Dankuwel, EU! Grieks ‘migranteneiland’ Lesbos ontploft: asielzoeker doodgeschoten, NGO’s aangevallen

Dankzij het uitzonderlijk zwakke optreden van de EU loopt de situatie op het Griekse eiland Lesbos momenteel totaal uit de hand. De vluchtelingenboten komen er momenteel aan als wespen op een appeltaart, maar EU-grensbewakingsclubje Frontex doet niets tot weinig om de kalmte te bewaren. Het gevolg? De Griekse grenspolitie zet dodelijk geweld in, en werknemers van NGO’s zijn hun leven niet meer zeker.

Alhoewel het al jaren onrustig is op Lesbos, ooit een Griekse vakantie-eiland maar nu migratieresort nummero uno, slaat deze week pas écht de vlam in de pan in het zuidoostelijke stukje EU. De EU-grensbewakingsdienst Frontex wordt geacht de situatie goed in de gaten te houden maar faalt er verschrikkelijk in. Het ene na het andere gammele migrantenbootje uit Turkije komt er momenteel in.

Het gebrek aan actie van de EU kost nu letterlijk mensenlevens. De NGO Stichting Bootvluchteling slaat groot alarm over de veiligheidssituatie op het eiland waar het momenteel een soort openluchthotel voor gelukszoekers is. De overwerkte en overspannen politie heeft met rubberen kogels geschoten op één migrant, die daarbij is komen te overlijden.

Stichting Bootvluchteling schrijft met hoofdletters ONRUST over de benauwde sfeer op Lesbos:

“Na spanningen en wegblokkades in Mytilini, besloten onze coördinatoren zondagmiddag te gaan helpen om de kliniek te evacueren. Hierbij zijn zij op weg naar huis vanuit Moria klemgereden en is met grof geweld op hun auto’s ingeslagen. Onze coördinatoren beleefden zeer angstige uren, ook omdat zij hun huizen niet meer konden bereiken. Zij hebben de nacht noodgedwongen elders doorgebracht. Ook andere hulpverleners zijn bij kamp Moria aangevallen.

Inmiddels zijn al onze coördinatoren in veiligheid gebracht. Ook al onze vrijwilligers zijn veilig. Omwille van hun veiligheid zullen zij voorlopig niet naar buiten gaan. De sfeer in Mytilini is grimmig. Een groep agressieve mensen heeft zich op het eiland georganiseerd. Hulpverleners, met name uit het buitenland, lijken het mikpunt. Er wordt gericht gezocht naar plekken waar NGO’s en vrijwilligers zich bevinden. Ook boten met migranten die op Lesbos aankomen, worden de afgelopen dagen belaagd. Zo worden net aangekomen mensen teruggeduwd de zee op, en worden bussen met nieuwkomers belaagd op weg naar Moria. De politie op Lesbos is overbelast en onderbemand. Omdat er een kleine politiemacht is, is het gemakkelijk voor deze groep extremistische burgers om het heft in eigen handen te nemen.”

Kortom: het lijkt wel een oorlogszone. In een EU-land. Kan gewoon in 2020!

En dat alles omdat de EU niet de ballen heeft om wat meer schepen en materiaal naar Lesbos te sturen, zodat er eindelijk eens écht werk gemaakt kan worden van al die illegale immigratie naar Europees grondgebied. Bedankt dus maar weer, hè, ome Brussel?


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

52 reacties

 1. Meriadoc Brandebok

  Is het bewaren van migranten op eilanden en het tegenhouden van migranten met rubberkogels en grenshekken nu niet het beleid waar populistisch rechts voor is?

  1. Pijnstiller

   Dhr. Brandebok meent dat de linkse flikkers van de NGO’s geen bescherming behoren te krijgen tegen die moordende en verkrachtende bende gelukszoekers
   Mijn hemel wat zegt ie nu

  2. Vraagtekentje

   Ik zal maar niet zeggen waar ik voor ben, want dan krijg ik een permanente ban.

   1. Original NL

    Permanente ban kent DDS helaas niet Vraagteken.. zie wesley banbow en zure cock, psychopaten vinden altijd wel een weg om anderen met hun linkse dogma’s lastig te vallen.

  3. Blitzkrieg

   Meriadoc Brandebok :
   The Greeks want their beautiful islands back.
   h**ps://twitter.com/ohboywhatashot/status/1234174620250595328

   De schaamteloosheid van de forumtrollen kent geen grenzen!

  4. Joshuak

   Nee, die mensen terugsturen is rechts beleid.. Onthoud dat het een linkse regering is in Griekenland waar dit gebeurd..

   De deal was die mensen te herverdelen, maar het probleem is dat er geen einde aan komt en daardoor verdikken landen het om meer op te nemen zolang de kraan openstaat..

   Daarnaast is het ook EU beleid hoor om die mensen daar te houden voor alles rond hun illegale migratie is geregeld.

   Zolang links weigert iets aan de immigratie stroom te doen, dan blijft dit natuurlijk gebeuren en kan juist links daar geen kritiek op hebben..

   Als “migranten” de agenten met grof geweld te lijf gaan kan je hetzelfde terug verwachten

  5. RvdBe

   Nee, rechts is voor het direct terugsturen van migranten, het stapelen op Griekse eilanden is een linkse hobby.

  6. Hendrie1963

   Asielzoekers naar Nederland halen en de vrouwen laten verkrachten en de boel bij elkaar laten stelen. Daar is populistische links voor. Sukkel.

  7. Shadow1100

   Populisme (van het Latijnse populus, “volk”) is een manier van politiek bedrijven, waarin de centrale tegenstelling die tussen “het volk” en “de elite” is, en waarbij de populist de kant van “het volk” kiest.
   U kiest dus liever de kant van “de elite”? Kijk naar de geschiedenis waar de stem van het volk is onderdrukt, Franse revolutie, Praags lente, Roemenië etc.
   Het volk zal eens overwinnen. Als het volk zijn zin zou krijgen in Lesbos werd er echt niet met rubberen kogels geschoten hoor, nee met echte, en die grenshekken kregen een hoge spanning. Vakantiereizen worden geblokkeerd maar die zgn vluchtelingen komen met horen €uropa verzieken in figuurlijke en letterlijke zin…..

 2. Pijnstiller

  De ware aard van de “vluchtelingen” komt naar boven. Ze zij het geweld en de oorlog niet ontvlucht. Ze hebben eenvoudigweg gewoon de oorlog en het geweld geexporteerd naar de westerse wereld.

  Nu er niets meer in de eigen regio te vernielen viel is de horde naar Europa getogen om de beschaving daar zsm te vernietigen.

 3. Bijenzwerm

  De eu brengt ons alleen ellende dat is duidelijk.
  Veiligheid heeft de navo vooral geregeld.

  1. Pijnstiller

   Alleen en uitsluitend ellende

 4. Benny

  De bekende druppel die….. Iedereen wist het behalve de domme idiologishe linkse mafklappers….. De maat is vol……… En TERECHT

  1. Pijnstiller

   Links wist het wel, het kan ze echter geen laars schelen

 5. FJ

  Links wuift alle ongemakken die deze kansenparels veroorzaken weg en wil ze het liefst onthalen met open armen en natuurlijk allemaal als geschenk een mes.
  Dat dit uiteindelijk een keer mis zou gaan lijkt me duidelijk, alleen links heeft nooit genoeg. Laat maar komen die asielzoekers (geen oorlogsvluchtelingen).

  Ga je naar Amsterdam, dan doet Halsema en die Linkse coalitie er nog een schepje bij:
  gratis yoga lessen.
  Je mag verkrachten, want dat is natuurlijk ook een vorm van integratie (is in die landen gebruikelijk) en dat moet je dan natuurlijk ook overnemen.
  Alleen geen linkse kakbal neemt er 10 in zijn eigen huis, maar geeft er de voorkeur aan de gemeenschap op te zadelen met de kosten.
  Ik kan me dit soort ideologie niet veroorloven, want geen linkse hond die erin trapt.

  1. Pijnstiller

   Net als in Finland, waarhet linkse geteisem een dansje bedenkt tegen het verkrachtende “vluchtelingen” tuig

  2. Cycle25

   Amsterdam heeft gekozen voor een linke activist, die zijn heer en meester in het creëren van shitholes.

 6. Blitzkrieg

  We houden vanavond allemaal het NOS in de gaten… maar het zal daar niet of nauwelijks aan bod komen.

  Het echte nieuws, hier gaan we…

  These are not refugees. These are invaders.
  h**ps://twitter.com/ResearchWing/status/1234475644802785280

  Mainstream media will never show you this video.
  h**ps://twitter.com/Dukeno_1/status/1234125150498574341

  The Greeks want their beautiful islands back.
  h**ps://twitter.com/ohboywhatashot/status/1234174620250595328

 7. Baron von Munchhausen

  Frontex???
  Aangesteld om het “gepeupel en klootjesvolk” tevreden te stellen. “Zien jullie wel dat we Europa beschermen?”
  Niets is minder waar! Brussel EIST meer Moslims naar Europa! Blijkt uit alles!
  Nu even lachen, gieren, brullen: EU wil een eigen leger! Legeraanvoerders de Brusselse “Zonnekoningen/innen”?
  Brussel is niet eens in staat een eiland als Lesbos te vrijwaren van mannelijke jonge Moslims. Hoe was het ook alweer? Hoogmoed komt voor de val!

  1. Blitzkrieg

   Baron von Munchhausen : Frontex wordt ingezet TEGEN de EIGEN BEVOLKING om de migranten te faciliteren!!!

   The Greeks want their beautiful islands back.
   h**ps://twitter.com/ohboywhatashot/status/1234174620250595328

   1. Pijnstiller

    Het heeft 20 miljoen soldaten het leven gekost om de Duitsers van de macht te houden in Europa. 75 jaar later blijkt dat het niets gebracht heeft. De Eurpese leiders hebben de macht aan Berlijn overgedragen en zie waartoe het leidt. Europa is er slechter aan toe dan ooit. De democratie is dood en Muttie Merkel heeft miljoenen bloeddorstige moordenaars geïmporteerd om het werk van haar oom Adolph af te maken

    1. Shadow1100

     “Und heute gehört uns Deutschland (€uropa), und morgen die ganze Welt”.

    2. RAMSESS

     20 miljoen levens..gestorven/gesneuveld..waarvoor?voor Noppes..Europa is Nooit bevrijd geworden. .wel bezet en Verkocht . Aan die zogenaamde bevrijders. Het grote Joden Offensief is nog steeds Draaiende..Europa kapot maken ..Bevuilen met verkrachters ..criminelen. .huursoldaten..etc.Verkel Merkel Comunistische VolksVerader..kijk wat ze doet ..haalt het VUIL binnen waar de soldaten voor hebben gestreden..om zo iets te Voorkomen. Onder ADOLF was dit nu Nooit Gebeurd .S.H.A.H

 8. Kidogo

  Gewoon echte kogels zijn efficiënter hoor !

 9. ikweetwatikwil

  Dat de eigenlijke bewoners van Lesbos het recht in eigen hand nemen lijkt mij een logisch gevolg van wat zich daar afspeelt.
  Dat is nog maar in het “klein” . Wat gebeurd er als het Westen het recht in eigen hand neemt.

 10. Meriadoc Brandebok

  Hieruit blijkt ook dat de Europese Unie de grenzen heeft gesloten: Griekenland heeft een hek en politiemacht neergezet, sproeit met traangas op de migranten in en zet hen vast op de eilandjes. De EU keurt het goed en maakt geen bezwaar.

  Ondertussen zegt ons aller Thierry dat de EU opzettelijk migranten overzet om de nationale identiteit te verzwakken. Wederom wordt het ongelijk aangetoond.

  1. Blitzkrieg

   Meriadoc Brandebok : Frontex wordt ingezet TEGEN de EIGEN BEVOLKING om de migranten te faciliteren!!!

   The Greeks want their beautiful islands back.
   h**ps://twitter.com/ohboywhatashot/status/1234174620250595328

   Wat dacht je hiervan? Het heeft er alle schijn van dat Thierry gelijk heeft.

   These are not refugees. These are invaders.
   h**ps://twitter.com/ResearchWing/status/1234475644802785280

   Mainstream media will never show you this video.
   h**ps://twitter.com/Dukeno_1/status/1234125150498574341

  2. Blitzkrieg

   Meriadoc Brandebok :

   Some more “#refugees” behind the scenes!
   #GreeceUnderAttack #Greece #Evros #IStandWithGreece
   Now they’re drowning, what next? Directed by #NGO’s.
   Soon turkish & #syriza_xeftiles accounts will trend these fake photos.
   h**ps://twitter.com/pantelso/status/1234520429102059520

   You bring criminals to the borders of #Greece
   You are not only making war against #Syria
   #GreeceUnderAttack #IStandWithGreece
   h**ps://twitter.com/Yase21455711/status/1234231079021752320

   Iemand anders verwoord het zo op twitter.

   h**ps://twitter.com/Satku_Santa/status/1234437633880649728
   Dear #Greece,
   In Next few weeks:
   -They will show innocent kids pics
   -Liberal media will make you feel you are the evil
   -Bitch UN will force you to accept few of them
   -Those few will see you as ‘Kaafir’ from the first day

   1. Original NL

    Tis idd opvallend dat ze tussen duizenden jonge mannen toch nog een kind weten te vinden…en dat is echt niet eenvoudig.
    De beelden zijn weer links “zielig” gekleurd, naar goed npo gebruik.
    Als je ze niet binnen wil laten eu..en dat is prima..maar spreek dat dan ook uit.
    Er is geen kip met gouden eieren en europa is overvol!

  3. ikweetwatikwil

   Meriadoc Een bijzonder armoedige reactie . En dat verklaard alle ellende !!

   Nee Brussel heeft zijn hand overspeeld en weet zich geen raad meer . Nu mogen de landen het zelf uitzoeken.

   Baudet heeft gelijk , het was de bedoeling om de Nationale identiteit te verzwakken. Dan werd het een hapklare brok voor Brussel. Kijk rond in Nederland . 2 paspoorthouders blijven trouw aan hun land van herkomst en zij die hier geboren zijn , zijn het ergst.

   1. Original NL

    Q…..Nee Brussel heeft zijn hand overspeeld en weet zich geen raad meer…….
    Dat moge duidelijk zijn..in brussel dachten ze dat de gehele europese bevolking gestoort links was…en gemakkelijk te übervölkern.
    Nee..er zijn gelukkig nog mensen die hun land niet cadeau willen doen aan geïmporteerde opvreters.

  4. JochemX

   Nee Bokkie, te weinig en te laat. Houdt de gelukszoekers tegen en stemt FvD.

  5. Original NL

   De eu doet geen ruk brandebok…griekenland houdt ze tegen!

   1. gargamel

    Hoe lang nog?

  6. RvdBe

   Brandende bok, was jij ook zo,n fervente linkse die met afschuw reageerde op de muur van Trump?
   Nu de eu hetzelfde doet of nog erger hoor je die hypocrieten daar niet meer over.

 11. Ritter

  De media praten over “Syrische vluchtelingen” ; de feiten vertellen een ander verhaal.

  De chef van de Griekse grenspolitie, Panagiotis Harelas:

  “We hebben problemen hier en doen alles wat we kunnen om onze grenzen dicht te houden. Duidelijk is dat het niet om Syrische vluchtelingen gaat. We spreken van een enorme migrantenstroom van verschillende nationaliteiten.”

  Daarbij als ze vanuit een veilig land ( in dit geval Turkije) naar Noord/West Europa reizen zijn het dus illegale migranten die om economische/financiële redenen naar Europa reizen. ( lees levenslange uitkeringen; gratis huizen; enzovoorts)

  Neem dus de sterke aanzuigende werking weg door ze geen uitkeringen en huizen te geven. Want zolang ze hier in de watten worden gelegd met “gratis geld” zullen ze blijven komen.

 12. Ritter

  Deze jongemannen die zich “vluchteling” noemen zijn vaak bijzonder agressief en bereid veel geweld te gebruiken om hun zin door te drijven. Ze komen ook uit gebieden waar geweld vaak een gebruikelijke zaak is. En die gewelddadige houding nemen ze mee naar Europa.

  Het heeft niets meer met echte “vluchtelingen” te maken maar met jonge mannen die op zoek zijn naar “gratis geld” ( uitkeringen; enzovoorts) die in Noord/West Europa zijn te vinden.

  In een van de video’s zeggen de migranten dat ze naar Nederland of Duitsland willen.

  Want o.a. die landen is het tafeltje dek voor hun. De uitkeringen en huizen staan al klaar voor deze illegale migranten.

  Dus bereid je maar alvast voor op een grote instroom.

  Er is maar een manier om deze stroom illegalen tegen te houden; het sluiten van de buitengrenzen en geen uitkeringen en andere goodies hier.

  Dat neemt de aanzuigende werking weg om naar Noord/West Europa te reizen.

 13. M. Brandenburg

  Tim onderstreept wederom zijn wereldvreemde blik, immers het EUSSRbeleid werpy juist zijn vructen af, nog meer sociale en economische ontwrichting die zullen leiden naar nog meer totalitair beleid van onze EUSSR. Nog meer macht zal nodig zijn, versnelt optuigen van een EUUSR Leger en polit-apparaat, om uiteindelijk over elk onwelwillg woord de kop in te kunnnen drukken. Zo rolt het totalitaire beleid zich steeds verder uit, iets wat nooit zou lukken met de grenzen dicht en gezondverstand beleid.

 14. Original NL

  Het wordt ook langzaam tijd dat de grieken gaan opkomen voor hun belangen..eeuwig zonde zo’n mooi eiland vol met dobber loosers.

  1. Blitzkrieg

   Original NL :
   Waaaat? Heb je het nog niet begrepen, de EU vecht tegen zijn EIGEN BEVOLKING!!!

   #Greece has announced it will build new massive migrant centers on the #AegeanIslands (#Lesbos #Chios) despite the opposition of local residents who promise to take to the streets to stop their construction.

   How did the government react?

   By sending over hundreds of riot police
   h**ps://twitter.com/BasedPoland/status/1232750177112350720

   The arrival of riot police to the Greek island of #Lesbos not to stop the incoming illegal inmigrants but to control the greek population opposing the inmigrant invasion. The New World order police sent to oppress the Greeks
   h**ps://twitter.com/VivaElReyDeEsp/status/1234095715296718848

   In this vid, a man cries “My country is occupied”
   h**ps://twitter.com/BasedPoland/status/1234138575467425792

  2. Original NL

   Ik bedoel ook de lokale griekse bevolking Blitz…of had ik ze lesbossers moeten noemen??….van de politiek is niets te verwachten.

   1. Blitzkrieg

    Original NL : Sorry, ik had je verkeerd begrepen. Je hebt namelijk de Grieken en de Grieken overheid. Deze staan op dit moment pal tegenover elkaar.

 15. Baron von Munchhausen

  Zeer en zeer opvallend! Niet een (1) Islamitisch land wil Moslim-“vluchtelingen” opnemen! Zijn toch geloofsbroeders? Waarom zegt de EU hier niets van? M.n. Nederland! Anders gezegd: wat zit hier achter?
  PS
  Linkse achterbakse trollen: geef hier eens antwoord op!

 16. plakband

  Dit drama is nog steeds een van de gevolgen vsn de zg Arabische Lente.
  Europese leiders juichten en Obama kreeg de Nobelprijjs voor de Vrede.

  1. Original NL

   En wij de arabieren.

 17. Blitzkrieg

  Rutte: Noord-Macedonië meer kans op EU lidmaatschap dan Albanië
  h**ps://commonsensetv.nl/rutte-noord-macedonie-meer-kans-op-eu-lidmaatschap-dan-albanie/

 18. gargamel

  Voorbeelde nemen an Australien, dar gebeurt niets dergelijks.

 19. Toverkol

  “Zwak optreden” , zeg maar rustig GEEN optreden !
  Zal er niets van opkijken dat er weer een golf sprinkhanen ons land overspoelen, en het jaar daarop de pensioengerechtigde leeftijd weer een jaar opschuift.

 20. 777

  Helaas zal de opzettelijke immigrantenstroom, niet geheel toevallig, de komende tijd nog lang niet opdrogen. In Nederland schijnt plaats te zijn voor minimaal 6 miljoen van die gasten.

 21. RvdBe

  Geen kwaad woord over het naar eigen zeggen grootste succes van Rutte, de man met de visie van een demente kip.

 22. P.Sisterons

  Heb het lef maar eens om zonder toestemming Turkije binnen te komen, zelfs al zijn je papieren in orde, heb je geld op zak om als toerist enige tijd in het land te verblijven.. Nee is nee en als je dan nog wilt doorzetten wordt je onverbiddellijk gestopt.
  Grens is grens. Waarom blijven ze de Europese bevolking lastig vallen met uitschot?
  Ze zouden richting Rusland gestuurd moeten worden. Genoeg is genoeg. De mensen op de Griekse eilanden willen hun eigen leven onderhand ook wel eens terug.

 23. O.k.

  Hek erom er de natuur het laten oplossen. Geen cent meer naar vluchtelingen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.