D66’ers gaan door het lint: Rutte is “bot en harteloos”, we moeten ons lekker blauw gaan betalen aan Italië!

Ze kunnen in Italië blij zijn: ze hebben er een nieuwe politieke partij bij. Die partij heet D66, en doet werkelijk waar ál-les om het Italiaanse belang te behartigen. Zelfs als dit loodrecht ingaat tegen de nationale belangen van een land als Nederland, ondanks dat die partij daar wel geregistreerd staat.

Het blijft toch een wonderlijke gewaarwording. Wij altijd maar denken dat we Nederlandse politieke partijen hebben om op te komen voor het nationale belang van Nederland. Maar nee: we hebben in ons politiek stelsel inmiddels één partij die openlijk de kant van Italië kiest en vindt dat de Nederlandse belastingbetaler wel even kan fungeren als de melkkoe van Zuid-Europese feestvierlanden. En als Nederland dan de hand op de knip houdt, dan ook nog even bijten in de hand die de partij voedt en er op los gaan schelden.

D66 kan het. Want nu Italië een campagne heeft ingezet om een blanco cheque van Europa (lees: nettobetalers, prominent in deze club: Nederland) te krijgen. En de partij neemt het dus zonder schaamte op voor de tegenpartij. Allereerst heb je daar Tweede Kamerlid Joost Sneller, die namens zijn partij de “harde opstelling” van het kabinet “hekelt“:

“Het Kamerlid zegt veel signalen te krijgen van ‘mensen die zich schamen hoe Nederland er Europees op staat’. Sneller vindt het bovendien op de langere termijn onverstandig wanneer Nederland Europese partners tegen zich in het harnas jaagt. Hij wijst bijvoorbeeld op de komende onderhandelingen over de Europese meerjarenbegroting.”

Nog veel bonter maakt D66-europarlementariër Sophie in ’t Veld het. Zij slingert gewoon de scheldwoordendouche open en neemt premier Rutte onder vuur met allerlei morele verwijten:

“The attitude of PM Rutte and Minister Hoekstra to Italy and Spain was blunt and heartless by all standards, nordic or southern. It rightfully draws sharp criticism at home as well.”

Lekker dan, dat D66 zó graag wil dat we onze schatkist plunderen en de spoils of war als makke schaapjes in Rome komen afleveren. Met zulke ‘vriendelijke’ Nederlandse partijen hebben wij echt geen Italiaanse vijanden meer nodig, hoor.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

94 reacties

 1. Buiswater

  Let op! We gaan uiteindelijk gewoon betalen.
  Rutte met z’n rubberen ruggengraat.

  1. Boudewijn Hummelinck

   Ja, de opstelling van Rutte is onhoudbaar en zal de komende dagen worden gecorrigeerd.

   1. rory

    hummel,
    Waarom is de houding van Rutte onhoudbaar? Verklaar je nader!
    Indien de rek uit onze economie gehaald wordt en de Nederlandse staatsschuld op hetzelfde niveau als de zuidelijke lidstaten komt, wat dan?
    Inderdaad, de héle EU kraakt vervolgens in zijn voegen, staat op instorten!
    Overigens was/is de economie van de zuidelijke lidstaten al zéér slecht, door eigen toedoen, en overwegend ontstaan door het ongedisciplineerde, dwarse feestbeleid!
    U bent bent erg kort door de bocht, dmv kortzichtige meningen te spuien!

    1. Boudewijn Hummelinck

     Omdat het in tijden van totale crisis aankomt op Europese solidariteit. Als je in zo’n crisis je terugtrekt achter he eigen grenzen blaas je de EU op en bezorg je Nederland een zeer slechte reputatie die je nog jaren kan opbreken.

     1. rory

      hummel,
      Een slechte reputatie?
      Maar daarbij een faillissement van de Noord Europese economie!!!
      Dan liever géén EU, samenwerking kan alleen dan succesvol zijn indien álle partijen “discipline” aan de dag kunnen leggen, en dat is nog nooit gelukt sinds de EU bestaat!
      De EU is synoniem aan sociaal/economische zelfmoord!

     2. Boudewijn Hummelinck

      ‘De EU is synoniem aan sociaal/economische zelfmoord!’

      Dat mag je vinden maar gelukkig vindt in Nederland alleen een zeer kleine minderheid dat.

      Ik meen dat je je met dit standpunt buiten elke serieuze discussie plaatst.

     3. 777

      Eeuwig geband, een tweedehands uitgespuugd kauwgompje.

     4. LifeBuddy

      Nederland heeft al honderden jaren een VOC mentaliteit, dus die kunnen binnen 1 jaar zichzelf uit de crisis werken. als we in de euro blijven, bezorg je de Nederlanders een zeer slechte reputatie, die je nog jaren kan opbreken.

     5. rory

      hummel,
      “Dat mag je vinden”
      Inderdaad, maar ik wéét het zelfs!
      Daar is natuurlijk wel een bepaald niveau van inzicht voor nodig, dat ontbreekt bij u duidelijk!
      Mijn medeleven!

     6. Bijenzwerm

      @boudewijntje meent..
      @boudewijntje zijn mening is niet relevant het is er maar 1 van de 7 miljard zieltjes op deze planeet.

     7. P. Breetveld

      Nou en, zit je daarmee of zo?Slechte reputaties zijn goed. Komen ze ook niet zielig doen bij je. Verkopen ze maar meer Ferrari’s aan dictators. Wij hebben het zelf nodig. Voor de gewone burger die alles naar de klote ziet gaan door dat linkse gajes! Moet je in het ziekenhuis roepen waar alle zeilen bijgezet worden voor een doos mondkapjes.

     8. alex67sb2

      Precies, buitendien is NL het fiscaal paradijs van Europa wat ook al dreun is voor een economisch gelijkwaardig Europa want doordat dit fiscaal beleid komen er veel multinationals naar NL en in plaats van de belasting in hun eigen land af te staan gaan deze centjes mooi naar NL en toch is het blijkbaar zo dat de financiële kant voor NL belangrijker is dan de solidariteit. OK het zij zo maar wat ik jammer vindt is dat er een populistische stroming in NL is die denkt dat de zogenaamde Coronabonds of beter gezegd Eurobonds ten koste of ten laste gaan van de Nederlandse belastingbetaler wat niet het geval is tenminste in dit geval, maar ja dan moet men zich ook beter informeren. Verder is er het Europees Stabiliteit Systeem maar de voorwaarden die daar aan hangen zijn natuurlijk in deze situatie voor geen enkel land aanvaardbaar want dat zou voor een land als Italië betekenen failliet te gaan of het land aan Europa op te offeren en dat wil natuurlijk niemand in Italië. Europa zou moeten doen als de Amerikanen, geld drukken geld drukken en nogmaals geld drukken en dat geld in de economie van Europa stoppen om de bedrijven gaande te houden en de mensen aan het werk of aan inkomsten te helpen om voor zich zelf te zorgen. Italië is niet het perfekte land in veel opzichten maar hier denkt men eerst aan de bevolking ipv als eerste aan de economie te denken. Want we hebben gezien dat landen die in eerste instantie voor een groeps immuniteit gingen daar heel snel weer van terug gekomen zijn en zich aan een Lockdown strategie hebben aangesloten. Indien de landen die voor de Eurobonds of Coronabonds waren niet geholpen worden is de Europese Unie aan zijn einde gekomen.

     9. evil knievel

      Solidariteit!?
      Hoe beter je bent voor anderen,de harder wordt je in de rug gestoken!
      Is al meerdere malen gebleken & Weet nu ondertussen toch elke oetl@l!?
      Ach ja,…LINKS!🙈

    2. rory

     Niet mis te verstaan, het bovenstaande betekent niet alleen de ondergang van onze economie, maar heeft betrekking op álle relatief welvarende lidstaten!

   2. evil knievel

    Hij doet maar!
    Gaat m die 8 zetels winst kosten!😁

  2. Bijenzwerm

   @buiswater geen rubberen ruggengraat, gewoon een hele foute b acteur die toch door een paar miljoen gekkies op de been word gehouden.

   1. Buiswater

    Doe maar mij + jou reaguurselel en je hebt een aardige profielschets van deze charletan

 2. rory

  De Eurofiele partijen in het Rutte3, beginnen hun sociale waanzins idealisme te tonen.
  Weg met het welvarende Nederland, heel de EU aan de bedelstaf is het ultieme doel.
  De EU omvormen tot een “derde wereld natie”.
  En dan?

 3. P.Sisterons

  Zolang bedelen geld oplevert blijft het bestaan. Nederland heeft de zuidelijke landen al genoeg gematst. En zó florissant gaat het nu ook weer niet in Nederland. Kijk naar het aantal daklozen, voedselbanken, toestroom van gelukszoekers en overvolle gevangenissen met buitenlands schorem.
  Als de zuidelijke landen vis willen eten moeten ze onderhand maar eens een vishengel pakken en zelf gaan vissen.

 4. Boudewijn Hummelinck

  Bot en harteloos is een terecht moreel oordeel, maar het is voor politiek oliedom.

  1. 777

   Eeuwig geband, tweedehands uitgekauwde kauwgom, door iedereen uitgekotst!

  2. Albertha1

   Gek hé, nooit iets gehoord van jou hoe gepensioneerden al 12 gepakt worden!
   Dat interesseert jou geen donder, je geeft het liever aan corrupt Italië.

 5. Bijenzwerm

  Sophietje het psychiatrisch patiëntje.
  Als je haar ziet praten ,haar bewegingen erbij ,zou je zo denken dat het h!tler is met een pruik en zonder snor.
  Iedereen die niet een ever closing union wil ,verklaart ze de oorlog aan.
  Volgens haar heeft Nederland alleen maar geld verdiend dankzij de EU en danken we onze veiligheid aan de EU..
  Je zou maar in dit soort gedachtes geloven oprecht ,dan zit er iets echt heel goed fout bij je.
  Ze is ook beste matties met timmerfransje, dat zegt ook al genoeg.

 6. Ego-non-solus

  Kunnen we afspreken dat we daarna in de hele Unie de pensioenleeftijd gelijk trekken? Of is het normaal dat de Nederlander tot in de 70 blijft werken om de nationale schulden te kunnen afbetalen terwijl de Italiaan, Fransman etc. 10 jaar eerder of meer lekker in de tuin van het zonnetje geniet? Of is solidariteit zo niet bedoeld en is het, net zoals socialisme, uiting met een eenrichtingsverkeer.
  De vraag stellen…. etc.

  1. Boudewijn Hummelinck

   Ja, met een sterkere EU is het ook mogelijk dit beleid meer te uniformeren.

   Dit soort voorstellen zinnen tijden van Corona-crisis echter niet zo relevant.

   1. 777

    Eeuwig geband, en terecht!

   2. Ego-non-solus

    “Kunnen we afspreken dat we daarna…”

    Daarna? U begreep niet wat dat betekent? Is toch geen woord Frans bij? Of Italiaans?

   3. Bijenzwerm

    @boudewijntje zonder de EU hoef je dit soort voorstellen niet te doen.
    Zonder de EU scheelt ons de jaarlijkse afdracht.
    Zonder de EU hoeven wij niet garant te staan voor de zuidelijke landen.
    Zonder de EU zouden wij onze pensioenpot weer volledig in eigen beheer hebben.
    Zonder de EU zou onze staatsschuld lager zijn ,immers hadden wij de nettoafdracht kunnen storten in de staatsschuld ,of een partij beademingsapparatuur.
    Zonder de EU hadden we minder economische vluchtelingen gehad ,immers controle op eigen grenzen ,en dus weer meer geld.
    Zonder de EU etc.

    1. Boudewijn Hummelinck

     Er zijn dwazen die menen dat we beter af zijn zonder de EU. Daar is niet tegen te praten en dat doe ik ook niet.

     1. Bijenzwerm

      @boudewijntje het huistrolletje reaguurt zoals altijd niet met enige vorm van inhoud.
      @boudewijntje het huistrolletje heeft geen enkel valide argument om zijn stelling te onderbouwen ,immers had hij me daar dan mee om de oren kunnen slaan.

     2. 777

      Eeuwig gebande, mede mogelijk gemaakt door de reacties van Bijenzwerm.

     3. evil knievel

      Dat doet u wel door hier al uw zwakzinnige gebraak te plempen BHtje!
      Er zal hier toch niemand zich ooit gaan inbinden met uw geraaskal,waarom dan toch blijven zwetsen op dit forum!?
      U haalt met uw fata morgana’s alleen t bloed onder de meeste reaguurders nagels vandaan!
      I.e.g.bij mij!
      Hoop dat u daar gllkg van wordt want zal de insteek wel zijn!
      Zal dan ook v.a.heden ff doorscrollen bij t zien van uw Nick!
      Bedankt n toedeledoki,FANTAST!

    2. Bijenzwerm

     @boudewijntje we hebben niks te danken Aan de EU ,behalve het betalen aan landen.via noodfondsen en garantstellingen die al decennia worden gewaarschuwd dat ze belasting moeten innen.

 7. LifeBuddy

  De intellectuele rijke voelen zich in een hoek gedreven, want ze voelen dat de euro in gevaar komt. Ten koste van alles moet italie gered worden. Nu we toch bezig zijn met een gigantische crisis die in aantocht is , kunnen we beter er nu uitstappen.

  1. Vanduinen

   Met Italië uit de EU zal het het land ook bijstand verleend moeten worden. En zelf uit de EU, je stapt toch niet uit een rijdende trein?

   1. 777

    Eeuwig geband, in vele gedaanten!

   2. Vee

    Trek je toch eerst aan de noodrem. Is nog legaal ook als je weet dat je richting afgrond dendert.

   3. Original NL

    Q…En zelf uit de EU, je stapt toch niet uit een rijdende trein?…..
    Wel als die trein richting een ravijn raast waarvan de brug niet eens een fiets kan dragen.

   4. evil knievel

    Die trein staat al sinds 2008 geparkeerd op station Brussel n is nog geen station verder gekomen!
    Gewoon lekker,op t gemak uitstappen dus!
    Wel liever voordat we weer miljarden aan n kaartje naar eindbestemming NERGENS moeten uitgeven!😁😜

 8. Brenda Welsh

  De Italianen, Grieken, Spanjaarden vingen voor ons de immigranten op. Die landden niet in Stavanger, Reykjavik, Orkney eilanden. Daar mag best wat tegenover staan. Na de crisis zijn het ook weer de handelspartners.

  1. 777

   Eeuwig geband, een tweedehands uitgespuugd kauwgompje in vele gedaanten!

  2. evil knievel

   Dikke L@L Brenda Steunbeer!
   Die parasieten zitten allemaal illegaal in Islamsterdam,duurbetaalde pandjes van hardwerkende mensen te bezetten!
   Oppleuren met je goeddoenerij n neem je immigranten mee aub!
   Stelletje 8erlijke Linkse Mafklappers!🤬

  3. Peetjoh

   Heeft iemand daar om gevraagd. Ze hadden ze per direct terug moeten sturen. Ongevraagd naar binnen heet inbreken volgens de wet. En dat geld voor elk land in Europa. Dus het zijn criminelen. Ongevraagd binnen dringen werd 200 jaar geleden nog bestraft met de doodstraf. Dat is wat bruut maar gewoon terug sturen is humaan.

 9. werikke

  Weet D66 ook dat de werkende mens hier in Nederland 5 jaar langer moet werken voordat hij AOW krijgt dan in Italie . En al dat extra betaalde geld willen hun dus naar Italie afgeven zodat ze daar 5 jaar eerder kunnen stoppen. iets is er scheef tussen Nederland en italie en Frankrijk . Wij blijken gekke Henkie te zijn . Laten ze daar eerst maar hun begroting op orde brengen ipv ons af te zeiken omdat we niet snel genoeg geld afgeven. D66 moet zowiezo opgeheven worden samen met christenunie de grootste bek en niet partijen die voor ons Nederland staan

  1. Ab Infinitum

   U kunt ook hier eerder stoppen als u het wil. Alleen bouwt u dan geen verder pensioen op. Ik ken er genoeg die orde op zaken hebben gesteld en eerder stoppen. In Griekenland mogen ze dan wel eerder met pensioen gaan, maar het noodzaakt velen daarna een baan erbij nemen. Het lijkt mooier dan het is. In zuid Italië is het niet veel beter.

 10. RCS

  Voor D66 is er maar één belang en dat is het EU belang. D66 zal nooit en te nimmer opkomen voor de belangen van de Nederlandse burger binnen de EU. De Nederlandse burger is in al zijn hoedanigheden voor deze partij irrelevant.

 11. Beukman

  Over het algemeen doet Rutte het prima in deze crisis, maar zijn houding tov Italië vind ik beschamend. Bovendien legt hij er een bom mee onder de toekomstige verhoudingen.
  Het gaat even niet om wie er gelijk heeft, het gaat erom dat als je pretendeert onderdeel van de EU te zijn, je je ernaar dient te gedragen. En dat is: solidair zijn, onderlinge verschillen even opzij zetten en ons samen schrap zetten tegen de vijand: corona.

  Het is te hopen dat Rutte alsnog bijdraait. Lastig kiezen voor hem, want het gaat hem stemmen kosten. Toch heb ik goeie hoop dat hij kiest voor de toekomst, en dat is Italië helpen.

  1. Bijenzwerm

   @beuktrolleke snapt niet dat de knoflooklanden al decennia zijn gewaarschuwd voor hun financieel wanbeleid tav van pensioenleeftijd het nauwelijks innen van belastingen ,het niet aflossen van de staatsschuld en zelfs de staatsschuld groter maken.
   Je zou maar de kansarme gedachtengang van @beuktrol hebben.

   1. Beukman

    @Zwerm, ik heb je al eerder uitgelegd dat ik kanker krijg van dat gescheld van jou. Probeer het opnieuw, maar dan beschaafd.

    1. Bijenzwerm

     @beuktrolleke kan ook niet begrijpend lezen, in MIJN betoog zit geen enkel scheldwoord.
     @beuktrolleke ik geef u het voordeel van de twijfel, drink niet te veel zo vroeg op de dag.

     1. Beukman

      @Zwerm, je mag mijn Beuk noemen of Beukie of Beukman of Beukje. “Breuktrolleke” is een scheldwoord.
      Overigens drink ik alleen maar water, koffie en alcoholvrij bier.

     2. Bijenzwerm

      @beuktrolleke is een koosnaampje voor u ,dus geen scheldwoord ,niet vanaf mijn zijde zo bedoelt hoor ,dus u interpreteerd dat zo zelf.
      Aan uw warrige reacties te lezen lijkt het net of u gedronken heeft ,u heeft dus gewoon een hersenbeschadiging ,neem ik aan ?

    2. ervi

     @Beukman, dat plaatst je in de Corona-risicogroep.
     Ik zou maar vast hard gaan nadenken over de voltooid leven-pil.
     Je weet wel, die suicidepil die jouw partijtje aan alle senioren wil slijten.
     Karma?

  2. Boudewijn Hummelinck

   Rutte wordt nu door veel economen en politici onder druk gezet om terug te komen op zijn, inderdaad, beschamende opstelling. Ik denk dat hij dat binnenkort zal doen.

   Het blijft een enorme politieke blunder en de schade ervan zal ons nog lang achtervolgen.

   1. Bijenzwerm

    @boudewijntje mag op dds ook zijn mening zetten ,ook al klopt deze totaal niet met de realiteit, maar het mag en kan.

    1. Boudewijn Hummelinck

     Dank je wel, Bijenzwerm.

   2. Albertha1

    Gelukkig zal hij dat niet doen, want dan is hij die 8 zetels extra weer kwijt!
    Die selectieve verontwaardiging en medelijden van jou is ronduit stuitend.
    Maffia- en fascistische landen hebben jouw sterke voorkeur blijkt wel.

  3. evil knievel

   Er is geen EU!
   Er Is nooit n EU geweest!
   Er zal nooit n EU komen!

  4. Albertha1

   Hummelinck , je bent enorm schijnheilig!
   Als het Hongarije overkwam hoorde men geen woord van medelijden van jou.

   1. Boudewijn Hummelinck

    Daar heb je een punt. Hongarije ontwikkelt zich tot een totale kleptocratie en dictatuur. Dat land past niet meer in de EU.

    1. Albertha1

     Precies: die doden door de coronacrisis interesseren jou geen moer!
     Het gaat jou er alleen om : is de regering links, dan is het zielig.
     Was Salvini daar de president, dan zweeg je letterlijk als het graf.
     Je valt door de mand man!

 12. rory

  Er zijn enkele reagurende mensen op DDS, denkende dat de EU onmisbaar en belangrijk is!
  De EU is en blijft een bodemloze put, het is een waanbeeld, een toneeldecor!
  Het is om even beeldspraak te bezigen, als spaarders die élke overblijvende eurocent investeren in een criminele organisatie, dat geld ziet men nóóit meer terug!
  Álle partijen moeten hun steentje bijdragen, en precies dat is nog nooit gebeurd en gaat nooit gebeuren!

 13. Kretoloog

  In Italië is de geest van Benito Mussolini ontwaakt. En deze zoekt, net als 80 jaar terug, steun bij de geest van Adolf Hitler in Duitsland.

  Want: Italiaanse politici hebben vandaag een pagina grote advertentie laten plaatsen in de FAZ (Frankfurter Algemeine Zeitung). In die advertentie worden Duitse politici opgeroepen om NIET de weg van de Nederlanders te volgen. Maar Unverfroren te staan achter de Italiaanse wens naar Eurobonds.

  (Sorry, het is een Godwin. maar ik moest dit toch even kwijt).

 14. Cootje

  Mijn voorspellingen betreft het Corona virus de zware recessie en de zuid Europese lanterfanters komen precies uit lees mij teksten hier in januari geschreven maar na , deze ingrediënten gaan het Europese bolwerk slopen heb ik ook geschreven. Er is namelijk geen solidariteit in Europa want hoe kan je mensen in het noorden verkopen dat ze nul rente op hun spaarrekeningen krijgen tot hun 67 ste moeten werken om de renteniers in het zuiden te onderhouden , vermomd als legale prostitutie mensen in het noorden uit buiten. We hebben niets gemeen alleen om de multinationals in het leven te houden met hun aandeelhouders met goedkoop personeel en de euro als garantie tegen hun betaling garantie van de belasting betaler , er zijn altijd rampen en gebeurtenissen nodig om die ongein bloot te leggen , en ook om het af te schaffen . Het kon ook geen stand houden het is namelijk een ondemocratische gedrocht dat hoofd kwartier in Brussel , we gaan een diepe recessie te gemoed de Engelse ook maar die lachen zich binnen 5 jaar te pletter

 15. Piet Klein

  in ’t Veld laat graag haar hart spreken en dat betekent dat Nederlanders die bij de voedselbank lopen, middenstanders die volledig klem komen te zitten dankzij de Corona, ouderen die te weinig zorg krijgen etc. allemaal op termijn duizenden euro’s persoon mogen bijdragen. In ’t Veld lijkt niet door te hebben dat met de voorstellen van Italie de volledige staatsschuld van Italie op EU burgers gaat worden afgewikkeld. Of ze heeft het wel door en wil europese burgers voor schulden laten opdraaien. Dat is haar oplossing, terwijl er ook oplossingen zijn waarbij niet de burgers hoeven op te draaien voor deze problemen. Waarom zij dat doet het is mij een raadsel. Begrijpt ze het niet. Waarom kiest zij er voor op de problemen af te wentelen op burgers en kiest zij er tegelijkertijd voor om de problemen niet op te lossen maar uit te stellen. Haar boze taal verraadt dat ze het misschien allemaal niet zo goed door heeft. Het is bijzonder jammer want juist dit is het moment. Het moment waarop de economie op lager plan loopt is een uitstekend moment om de koers te wijzigen. Het is in feite een kans, maar door de verwardheid van in ’t Veld is ze uitermate contraproductief en hard bezig Europa verder om zeep te helpen. Zij is de promotor van het instabiliteitspact. En juist nu zouden we dat kunnen ombuigen naar meer stabiliteit maar in ’t Veld maakt lijkt het allemaal niet door te hebben en is druk bezig Europa, de Eu verder om zeep te helpen.

 16. Beukman

  Ik jat/citeer even met instemming uit de MSM:

  …… Dus dat Den Haag landen die de staatsschuld intussen lieten oplopen niet meteen miljarden wil toeschuiven, is op zichzelf te begrijpen.
  Alleen: een pandemie heeft niets met begrotingspolitiek te maken. De berichten uit Spanje en Italië brengen in beeld dat mensen er een existentiële crisis ervaren. Dorpen die binnen enkele weken zijn overvallen door de dood. Ontsnappen onmogelijk. Onder die omstandigheden opperen, zoals Hoekstra begin vorige week deed bij zijn EU-collega’s, om eerst te onderzoeken waarom sommige landen geen „buffers” hebben opgebouwd, deed me terugdenken aan bordjes op de balie in sommige Amerikaanse ziekenhuizen: ‘Geen hulp aan onverzekerden’.
  Zo praat je niet met vrienden in nood. Zelfs de meest professionele schrapers van het land, directeur Knot en zijn voorganger Wellink van De Nederlandsche Bank, riepen de laatste dagen op tot Europese solidariteit. Inderdaad: als EU-landen zelfs in deze crisis niet voor elkaar opkomen – wanneer dan wel? En terwijl Hoekstra als botterik de Italiaanse kranten haalde, reden vorige week Russische hulpkonvooien Noord-Italië binnen. Op pr-gebied verslagen door Poetin, dat lukt er niet veel.
  Intussen is allang duidelijk dat Nederland bij deze virusbestrijding ook zelf niet op eigen benen kan staan. Zie de discussies over beademingsapparatuur, mondkapjes en testen. Maar een land dat in tijden van nood alleen onredelijke eisen aan anderen kan stellen, en niet kan geven, zal op een dag ervaren dat het zelf ook niets meer kan krijgen. Solidariteit is in deze crisis óók Nederlands eigenbelang. In plaats van Spanje en Italië te bruuskeren is het zinvoller dat Hoekstra en Rutte dit eindelijk in eigen land uitleggen – voor het te laat is.

  1. Boudewijn Hummelinck

   Hear, hear !!

   1. chrism

    U idem als landverrader D66 figuur

   2. evil knievel

    BHtje krijgt n orgasme van t braaksel van die andere zwetser!?
    …Tuurlijk!😏

  2. Bijenzwerm

   @beuktrolleke citeert het flut fakenews en framings blaadje NRC.
   Totaal niet nieuwswaardig.

   1. Beukman

    Ik begrijp dat je behalve voor het verspreiden van kanker hier ook bent teruggekeerd om door te gaan met je getrol, @Zwerm? Probeer eens op een normale manier te reageren, dat verhoogt de kans dat je een normaal antwoord terugkrijgt.

    1. Bijenzwerm

     @beuktrol beschuldigd mij nu van het verspreiden van een ernstige ziekte, tja het dieptepunt is bij de geest van onze @beuktrol de huistrol nog niet laag genoeg, walgelijke zieke geest.

     1. Beukman

      Je verspreidt inderdaad kanker met jouw manier van reageren, @Zwerm.
      Ik merk het wel wanneer je weer op een normale manier reageert, dus zonder gescheld en zonder op de man spelen, en zonder koosnaampjesgeflikflooi. Maar gewoon, op een volwassen manier.

     2. Bijenzwerm

      @beuktrol bevestigd dus zelf dat hij in het bezit is van een zieke geest, niks meer niks minder

  3. Rammstein

   Beukman beukt: “…een pandemie heeft niets met begrotingspolitiek te maken.”

   Voor het bestrijden van de corona epidemie zou Italie een beroep mogen doen op het Europese noodfonds van 451 miljard. Dat geld is er en kost de overige staten dus niets. Hiermee wordt de solidariteit duidelijk onderstreept en ik begrijp niet waarom Nederland dit blokkeert.

   Iets geheel anders is het -juist nu- trachten doordouwen van Eurobonds door Italie. Dat heeft niets met corona te maken, maar alles met het geschikte emo-moment uitbuiten om de staatsschuld weg te werken.

   Dus EU noodfonds/solidariteit: ja.
   Euro bonds/afwentelen staatsschuld: nee.

   1. Boudewijn Hummelinck

    “ Voor het bestrijden van de corona epidemie zou Italie een beroep mogen doen op het Europese noodfonds van 451 miljard. Dat geld is er en kost de overige staten dus niets. Hiermee wordt de solidariteit duidelijk onderstreept en ik begrijp niet waarom Nederland dit blokkeert.”

    Eens.

    1. Bijenzwerm

     @boudewijntje het huistrolletje knipt en plakt er lustig op los en plakt er dan zijn bescheiden verwarde mening onder.
     Sneu hoor dat boudewijntje vroeger niet heeft geleerd om zelf een mening te vormen.

    2. evil knievel

     U begrijpt wel meerdere dingen niet!
     Heeft ook geen nut!

   2. Beukman

    @Ramm
    Dat klinkt redelijk.

  4. jeki

   Eens, maarrr…
   Was het niet NL ZELF dat het ESM voorstelde?…
   EN onder VOORWAARDEN?…
   En daar zit de crux, de voorwaarden.
   De zuidelijke landen willen ‘onvoorwaardelijk gratis geld’, de noordelijke niet.
   Het ESM is trouwens opgetuigd voor het geval landen niet meer op de kapitaalmarkt terecht kunnen en dat is niet het geval. Dus strikt genomen zou je het ESM daar niet voor mogen gebruiken, als het toch gebeurt, dan uiteraard onder voorwaarden.
   Wat niet wegneemt dat ik ook wel vind dat we meer solidair moeten zijn. Als je leest dat Rusland en Amerika te hulp schieten …

 17. chrism

  D66 heeft maar 1 doel en dat is het Pluche van de EU .

  Deze partij is er niet voor de Nederlanders , maar voor de Eurofiel ,want vroeger noemden we ze NSB’ers !

  1. Baron von Munchhausen

   chrism
   “…D66 heeft maar 1 doel en dat is het Pluche van de EU…”
   Klopt voor 100%. Voorts komt de Corona hen zeer goed uit: “weg met alles van boven 70+”.
   D66 Partij motto: ” Leve de dood!”

 18. Response

  Is niet nieuw. DDR666 is niet voor NL maar voor EU. Maar dan wel van NL-euro’s!

 19. Cootje

  Heeft mevr in ‘t veld haar 4 ton euro’s aan teveel gedeclareerde onkostenvergoeding al te rug betaald .? Kijk een schoolvoorbeeld hoe deze Europese politici werken , net niet gerechtelijk strafbaar / anders een goed old boys netwerk/ maar moreel . En nergens bekend dat het terug gestort is. En die ziet haar baan in gevaar komen , of dacht u dat ze om een burger gaf . Maar die 4 ton is nu wel of niet terug ????

  1. Cootje

   Terug

 20. marco kruidenberg

  Wat verwachten we dan van een Euromuts? Dik salaris, onkostenvergoeding, butler etc etc Dat is toch wel erg belangrijk

 21. Rosasolis

  Voor meer dan 5 jaar heeft Italie duizenden vluchtelingen uit Syrie en Iraq binnen gelaten, voor hen verzorgd, en vele levens gered. Maar in verhouding heeft Nederland
  gedurende al die jaren, veel minder vluchtelingen binnengelaten. Begrijpelijk dat de
  regering van Italie bitter teleurgesteld in het niet-humanitaire beleid van Nederland.
  Italie heeft gedurende al die jaren van IS terrorisme het leven van zwaar gewond en zieke mensen gered. En nu dat hun eigen bevolking door de Corona Crisis zwaar getroffen is, wordt Italie in de steek gelaten!
  Hoewel het begrijpelijk is dat momenteel geen land op zichzelf veel steun aan Ialie kan bieden, moet de EU zorgen dat Italie veel financiele en medicinale steun krijgt.

  1. Bijenzwerm

   @rosasolis Nick word ook uit de kast getrokken om framing en fakenews the verspreiden.
   Je zal het maar op je geweten hebben.

   1. Rosasolis

    @ Bijenzwerm Niemand weet wie “Nick”’ is.

 22. Vrijedenkert

  Eurofiele D666-plucheplakker Sidonia in ’t Veld kan gewoon haar riante EU-salaris met ruime onkostenvergoeding overmaken naar zuidelijke knoflooklanden en op die manier haar steentje bijdragen!

 23. Boudewijn Hummelinck

  Ik hoorde op het nieuws dat Nederland inmiddels diep door het stof is gegaan en nu ruimhartig instemt met noodhulp aan Italië.

  Nou ja, een akelige fout maar zand erover.

 24. Boudewijn Hummelinck

  “Minister Wopke Hoekstra (Financiën) trekt zich de kritiek van Italië en Spanje over de houding van het Nederlandse kabinet over financiële hulp aan deze Zuid-Europese landen aan. “Als je zoveel storm oogst zoals wij nu, dan heb je het kennelijk niet goed gedaan”, zei de bewindsman dinsdagmiddag tegen RTL Z.

  “We waren te weinig empathisch”, zei Hoekstra tegen de televisiezender. De bewindsman hamerde erop dat Nederland graag wil helpen op medisch vlak.

  “We hebben dat zo verwoord dat het tot weerstand heeft geleid. Zo eerlijk moet je zijn.” Het beroep op solidariteit is terecht gedaan, aldus Hoekstra.”

  Hoekstra toont zich een waardig erfgenaam van Abraham Kuyper: “Het boetekleed ontsiert den man niet”.

 25. harte385

  D666 De duivelse partij die verboden zou moeten worden in Nederland wat een stelletje tuig is dat, EERST NEDERLAND en dan misschien heel misschien de zuidelijk landen die zich nog nooit ergens iets van hebben aan getrokken en nog steeds vroegtijdig met pensioen gaan terwijl wij hier mogen werken tot we dood vallen. Weg met deze niets nutten

 26. Racerfirst

  Ik heb het toch al gezegd!
  Italianen hebben eerder geld van nederland, dan nederlanders zelf!!!
  Ondernemers die ik ken wachten al weken en weten en hebben nog niks???

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.