Coronateller: We gaan als een versleten laars, 43 mensen overleden en honderden nieuwe besmettingen!

Volgens het RIVM zijn er tot nu toe 179 Nederlanders overleden aan de gevolgen van het coronavirus. In de afgelopen 24 uur kwamen er 43 doden bij.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

14 reacties

 1. Ab Infinitum

  De aanbevelingen zoals handen wassen gedurende tenminste 20 seconden helpen toch ook niet echt. Wat is nu 20 ? seconden. Laat er 1 minuut van maken. Baking soda en gewoon afwasmiddel.

  1. Gelul

   ik ben pissig op al die stomme Nederlanders inclusief mij zelf
   en ik ga je vertellen waarom, vanmiddag boodschappen gedaan bij een jumbo dan kom je daar aanrijden en pak je een winkel wagentje ( is die besmet ?) dan ga je naar binnen en open je de glazen deuren waar het voedsel achter ligt ( zijn die deuren besmet ?) dan pak je hutspot er uit en dat zal wel iemand voor jou ook gedaan hebben om te kijken naar de verloop datum ( besmet ? )moet ik de hele winkel doorgaan ? je moet gewoon rekening houden dat de persoon voor je de virus heeft ook zonder dat hij dat zelf weet
   mijn oplossing en ik hoop dat het wat doden scheelt ,
   Witte vinyl
   handschoenen- maat L
   (doos / 100 stuks) 50 paar
   Subtotaal: € 8,95
   BTW hoog tarief (21%): € 3,13
   Verzending en verwerking: € 5,95
   Eindtotaal: € 18,03
   dat is wat ik gekocht heb ,dus geen reclame

 2. Lambieck

  Dat kan korter Kenneth.
  Zie Teletekst blz 105.

 3. Kretoloog

  We krijgen dagelijks te horen over personen er besmet zijn en hoeveel overleden in de afgelopen 24 uur. Die getallen worden steeds hoger, natuurlijk. En zo lijkt het Corona virus steeds grotere proporties aan te nemen.

  Wat echt gemist wordt in de dagelijkse updates van het RIVM, is hoeveel mensen er genezen zijn van de SARS CoV-2 besmetting. De andere landen doen dat wel. En zo ontstaat het beeld dat van de 8 besmette patiënten er 7 (!) herstellen en 1 overlijdt. Dat zet de situatie toch in een wat ander daglicht.

  1. Peetjoh

   Juist dat stoort mij ook enorm. Geef ook die cijfers. Mortaliteit word nogal hoog met 2 genezen gevallen. Dat moeten er toch inmiddels veel meer zijn.

   1. hans-e-pans

    Wat denk je van het vermelden van de gemiddelde leeftijd, en hun onderliggende kwalen, van de overleden patienten.

    1. Peetjoh

     Ook ja. Mijn pa is 2 jaar geleden dood gegaan in de zorg en wat daar zat had al geen jaren meer. Een griepje was al dodelijk. laat staan corona met longontsteking. Ik ga d’r ook vanuit dat dat de meeste zijn. Wat het mijns inziens niet minder erg maakt. Het zijn vaders en moeders van kinderen en ook al zijn ze oud het doet verdomd zeer.

 4. 777

  Alleen nog een isolatiepak + gelaatsmasker en ademlucht.

 5. Maxks

  In mijn omgeving staat de Coronateller op: besmet / overleden = 0
  Vrij grote omgeving.

  1. Peetjoh

   Ik zit bij dordt in de regio. Nou 3 vant dorp op ic in dordt . Daar is vanochtend de eerste overleden aan corona stond op ’t nieuws. De andere overledene met symptomen waren niet getest dus tellen niet mee.

   1. Kretoloog

    Even gekeken bij regio Dordrecht. Er zijn 3 gevallen in gemeente Sliedrecht. Weten we ook gelijk waar Peetjoh vandaan komt 🙂

 6. AnnaKlaver

  Eh, positief nieuws……
  Het aantal doden door het coronavirus is de afgelopen 24 uur opnieuw verder opgelopen, maar het aantal nieuwe ziekenhuisopnames steeg juist iets minder snel.

  1. 777

   AnnaKlaver?

 7. Paardenmiddel

  Zoals gewoonlijk krijgen we eenzijdig nieuws voorgeschoteld.
  Hoe oud waren de overledenen, was het echt corona, hadden ze al complicaties, hoeveel mensen zijn er al genezen? Waarom zijn er geen testen beschikbaar. Wanneer worden de beschikbare geneesmiddelen verstrekt.
  Is corona na 3 weken daadwerkelijk uitgedoofd.
  Natuurlijk krijgt de bevolking niet echt een eerlijk antwoord op deze vragen.

e-mail:

 Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.