FVD: Nederland zag virus niet aankomen, want het was alleen met zichzelf, CO2 en stikstof bezig!

Forum voor Democratie-europarlementariër Derk Jan Eppink oordeelt snoeihard over het onvermogen van de Nederlandse overheid dat zij het coronavirus niet hebben zien aankomen, en er pas begonnen tegen op te treden toen het al veel te laat was. Ze zijn teveel in zichzelf gekeerd en maken zich te druk om CO2 en stikstof, aldus de FVD’er.

Derk Jan Eppink, de leider van de FVD-fractie in het Europese Parlement, velt een hard oordeel over de wijze waarop het coronavirus Nederland momenteel overrompelt. Er is onvoldoende over nagedacht in het verleden, aldus de politicus.

De gedachte van Eppink ontstond nadat ChristenUnie-leider Gert Jan Segers – samen met de meeste andere fractievoorzitters van de Tweede Kamer – een motie door de Kamer wist te loodsen waarin de regering wordt opgeroepen om de voedselvoorziening op peil te houden, ook als het virus agressiever om zich heen gaat slaan.

Wiskundige en antropoloog Dr. Jan van de Beek was ook voorstander van de motie, maar voegde wel een kanttekening toe: “Goede motie van Gert Jan Segers, maar dit soort vraagstukken had men veel eerder moeten doordenken. Het virus is er namelijk al lang en in Wuhan zagen we hoe ernstig het is.

Waarna FVD’er Eppink dus opmerkt: “Inderdaad. Men is zo met zichzelf bezig, met stikstof en CO2 dat de blik voor het komende vertroebelt.” Want ja, ook bij corona geldt: voorkomen is immers beter dan genezen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

25 reacties

 1. Lambieck

  Alweer een viroloog en verantwoordelijk beleidsmaker van het FvD.

 2. fusilier

  De vvd denkt alleen maar aan geld binnen harken. De burger komt op de tweede plaats. Weg met dit kabinet , zij zijn stuk voor stuk niet voor deze functie geschikt. Je kan er op wachten dat er straks de stekker eruit gehaald wordt als je besmet bent,en boven de zeventig bent. Alleen als je rijk bent overleef je het.

  1. DidiMadloba

   Wat een links gelul. Is daar iets mis mee, geld binnenharken?
   En 70+-ers moeten maar eens bij zichzelf te rade gaan wat ze nog waard zijn voor de economie, en als ze tot de onontkoombare conclusie komen dat dit niet veel is dan moeten ze zich snel laten aanhoesten door een COVID-19 patiënt, dan ben je zo vertrokken.

  2. Shadow1100

   Corona, de ultime droom van D666. De AOW- en pensioenkostende ouderen allemaal de pijp uit. De lege bejaarden- en verzorgingshuizen kunnen worden volgestopt met asieleisers. De leeg komende huizen naar de statushouders. Nederland wordt een linksgroen paradijsje…….

 3. Kretoloog

  Van achteren kijk je een koe in haar kont. D.J. Eppink is daar zeer bedreven in. Desnoods steekt hij zijn hoofd erin. Is dat de reden dat hij er zo verfomfaaid uit ziet?

  1. Dropje

   ?? U bent bekeert ?
   Welkom bij de club !

 4. fusilier

  Kretoloog. Verder alles goed met jouw ?

  1. Pauline Kummer

   #jou# Het Nederlands is mij wel bijgebracht!

  2. Kretoloog

   Ja hoor Fusilier. Kijk, ik ben absoluut niet anti-FvD. Sterker nog, ik heb er vorig jaar zelfs op gestemd (provincie).

   Maar Eppink vind ik een onbenul 1e klas. Het was een grote fout om die ex-VVDer tot lijsttrekker voor FvD Europa te bombarderen.

   1. DidiMadloba

    Ze konden niemand anders krijgen want als FvD Europarlementariër reken je op een Nexit en dan sta je als baantjesjager mooi op straat!

 5. Meriadoc Brandebok

  “Men is zo met zichzelf bezig…” schrijft Eppink.

  Met wie moet het kabinet zich anders bezig houden? Men is logischerwijze aangewezen Nederland te besturen.

  1. perry

   MB-
   “Met wie/wat moet het kabinet zich anders bezig houden?”
   Met de gezondheid en het welzijn van Nederlandse bevolking!
   Ipv het najagen van naïeve sprookjes over een niet te winnen milieuinnovatie wedloop en het promoten van een omvolking!

 6. Dropje

  Forum zag het virus ook niet aankomen
  Ze waren veel te druk met boreale praat en homeopatische verduning

  1. perry

   droplul-
   Ken je de allegorie van de grot van Plato?
   Jij behoort tot degenen die enkel `schaduwen’ van de werkelijkheid zien!
   Baudet ziet de daadwerkelijke objecten die de schaduwen werpen!

 7. Steiner

  Ik moet altijd lachen hoe DDS iets “groter dan groots” wil maken.(Wilders is volgens DDS ook altijd woest)
  Waarna FVD’er Eppink dus opmerkt : “Inderdaad. Men is zo met zichzelf bezig, met stikstof en CO2 dat de blik voor het komende vertroebelt.” en wat maakt Timmetje er weer van : “Forum voor Democratie-europarlementariër Derk Jan Eppink oordeelt snoeihard” en “Derk Jan Eppink, de leider van de FVD-fractie in het Europese Parlement, velt een hard oordeel”

 8. Maxks

  De Overheid ziet altijd zaken te laat of spoken die er niet zijn.
  Graven ze in m.b.t. klimaat en worden dan overspoeld door zaken/ziekten die zichtbaar er wel toe doen.
  Het kabinet is de tegenstelling van Don Quijote, zij vechten voor windmolens en laten belangrijke issues liggen.

  1. Julian

   Het valt nog mee dat de kop niet anders is.. Iets van EPPINK schoffelt het kabinet snoeihard onderuit!

  2. DidiMadloba

   Er kwamen zoveel bezwaren tegen het te voortvarende klimaatbeleid van het Kabinet dat dit besloot de virusepidemie maar eens niet voortvarend aan te pakken.

   Ten slotte zijn verkiezingen al in zicht.

 9. Vee

  Belachelijk dat het kabinet dacht dat het niet hier zou komen. 2 a 3 keer per jaar steekt er in het verre oosten een griep de kop op die altijd de hele wereld over gaat maar dit corona virus natuurlijk niet. Hoe simpel kun je zij. Nadat het epidemish werd in china weet je toch dat het allang verspreid is.

 10. DidiMadloba

  Wat een geniale man is die Eppink toch. Hij wauwelt precies na wat zijn baas Baudet en vele anderen ook al riepen.

  Gelukkig hebben verstandige politici de leiding. Zij beseffen dat er door meteen maximale maatregelen te treffen paniek ontstaat die veel schadelijker is dan dat hele virus.

  Het goede nieuws is ook dat de pensioenen op peil kunnen blijven doordat de gemiddelde leeftijd door het virus een beetje zakt.

  1. Bijenzwerm

   Het goede nieuws is ook dat de pensioenen op peil kunnen blijven doordat de gemiddelde leeftijd door het virus een beetje zakt

   Dat zou mooi zijn, dan worden we hier verlost van de huistr@l en p@dofiel onder de nicks oa Anna klaver Julian meriadoc brandewijntrol Svetlana didimadloba

  2. Kretoloog

   Met alle respect, maar 6 doden in 2 weken zet niet echt zoden aan de dijk. Een beetje griepepidemie maakt al gauw zo’n 5000 slachtoffers, in het seizoen 2017/2018 stierven zelfs 9400 mensen in Nederland aan de griep.

   Met deze cijfers blijf je jezelf toch afvragen: waarom die hysterie rond Corona? Wereldwijd maakt Tuberculose nog steeds ruim 3000 doden per dag!

 11. 777

  Als het in het nieuws nergens anders meer over gaat dan is het ook geen nieuws. Het begint vervelend te worden.

 12. Rosasolis

  De Corona virus is nu een wereldwijde epidemie geworden. Er is geen land die niet Corona slachtoffers heeft. De grenzen sluiten kan niet het verspreiding van deze virus stoppen…De vliegtuigen en internationale treinen komen en gaan, de havens zijn niet gesloten, vrachtwagens komen en gaan. Auto verkeer gaat gewoon door.
  Als een land werkelijk “volledig beschermd” moet worden dat moet z’n land 100% in quarantaine gezet worden. Compleet afgesloten van de rest van de wereld. Dan zal er een SF nachtmerrie het resultaat worden: Geef de bevolking Een week om voldoende
  levensmiddelen te hamsteren voor 2 of 3 maanden. De bevolking moet snel naar de supermarkten voordat alles uitverkocht wordt. En na een week moet alle openbare gebouwen dicht, en wordt er geen vergaderingen meer gehouden. Alleen de ziekenhuizen, politie, en brandweer personeel mogen werken. Ook moet alle openbare verkeer verboden worden, en persoon’s autos mogen niet rijden. Tank stations moeten dicht. De hele bevolking, moet na Een week voorbereidingen, binnenshuis
  blijven met gedwongen quarantaine…
  Daarom is het beschuldiging van D.J. Eppink op paniek gebaseerd. Alleen in SF films nemen extreem regeringen bizarre maatregelingen om het dagelijkse leven van de burgers te regelen. Hopelijk wordt het surrealistisch verhaal Brave New World nooit realiteit.

 13. J.Rademaker

  China noemde het in een vroeg stadium een longvirus, wij noemden het een griepje.
  WHO noemde het vorige week een longvirus.
  Maar Chinezen zijn in onze ogen niet zo hoog opgeleid, maken hoogwaardige electronica maar eten met stokjes dus niet serieus te nemen door ons RIVM.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.