Boontje komt om z’n loontje! Domme jongeren hielden lockdownfeestje, nu liggen ze op de intensive care

Enkele jongeren dachten dat het wellicht wel grappig was om een feestje te houden om de lockdown te vieren die sinds enkele dagen in België van kracht was. Ze werden de volgende dag niet wakker met een kater, maar met corona. Inmiddels liggen ze zelfs op de intensive care.

Lang niet de gehele jeugd in de Lage Landen neemt het coronavirus serieus, zoveel is duidelijk. Maar dat ze dat beter wél kunnen doen, wordt pijnlijk duidelijk als we zien wat er gebeurt met jongeren die de beest hebben uitgehangen op zogeheten lockdownparty’s. Ontzettend dom en onbezonnen, en bovendien niet ongevaarlijk ook.

De Belgische viroloog Marc van Ranst laat bovendien horen hoe ongelooflijk stupide het is om van de coronacrisis gebruik te maken om een feestje te vieren. Je betaalt de rekening gewoon met je gezondheid:

“Niet alleen in Nederland is er kritiek op de ’roekeloze’ jeugd. Bij onze zuiderburen is dat net zo. Ironisch genoeg liggen enkele jongeren die pasgeleden nog lockdownparty’s gaven, nu op de intensive care.

 

Dat zegt de bekende Vlaamse viroloog Marc Van Ranst in tv-programma De Afspraak. Van de jongeren die woensdag op de diensten intensieve zorg liggen en kunstmatig beademd worden, heeft volgens hem een aantal deelgenomen aan de „lockdownparty’s” van vrijdag 13 maart, net voor middernacht, toen de strenge maatregelen van kracht werden.”

Blijf dus maar gewoon binnen, en doe niet stoer. Als de crisis voorbij is, is er weer genoeg gelegenheid om de beest uit te hangen… even geduld nog!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

16 reacties

 1. Fortiori

  “Boontje komt om zijn loontje” Je moet er de humor wel van kunnen inzien.

 2. van Urk

  Er kan in ons land nu meer getest worden op corona. Naast de huidige capaciteit van 2000 tests per dag kan een bedrijf in Lelystad dagelijks 1500 monsters van patienten op corona testen. Dankzij de inbreng van deze onderzoekinstituut kan die capaciteit dus worden verdubbeld.

 3. kees cup

  Ja, wie stoer wil zijn moet pijn lijden, ondertussen door eigen stommiteit een ic plaats bezet houdend voor de komende 2 à 3 weken.
  De benaming voor zo een stoere bink begint met een K en eindigt met LOOTZAK.

  Een hard gelach voor degene die binnenkort, niet door eigen schuld, een ic plaats nodig heeft maar er niet meer een kan krijgen.

 4. inert

  Worden de “lockdown” slachtoffers als láátste behandeld?
  Ik mag het hopen!

  1. ervi

   Inert ik begrijp je sentiment, maar je zoals ik een eed hebt afgelegd, verpleeg je iedereen, ongeacht wat dan ook. En geloof me, op de IC een jongere verliezen doet meer pijn dan een 89-jarige, hoe bot dat ook mag klinken.

   1. J.Rademaker

    @ ervi De aankomende triage even buiten beschouwing neem ik aan.

   2. Peetjoh

    Das misschien voor het personeel. Ik zal niet rouwen om jongeren die dit deden. Wel om ouderen die er niks aan kunnen doen.

 5. AS210854

  HAHAHAHAHA boontje komt om zijn loontje.

 6. Julian

  Natuurlijk erg dom. Maar ik mis wel in het artikel dat dit lockdownfeestje nog plaats vond toen het officieel nog mocht! Dit was net VOORdat de Belgische Lockdown inging.

  1. Julian

   Sorry stond wel in het artikel.

  2. Peetjoh

   Officieel nog mocht?. Dus als ze zeggen om. 12 uur ontploft het station gaat u om 1 voor 12 een kaartje kopen?.

 7. evil knievel

  N voor dit soort schurfthufters moeten de oudjes dus schuiven/sterven!?
  WAL-GE-LIJK!

 8. Meloen

  Mooi staaltje nepnieuws. Wie waren dat dan, waar vond het plaats, waar liggen ze, zijn ze genezen of overleden. Allemaal vragen, geen antwoorden.Beetje vreemd, een aantal jongeren houden een feestje en de volgende dag liggen ze allemaal op de ic. Allemaal doodziek, geeneen die het virus wel heeft, maar geen symptomen. Het aantal horrorverhalen overstijgt het aantal patiënten. Niemand die ook maar enige twijfel over de juistheid heeft. Iedereen levert zijn vrijheid in, geen enkel probleem. Stuitend, hoe in een paar weken tijd, de halve wereldbevolking in een stuip ligt. Waarom niet de zogenaamd zwakkere en/of de angsthazen afzonderen, kan de rest verder met leven.

  1. Sando

   Jij bent ook zo aan debeurt Is het dan ook nep nieuws ha ha!!

 9. Boudewijn Hummelinck

  “Boontje komt om z’n loontje!”

  Wat een ontzettend nare opmerking.

 10. Sando

  Betalen!!!!!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.