenkort naar de portemonnee grijpen om Italië voor miljarden uit de brand te helpen. Het land heeft de afgelopen jaren niet tot nauwelijks hervormd en op de pof geleefd. De coronacrisis pakt daarom dus extra hard uit voor dat land. Nederland moet bijspringen om dat gat te vullen, aldus GroenLinks, PvdA en D66: “Solidariteit!”

Nederland en Duitsland weigeren vooralsnog de rekening te betalen voor de coronacrisis. Niet alleen de gezondheid van tienduizenden mensen is geschaad, maar ook de economie heeft flinke klappen gekregen door het nog altijd welig tierende virus. Italië wordt daarbij hard geraakt, voornamelijk de regio Lombardije. Het land krijgt rake economische klappen, mede omdat ze de afgelopen jaren de economie niet hervormd hebben zoals bijvoorbeeld Ierland dat wel gedaan heeft.

Nu wil Italië dat de gaten die in de begroting vallen door de coronacrisis worden opgevuld door de coronacrisis – we schreven er al eerder over. Brussel is ontvankelijk voor dat idee (alles voor nivellering tussen de lidstaten!), maar als vanzelfsprekend staan EU-nettobetalers Nederland en Duitsland niet te springen. Terecht: we hebben ons eigen belastinggeld hard nodig om de problemen in eigen land op te lossen. Want ook hier houdt de coronacrisis nogal huis. Minister Hoekstra verzet zich met hand en tand tegen deze geplande cashoverdracht. Het kabinet doet dus gewoon z’n taak hier.

Maar welke partijen vinden het een schande dat Hoekstra en Rutte aan het nationale belang denken? Precies: de linkse partijen. In het Europees Parlement staan ze allemaal met malende eurofederalistische vuistjes te zwaaien. Bijvoorbeeld Paul Tang, leider van de PvdA in het EP: “Ronduit beschamend Wopke Hoekstra. In tijden van crisis moet je elkaar helpen. Solidariteit!” En: “Nooit gedacht dat Nederland zo’n slechte buur zou zijn!”

Zijn D66-collega Sophie in ’t Veld had een apocalyptische waarschuwing. Nederland gaat “omvallen” als we nu niet Italië tegemoet komen met miljarden aan geld dat ze zelf hadden kunnen sparen als ze het niet zo grif over de balk hadden gesmeten in pre-coronatijden. In ’t Veld: “Als het toch al zwakke Italië omvalt, dan valt ook de euro om. Als de euro omvalt, dan is het voortbestaan van de EU hoogst onzeker. Als de EU omvalt, valt Nederland om.”

Ook GroenLinks doet bij monde van delegatieleider Bas Eickhout een duit in het zakje. De Europese adjudant van Jesse Klaver gaat zelfs bijkans door de knieën voor de weigering van Nederland om de portemonnee te trekken voor de fouten die Italië maakte: “Mijn excuses voor dit Nederlandse standpunt,” aldus Eickhout.

Eén ding is echter zeker: voordat de coronacrisis bedwongen is, zowel qua gezondheid als qua economische impact, moeten er nog een hoop Nederlandse euro’s rollen. Hopelijk niet richting Italië, maar met dít soort politici kan je dat helaas ook niet meer uitsluiten.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

33 reacties

 1. Peetjoh

  3 wereld vreemde partijtjes willen wat. Deze 3 halve zolen zijn nu al vergeten dat een week geleden wij de tering konden krijgen. Geen land in Europa gaf ons stofkapjes. Schiet deze mensen maar dood. Coloborateurs hebben we niet nodig in ons land.

  1. yellow thread street

   Laten die gasten maar de rambam krijgen.
   Ze vinden heb blijkbaar maar normaalste gang van zaken dat wij voor iederéén die wereldwijd in de problemen zit gratis donaties verstrekken.

   Zie de Grieken, alle het geld zou volgens Kees-Jan terugkomen, en nu de Italianen, ze hebben zichzelf in de problemen gewerkt omdat ze niet met geld om kunnen gaan.

   Maar ze willen een algehele Eurofiele Volksunie, over Hitler spreken we nog steeds schande, maar wat er nu op links rondloopt is nog wel een graadje erger.
   Ze willen alles waarvoor we betaald hebben afpakken, de AOW zal er aan gaan, de pensioenen, en straks waarschijnlijk onze spaarcenten.

   Wat doe je als er verderop iemand in de straat in financiele problemen komt door eigen wanbeheer, ga je hem dan ook geld geven, ik denk het toch niet.

   Geef de Italianen de Lire terug, en de Grieken de Dragme, bij problemen kunnen ze hun munt devaluren, eventueel failliet gaan, er weer opnieuw beginnen.
   Zo is het in de geschiedenis al zo vaak gegaan.

   1. Shadow1100

    Waarom denk je dat het rijke Noorwegen geen lid van de €U is? Alle hard verdiende Noorse geld zou dan direct af moeten zakken naar de van de zon genietende Zuidlanders. Hadden wij maar…….

  2. Thierry Trollinator

   Suske en Wiske en de potsierlijke politiestaat.

 2. Maxks

  Het China virus is een mooie aanleiding om over een Nexit na te denken.
  We dienen als burgers het geweer dat de overheid, dezer dagen, op ons gericht houdt naar achteren te laten afgaan.

  De agenda’s van burgers dienen nu gelijk geschakeld te worden m.b.t. de EU ,voordat de EU ons alle gelijkschakelt.
  Dan meteen een blijvende basis inkomen voor iedereen zodat, als de grenzen dicht moeten en NL even op “hold” moet, mensen niet in paniek schieten.
  Er zullen zeer zeker knappe koppen zijn die dit in gang kunnen zetten…en een domino en sneeuwbal-effect kunnen creëren.

  Verwacht niets van de media immers zijn hebben aandeelhouders die belangen hebben bij een EU, dat geldt ook voor bedrijven. Deze farizeeërs verkopen hun eigen medeburgers aan de hoogstbiedende.

  NL zou geen goede buur zijn volgens deze grimmige partijen. Welnu, weten deze zogenaamde politici dat de Staat een goed vader dient te zijn voor zijn burgers conform een vader dat dient te zijn voor zijn gezin.
  De roep voor een Nexit moet oorverdovend zijn.

 3. evil knievel

  Land n volksverlakkers,deze”horen,zien n zwijgen”kliek!

 4. Lambieck

  Italië heeft de afgelopen jaren niet tot nauwelijks hervormd en op de pof geleefd.
  .
  Klopt, en op DDS verscheen het ene na het andere artikel dat de Italiaanse regering tenminste voor het arme volk opkwam.
  Italië, daar snapte ze tenminste hoe er naar het volk geluisterd moest worden.

  1. Blitzkrieg

   Suske en Wiske en de idioterie van de zuigende sabbelaar

   1. Thierry Trollinator

    Blitzkrieg huilbaby

  2. Octavius Pauline Daniste

   De artikelen op DDS gingen over het vreemdelingenbeleid van Italië en niet over hun financiële toestand. Als er hier positief wordt gereageerd als de Franse regering een vluchtelingenkamp ontruimt dan is dat toch niet hetzelfde als bijvoorbeeld het goedkeuren van de Franse begroting.

 5. Benny

  Door de corona crisis is het dadelijk ieder voor zich, medicijnen mondkapjes enz enz, daar aan kan je zien dat Europa niet een is. Ik hoop dat na de crisis mensen wakker worden en erkennen dat Europa een faal project is….. Nederland moet als les in deze zorgen dat het zijn eigen burgers kan beschermen en verzorgen.

 6. Veteraan

  Er komt geen opstand en dus gaat alles gewoon door.
  De EU stort pas in als al het geld op is van de netto betalers.
  Dan krijg je hier middeleeuwse toestanden, de euro is dan niets meer waard en het geld is al naar Griekenland, Italie, Spanje en andere landen gegaan.
  En ondanks de solidariteit waar die Linkse clubs het over hebben is er dan geen land wat voor Nederland zal zorgen. Dus het uiteenvallen van de EU zal Nederland inderdaad failliet maken of liever gezegd de deelname aan de EU.
  Want dit is allemaal al voorspeld en gewoon realiteit.

  1. Peetjoh

   Das dan bijna. Na dit corona gezanik zal Europa arm zijn.

 7. inert

  `Links’ Nederlandse eurofiele politici?
  Decadente, verwende, wereldvreemde, in een overmatig betuttelende en beschermde omgeving opgegroeide aandachtsgeile nep-idealisten!

  1. Adriaen van Bergen

   Goed verwoord!

 8. Adriaen van Bergen

  “The problem with socialism is that you eventually run out of other people’s money.”
  Margaret Thatcher.
  Vertaling:
  Het probleem met socialisme is dat uiteindelijk andermans geld opraakt.

 9. Duckday

  Deze partijen zijn een gevaar voor de bewoners van NEDERLAND

  STEM GEWOON PVV of FvD en daarna uit de EU Breek het kartel

 10. Cootje

  Lees al mij berichten hier van de laatste maanden en ze komen precies uit . 2 maanden geleden over het Chinese Corona geschreven het bereikt Europa ook en het brengt een harde recessie en ik schreef ook het gaat het ondemocratische gedrocht Europa slopen, maar niet voordat ze via onze garantstellingen EMS en via de 1500 miljard aan pensioenen die in Brussel te annexeren ik schrijf al jaren we gaan voor EEN Europa wel een ARM Europa . Maar met veel verkiezingen in 2021 in dat zelfde Europa gaan de bouwsteentjes omvallen er is totaal geen draagvlak meer voor de malloten uit Brussel. Corona gaat duidelijk aantonen dat het een verdeeld zooitje is en was . Die Engelse krijgen ook een slechte 5/6 jaren , maar lachen zich daarna te pletter . U kinderen hebben geen toekomst meer we zijn opgevreten door zuid europa

 11. Bullshit16

  Die linkse partijen kunnen heel goed andere landen helpen ze kunnen heel goed geld aan die beroepswerklozen geven ze kunnen ook heel goed elke week 20 miljoen aan die gelukszoekers geven maar de hard werkende man vrouw die mogen doodvallen daar is niks meer voor
  In heb het al eerder gezegt Deze crisis gebruiken ze om er nog zoveel mogelijk er door te Douwen
  Daarom heeft die landverrader rutte een ophoop plicht tot juni dan hebben ze genoeg tijd in wij en de boeren moeten ons bek houden wand demonstreren mag niet en kan niet
  Stem fvd of PVV uit de eu

 12. Cootje

  De verdeeldheid gaat nog proportionele vormen aannemen in Europa . Eigen bevolking eerst eigen voorzieningen eerst eigen werkgelegenheid eerst , geen vertrouwen in de zakkenvullers in Brussel . Ondermijning in zuid Europa / dat was al/ als Corona nog ergens goed voor is geweest dan is het om de verschillen en belangen van de clubjes bloot te leggen. Er moeten altijd eerst tegenspoed en rampen zich voordoen willen mensen veranderen. Top bestuurders en politici zijn alleen bezig voorzichtig zelf en hun banen carroussel heeft mevr in te velt haar4 ton € aan te veel gedeclareerde onkosten vergoeding al te rug betaald . U leest het goed 4 ton aan euro’s . Met het weg komen het was een foutje . Schoolvoorbeeld hoe bestuurders en politici werken en dan zitten in het Europese parlement een veelvoud van politici uit zuid Europa en opkomende economieën . Trek u conclusie

  1. Cootje

   Mevr heet i ‘t veld . Tussen de t en de d zit 4 ton onkostenvergoeding

   1. Bullshit16

    Ik ben geen taal nazi zo als al die linkse ratten hier ik begrijp je

    1. Thierry Trollinator

     Bullshit huilbaby

 13. Piet Klein

  Al bij de vorige crisis heeft men de problemen niet opgelost maar is men absurde hoeveelheden geld gaan bijdrukken, heeft men risico’s naar de burger (die er niets mee te maken had) verschoven en is er geld gepompt naar landen die al in veel te hoge schuldenposities zaten. Dat heeft Nederlandse gezinnen duizenden tot tienduizenden euro’s gekost. Waar de euro gestart was als een stabiliteitspact is het een instabiliteitspact geworden. De aanpak die deze politici voorstellen is nog weer versterking van hetzelfde mechanisme en daarmee een versterking van het instabiliteitpact. Dat er maatregelen nodig zijn staat niet ter discussie, maar het kan ook het moment zijn om van dit foute pad af te stappen en met onconventionele maatregelen in te grijpen waarbij zowel er hulp ontstaat als het monetaire systeem gerestart wordt. Ik begrijp dat deze politici graag uit hun hart spreken en graag solidair willen zijn maar de manier waarop is niet goed doordacht. Deze politici hebben overigens zelf nog kansen om daden te stellen bij hun solidariteit. Zij hebben grote vermogen op kunnen bouwen europarlementarier inkomsten, verdienen een hoog salaris. Er zijn mensen in Nederland die het water aan de lippen staat of gaat staan. Ook zij heb opportunistisch veel geleend en dreigen ten onder te gaan aan de corona crisis. Deze politici kunnen microcoronasteun verlenen door bereid te zijn mede garant te staan voor leningen van de mensen die ten onder dreigen te gaan. Dat is precies het mechanisme wat ze nu voorstellen in Europa. Daar verdient het aanbeveling andere paden te kiezen. Maar op microniveau kunnen deze politici veel steun bieden. Ja ze zullen zo nu en dan het geld kwijt zijn. Stel dat dit 30% is dan dat nog steeds minder dan de belasting die de gemiddelde burger wel betaald en zij niet. Heren/dames politici, ben je echt solidair kom er in en help mensen die zich scheef geleend hebben.

 14. plakband

  Als NL Italië wil helpen kan dat echt wel zonder de EU.
  Dat is veel efficiënter. Er blijft ook niets aan de EU-strijkstok hangen.
  De EU wil ook hier weer een overbodige en kostbare rol vervullen.
  Een dwangneurose van overbodige europarlementariërs.

  Stemzeweg zodra het kan.
  Stem PVV of FvD en Nexit voor het te laat is.
  Polen verlaat over max 12 jaar als eerste Oostblok-land de EU.
  Het gratis geld uit Brussel is dan opgedroogd.

 15. Heras

  Italie is failliet, duitse banken, oosteuropese landen willen steun.
  Geld, geld geld. Allemaal geldverslinders.
  Pluk nederland kaal met behulp van ons wijze linkse partijen.
  En de winnaars zijn??….de rijken van deze aardbol.

  1. Thierry Trollinator

   Wordt de rijke elite een keer aangepakt, is het weer niet goed.

 16. macsjang

  Het moge wel duidelijk zijn dat van één Europa totaal geen sprake meer is. Het is nu ieder voor zich, maar die linkse ratten menen het eigen volk via Brussel nog steeds méér te kunnen bestelen, omdat lanterfanterende landen hun zaakjes niet op orde hebben. Het einde van links komt gelukkig steeds dichterbij, want geen enkel normaal denkend mens wil nog met deze clubs worden geassocieerd, waarvan 3 kwart heeft geleerd alleen maar hun handjes op te houden zonder er iets tegenover te stellen. Bye, bye.

 17. Kees

  Links wil solidariteit altijd opleggen, maar het is juist iets dat je moet verdienen.

 18. RCS

  Hoe eerder de EU omvalt hoe beter. EU wil alleen maar meer macht, zeggenschap en geld hebben. De burgers interesseert ze geen …..

 19. Kristalix

  Niks, noppes nada.
  Geen duppie nee.

  Kraan dicht, einde EU.

 20. Racerfirst

  Egpistische klootzakken! Onder mom van solidariteit, terwijl de regelingen (ondernemers) nog niet eens van de grond zijn en genoeg uitzonderingen en kleine lettertjes! Put hier nog niet gedempt en extreem links wil EU gaan spekken???
  Laat EU eerst zelf maar betalen uit giga pot!
  En anders uit potje van linkse groen kabouter bij EU!!!

 21. harte385

  Het uitschot van de politiek van Nederland wil ons nog verder naar de kloten helpen. NEE en nog eens NEE omvallen die troep en weg met EU

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.