Coronacrisis legt alles plat… behalve de klimaathype! Versneld kolencentrales sluiten gaat gewoon door

Het hele openbare leven in Nederland ligt inmiddels stil door de coronacrisis. Projecten worden uitgesteld of afgeblazen, niets van wat gepland is kan doorgang vinden. Alhoewel… één zaak gaat gewoon door: het in razend tempo voldoen aan de GroenLinks-klimaateisen. Want corona of geen corona: het kabinet moet en zal kolencentrales als de vliegende bliksem gaan sluiten.

Je weet dat het foute boel is als middenin een crisis GroenLinksers ineens hard beginnen te juichen. En vandaag gebeurde dat: luidruchtig joelende GL-Kamerleden die maar wát blij waren. Niet omdat de coronacrisis Nederland lamlegt, maar omdat de coronacrisis wellicht de speeltjes van alle Nederlanders afpakt – maar niet die van GroenLinks.

En dus stond de Klaveriaanse parlementariër Tom van der Lee op tafel te dansen:

“‘Kabinet onderzoekt versnelde sluiting van kolencentrales’

Ondanks #coronacrisis wil kabinet conform mijn motie vóór 1 april met nieuwe klimaatmaatregelen komen om aan @Urgenda
-vonnis te voldoen. Sluiting van kolencentrales is met afstand meest effectief”

Weinig verrassend kon die jubeltweet ook op een daverend applaus van de partijleiding rekenen: niemand minder dan de goddelijke Jessias himself voorzag dit stukje twitterevangelie van een welgemeende like.

En zo sukkelen we verder: terwijl heel Nederland straks in quarantaine zit, sturen we wel hordes mensen op pad om kolencentrales op slot te gooien. Want omdat het kabinet geen meerderheid in de Eerste Kamer heeft, moeten we vooral niet aan het lievelingsspeelgoed van GroenLinks zitten. Coronacrisis of niet. Dus zijn de sluitingen van kolencentrales ineens de heilige koe. Echt: ronduit onverantwoord.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

13 reacties

 1. Veteraan

  Kan niemand nu Jetten eens doen ?
  Scheelt ook weer in de uitstoot en zeker in de irritatie.

  1. Lambieck

   Waar in de tekst komt u de naam Jetten tegen?
   Oh, u kijkt alleen plaatjes?

   1. Veteraan

    Bla, bla, zucht, saai

   2. Blitzkrieg

    Suske en Wiske en de plaatjes van de frietbakker

  2. -Bo-Realist

   Terwijl 80% van NL bezig is met corona, is Disease66 bezig met klimaatnonsense. Dan moet je wel ziek zijn.

 2. Peetjoh

  Vanmiddag maar eens op zoek naar een aggregaat. Je kan maar voorbereid zijn. Als de tesla,s gaan laden ‘s, avonds zit je misschien wel in het donker.

  1. Heinz

   Welnee, petroleum lamp. Ik mag geen reklame maken voor Hornbach maar die heeft ze…🍅 zeker weten.

   1. Peetjoh

    Oh das vlakbij . Aan te lopen zelfs.

 3. leukeditter

  wat een vieze smerige landverrader is dit zeg!!!! met zn klimaatgezever, gooi maar eens 200 miljard in de zorg kunnen ze de boel weer een beetje op orde brengen. En Rutte en covid20 jetten naar Siberie sturen.

 4. Jack Flash

  Zeer voorspelbaar.Onze onzichtbare vijand komt de linksen zeer goed uit.Iedereen braaf in het gareel laten lopen.Frankrijk is verlost van de gele hesjes.Demonstreren kan niet meer,laat staan opstand.Het debet van de aanstaande monetaire crisis wordt totaal verweten aan Corona.Het leidt af van de echte problemen, behalve het ” klimaatprobleem” en het “stikstofprobleem”.
  Als Corona deel uit zou maken van een smerig plan,wat ik hier niet stellig wil beweren,is de timing van de intrede van het virus verdacht perfect.

 5. Bullshit16

  Als je het mij vraagt dan komt dit de politiek wel heel goed uit waarom hebben ze niet eerder naar baudet en Wilders geluisterd na? Juist om tijd te rekken in de vorige stukje heb ik al geschreven dat Rutte in het rivm niet te vertrouwen zijn na het blijkt maar weer alles word voor de verkiezingen er door gedaait ik geloof steeds meer in jensen
  Onze landverraders maken misbruik van deze crisis anders hadden ze wel eerder naar baudet en Wilders geluisterd
  Zo nu jullie weer smerige linkse ratten
  Stem fvd of PVV uit de eu

 6. marco kruidenberg

  Ja prioriteiten he? Waar is Greta trouwens??????

 7. Bolland

  Ja Tim en jij bent ze aan t helpen, met al je Corona rampscenarios dat leidt nl af

  Peen !!!!!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.