“Feministisch” Amnesty prijst vrouwenbesnijdenis en andere islamitische terreur: ‘Sharia geeft vrouwen vrijheid!’

Ze komen voor mensenrechten op, Amnesty International. Althans, dat zeggen ze. Want wie een walgelijk nieuw stukje op hun website leest, beseft: het valt heus wel mee met de mate waarin deze NGO zogenaamd voor vrijheid van de vrouwen is. Het neemt het op voor de sharia in Mauritanië, en vergoelijkt vrouwenbesnijdenis en verkrachting.

Weet je, die sharia, die is zo slecht nog niet. Handen er afhakken, vrouwen als mummies over straat laten gaan en natuurlijk de vagina’s van jonge meisjes verminken: het hoort er allemaal hartstikke bij, en dat is ook helemaal niet erg. Sterker nog: er is een hoop vrijheid te vinden binnen die islamistische sharia!

Dat was niet een zin die is uitgesproken door één of andere mafklapperimam, door Arnoud van Doorn of door een Kamerlid van DENK. Ook geen commentaar van een ISIS-spreekbuis of een al Qaeda-terrorist. Nee, dat is min of meer wat Amnesty International schrijft. Een mensenrechtenorganisatie, nota bene. Die dus even verbloemt en verhult dat vrouwen in het Afrikaanse Mauritanië zwaar onderdrukt worden dankzij de shariawetgeving die er van kracht is. Maar ach, ze mogen ook eens met ‘vreemde mannen afspreken’ dus is het allemaal heus zo erg nog niet:

“In Mauritanië, een woestijnstaat ten zuiden van Marokko met zo’n vier miljoen inwoners, geldt de sharia (islamitische wet). Het is de enige bron van de wet, waardoor Mauritanië een van de weinige Afrikaanse landen is waar ook het islamitisch strafrecht van kracht is. Desondanks hebben vrouwen er meer vrijheid dan je misschien zou verwachten. Met name vrouwelijke Moren, een etnische groep die 70 procent van de bevolking vormt, staan zelden in de schaduw van mannen – zoals vrouwen in veel andere islamitische landen. Ze zijn prominent aanwezig in het openbare leven, scheiden op hun initiatief is geaccepteerd en polygamie komt weinig voor. Velen hebben een eigen onderneming. Meer dan 30 procent van de niet-agrarische bedrijven wordt volgens cijfers van de Verenigde Naties geleid door vrouwen. Dat is dubbel zoveel als in bijvoorbeeld Marokko en Saudi-Arabië. Ook grote firma’s, zoals rijstproducent Maaro Njawaan en zuivelfabrikant Tiviski, worden geleid door vrouwen.

Dit betekent niet dat de situatie van Mauritaanse vrouwen louter positief is. Seksueel geweld komt veel voor, en wordt zelden bestraft. Verkrachte vrouwen riskeren een rechtszaak vanwege zina (seks buiten het huwelijk). 67 procent van de vrouwen wordt besneden. Slavernij – van zowel mannen als vrouwen – bestaat nog steeds. Het analfabetisme is groot, waardoor veel Mauritaniërs hun rechten niet kennen. En in de politiek zijn vrouwen veel minder prominent vertegenwoordigd dan in de rest van het openbare leven. Van de 157 zetels in het parlement zijn er maar 31 bezet door vrouwen.”

Echt top, joh, die sharia van jullie, Amnesty International. Echt een systeem dat je als mensenrechtenorganisatie met de mantel der liefde moet toedekken!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

16 reacties

 1. Hendrie1963

  Ze moeten bij Amnesty de boel zelf er voor wegsnijden en dan kijken of ze het nog goed keuren. Als Ik lid was van deze club dan had ik het nu opgezegd

 2. Bijenzwerm

  Vrouwenbesnijdenis is een erge zware mishandeling zowel lichamelijk als geestelijk.
  Overal waar de islam aan de macht is, gelden alleen rechten voor mannen.
  Overal waar de islam heerst zijn geen mensenrechten zoals wij die kennen.
  Overal waar de islam heerst is er nooit vrede in het land.
  Overal waar de islam heerst is er niet…..
  Amnesty international kan zich beter gaan bezig houden met de slagerspraktijken van boko haram in Nigeria jegens de christenen of in Syrië of in Maleisië of de Filipijnen waar de christenen gewoon worden verjaagd verkracht mishandeld vermoord.

  1. Bijenzwerm

   Dit laatste uiteraard door islamieten…

 3. Mees

  “Feministisch” Amnesty prijst vrouwenbesnijdenis en andere islamitische terreur: ‘Sharia geeft vrouwen vrijheid!’

  Even opletten mensen, zo maakt men nepnieuws

  Door Tim Engelbart 4 maart 2020

 4. Original NL

  Zo is het..democratische landen zijn veel vrouw onvriendelijker….
  Volgens mij is er een gigantisch links virus in omloop die het IQ van de slachtoffers tenminste halveert.

  1. Politiek Profeet

   Ach, in allachistan aan de amstel o.l.v halasemaahh zou de sharia voor een jaar ingevoerd mogen worden, wel een groot hekwerk eromheen en 24 uur per dag live berichtgeving over het wel en wee van de bakfietsgordelteefjes…

 5. Baron von Munchhausen

  Elke Linkse hulp organisatie, waar ook ter wereld, is pro-Moslim!
  En……kapitalistisch! Via subsidies in 5 sterren hotels overnachten, first-class vliegen, in onbetaalbare jeeps rijden en, vooral, LINKS LULLEN en rechts vullen!

  1. La Pointe

   En geen wegenbelasting betalen daar in de woestijn.

   1. DidiMadloba

    Maar ze rijden wel 130 in de woestijn die dan ook stijf staat van de stikstof.

 6. AS210854

  En dat wordt ook nog eens gesponsord door de Nederlandse staat en Brussel.

 7. Maxks

  Afgaande op de bevindingen van Amnestie kan men enkel concluderen dat het rapport opgesteld is door hersenen-geamputeerden die aan fantoom waan lijden.

  Eerst oreert men, in de eerste helft, lofzang uit volle borst om in de tweede helft misselijkmakende levensomstandigheden te beschrijven.

  Linksgedraaide wezens en religieuze fanaten zijn een gevaar voor de mensheid.

 8. Drollevanger

  De fijne rechten van vrouwen in de islam
  positie en rechten van de vrouw in de islam
  Vrouwen zijn in de islam geenszins gelijkwaardig aan de man. Ze worden op allerlei fronten schromelijk achtergesteld. Soera 2:228 geeft het kernachtig weer: “… maar de mannen hebben een rang boven haar”. In de islam staat vooral de bevrediging van de behoeften en in het bijzonder de vleselijke verlangens van de man centraal en de positie van de vrouw is daaraan geheel ondergeschikt. De schabouwelijke achterstelling van de vrouw in islamitische samenlevingen komt voort uit de heilige boeken van de islam en is niet slechts een uitwas van een cultuur die los gezien kan worden van deze godsdienst. Het gaat niet om culturele scheefgroei die beschouwd kan worden als een aberratie of geestelijk afdwaling van de islamitische leer, maar het zijn de klassieke bronnen van de islam die vrouwen als minderwaardige wezens beschouwt.

 9. Drollevanger

  De vrouw volgens de heilige islamitische geschriften.
  Ik hoop dat onze dolle Mina,s er blij mee zijn.
  Of hebben die heilige geschriften gewoon gelijk. Zijn vrouwen echt dommer, of zijn dat alleen de leden van die rechtbank.
  —Islamitische geloofsverdedigers bieden creatieve verklaringen om uit te leggen waarom voor Allah de getuigenis van een man 2x meer waard was dan de getuigenis van een vrouw.
  —Soera (2:228) – “de mannen zijn een graad boven hen [vrouwen]“
  —Soera (5:6) – “ En als gij onrein zijt door contact met een vrouw en gij vindt geen water, zoekt dan uw toevlucht tot zuivere aarde en veegt daarmede uw gezicht en handen af.”
  —Soera (2:223) – “Uw vrouwen zijn een akker voor u – komt daarom tot uw akker, zoals het u behaagt en doet goed “
  —Een man heeft heerschappij over het lichaam van zijn vrouwen zoals hij dat ook over zijn grond heeft.
  —Soera (4:3) – (vrouw-man verhouding) “ huwt dan vrouwen die u behagen, twee of drie, of vier ”
  —Soera (53:27) – “ Zij, die niet in het hiernamaals geloven geven de engelen vrouwelijke namen.”
  Engelen zijn verheven wezens en zijn daarom dus mannelijk.
  —Soera (4:24) en Soera (33:50) – Een man is toegestaan seksslavinnen buiten het huwelijk te nemen.

 10. ts_tle

  Tja, ik wil niet flauw zijn maar als ik het artikel lees dan zijn ze helemaal niet positief over de islam, maar zien ze wel wat goede dinngen in Mauritanie. Overal kan je wel wat goed zien natuurlijk. Maar ze noemen ook gewoon de problemen en zeker de problemen met islam en de positie van de vrouw in andere landen.

  quote;
  “Desondanks hebben vrouwen er meer vrijheid dan je misschien zou verwachten”

  – oftewel ze verwachten zelf ook weinig vrijheid voor vrouwen in islamitische landen.

  “polygamie komt weinig voor”

  – oftewel het komt nog altijd voor:p

  “Velen hebben een eigen onderneming. ”

  – oftewel mannen laten de vrouwen al het werk doen:p

  “Dit betekent niet dat de situatie van Mauritaanse vrouwen louter positief is. Seksueel geweld komt veel voor, en wordt zelden bestraft. Verkrachte vrouwen riskeren een rechtszaak ”

  Nu snap ik dat Amnesty bashen af en toe best moet. Maar in dit artikel kan ik niet zo heel veel fouts ontdekken.

 11. DidiMadloba

  Als je weet dat vrouwenbesnijdenis helemaal niet bij de islam hoort, maar een cultureel verschijnsel is in sommige Arabische landen, dan begrijp je dat dit artikel voor geen meter klopt.

  Dat de sharia net zo erg is als populisten het afschilderen wisten we al lang. Alleen het sharia strafrecht is meedogenloos – maar Nederlandse populisten willen ook een meedogenloos strafrecht, om de orde te herstellen.

  Wilders is eigenlijk stiekem een beetje moslim.

  1. Fonz

   aldus onze huis-nedermoslim midimadloba

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.